Gość: Olunc IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 20:51 Pan z polecanej na tych lamach firmy innomed goraco mi zachwalal te okna (+profile Winkhaus) - ale czy istotnie sa takie fajne? Podobno bezolowiowe i super. Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ekspert Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 21:00 Witaj!!!! Wiesz co mówią Niemcy o profilu bezołowiowym??.Że jest jak makaron bezjajeczny!!.Zastanów se nad jednym?!?!?,80%gospodarstw gotuje wodę w garnkach pcv z dodatkiem ołowiu i kadmu!!!-nie umierają .Nie dajmy się zwariować:..." profil bezołowiowy,najlepiej pięciokomorowy,ciepła ramka,samomyjąca szyba!!!!, to marketingowe wymysły wprowadzające Was w maliny.Według mnie profil bez- ołowiowy to jak chłop bez jajek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olunc Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 21:49 Gość portalu: ekspert napisał(a): > Witaj!!!! > Wiesz co mówią Niemcy o profilu bezołowiowym??.Że jest jak makaron > bezjajeczny!!.Zastanów se nad jednym?!?!?,80%gospodarstw gotuje wodę w garnkach > pcv z dodatkiem ołowiu i kadmu!!!-nie umierają .Nie dajmy się zwariować:..." > profil bezołowiowy,najlepiej pięciokomorowy,ciepła ramka,samomyjąca szyba!!!!, > to marketingowe wymysły wprowadzające Was w maliny.Według mnie profil bez- > ołowiowy to jak chłop bez jajek!!!! Chlop bez jajek brzmi zle. Czyli PLUSTEC be? Bo proponowal mi pan tez Veka, ale z okuciami Maco, czy tak jakos, a ja nie znam Maco, a w tych plustecach ma winkhausy, czyli cool, nie? Cholera, sama nie wiem, co wybrac.... Chce zeby byly 4-kom i zeby mialy regulowany uchyl. I argon miedzy szybami podobno tez musowo musi byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olunc Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 21:51 Gość portalu: Olunc napisał(a): > Gość portalu: ekspert napisał(a): > > > Witaj!!!! > > Wiesz co mówią Niemcy o profilu bezołowiowym??.Że jest jak makaron > > bezjajeczny!!.Zastanów se nad jednym?!?!?,80%gospodarstw gotuje wodę w > garnkach > > pcv z dodatkiem ołowiu i kadmu!!!-nie umierają .Nie dajmy się zwariować:.. > ." > > profil bezołowiowy,najlepiej pięciokomorowy,ciepła ramka,samomyjąca szyba! > !!!, > > to marketingowe wymysły wprowadzające Was w maliny.Według mnie profil bez- > > ołowiowy to jak chłop bez jajek!!!! > > Chlop bez jajek brzmi zle. Czyli PLUSTEC be? Bo proponowal mi pan tez Veka, ale > > z okuciami Maco, czy tak jakos, a ja nie znam Maco, a w tych plustecach ma > winkhausy, czyli cool, nie? > Cholera, sama nie wiem, co wybrac.... > > Chce zeby byly 4-kom i zeby mialy regulowany uchyl. I argon miedzy szybami > podobno tez musowo musi byc... > Ekspert, moze napisz mi na prv co polecasz? olunc@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKSPERT Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 06:25 witaj!!! Stale i niezmiennie polecam profil Aluplasta/najnowocześniejszy w swojej klasie/.Jeżeli Chcesz wyciszenia to nie "czterokomorowiec" tylko ideal 6000 Patrz www.aluplast.com.pl.To profil który może dodatkowo wyciszyć,ale pod jednym warunkiem/nie będzie otworów odwodnieniowych-one przenoszą hałas z zewn./ Odpowiedz Link Zgłoś
olunc Re: okna PLUSTEC - kto zna??? 06.05.03, 09:31 Hej Ekspercie, Ideal 6000 to szesciokomorowe - one musza byc strasznie ciezkie - ja mam do wymiany dwudrzwiowy balon 240 cm X 160 cm, czyli jedno skrzydlo ma ok. 240cmX80 cm - chcialabym, zeby jedno skrzydlo bylo takze uchylne - czy okucia to wytrzymaja (jakie???). Bylam na stronie aluplasta i obejrzlam ten profil, ale tam pisza, jakby te otwory odwodnieniopwe byly w standardzie, wiec? co poza tym sadzisz o nawiwenikach higrowentylacyjnych? Pls, uchyl rabka tajemnicy! Pozdrawiam, O. Gość portalu: EKSPERT napisał(a): > witaj!!! > Stale i niezmiennie polecam profil Aluplasta/najnowocześniejszy w swojej > klasie/.Jeżeli Chcesz wyciszenia to nie "czterokomorowiec" tylko ideal 6000 > Patrz www.aluplast.com.pl.To profil który może dodatkowo wyciszyć,ale pod > jednym warunkiem/nie będzie otworów odwodnieniowych-one przenoszą hałas z zewn. > / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKSPERT Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 20:55 Witaj!! W tej wersji tzw. sztulpa najlepsze będą okucia AUBI/samoregulatory,mały wychył skrzydła przy uchyle/dobrym rozwiązaniem jest tzw.hamulec-najlepiej cierny. Odpowiedz Link Zgłoś