Gość: Joanna IP: 195.116.43.* 02.02.03, 17:46 Jaka gabkę lepiej dać pod panele ? gruba czy cieńką? Czy to prawda , że przy grubej podłoga wiecej pływa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zielony Re: Gąbka pod panele IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 02.02.03, 23:01 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Jaka gabkę lepiej dać pod panele ? gruba czy cieńką? > Czy to prawda , że przy grubej podłoga wiecej pływa? Czołem ! Ja przy zakupie gąbki pod panale nie miałem takich dylematów. Gąbka była tylko jednej grubości - jedyny wybór to gąbka razem z folią lub bez, a podłoga musi sobie popływać i lepiej jej w tym nie przeszkadzać ;-) pozdrawiam Zielony osiedle-floriana.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekZ Re: Gąbka pod panele IP: spc:* / 126.33.13.* 03.02.03, 07:02 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Jaka gabkę lepiej dać pod panele ? gruba czy cieńką? > Czy to prawda , że przy grubej podłoga wiecej pływa? Nowszym rozwiązaniem, które się obecnie przyjęło jest zastosowanie pod panele drewniane też paneli tylko takich innych Ekopoterm czy jakoś tak. Są to płyty, które w przeciwieństwie do gąbki zapewniają lepszą izolację termiczną. Ponadto podłoga po ułożeniu ich na tych panelach jest cichsza - nie słychać tak bardzo stukania butami po podłodze :-). Najpierw układa się folię, potem te panele z płyty (pod jakimś tam kątem np. 45% w stosunku do drewnianych), a potem panele drewniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Gąbka pod panele IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 03.02.03, 11:55 Gabka jest do.... mycia powiedzmy ;-) A pod panele kup "zieloną płytę", wychodzi co prawda drożej niz gąbka, ale jest od niej dużo lepsza a i sąsiedzi mieszkający pod tobą będą Ci wdzięczni. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Gąbka pod panele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.03, 11:32 Radzę raczej płyty pilśniowe. Koszt prawie ten sam a ciszej i mniej sprężynuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas1 Re: Gąbka pod panele IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.02.03, 09:49 A ja, mając już kupioną gąbkę, poszedłem po rozum do głowy i zmieniłem koncepcję. Pod panelami mam dwumilimetrowy korek. Było drożej ale panele są ciche. Odpowiedz Link Zgłoś