Gość: TEDEX IP: *.tkchopin.pl 09.10.03, 16:57 MAM DO POMALOWANIA DACH Z BLACHY FALISTEJ OCYNKOWANEJ .BLACHA JUZ LEZY NA TYM DACHU OKOLO 5-CIU LAT CZYM TO POMALOWAC ABY TO NIE ODPADALO I NIE BYLO ZBYT KOSZTOWNE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ignac Re: MALOWANIE DACHU OCYNK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 21:27 Witam! Jak się pewnie już zorientowałeś w handlu jest kilka rodzajów farb na ocynk, do wyboru masz farbe winilową albo akrylową oczywiście musi być na ocynk, znam "specjalistów malujących takie dachy chlorokałczukiem ale to niewiele tańsze i słabo sie trzyma, no i były też próby malowania podkładem antykorozyjnym ftalowym, ale też może odpryskiwać. zawsze można wybać farbe marki "śnieżka dach" troche tańsza od "fawinilu" lub "nobiwilu" no icena zależy też od koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragi Re: MALOWANIE DACHU OCYNK IP: 195.117.125.* 09.10.03, 22:52 Ja mam pomalowane rynny ocynkowane farbą NOBIKRONAL czy coś takiego i nie odpryskuje ani nic takiego. Malowałem je ok. 4-5 lat temu, dlatego nie pamiętam dokładnej nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: MALOWANIE DACHU OCYNK 10.10.03, 12:34 polecam Hammerite na ocynk lub Pilacynk Odpowiedz Link Zgłoś