Dodaj do ulubionych

Bol czy Diprophos?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 13:09
Prosze napiszcie co lepiej cierpiec z bolu nie do zniesienia czy wziac
szkodliwy zastrzyk Diprophos?Od wielu lat cierpie na potworne bole,z coraz
wiekszym nasileniem.Ostatnio bylam w szpitalu i zdiagnozowano mi
fibromialgie,jednak ja nie jestem przekonana czy to jest trafna
diagnoza,dlatego że bole te mam od 12 roku zycia /obecnie 50/,tyle ze obecnie
nie moge juz ich zniesc.Odradzono mi brac diprophos,a przepisano
tramal.Owszem po tramalu bylo lepiej ale tylko kilka godzin.Do tego podobno
tez sie czlowiek przyzwyczaja a potem co?chyba morfine.Prof.nawet stwierdzil
że wszystkich lekarzy krorzy przepisuja diprophos to by pozamykal.Dobrze jest
tak powiedziec ale co mi dal w zamian?-tramal.Zdecydowalam sie z koniecznosci
bo bylam juz u kresu wytrzymalosci wziac zastrzyk diprophosu i po tym po 4
dniach wrocilam do innego zycia-zycia bez bolu.Nie wiem jak dlugo bedzie
lepiej moze miesiac,moze 2.Zyje tak juz z 5 lat i co kilka miesiecy biore
diprophos choc wiem ze jest tak szkodliwy.Zwiekasza
cisnienie,cholesterol,wzmaga osteroporoze itdCzy to mozliwe że majac
faktycznie ta fibromialgie,bol przechodzi mi po diprophosie czy srodkach
reumatycznych?Bole mam nie do wytrzymania,boli wszystko a promieniuje od
stawow,obezwladnia,czuje sie jakbym miala zemdlec,brak sil,przyspieszony
oddech,roztrzesienie,rozdraznienie wewnatrz tak jakbym miala wysoka goraczke
chociaz jej nie mam.Wyniki mam w miare dobre.Dlugo sie powstrzymywalam od
tego zastrzyku ale nie moglam dluzej.Czy to mozliwe zeby fibromialgia /malo
znana choroba/dawala tak potworne bole?Slyszalam że choruje sie na to w
starszym wieku a nie tyle lat.Bole te uniemozliwiaja mi normalne zycie,moge
tylko lezec i plakac z bolu,jestem bezradna,bezsilna,nie wiem co dalej robic?
Nie jestem w stanie pracowac a nawet funkcjonowac w domu.I tak w bolu nie
moge zyc,bo mi sie zyc juz nie chce a biorac diprophos narazam sie znow na
dodatkowe choroby.Co robic?czy ktos mi moze cos doradzic?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Bol czy Diprophos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 15:29
      Hej! Czy bikogo nic nie boli,czy nikt nie bral zastrzyku diprophos i nie macie
      zadnych doswiadczen na ten temat.Lepiej cierpiec czy wziac szkodliwy zastrzyk?
      Prosze odpiszcie
      • Gość: Diprophos Re: Bol czy Diprophos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 16:54
        Nie piszesz czy masz predyspozycje do cukrzycy i nadcisnienia (otyłość, ww
        choroby w rodzinnie) bo jeśli nie to chyba lepiej brać Diprophos niż cierpieć i
        się uzależniać od opioidów. Jeśli masz predyspozycje to już musisz porozmawiać
        ze swoim lekarzem rodzinnym - rozumiem że chodzi o więcej niz kilka iniekcji.
    • Gość: Agata Re: Bol czy Diprophos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:27
      Nie mam cukrzycy ale lecze sie na nadcisnienie,osteoporoze,cholesterol ale i
      tak pewnie nie mam innego wyjscia.Czy ktos wie czy przy fibromialgii wlasnie
      diprophos moze byc tak skuteczny?Czy mozna sadzic ze fakt ze tak pomaga moze
      swiadczyc o tym ze to nie jest fibromialgia?Po 4 dniach bole odchodza a
      zastrzyk musze brac jeden co 3-6 miesiecy.oczywiscie staram sie ten czas
      wydluzyc i brac zastrzyk jak najrzadziej.Pozdrawiam
    • Gość: Agata Re: Bol czy Diprophos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:38
      Chcialam jeszcze dodac ze po tym zastrzyku diprophos zauwazylam czeste
      oddawanie moczu,schodzi tez spuchlizna nog i po 4 dniach te potworne bole
      przechodza jak reka odjal czy to moze o czyms swiadczyc co jest powodem bolu?
      • Gość: Diprophos Re: Bol czy Diprophos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 09:27
        Pozytywna reakcja na Sterydy (Diprophos)raczej wyklucza fibromialgię.
        • Gość: Agata Re: Bol czy Diprophos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 16:40
          Dzieki za odpowiedz.Ja tez tak mysle,ze pozytywna a nawet bardzo reakcja na
          diprophos wyklucza fibromialgie ale jesli tak to co moze byc przyczyna takich
          potwornych boli przeciez bol nie jest oznaka zdrowia.Wlasnie dlatego ze bol
          wystepuje od lat dziecinstwa tylko z coraz wiekszym nasileniem domniemam ze to
          raczej nie moze byc fibromialgia na ktora z reszta nie podjeto zadnego leczenia
          w szpitalu bo niby fibromialgii sie nie leczy.I co dalej,co ja mam zrobic ze
          soba skoro to jest diagnoza szpitalna i to profesora-takiego autorytetu.Tak
          wiec w dalszym ciagu nie wiem co jest przyczyna bolu a dobre wyniki wykluczaja
          podobno choroby reumatyczne.Martwi mnie to ze bol jest a leczenia nie ma
          zadnego.
    • jolkie64 Re: Bol czy Diprophos? 08.03.19, 12:32
      Hej ! Moja zdiagnozowana fibromialgia trwa juz ponad osiem lat. To co Ci dolega opisalas dokladnie .Dolega mi to samo a moze nawet wiecej.Nic mnie nie cieszy , jestem do niczego i nie chce mi sie zyc .Pisze na obcej klawiaturze wiej bedzie z bledami.
      Ciesze sie ze Lady Gaga ma to samo bo wreszcie wyszla okropna choroba na caly swiat i wszyscuy sie dowiedza jak okropnie cierpimy.
      Ja caly czas jestem na lekach:Gabapentin i Venlafaxin.Sama nie wiem czy pomagaja mi bo nadal okropnie cierpie.Mam ochote cala schowac sie w piach a nie jak strus tylko glowe . Co mam robic juz wszystko probowalam jedynie nie nowosci .Moze ktos wie wiecej to niech da znac . Pozdrawiam Jola ze Stockholmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka