Dodaj do ulubionych

kamienne parapety

IP: *.pgi.kielce.pl 20.09.02, 21:37
Chciałbym, założyć w kuchni kamienne parapety i blaty kuchenne a także rodzaj
blatu bezpośrednio łączącego się z parapetem, cokoły przy podłodze i nieco
drobnych elementów o charakterze galanterii. Zdecydowałem się na naturalny
granit. W każdym z odwiedzonych zakładów kamieniarskich mają ograniczony
wybór i w każdym coś innego. Czy jest gdzieś miejsce gdzie mogę zobaczyć to
wszystko razem i porównać. Liczę się z wydatkiem kilku tysięcy złotych i nie
chciałbym później żałować.
Obserwuj wątek
    • Gość: reks Re: kamienne parapety IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 20:02
      Mnie zrobil kamieniarz od nagrobkow ;-)
      • Gość: xxx Re: kamienne parapety IP: *.pgi.kielce.pl 28.09.02, 16:54
        Tak wiem mnie również może zrobić Ale to jest jakbys poszedł
        z 100000 zł. do pierwszego lepszego salonu samochodowegi i kupił
        jedno z trzech aut które tam stoją. Chciałbym zapoznać się z jakąś
        ofertą. Byłem w Austrii widziałem jakie cudne rzeczy miał facet z kamienia
        (zielono - oliwkowe granity, połączone z jakąś brązowo - rudą skałą) do tego
        też zielony ale taki bardziej nalachitowy kominek to było cudne. Gdzi u nas
        można zobaczyć jakiś porządny wybór tego rodzjau rzeczy. Przecież to ma być na
        sto lat
        • Gość: reks Re: kamienne parapety IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 17:27
          wlasnie dlatego poszedlem do kamieniarza- a projekt zrobil mi dobry architekt wnetrz...moze nie tak bogaty- ale wstylu w jakim mi odpowiada:-)!
          • Gość: xxx Re: kamienne parapety IP: *.pgi.kielce.pl 28.09.02, 19:42
            U mnie kamieniarze mają Strzelin, Strzegom trochę czerwonych granitów
            z Ukrainy, i parę innych skał typowo na nagrobki. Nie wątpie, że plastyk
            może coś fajnego zaprojektować ale wybór surowca jest bardzo skromny
            i w typowo "cmentarnym tonie". Chciałbym coś innego, to nie jest kwestia
            zasobności portfela ale dostępu do informacji. W porównaniu z bogactwem
            glazury, podłóg itp. oferta kamienia jest b. mało zróźnicowana. A wiem, że na
            zachodzie są rzeczy cudne. Chciałbym po prostu zobaczyć więcej próbek.

• Gość: ch omik Re: kamienne parapety IP: *.chomiczowka.net.pl 01.10.02, 18:43
              WIdzę, że nie jesteś z w-wy, w której to i wokół której jest wiele hurtowni
              kamienia:) Granity, marmury, piaskowce, trawertyn - do wyboru do koloru, nawet
              przezroczysto-bursztynowe (nie pytaj o cenę...). Tak więc i w Twoim regionie
              muszą być tego typu placówki - może poszukaj w sieci?
              • Gość: arrow Re: kamienne parapety IP: *.com.pl 02.10.02, 20:01
                Gość portalu: ch omik napisał(a):

> WIdzę, że nie jesteś z w-wy, w której to i wokół której jest wiele hurtowni
                > kamienia:) Granity, marmury, piaskowce, trawertyn - do wyboru do koloru,
                nawet
                > przezroczysto-bursztynowe (nie pytaj o cenę...).

Tak, jest tego duzo ale oczywiscie jak chcesz cos konkretnego to okazuje sie
                ze tak naprawde to ...
                2mc. szukam kremowego trawertynu i okazuje sie ze jest albo bezowy albo w
                dwojce(potrzebne mi 3cm) itd.
                Czy mozesz podac namiary na jakies wieksze sklady ktore znasz w okolicach
                Warszawy?
                • Gość: ch omik Re: kamienne parapety IP: *.chomiczowka.net.pl 02.10.02, 21:49
                  Niestety nie znam adresu i sami nie sprawdziliśmy, znajomy twierdzi (sam tam
                  kupował), że wybór jest przedni i ceny nie zabójcze - hurtownia jest w
                  Mszczonowie i podobno trudno jej nie znaleźć. Podobno niezły wybór mają też na
                  Wójcickiego, bliżej trasy gdańskiej, skręcając z niej jest to po prawej
                  stronie. Trawertynami w tym polskimi handlują też firmy na Kłobuckiej-ceny
                  wydały nam się rozsądne, zwłaszcza w porównaniu z propozycjami niektórych firm
                  na Bartyckiej.
    • Gość: czarna Re: kamienne parapety IP: 10.10.41.* 30.09.02, 13:19
      Gość portalu: xxx napisał(a):

> Chciałbym, założyć w kuchni kamienne parapety i blaty kuchenne
      a nie lepiej z tektury, latwa do wymiany jak zuzyjesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka