Dodaj do ulubionych

Gąbka pod panele

IP: 195.116.43.* 02.02.03, 17:46
Jaka gabkę lepiej dać pod panele ? gruba czy cieńką?
Czy to prawda , że przy grubej podłoga wiecej pływa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zielony Re: Gąbka pod panele IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 02.02.03, 23:01
      Gość portalu: Joanna napisał(a):
      > Jaka gabkę lepiej dać pod panele ? gruba czy cieńką?
      > Czy to prawda , że przy grubej podłoga wiecej pływa?

Czołem !

Ja przy zakupie gąbki pod panale nie miałem takich dylematów. Gąbka była tylko
      jednej grubości - jedyny wybór to gąbka razem z folią lub bez, a podłoga musi
      sobie popływać i lepiej jej w tym nie przeszkadzać ;-)

pozdrawiam
      Zielony
      osiedle-floriana.w.interia.pl/
    • Gość: jarekZ Re: Gąbka pod panele IP: spc:* / 126.33.13.* 03.02.03, 07:02
      Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Jaka gabkę lepiej dać pod panele ? gruba czy cieńką?
      > Czy to prawda , że przy grubej podłoga wiecej pływa?

Nowszym rozwiązaniem, które się obecnie przyjęło jest zastosowanie pod panele
      drewniane też paneli tylko takich innych Ekopoterm czy jakoś tak. Są to płyty,
      które w przeciwieństwie do gąbki zapewniają lepszą izolację termiczną. Ponadto
      podłoga po ułożeniu ich na tych panelach jest cichsza - nie słychać tak bardzo
      stukania butami po podłodze :-).
      Najpierw układa się folię, potem te panele z płyty (pod jakimś tam kątem np.
      45% w stosunku do drewnianych), a potem panele drewniane.
    • Gość: Jarek Re: Gąbka pod panele IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 03.02.03, 11:55
      Gabka jest do.... mycia powiedzmy ;-)
      A pod panele kup "zieloną płytę", wychodzi co prawda drożej niz gąbka, ale jest
      od niej dużo lepsza a i sąsiedzi mieszkający pod tobą będą Ci wdzięczni.

J.
    • Gość: Olo Re: Gąbka pod panele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.03, 11:32
      Radzę raczej płyty pilśniowe. Koszt prawie ten sam a ciszej i mniej sprężynuje.
      • Gość: pas1 Re: Gąbka pod panele IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.02.03, 09:49
        A ja, mając już kupioną gąbkę, poszedłem po rozum do głowy i zmieniłem
        koncepcję. Pod panelami mam dwumilimetrowy korek. Było drożej ale panele są
        ciche.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka