Dodaj do ulubionych

Jaka zmywarka???

IP: *.ima.pl 15.07.03, 09:33
Proszę pomózcie! Już jestem tak zakręcona w sprzęcie do zabudowy, że nie wiem
w którą stronę się zwrócić. Ten sprzęt wydaje się być taki sam. Zastanawiam
się nad zmywarką Siemens SE 54A560 lub AEG Favorit 44050i. I lodówka - lepiej
Siemens KI 30E440 czy AEG Santo C 81840i??? Czy ktoś użytkuje taki sprzęt?
Obserwuj wątek
    • busstop Re: Jaka zmywarka??? 15.07.03, 15:12
      Sam zastanawiałem się nad Siemensem KI30E440. Ładna i energooszczędna, ale czy
      warta kupna? AEG to droższa wersja Electrolux'a, który jest droższą wersją
      Zanussi'ego. To tak jak z Siemensem, który jest droższą wersją Boscha, przy
      czym odpowiednik w Boschu przechodzi swoisty design i model 30440 zamienia się
      na 30441. Zatem lada moment pojawią się Siemens'y KI30E441. Można by poczekać,
      bo będą pozbywać się modeli E440.

Wogóle to chłodziarka jest tak prostym urządzonkiem (tak prostym, że aż dziw,
      że tak drogim). Trzeba mieć świadomość, że w przypadku Siemensa lwią częśc
      płaci się za logo firmy. Porównywalny Electrolux ERN 2925 jest 1000 zł tańszy,
      a za cenę zbliżona można miec Electrolux'a ERN 2922 z dwoma agregatami. Choć do
      wykończenia Siemensa mu daleko, to chłodziarka ma przede wszytkim chłodzić,
      zazwyczaj jest zamknieta (więc i tak jej nie widać), więc po co przepłacać?
      • jaki71 Re: Jaka zmywarka??? 15.07.03, 16:41

>
        > Wogóle to chłodziarka jest tak prostym urządzonkiem (tak prostym, że aż dziw,
        > że tak drogim). Trzeba mieć świadomość, że w przypadku Siemensa lwią częśc
        > płaci się za logo firmy. Porównywalny Electrolux ERN 2925 jest 1000 zł
        tańszy,
        > a za cenę zbliżona można miec Electrolux'a ERN 2922 z dwoma agregatami. Choć
        do
        >
        > wykończenia Siemensa mu daleko, to chłodziarka ma przede wszytkim chłodzić,
        > zazwyczaj jest zamknieta (więc i tak jej nie widać), więc po co przepłacać?

Wybralem Electroluxa ER8124 i bylem bardzo zadowolony az do dnia kiedy poadl
        agregat od zamrazalki. Lodowka nie miala jeszcze 2 lat. Jedyna radosc ze
        gwarancja byla na 2 lata. Na nowa sprezarke czekalem 3 tygodnie. Wybralem
        Electroluxa majac nadzeije ze jest to sprzet niezawodny. Ale chyba wszystki
        idzie w kierunku chlamu i musi pasc po gwarancji bo inaczej ludzie przestali by
        kupowac nowe produkty. A na to producenci sobie nie moga pozwolic w dobie
        nadprodukcji. A i jeszcze jedno, drugi raz po tych doswiadczeniach tez bym
        wybral Electroluxa.
        JAki
        • zayzayer Re: Jaka zmywarka??? 15.07.03, 17:48
          Zmywarkę wybrałbym SE 54A560. Optymalne rozwiązanie
          Nad lodówką KI 30E440 można sie zastanowiać.
          Co do walorów użytkowych nie mam żadnych zastrzeżeń,
          ale awaryjność jest większa od tańszych lod. BSH.
          Nie zalicza się też do najcichszych.
          Oczywiście to nie znaczy, że ona Tobie się zepsuje zaraz po gwarancji :)
          Niestety ta lod. AEG też nie zalicza się do bezawaryjnych.
          A serwis ma o wiele droższy niż BSH.
          Pomyśl nad Liebherrem. Te same pieniądze.
          Najbardziej skomplikowane w produkcji są lodówki i dlatego
          tylko najlepsze firmy gwarantują wysoką jakość.

zayzayer
    • Gość: mac1 Re: Jaka zmywarka??? IP: 213.77.33.* 16.07.03, 06:55
      Gość portalu: Iza napisał(a):

> Proszę pomózcie! Już jestem tak zakręcona w sprzęcie do zabudowy, że nie wiem
      > w którą stronę się zwrócić. Ten sprzęt wydaje się być taki sam. Zastanawiam
      > się nad zmywarką Siemens SE 54A560 lub AEG Favorit 44050i. I lodówka - lepiej
      > Siemens KI 30E440 czy AEG Santo C 81840i??? Czy ktoś użytkuje taki sprzęt?

Nie mam akurat takiego sprzętu, ale miałem okazje popracowac legalnie w fabryce
      AEG w Niemczech. Mam jedną radę, sprzet ten jest uważany za najgorszy i
      najbardziej awaryjny na rynku niemieckim. Tak, że uważaj że go nie ma i wybierz
      inny. Najwięcej jest go w sklepach art. II jakości. Pzdr.
      • Gość: Iza Re: Jaka zmywarka??? IP: *.ima.pl 16.07.03, 08:29
        Dziękuję Wam za pomoc. Zmywarkę wybiorę Siemensa, bo od początku bardziej się
        ku niej skłaniałam. Ale z lodówką to widzę, że będzie problem...Obejrzałam w
        inetrnecie Liebherra i ewentualnie pod rozwage biorę KIK 3043. Albo Bosha KIE
        30441. Zależy mi na tym, żeby lodówka nie była zbyt głośna i żebym do serwisu
        nie dzwoniła (szczególnie po gwarancji). Czytam info o KIK-u i widzę, że ma
        oznaczenie gwiazdkowe * / ***, czy lodówki w sklepach nie mają **/***?
        • Gość: mac1 Re: z tym Liebherem to sie zastanów. IP: 213.77.33.* 16.07.03, 08:50

> Dziękuję Wam za pomoc. Zmywarkę wybiorę Siemensa, bo od początku bardziej się
          > ku niej skłaniałam. Ale z lodówką to widzę, że będzie problem...Obejrzałam w
          > inetrnecie Liebherra i ewentualnie pod rozwage biorę KIK 3043. Albo Bosha KIE
          > 30441. Zależy mi na tym, żeby lodówka nie była zbyt głośna i żebym do serwisu
          > nie dzwoniła (szczególnie po gwarancji). Czytam info o KIK-u i widzę, że ma
          > oznaczenie gwiazdkowe * / ***, czy lodówki w sklepach nie mają **/***?

Polecam wątek i inne :
          www2.gazeta.pl/usenet/704534,27014.html?group=pl.rec.dom&tid=23520
        • Gość: mac1 Re: i jeszcze jeden link. IP: 213.77.33.* 16.07.03, 09:13

> Dziękuję Wam za pomoc. Zmywarkę wybiorę Siemensa, bo od początku bardziej się
          > ku niej skłaniałam. Ale z lodówką to widzę, że będzie problem...Obejrzałam w
          > inetrnecie Liebherra i ewentualnie pod rozwage biorę KIK 3043. Albo Bosha KIE
          > 30441. Zależy mi na tym, żeby lodówka nie była zbyt głośna i żebym do serwisu
          > nie dzwoniła (szczególnie po gwarancji). Czytam info o KIK-u i widzę, że ma
          > oznaczenie gwiazdkowe * / ***, czy lodówki w sklepach nie mają **/***?

www2.gazeta.pl/usenet/704534,27014.html?group=pl.rec.dom&tid=22814

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka