Dodaj do ulubionych

nowa strona www

10.03.07, 17:48
Od jakiegoś czasu można oglądać nową stronę www urzędu miasta. Pojawiły sie
na niej życzenia z okazji dnia kobiet. Niestety, zamiast polskich znaków
pojawiają się dziwne symbole... Również większość podstron jest w budowie.
Nieaktywne są też linki między innymi do forum, i ciekawie brzmiącego "dla
gości". Liczę, że niedługo się to zmieni. Że strona będzie ciekawa,
aktualna... i na poziomie :)
Obserwuj wątek
    • slack.inmate Re: nowa strona www 11.03.07, 20:50
      napisales ze nie masz polskich znaczkow, a przeczytales jak kodowana jest
      strona?? i czy twoja przegladarka jest tez tak ustawiona?? sporo linkow jeszcze
      nie dziala, ale podejrzewam ze w przeciagu miesiaca sie to pozmienia?
    • tomi_34 Re: nowa strona www 14.03.07, 20:22
      juz sie nie moge doczekać kiedy na stronie gminy ruszy Forum, o bedzie sie
      działo :D:D
      • miggru Re: nowa strona www 17.03.07, 12:44
        No strona www jest w przebudowie ale widać że jest to zmiana na plus. Co do
        polskich znaków to zgodzę się z przedmówcą. Trzeba sobie nowszą przeglądarke
        internetową zainstalować obsługującą wszystkie możliwe sposoby kodowania lub
        przynajmniej mała aktualizacja.
    • kibic321 Re: nowa strona www 28.07.07, 19:34
      nuda na stronie!!! od wielu miesięcy w większości działów wciąż trwa chwilowa
      przerwa!!! Pytam się czy tak ma wyglądać serwis Urzędu Miasta i Gminy? Nikt w
      urzędzie nie potrafi wyciągnąć wobec odpowiedzialnych konsekwencji? przecież
      ktoś za tą stronę chyba jest odpowiedzialny!!!!
      • slack.inmate Re: nowa strona www 29.07.07, 12:01
        zadna nuda!! aktualnosci na biezaco sa podawane, powstala nowa galeria zdjec,
        uruchomione zostaly pytania do burmistrza oraz e-kartki, reszta w przeciagu
        tygodnia zostanie uzupelniona!!
        kibic321 sam wez sie do robienia takich stron to bedziesz wiedzial jak jest to
        czasochlonne
        • kibic321 Re: nowa strona www 29.07.07, 18:36
          no jeszcze by tego brakowało, żeby aktualności nie były podawane lub opóźnione :/
          • slack.inmate Re: nowa strona www 29.07.07, 18:55
            wczesniej jakos nie byly podawane informacje(aktualnosci) i nikt nie mial
            pretensji, a teraz wielkie halo!!!
            • supermenka26 Re: nowa strona www 30.07.07, 00:32
              Czytając wypowiedzi "slack.inmate", wnoszę, że pracuje on(a) w Urzędzie i to
              chyba w redakcji.
              Kiedyś nie były podawane informacje, a pieniądze się brało. Teraz są podawane
              (tak jak są)(sic!).
              Jeśli ktoś jest odpowiedzialny za prowadzenie strony www i bierze za to kasę, to
              niech nie jęczy, tylko robi, co do niego należy.
              • maggie81 Re: nowa strona www 30.07.07, 09:16
                zgadzam sie!
                ten caly slack (Projektowane przez: slack.inmate | Zgodne ze standardami:XHTML
                1.0 oraz CSS 2.0), to ten co to niby uaktualnia strone, tez mi filozofia za 8 h
                pracy napisac 1 notke. PHI!!
                • checinyy Re: nowa strona www 30.07.07, 10:17
                  Hej Bartłomiej. Nie ma sie co kłócić. Bierz się lepiej za robotę bo kase
                  dostajesz a strona...hmm...najlepiej to nie jest.
            • lumpior Re: nowa strona www 30.07.07, 10:43
              slack.inmate napisał:

> wczesniej jakos nie byly podawane informacje(aktualnosci) i nikt nie mial
              > pretensji, a teraz wielkie halo!!!
              Pytam w roznych watkach /np.Niech wladza doniesie /i co cisza,a smiesz jeszcze
              usprawiedliwiac jakies sytuacje,zaniechania czy ignorowanie wyborcow i mieszkan-
              cow.Jesli masz cos z tym wspolnego to jestes zlem tego ogniwa i milcz,albo
              precz nieudaczniku za spoleczna kase.WIELKIE halo,to u cioci przy grillu,jasne!
            • kibic321 Re: nowa strona www 30.07.07, 21:31
              no jeżeli robisz tą stronę w Notatniku to faktycznie dodanie nawet notatki z
              aktualnościami może stwarzać pewne kłopoty, więc zwracam honor i przepraszam że
              miałem odwagę tak publicznie się ciebie czepić...
              • slack.inmate Re: nowa strona www 31.07.07, 00:11
                do kibic321: strona nie jest aktualizowana w notatniku tylko poprzez system
                zarzadzania trescia
                do lumpiora: zadne ignorowanie!! na stronach podane sa adresy do wladz,
                wystarczy tylko napisac maila a zostanie on przeczytany
                do maggie81: "tez mi filozofia za 8 h pracy napisac 1 notke" - jakby ktos nie
                zauwazyl to dziennie ukazuje sie od 2 do 3 wiadomosci, a samymi notakami sie nie
                zajmuje
                ------------------
                kazda krytyka jest mile widziana, a nie jakies bezpodstawne oskarzenia
                • kibic321 Re: nowa strona www 31.07.07, 20:00
                  a może zrobisz stronę w php z własnym szablonem???
        • kibic321 Re: nowa strona www 01.08.07, 21:27
          co ty gadasz, żadne e-kartki mi nie działają :/
          • slack.inmate Re: nowa strona www 01.08.07, 23:08
            ok przyjalem do wiadomosci poprawie tylko powiedz mi co dokladnie ci nie dziala
            • maggie81 Re: nowa strona www 02.08.07, 07:56
              z tych udziwnien u góry działaja tylko poczta (dziwna zreszta) i pogoda, reszta
              tylko sobie jest.
              I ta galeria zdjec jakas dziwna, otwiera sie w zupelnie innym szablonie, poza
              tym strasznie woooooooooooooolno!
        • kibic321 Re: nowa strona www 07.09.07, 16:48
          slack.inmate 29.07.07, 12:01 napisał:

> zadna nuda!! aktualnosci na biezaco sa podawane, powstala nowa galeria zdjec,
          > uruchomione zostaly pytania do burmistrza oraz e-kartki, reszta w przeciagu
          > tygodnia zostanie uzupelniona!!

Minęło już ponad miesiąc, a jak nic nie było na stronie tak nadal nie ma.
          Rozumie że jeszcze tydzień w twoim kalendarzu się nie skończył.
          Galeria zdjęć może działała, ale obecnie już nie działa... po wejściu jest tylko
          kapelusz :/ nie wiem czyj może pana Burmistrza może Twój, ale chyba nie o taką
          galerię zdjęć chodzi...
          Najwyższa pora na zmiany w Urzędzie Miasta... ktoś powinien być rozliczony z tej
          pracy bo pół roku na powstanie strony to dużo czasu, a tam jak nic się nie
          działo tak nic sie nie dzieje!!!!!!
    • marian_robotnik Re: nowa strona www 31.07.07, 17:13
      Do slack.inmate i miggru
      napisałeś ze nie masz polskich znaczkow, a przeczytałeś jak kodowana jest
      strona?? i czy twoja przeglądarka jest tez tak ustawiona?? sporo linkow jeszcze
      nie dziala, ale podejrzewam ze w przeciagu miesiaca sie to pozmienia?

miggru
      No strona www jest w przebudowie ale widać że jest to zmiana na plus. Co do
      polskich znaków to zgodzę się z przedmówcą. Trzeba sobie nowszą przeglądarke
      internetową zainstalować obsługującą wszystkie możliwe sposoby kodowania lub
      przynajmniej mała aktualizacja.

Pan/owie miałem się nie odzywać, ale już nie mogłem wytrzymać.

Po pierwsze:
      Sposób kodowania i dostępność strony to są dwa różne zagadnienia. Widzę że
      snack.inmate nie zdajesz sobie z tego sprawy. Prawidłowo zaprojektowana strona
      powinna być dostępna z poziomu wszystkich przeglądarek. Czy to będzie IE, Opera,
      Firefox, Safari itd.to w każdej powinna wyglądać identycznie. Nie mówiąc już o
      dostępie dla osób niepełnosprawnych.

Po drugie:
      Wykorzystywanie template water&stone do budowy strony urzędu nie jest dobrym
      rozwiązaniem. Powinieneś sam napisać szablon a nie bazować na szablonie innej
      firmy, ale do tego trzeba znać przynajmniej xhtml i css. Jeżeli się na tym nie
      znasz to lepiej niech urząd zleci firmie zrobienie szablonu pod mambo.

Po trzecie:
      Grafika na stronie. Jeżeli nie masz pojęcia o grafice to zleć to komuś innemu.
      Kolorystycznie jak na odpuście, nie mówiąc już o optymalizacji.

Po czwarte:
      zadna nuda!! aktualnosci na biezaco sa podawane, powstala nowa galeria zdjec,
      uruchomione zostaly pytania do burmistrza oraz e-kartki, reszta w przeciagu
      tygodnia zostanie uzupelniona!!
      kibic321 sam wez sie do robienia takich stron to bedziesz wiedzial jak jest to
      czasochłonne.

Czasochłonne to może jest i robienie takich stron. Znowu mylisz pojęcia. Ty nie
      projektujesz strony tylko zarządzasz treścią. Całe twoje projektowanie strony
      sprowadza się do przerobienia czyjegoś szablonu a reszta to CMS i wykorzystywane
      w nich moduły, komponenty itp. na licencji GNU. Ani jeden moduł czy komponent na
      tej stronie nie jest twojego autorstwa.

Pozdrawiam
      • maggie81 Re: nowa strona www 31.07.07, 21:35
        robienie strony może i jest czasochłonne, ale jak się robi wszystko samemu a
        nie gotowe komponenty i szablon wykorzystuje (zreszta malo ciekawy).
        A redagowanie wcale nie jest takie czasochłonne!
        Sama prowadzę stronę i dodanie artykułu zajmuje mi 1 minutkę. Wobec czego
        napisanie notki niechby zajęło Ci 3 godziny (czasem składnia jest mało ambitna,
        ale rozumiem nie każdy informatyk jest dobry z polskiego ;))
        Wiec jak na 8 h roboty zredagować 2-3 notki to żadna filozofia.

PS. do pisarza strony checiny.pl kiedy klikam na galerie zdjęć wyświetla mi taka
        dziwna strona zupełnie jakby nie checiny.pl inny szablon i takie tam pierdoły...
        a zdjęcia otwierają się w tempie.............

• leniwiec79 Re: nowa strona www 31.07.07, 22:39
          Ja też się nie chciałem wypowiadać w tym temacie, ale jak zacząłem to powiem
          tylko tyle, że o głupoty się tak na prawdę kłócicie. Dobrze, że się coś dzieje i
          należy to zapisać jako wielki plus, a nie wytykać drobne niedociągnięcia. Ode
          mnie macie plus +. A ty maggie81 pochwal sie strona, którą zarządzasz i tak
          prawdę mówiąc to dodanie na pewno nie zajmuje Ci 1 minutki tylko trochę więcej.
          Proszę przestańcie się obrażać i kłócić bo to nie poprawia i tak wizerunku tego
          forum, ani samych Chęcin. Pozdrawiam
          • osiedlak niepełnosprawni 07.09.07, 11:37
            Czemu na stronie internetowej nadal nie działają niektóre rzeczy? Chciałem
            najpierw zobaczyć strukturę organizacyjną urzędu - przepraszamy strona w
            budowie. Później kilka rzeczy działało ale informacje już nie, pytania do
            burmistrza nie działają, z górnego paska działa tylko poczta i BIP,w środowisku
            nie działa wszystko, sport i rozrywka też nie sprawny w 100%, a więcej to nawet
            mi sie nie chce wymieniać. Już dawno miało to być poprawione, to świadczy o
            naszej gminie, jak władze w urzędzie działają tak sprawnie jak strona....to jest
            pośmiewisko.
            • lumpior Re: niepełnosprawni 07.09.07, 15:33
              -osiedlak:Niepelnosprawni-uwazam ze to zle okreslenie /to slowo ma
              okreslone znaczenie do pewnej grupy osob: inwalidow/.Merytorycznie
              sie zgadzam/o czym pisalem,zadawalem pytania,a nawet szydzilem/poli-
              tyka informacyjna jest:zla,nijaka,amatorszczyzna,nieudolnosc,badzie-
              wie bezproduktywne za spoleczne pieniadze!! Kto odpowiada? Burmistrz!
              Taka "dzialalnosc" w firmie,doprowadza do jej upadku,wladcy Gminy!!
              • osiedlak Re: niepełnosprawni 07.09.07, 21:45
                Lumpior masz rację, przepraszam - obraziłem inwalidów mówiąc niepełnosprawni o
                niektórych pracownikach naszego urzędu.
    • tomi_34 Re: nowa strona www 07.09.07, 15:03
      Też mnie to denerwuje 4miesiące strona a tu prawie wszystko w budowie, Pytam się
      ile Jeszcze Czasu ???

Ja bym Zwolnił tą osobę co robi str. Urzędu bo nic samemu Nie robi tylko kopiuje
      wszystko od innych stron :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka