Dodaj do ulubionych

Schody - stalowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 14:22
Czy ktos z Was ma moze robione pewnie na zamowienie schody, ale nie
drewniane tylko stalowe (nie wiem czy to to jest ze stali czy z innego
metalu).
Potrzebuje zrobic cos takiego w mieszkaniu dwupoziomowym. Na wzor cos co
jest na allegro, jednak mi potrzebne sa jednobiegowe, a nie krecone...
www.allegro.pl/show_item.php?item=15639949

Pozdrawiam,
K.
Obserwuj wątek
    • Gość: hgi Re: Schody - stalowe IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 20:43
      prosze zobacz co prdukuje firma atrium z Siemianowic Slaskich,maja tez
      ekspozycje w obi i innych.
      www.atriumsystem.com.pl.
      Te schody wygladaja b.ladnie,jestem przed nadbudowa domu i mysle o takich
      schodach na poddasze mieszkalne.Chcialabym jednak drewniane stopnie.
      • Gość: Kawawa Re: Schody - stalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 11:26
        Dzieki za info.
        Hmmm... niestety zupelnie o co innego mi chodzilo, ale przynajmniej jako tako
        przyjrzalam sie konstrukcji. Niestety w OBI i Castorama sprzedaja ohydne
        schody modulowe (przepraszam, nie chce nikogo urazic :)) Wydaje mi sie, ze
        moj "projekt" trzeba bedzie zrealizowac u jakiegos kowala... artysty, a to
        juz... ech.
        Moze znacie kogos takiego?

Pozdrawiam,
        K.
        • Gość: Kawawa Re: Schody - stalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 11:43
          UP! :)
    • Gość: WojtekT Re: Schody - stalowe IP: *.centertel.pl 26.03.14, 12:47
      Zamawiałem stopnie schodowe metalowe w Sakostalu. Transakcja poprawna, stopnie solidne, więc śmiało mogę Ci polecić.
      • Gość: gromek Re: Schody - stalowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.14, 09:40
        Dobre schody są tez w Tomstalu , dobry produkt, fachowa i szybka obsługa ;)
    • monika11q Re: Schody - stalowe 03.04.14, 13:03
      Hm, ja mam coś takiego Tekst linka- tzn. modułowe - ale u mnie - ze względu na niewiele miejsca, łuki są nieco ostrzejsze. No ale, że są modułowe, to możesz je dopasować do siebie. A ten Twój link nie działa, więc trudno dokładniej doradzić.
    • Gość: Broniuś Re: Schody - stalowe IP: *.centertel.pl 28.04.14, 10:39
      Remontuję domek po dziadkach i zdarza mi się robić przeróbki. Schody też miałem do wymainy. Popytałem, pomyślałem, poczytałem i fajnie mi wyszły. Można powiedzieć, że połączyłem pomysły, o których teraz tu czytam :) Też stopnie zamówiłem w Sakostalu, jak przedmówca, a poręcze zrobił mi znajomy kowal. W sumie nie zajmuje się zawodowo tą robotą, tylko hobbystycznie, ale muszę wam powiedzieć, że mam zajefajne te schody teraz!
      • Gość: misiie Re: Schody - stalowe IP: 83.238.158.* 22.05.14, 19:24
        Prawda, że najlepsze są własne pomysły. Mnie ogromnie podobają się schody na konstrukcji metalowej z drewnianym trepem, najlepiej ażurowe... Dawno temu, w moim rodzinnym domu miałam na strych schody metalowe, kręcone. Były świetne, ojciec chciał je okładać drewnem, ale wszyscy się sprzeciwiliśmy, bo stal miała taki surowy urok. Teraz mam trochę inne we własnym domu, ale też ażurowe, i na stalowej konstrukcji. Wyglądają mniej więcej tak:
        Fotka schodów
        • Gość: kama Re: Schody - stalowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.14, 12:11
          Jestem za, mnie też takie połącznenia się podobają. Ja mam u siebie schody spiralne coś takiego www.szyma-metalex.pl/balustrady-wewnetrzne-30-26 ( 1 po lewej 2 rząd) i wyglada super.
    • Gość: Magda Re: Schody - stalowe IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 17:59
      Osobiście bardzo podoba mi się połączenie drewna i metalu, widziałam takie rzeczy w galerii Schody Studio. Nazywają to schodami drewnianymi na konstrukcji metalowej. Ażurowy czarny stelaż, do tego gruby, drewniany stopień - daje to lekkość konstrukcji, a jednocześnie zapewnia stabilność, sądzę, że do nowoczesnych wnętrz - jak znalazł. Połączenie idealne.
      • kla-czm Re: Schody - stalowe 30.07.14, 03:23
        Ciekawe połączenie. Ja widziałaem bardzo ciekawe schody połączone linkami stalowymi, podwieszone do sufitu. Bardzo oryginalne połączenie.
        • cs1x Re: Schody - stalowe 27.11.15, 18:39
          znalazłem firmę która gobi nieźle designerskie rzeczy:
          www.homebook.pl/profil/mdizajn/projekt-nowoczesne-schody
    • anna_klew22 Re: Schody - stalowe 29.09.16, 09:11
      Elementy do schodów stalowych można zamówić na www.bth.pl.
      Mają tam duży wybór dla bardzo wymagających klientów.
    • danej Re: Schody - stalowe 20.10.16, 15:28
      Elementy stalowych schodów można zamówić ,lecz trzeba mieć projekt.Najlepiej zamówić w takiej firmie,w której można nie tylko kupić odpowiednią stal na te schody,ale i zlecić wycięcie zgodnie z projektem,o którym pisałem wcześniej.O ile wiem,istotnie Bth import stal sprzedaje stal i przyjmuje zlecenia na jej obróbkę.
      • anka12383 Re: Schody - stalowe 30.07.18, 11:38
        Mi się strasznie podobają schody stalowe ale konstrukcja schodów biała a stopnie drewniane np. jesion albo coś podobnego, jakieś jasne drewno w ciepłym kolorze. Znalazłam producenta schodów stalowych www.tlc.eu i mam zamiar zamawiać. Jak skończę to się Wam pochwale efektem.
    • szyszka874 Re: Schody - stalowe 05.10.18, 20:35
      Dzisiaj możliwości jest tyle, że każdy znajdzie schody idealne - kwestia czasu i porównania cen bo o nie głównie chodzi :) Na www.getstairs.pl/porady/ poczytaj na temat schodów - wiele wpisów, które ułatwia podjęcie decyzji. Na stronie porównasz też koszty wykonawców z twojej okolicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka