1dolar2 13.02.06, 18:12 mam pytanie.czy ktos buduje lub wybudowal z silki?jakie sa opinie na temat tych cegiel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kid Re: SILKA IP: *.131.rev.vline.pl 13.02.06, 20:14 Bloczki z silikatów są napewno zdrowe(brak promieniowania),zachowują mikroklimat w domu,poza tym są zimne,ciężkie i trudne do obróbki(twarde)-coś za coś.Buduje się na zaprawę tradycyjną,ciepłochronną lub klej.Te na klej muszą trzymać wymiar bo to nie b.komórkowy.Bloczek kosztuje ok.3,- a na m2 wchodzi 18 szt.Buduje się tak jak każde inne,kwestia wyboru.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: SILKA 13.02.06, 20:22 Nie wiem,ale boję się,że zaczniecie się mnie czepiać,ale materiały ścienne to stosunkowo mały problem,a najważniejszy jest wybór technologii.Tzn.ilość warstw,ew.pustaki styropianowe,a sam materiał to następna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: SILKA 13.02.06, 21:45 Jak chcesz budować "na klej", to musisz zastanowić się nad ekipą rekomendowaną przez producenta. To nie taka prosta sprawa i byle ekipa tylko zepsuje Ci materiał. Odpowiedz Link Zgłoś