Dodaj do ulubionych

boxy xstream

24.04.09, 21:09
Witam,

Planuję kupić box xstream 400 do focusa I hatchback.
Boxy te występują pod różną marką/nazwą np. junior albo taurus.
Bardzo proszę o opinie użytkowników/sprzedawców takich boxów (ew.
innych pojemności).
Mam jeszcze trochę czasu i nie chcę żałować zakupu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • www.luxbox.pl Re: boxy xstream 26.04.09, 22:10
      Witam
      Xstream jest zdecydowanie najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym. Ma szybki
      montaż wycięcia pod belki i dość atrakcyjny wygląd. Jest to produkt, który jest
      już całe lata na rynku i nie ma z nim żadnych problemów. Polecałbym jednak
      wersje 450 litrów różnica w cenie to około 20 zł a jednak 50 litów więcej. Co do
      nazewnictwa to Junior to producent Włoski, a Taurus to dystrybutor tych boxów na
      Polskę.
      Pozdrawiam
      • Gość: xx Re: boxy xstream IP: *.henet.pl 03.05.09, 20:47
        Juniory / Taurusy też są o.k.?
        Jakie inne są godne uwagi?

Widzę ze na Waszej stronie są 4 marki.
        • www.luxbox.pl Re: boxy xstream 05.05.09, 22:33
          Podstawowe kryterium to cena, jaki ma Pan budżet do przeznaczenia. Kolejnym czy
          to ma być box wakacyjny czy wypady na narty też wchodzą w grę. W chwili obecnej
          zdecydowanie najlepsza marka jest Kamei następnie thule, mont blanc itd. jednak
          ceny boxów tych firm przekraczają zdecydowanie 1000zł. Jeśli tak i ma być to box
          letnio-zimowy mogę zaproponować Kamei corvara 390 srebrny cena kolo 1399 zł
          • maciek1956 Re: boxy xstream 06.05.09, 11:33
            Generalnie zgadzam się z przedmówcą, ale Kamei ma dobre boxy w cenie ok 900 zł,
            model Husky lub 950 zł model Delphin 340. Owszem, są to boxy trochę prostsze od
            Corvar, ale podobnie mocne, szczególnie Delphin. Pewną wadą tych boxów jest brak
            centralnego zamka, ale wielkim plusem skierowanym na bezpieczeństwo jest system
            łatwego w obsłudze podwójnego zamka.
            www.swiatbagaznikow.pl
            • www.luxbox.pl Re: boxy xstream 08.05.09, 17:09
              No widzi Pan, Panie Macku jakoś mi zupełnie z głowy wyleciało. Faktycznie są to
              dwie bardzo ciekawe alternatywy. Główne zalety to teleskopy gazowe, wzmocnione
              miejsca do montażu, 6 lat gwarancji, możliwość montażu na wsuwkach do belek alu
              areo.
              • maciek1956 Re: boxy xstream 08.05.09, 21:31
                Dlatego ostatnio często się uzupełniamy, pamięć jest zawodna niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka