Dodaj do ulubionych

okna PLUSTEC - kto zna???

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 20:51
Pan z polecanej na tych lamach firmy innomed goraco mi zachwalal te okna
(+profile Winkhaus) - ale czy istotnie sa takie fajne?
Podobno bezolowiowe i super.
Pozdrawiam,
Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: ekspert Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 21:00
      Witaj!!!!
      Wiesz co mówią Niemcy o profilu bezołowiowym??.Że jest jak makaron
      bezjajeczny!!.Zastanów se nad jednym?!?!?,80%gospodarstw gotuje wodę w garnkach
      pcv z dodatkiem ołowiu i kadmu!!!-nie umierają .Nie dajmy się zwariować:..."
      profil bezołowiowy,najlepiej pięciokomorowy,ciepła ramka,samomyjąca szyba!!!!,
      to marketingowe wymysły wprowadzające Was w maliny.Według mnie profil bez-
      ołowiowy to jak chłop bez jajek!!!!
      • Gość: Olunc Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 21:49
        Gość portalu: ekspert napisał(a):

> Witaj!!!!
        > Wiesz co mówią Niemcy o profilu bezołowiowym??.Że jest jak makaron
        > bezjajeczny!!.Zastanów se nad jednym?!?!?,80%gospodarstw gotuje wodę w
        garnkach
        > pcv z dodatkiem ołowiu i kadmu!!!-nie umierają .Nie dajmy się zwariować:..."
        > profil bezołowiowy,najlepiej pięciokomorowy,ciepła ramka,samomyjąca szyba!!!!,
        > to marketingowe wymysły wprowadzające Was w maliny.Według mnie profil bez-
        > ołowiowy to jak chłop bez jajek!!!!

Chlop bez jajek brzmi zle. Czyli PLUSTEC be? Bo proponowal mi pan tez Veka, ale
        z okuciami Maco, czy tak jakos, a ja nie znam Maco, a w tych plustecach ma
        winkhausy, czyli cool, nie?
        Cholera, sama nie wiem, co wybrac....

Chce zeby byly 4-kom i zeby mialy regulowany uchyl. I argon miedzy szybami
        podobno tez musowo musi byc...

• Gość: olunc Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 21:51
          Gość portalu: Olunc napisał(a):

> Gość portalu: ekspert napisał(a):
          >
          > > Witaj!!!!
          > > Wiesz co mówią Niemcy o profilu bezołowiowym??.Że jest jak makaron
          > > bezjajeczny!!.Zastanów se nad jednym?!?!?,80%gospodarstw gotuje wodę w
          > garnkach
          > > pcv z dodatkiem ołowiu i kadmu!!!-nie umierają .Nie dajmy się zwariować:..
          > ."
          > > profil bezołowiowy,najlepiej pięciokomorowy,ciepła ramka,samomyjąca szyba!
          > !!!,
          > > to marketingowe wymysły wprowadzające Was w maliny.Według mnie profil bez-
          > > ołowiowy to jak chłop bez jajek!!!!
          >
          > Chlop bez jajek brzmi zle. Czyli PLUSTEC be? Bo proponowal mi pan tez Veka,
          ale
          >
          > z okuciami Maco, czy tak jakos, a ja nie znam Maco, a w tych plustecach ma
          > winkhausy, czyli cool, nie?
          > Cholera, sama nie wiem, co wybrac....
          >
          > Chce zeby byly 4-kom i zeby mialy regulowany uchyl. I argon miedzy szybami
          > podobno tez musowo musi byc...
          >
          Ekspert, moze napisz mi na prv co polecasz? olunc@gazeta.pl
          • Gość: EKSPERT Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 06:25
            witaj!!!
            Stale i niezmiennie polecam profil Aluplasta/najnowocześniejszy w swojej
            klasie/.Jeżeli Chcesz wyciszenia to nie "czterokomorowiec" tylko ideal 6000
            Patrz www.aluplast.com.pl.To profil który może dodatkowo wyciszyć,ale pod
            jednym warunkiem/nie będzie otworów odwodnieniowych-one przenoszą hałas z zewn./
            • olunc Re: okna PLUSTEC - kto zna??? 06.05.03, 09:31
              Hej Ekspercie,
              Ideal 6000 to szesciokomorowe - one musza byc strasznie ciezkie - ja mam do
              wymiany dwudrzwiowy balon 240 cm X 160 cm, czyli jedno skrzydlo ma ok. 240cmX80
              cm - chcialabym, zeby jedno skrzydlo bylo takze uchylne - czy okucia to
              wytrzymaja (jakie???).
              Bylam na stronie aluplasta i obejrzlam ten profil, ale tam pisza, jakby te
              otwory odwodnieniopwe byly w standardzie, wiec?
              co poza tym sadzisz o nawiwenikach higrowentylacyjnych?
              Pls, uchyl rabka tajemnicy!
              Pozdrawiam,
              O.
              Gość portalu: EKSPERT napisał(a):

> witaj!!!
              > Stale i niezmiennie polecam profil Aluplasta/najnowocześniejszy w swojej
              > klasie/.Jeżeli Chcesz wyciszenia to nie "czterokomorowiec" tylko ideal 6000
              > Patrz www.aluplast.com.pl.To profil który może dodatkowo wyciszyć,ale pod
              > jednym warunkiem/nie będzie otworów odwodnieniowych-one przenoszą hałas z
              zewn.
              > /
              • Gość: EKSPERT Re: okna PLUSTEC - kto zna??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 20:55
                Witaj!!
                W tej wersji tzw. sztulpa najlepsze będą okucia AUBI/samoregulatory,mały wychył
                skrzydła przy uchyle/dobrym rozwiązaniem jest tzw.hamulec-najlepiej cierny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka