nickxxx 21.02.08, 13:39 Jak najlepszym sposobem uzyskac szczelnosc tarasu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickxxx Re: Taras 21.02.08, 14:35 szkoda mi jest zadaszac tak duzej powierzchni gdyz znajduje sie od strony poludniowej a wiadomo ze latem w upalne dni mozna wiadomo co a przed sloncem moge rozlozyc parasol albo schowac sie w klimatyzowanej czeci domu.Chodzi mi o odkrytym caly rok i co na posadzke-kafle a pod nimi jakis system? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Taras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 14:45 Witam, Nic innego tylko połozyc dach. Mozna jeszcze zastosowac mate Torba lub Ditra. Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: Taras 24.02.08, 11:53 zdecydowanie system, np taki: www.torggler.pl/index.php?technology=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickxxx Re: Taras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 13:47 Dzieki za zainteresowanie ten system jest najlepszym rozwiazaniem ktore podal calleh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Taras IP: *.57.jawnet.pl 24.02.08, 14:11 faktycznie wyglada super niepokoi mnie zapis kafle kladzie sie w temperaturze 20 stopni zadnych odchylek jak temu sprostac? wyglada na reklamacyjna furtke producenta pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Taras 21.02.08, 15:53 Taras w projekcie domu powinien mieć przewidziane warstwy izolacji i za pewne tam są, przed położeniem płytek, to chyba najtrwalsze rozwiązanie, należało by dodatkowo zastosować preparaty uszczelniające jak np. guma w płynie czy folia w płynie, należy użyć bardzo dobrej jakości kleju nie gorszej niż atlas plus, to samo dotyczy fugi. Dodatkowo wszelkie rogi/kątowe połączenia płytek wypełnił bym dodatkowo silikonem oraz cokolik od góry. Same płytki, już położone i za fugowane również można zagruntować odpowiednimi preparatami. Oczywiście podstawą jest właściwie wykonana izolacja przeciw wodna samego balkonu w stanie tzw. surowym, przed wykończeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Taras IP: *.48.jawnet.pl 21.02.08, 16:17 to tylko dzialanie dorazne maty troba czy dietra kosztuja dodatkowo to systemy maty troba wymagaja grubej grubego nadkladu nie wiem czy kolega sie wymiesci z drzwiami na taras zadszyc;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Taras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:11 Witam, Ja tylko nie mogę sie nadziwic po co ludzie robia tarasy na wsi. Taras to bardzo wielki klopot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickxxx Re: Taras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 16:49 Bo wiesz taras na wsi jest bardzo przydatny zwlaszcza po ciezkiej orce jest sobie dobrze usiasc w bujanym fotelu i popatrzec na to co sie zrobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: Taras 24.02.08, 17:32 www.mapei.pl/ i dział "hydroizolacje" z Mapelstic na czele :). Cenowo nieźle to wygląda, a ciekawostka to możliwść pozostawienia samej izolacji na kilka lat bez okładzin ceramicznych. Sprawdzone :) Odpowiedz Link Zgłoś