IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 23:33
Mam pytanie czy ktos sie orientuje ile moze kosztowac wylanie wylewki
samopoziomujacej na 16m2 ok 1.5cm grubosci ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ADOLF Re: wylewka IP: *.udn.pl 13.10.03, 23:10
      Srednia krajowa wynosi 12 zł za m2 ( czyli 190 zł) jak poszukasz znajdziesz
      kogos kto Ci to powinien zrobic za ok 100 zł ja osobiscie robie takie rzeczy w
      granicy okolo 50-60 zł za taka powierzchnie :)
      :)
      • Gość: marta Re: wylewka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 23:14
        rozumiem ze jest to cena za robocizne a ile moze kosztowac material do tego
        potrzebny?
    • Gość: eR Re: wylewka IP: 213.17.199.* 17.10.03, 19:08
      Przy takiej grubości wylewki będziesz potrzebowała specjalnej mieszanki do
      wylewek cienkowarstwowych.
      Normalna wylewka będzie po prostu pękać, kruszyć sie ew. odpryskiwać przy
      schnięciu kleju.
      Możesz kupić gotową mieszanke np. f-my ATLAS SAM 200 lub CERESIT SN-72 ew. SN-76
      Sprawdź ceny w najbliższej hurtowni w materiałach promocyjnych jest podana
      wydajność ew. zapytaj sie o to sprzedawców- coraz częściej potrafią na takie
      pytania odpowiedzieć
      Pozdrawiam:)
    • marcowitam Re: wylewka 06.03.14, 10:03
      czy ktoś się orientuje jak zrobić samemu wylewkę?
      • Gość: Anonim Re: wylewka IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 12:27
        Odwiedź stronę www.icieplydom.pl tam możesz zadać pytanie fachowcą za pomocą formularza. Ja chętnie z tego korzystam i w ciągu 24h dostaje odpowiedź
        • marcowitam Re: wylewka 11.03.14, 09:28
          Patrzcie co znnalezałem.

www.youtube.com/watch?v=F5gmg6jwd4k&feature=youtu.be
          • jarecki_2 Re: wylewka 11.03.14, 10:51
            Buahahahahahaha.... nie dość, że przez jakiś przypadek film ze spamem (reklamą) wisi na YouTube od 4 dni, się naszukałeś na pewno ogromnie ;-), to jeszcze wykonanie tej wylewki to jakiś żart? Panowie użyli zdecydowanie za małego wałka, z za niskim kolcem, nie ma siły, żeby im wylewka wyszła równo a rozlane i zaschnięte "fałdy" widać na filmie bez problemu. Panowie popełnili klasyczny błąd, to co działa w laboratorium nie działa na budowie i wylewka była zbyt gęsta co widać przy odpowietrzaniu, zamiast się rozlewać wałek ją "przeganiał" i zostawała w dużej mierze w tym miejscu w które ją "nagonili". Czemu na końcu filmu nikt nie pokusił się o położenie łaty na podłodze? Ponieważ nie wyszło......
            Macie nagranie jak odrywacie "dylatację" przyklejoną na taśmę dwustronną od ściany?? Chciałbym zobaczyć jak ktoś zrywa tę taśmę razem z farbą w najgorszym razie z tynkiem. Żeby było śmieszniej chciałbym wiedzieć, co fachowcy dylatowali, bo na pewno nie wylewkę która przy ścianach miała ile grubości? 2mm, dylatację majster przykleił 3 mm na podłogą.... lipa Panie, lipa.
    • Gość: Budek Re: wylewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 11:06
      Budex - kliknij w cennik (masz fajny kalkulator do powierzchni). Ceny mają naprawdę dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka