Dodaj do ulubionych

aranżacja wnęki - kłopot

IP: 213.25.170.* 30.11.05, 10:44
Mam problem. W przedpokoju mam wnękę o wymiarach 1x1,5m wys 2,8. Chciałabym i
szafe (buty kurtki)i miejsce z wieszakiem na ubrania. Jak to zaaranżować? Dać
szafę
głęboką na 1 metr?Podzielić na 2? Poradźcie proszę bo mam walczę z tym jż 2
tygodnie i zero pomysłów. Dzięki.mirka
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: aranżacja wnęki - kłopot 30.11.05, 11:15
      Trochę zawile opisane, może to jest powodem braku rad. Ja tego nie "widzę".
      • Gość: mirka Re: aranżacja wnęki - kłopot IP: 213.25.170.* 30.11.05, 11:48
        wnęka w ppokoju ma 1x1,5x1m (prostokącik, otwarta ściana ma 150cm,głębokość
        100))wys 2.8 w takim krótkim korytarzyku. Taka powiększona zwykła wnęka na np.
        szafe wnękową(tyle ze szafy standardowo maja 60-70 głębokości).A ja nie mam
        innego miejsca na powieszenie choćby wieszaka na ubrania i dlatego walczę z tą
        wnęką. Mogę ja podzielić na 2 (w połowie zrobić szafę a połowę zostawić
        niezabudowaną - na buty i ubrania wierzchnie) ale mam wątpliwości czy to dobry
        pomysł.
        • jarecki_2 Re: aranżacja wnęki - kłopot 30.11.05, 12:43
          Jeśli dobrze rozumiem to głębokość 1m? I w tym upatrujesz pewien problem z
          zagospodarowaniem? Zrobiłbym coś w rodzaju "mini" garderoby. Drzwi przesówne
          standardowe, ale w środku osobna zabudowa, nie jak w standardowych szafach, że
          otwierasz i masz od razu dostęp do wieszaka, półek itp. Zabudowa wewnątrz
          normalna, ale masz 40cm. żeby wejść nieco do szafy. Albo możesz zrobić to jak
          normalną szafę tylko szuflady, półki i wieszaki masz nieco głębsze, pewnie
          będzie trzeba robić środek na zamówienie. Jeśli chodzi o wieszaki to nawet
          lepiej bo ubrania nie dotykają dościany ani do drzwi szafy.
          Można również podzielić wnękę tak żeby szafa kończyła się np na 1,2m a dalej
          długa, wysoka, szafka na buty z osobnymi drzwiczami. Tu również jest kłopot z
          głębokością, bo po co ci metrowej głębokości szafka na buty. Można to rozwiązać
          wydzieleniem szafki na buty w środku tak, żeby miała ona swoje "plecy" w środku
          szafy załóżmy na głębokości 40cm. a od środka między "plecami" szafki na buty a
          ścianą, można wykonać dodatkowe półki. Reszta szafy jakoś ze sposobów opisanych
          wyżej. Takie są moje pomysły. Fajnie by wyglądała wysoka, wąska i osobno
          otwierana szafka na buty.
        • Gość: fachowiec Re: aranżacja wnęki - kłopot IP: *.chello.pl 30.11.05, 12:44
          jeżeli już to:

z wym 150-------> 90 + 60

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka