Gość: madziorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 09:02 zastanwiam się nad modelem WFL 1600 Maxx - czy wybór jest dobry?, chodziła mi też po głowie Amica w nowej obudowie 4,5 kg, ale podobno awaryjność jest większa od Boscha. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: minia Re: pralka BOSCH IP: 195.94.206.* 14.05.03, 10:22 Amice z Boschem to balabym sie nawet porownywac. Pewnie ze Bosch, ewentualnie Siemens, Chyba ze stac Cie na Miele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: pralka BOSCH IP: *.siemens.pl 04.06.03, 15:18 > Pewnie ze Bosch, ewentualnie > Siemens, Z tych dwóch brałbym raczej siemensa. W działce AGD siemens i bosh to niemal jedna firma, ale to siemens w tym małżeństwie rządzi. > Chyba ze stac Cie na Miele Miele jest średnio 2-3x droższa od Bosha. A czy jest 2-3x lepsza? Wątpię. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googoo Re: pralka BOSCH IP: *.icex.es / 10.5.36.* 04.06.03, 12:29 Mam takiego Boscha w domu od jakies pol roku. Dziala bez zarzutu. W ostatniej fazie prania zwykle zamykam drzwi do lazienki bo pralka zalicza "odlot". Ale poza tym jest dosc cicha i porzadnie pierze. Sa jednak, wedlug mnie dwie wady: pranie podstawowe w 40º, czyli takie najbardziej popularne, trwa az dwie godziny. A w kasetce do plynu do zmiekczania, po praniu stoi woda. Prawde mowiac nie wiem czy to wada, a moze tak powinno byc...? Jednak ogolnie rzecz biorac jestem zadowolona. Zdecydowalam sie kupic Boscha, bo moi rodzice maja pralke Boscha od lat i nigdy im sie nie popsula. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreczek Re: pralka BOSCH - do googoo 05.06.03, 09:03 googoo, cieszę się, że działa Ci bez zarzutu, bo już na mur-beton kupię ten model :-) powiedz mi tylko, czy ten "odlot" podczas wirowania to na obu prędkościach wirowania, a w ogóle czy na 800 pranie jest mocno wygniecione? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senior Re: pralka BOSCH IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 12:55 Jeżeli naciśniesz przycisk 'pranie ekonomiczne' lub 'pólpranie' - nie pamiętam nazwy :), lub program '40 st. syntetyki', pranie bedzie krótsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: pralka BOSCH IP: 212.244.180.* 06.06.03, 10:07 Kiedyś też uważałem Boscha za dobrą firmę, ale jak zbaczyłem pordzewiały spód trzy letniej pralki to trochę nabrałem dystansu. pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś