Dodaj do ulubionych

co myslicie o projekcie

IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.06, 19:27
Bardzo prosze o uwagi dotyczace nizej podanych projektow, musze cos wybrac i
teraz zastanawiam sie ktory jest lepszy :)
www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=opis&id=3852
www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=2759
z gory dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: co myslicie o projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:38
      zdecydowanie ten drugi mi się bardziej podoba

• Gość: mif Re: co myslicie o projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:52
      W Poemacie 3 poprawne są schody.

Gość portalu: monika napisał(a):

> Bardzo prosze o uwagi dotyczace nizej podanych projektow, musze cos wybrac

Wybierz architekta
      • Gość: monika Re: co myslicie o projekcie IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.06, 20:48
        witam, architekt to koszt 6000, a projekt gotowy to 2000
        • Gość: mif Re: co myslicie o projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:57
          Gość portalu: monika napisał(a):

> witam, architekt to koszt 6000, a projekt gotowy to 2000

+ duperele:
          poprawek, adaptacji, posadowienia, przyłączy i wychodzi na to samo :)
          • Gość: monika Re: co myslicie o projekcie IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.06, 21:14
            witam, zakladam ze nie bede robic poprawek a adaptacja nie bedzie kosztowac
            4000 :)
            • Gość: mif Re: co myslicie o projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:37
              Ale, wtych projektach nic się kupy nie trzyma :(
    • kaktus115 Re: co myslicie o projekcie 16.07.06, 21:26
      witam! drugi domek ladniejszy, ale oba drogie w budowie. Lukarny, balkony,
      logie, wykusze to wszystko podraza koszt domu!!
      • Gość: monika Re: co myslicie o projekcie IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.06, 21:40
        Witam kaktus :)to moze masz fajny projekt ktory ma okolo 150-160m i otwarty
        salon z kuchnia a na gorze fajna sypialnie dla rodzicow i jednakowe dwa pokoje
        dla dzieci,
    • Gość: kaktus Re: co myslicie o projekcie IP: 83.168.89.* 18.07.06, 23:56
      witam. mam domek 150 m w parterze z uzytkowym poddaszem,prostokatny, dach
      dwuspadowy, okna typowe- tani w budowie, choc projekt indywidualny.z wygladu
      wiejski dworek z kolumnami.
    • Gość: ? ten projekt to chyba robiło jakieś autko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:54
      www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=2759

w domek 10x8 metrów w rzucie wepchać garaż na parterze...

chyba projektował jakieś autko taka troska o samochód:-)
    • Gość: monika Re: co myslicie o projekcie IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.06, 11:08
      Witam, dzikuje bardzo za uwagi, a co myslicie o tym projekcie ?
      Zrezygnuje tylko z wykuszu i balokonu nad nim :)
      www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m3f26722c82356
      pozdrawiam Monika
      • Gość: kaktus115 Re: co myslicie o projekcie IP: 83.168.89.* 19.07.06, 21:08
        bedzie ok, moj podobny tylko nad garazem mam taras dla pietra . pozdrawiam
      • Gość: mif Re: co myslicie o projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:19
        Technologia i konstrukcja:

ściany zewnetrzne: pustak ceramiczny Porotherm 25 cm + styropian 13 cm ...
        - A gdzie go kupić? Powszechnie występuje (grubości zbliżone) -10 cm, 12 cm, 15
        cm
        - Gdzie dostać list startową do takiej grubości i inne akcesoria do jego
        położenia :(

Zakładam, że realne (chociaż trzeba dołożyć jeszcze dużą bańkę)
        Ogółem - całkowity koszt budowy: 284.700,00 zł
        Powierzchnia użytkowa bez garażu, strychu i piwnic 153,9 m2
        Powierzchnia garażu 19,1 m2
        Razem 173 m2
        284 700 / 173 = 1645,66 zł/1m2
        1645,66 x 19,1 = 31432,11 zł kosztuje garaż, wg kosztorysu
        A wg mnie :
        350000 / 173 x 19,1 = 386416 zł
        Za te pieniądze można postawić wolnostojący, większy garaż z drewutnią :)
        Po co kolumienki i lukarna nad schodami, z drogim, półkolistym oknem. Gdzie
        jest powtarzalność półkola na elewacji?
        Schody "do zabicia". Wiatrołap ciasny, z nie wykorzystanym miejscem pod
        schodami.
        Kuchnia ma być na pokaz, bo w tej kliyce lodówka się nie zmieści. Brak spiżarni.
        Kuchnia jest cudnie rozrysowana. Ile w niej miejsca do balowania!!! Blaty mają
        65 cm szerokości, razem 130 cm. Szerokość kuchni - 272 cm. Pozostaje 142 cm na
        komunikację. Brak wentylacji, więc kuchenka elektryczna. Gazowej nie dopuści
        gazownia. Okap bez wyciągu, z pochłaniaczem węglowym.
        Salon podoba mi się. Nie przewidziano miejsca na telewizor, bo nie ma co w TV
        oglądać.
        Itd.
    • Gość: jarek Re: co myslicie o projekcie IP: *.bos.east.verizon.net 20.07.06, 23:48
      HERMES ciekawszy i ladniejszy -reszta przeciez maja podobnie.
    • Gość: zz Re: co myslicie o projekcie IP: *.crowley.pl 21.07.06, 09:01
      Poemat 3 - minusy:
      za maly salon,
      brak spizarni,
      brak graciarni (koltownia 4 m to zbyt malo),
      brak lazienki na dole
      balkon

Hermes - minusy:
      spizarnia odcieta od kuchni
      za mala lazienka na dole
      balkony

podoba mi sie, ze na gorze bezposrednio z sypialni jest wejscie do garderoby
    • Gość: wiejska baba poemat 3 ma jedno miejsce z ktorym .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:34
      bedą ciagle problemy , a mianowice wykusz na którym jest tarasik , awsze bedzie
      przemakał i przemarzał , na 100% remont co 15 lat
    • Gość: fuks Re: co myslicie o projekcie IP: *.flashnet.pl 25.07.06, 16:03
      a mi tam podoba się ten pierwszy (HERMES WRW1001), nawet bardzo.
    • Gość: kilo Re: co myslicie o projekcie IP: *.crowley.pl 27.07.06, 09:49
      projekty wizualnie nie w moim guscie (a o tym sie nie dyskutuje)
      generalnie funkcjonalność i układ pomieszczeń nienajgorzej. A moze ten domek Ci sie spodoba - wydają się mniejsze koszty, a jest jakby przestronniejszy, i ma więcej pomieszczeń technicznych, duzy garaż, i wogóle wydaje sie wygodniejszy do zamieszkania? Ale to ocenisz sama.
      www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=337&action=showProject
      pozdrawiam
    • Gość: Maciek_Krk Re: co myslicie o projekcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:32
      Na twoim miejscu od razu odrzuciłbym POEMAT 3, ponieważ jest to projekt
      przerażliwie nudny i niespójny architektonicznie (najbardziej drażnią mnie
      chaotycznie rozplanowane okna na elewacjach)i nie wzbudza żadnych emocji co
      najwyżej negatywne :).Takich domów w Polsce tysiace. Zgadzam sie z wypowiedziami
      poprzedników w kwestiach że: nie ma porządnej łazienki na parterze (prysznic
      jest na partezrze konieczny - trąbią o tym w prawie każdym czasopiśmie
      arch.-wnetrzarskim. Ponad to salon jest ewidentnie mały choć wydaje sie
      przynajmniej dośc ustawny. Mała schowko-kotłownia. Do poddasza nie mam żadnych
      zarzytów. Jedynie co oczywiste zrezygnowałbym z balkonów (i wykusza!!)Hermes
      wydaje mi sie znacznie lepszy i przede wszystkim znacznie ładniejszy. I tutaj
      uwaga a propos urody mysle że warto zostawić choć jeden balkon w tym projekcie
      bo inaczej może stracić swój urok taak samo to okienko nad garażem wydaje mi się
      obowiązkowe a teraz jak sobie mysle to same ale ŁADNE balustrady przy tych
      oknach balkonowych by mysle wystarczyły a zawsze to tańsza budowa. Ale ten
      projekt www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=337&action=showProject
      , który zaprezentował tutaj mój poprzednik wydaje się swietnym rozwiązaniem i
      chyba najpoważniej bym się nad nim zastanowił. Pozdrawiam serdecznie! I 3mam
      kciuki za dobry wybór 
      • Gość: safi Re: co myslicie o projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:21
        zwlasza te syialnie, ktore maja po 7-9 metrow2 normalnej wysokosci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka