wieczorki4 01.03.10, 23:13 Czy moze ktos mi opisac wrazenia po operacji zylakow, juz niedlugo zabieg i bardzo sie boje.A moze ktos mial w Poznaniu bo tam sie wybieram? Jak pokonac stres ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczorki4 Re: Operacja żylaków. 02.03.10, 22:20 Chodzi Ci o zakrzepice przed czy po operacji? Z badania usg wynika,ze zyly mam drozne bez cech skrzeplin. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 Re: Operacja żylaków. 02.03.10, 22:48 Miałam w grudniu metodą mieszaną tzn laser i tradycyjna. Chirurg nerw mi naruszył i ,,prądy chodziły" mi po łydce. Nie do zniesienia. Ale fizykoterapia pomogła i teraz dżga dużo mniej.Przy metodzie tradycyjnej czasem dochodzi do uszkodzenia nerwu- ok.30%. Zażądaj metody laserowej. Refundują.Ja miałam z NFZ.Tyle, że na fizykoterapię potem wydałam kilkaset zł.Sama operacja nic nie boli,trochę bólu po operacji, ale do wytrzymania.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorki4 Re: Operacja żylaków. 24.03.10, 11:26 jestem juz tydzien po operacji zylakow.Zabieg przeszedl pomyslnie ale na udzie od wewnetrznej strony obok ciecia powstalo zgrubienie,ktore przy dotyku czy chodzeniu troche boli.czy to tak musi byc? Ponadto duzy problem mam z bandazowaniem nogi gdyz bandaz na udzie cigle sie zwija.Moze ktos opracowal jakis dobry patent aby bandaz trzymal sie na nodze bo tak musze sie meczyc caly miesiac.I jeszcze jedno pytanie ile mniej wiecej trzeba chodzic a ile lezec. Ja tak pol na pol.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Operacja żylaków. 25.03.10, 21:22 Mija właśnie rok gdy przeszłam operację żylaków na prawej nodze. Niechętnie wracam do tego wspomnienia bo cierpiałam po operacji około 4 m-cy. Zylaki miałam na nodze dosyć zawansowane więc było 13 cięć. Nogę bandażowałam dosyć długo bo noszenie pończoch p. żylakowych a szczególnie ich nakładanie było bolesne. Bandażowanie więc chyba jest najlepszą metodą. To,że bandaż spada wynika ze złego sposobu bandażowania. Zasada jest taka. Musi być to bandaż eleastyczny. Ja używałam chyba 3 do zabandażowania całej nogi Bandażowanie rozpoczyna się od stopy. Palce nie wolno bandażować i uciskać. Największy ucisk bandaża na stopę, kostkę, na łydce i w górę nie może być już dużego ucisku. W -necie napewno znajdziesz rysunki z opisem. Bardzo ważne jest prawidłowe bandażowanie bo wpływa na krązenie krwi w nodze. Ja korzystałam z szerokich plastrów opatrunkowych ciętych na paski które powodowały że bandaż nie rozluźniał się i nie opadał. Acha. Na pewno nie możesz na razie chodzić długo. Nie wolno siedzieć ze spuszczoną nogą tylko musi być ułożona poziomo. W pachwinie jeśli jest duże zgrubienie i występuje stan zapalny i ból to musisz kontaktować się z lekarzem. Możesz napisać do nie na prv. Chętnie odpiszę na Twoje pytania Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Operacja żylaków. 25.03.10, 21:22 Mija właśnie rok gdy przeszłam operację żylaków na prawej nodze. Niechętnie wracam do tego wspomnienia bo cierpiałam po operacji około 4 m-cy. Zylaki miałam na nodze dosyć zawansowane więc było 13 cięć. Nogę bandażowałam dosyć długo bo noszenie pończoch p. żylakowych a szczególnie ich nakładanie było bolesne. Bandażowanie więc chyba jest najlepszą metodą. To,że bandaż spada wynika ze złego sposobu bandażowania. Zasada jest taka. Musi być to bandaż eleastyczny. Ja używałam chyba 3 do zabandażowania całej nogi Bandażowanie rozpoczyna się od stopy. Palce nie wolno bandażować i uciskać. Największy ucisk bandaża na stopę, kostkę, na łydce i w górę nie może być już dużego ucisku. W -necie napewno znajdziesz rysunki z opisem. Bardzo ważne jest prawidłowe bandażowanie bo wpływa na krązenie krwi w nodze. Ja korzystałam z szerokich plastrów opatrunkowych ciętych na paski które powodowały że bandaż nie rozluźniał się i nie opadał. Acha. Na pewno nie możesz na razie chodzić długo. Nie wolno siedzieć ze spuszczoną nogą tylko musi być ułożona poziomo. W pachwinie jeśli jest duże zgrubienie i występuje stan zapalny i ból to musisz kontaktować się z lekarzem. Możesz napisać do nie na prv. Chętnie odpiszę na Twoje pytania Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia tu masz dokłądnie pokazane jak 06.04.10, 14:36 prawidłowo bandazowac www.maga-biotal.pl/magabiotal/biotal/sigvaris_bandazowanie_nog.php Odpowiedz Link Zgłoś