Gość: ren33 IP: 83.238.160.* 04.07.06, 12:29 Rozpoczynam budowę bez prądu, muszę kupić agregat, Jak powinna być moc takiego agreagatu, jakiej marki? Jak jest orientacyjna cena? Czy można kupić używany lub wypożyczyć? Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
port1234 Re: Agregat - jak moc 05.07.06, 08:46 Wydaje mi się, że na budowę domu jednorodzinnego agregat 14 KVA to max. Agregat do pracy ciągłej będzie kosztował około 30-40 tyś. zł, a do krótkotrwałego używania około 10-15 tyś. Można też kupić uzywany, ale nie wiem w jakich cenach. Osobiście wolałbym wynająć taki sprzęt. Przy dobrej organizacji prac, koszt najmu nie będzie taki wielki. Tylko po co zaczynać budowę bez prądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren33 Re: Agregat - jak moc IP: 83.238.160.* 06.07.06, 09:23 Prąd ma być w grudniu, a zimą ciężko się wykonuje prace budowlane, chceliśmy wybudować dom w stanie surowym w tym roku a na wiosnę go wykończyć. Gdzie się wynajmuje agregaty? Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: Agregat - jak moc 06.07.06, 09:25 A od sąsiada nei da się prądu pociągnąć na czas budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
port1234 Re: Agregat - jak moc 06.07.06, 11:20 Sąsiad to najlepsze rozwiązanie w takiej sytuacji. Nawet daleki sąsiad. Wypożyczalnie w zalezności od województwa. Spróbuj w wypożyczalniach sprzętu budowlanego. Masz internet, książkę telefoniczną... poszukaj. Na terenie woj. Mazowieckiego: Atut-Rental, Cramo, Ramirent, Atlas Copco, Caterpillar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Agregat - jak moc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:29 port1234 napisał: > Wydaje mi się, że na budowę domu jednorodzinnego agregat 14 KVA to max. Po co, aż tyle? Betoniarka 1,5kV + oświetlenie, czajnik na herbatę, wiertarka 1kV. W Castoramie, Makro, Obi. Do 800 zł. Betoniarkę można uruchomić bez prądu (pasek transmisyjny z ciągnika starego typu. Do wylewnia fundamentów: gruszka z betoniarni. Na luksus przyjdzie poczekać po wykończeniu domu. Teraz kombinuj i stawiaj stan surowy. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś