Dodaj do ulubionych

wysoki cholesterol i trójglicerydy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 13:34
Witam,

czy ktos może poradzić mi co robić w sytuacji, kiedy ma sie tragiczne wyniki
choleterolu i trójglicerydów? dodam, że ćwiczę, nie jadam tłustych
rzeczy.pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.sdh.sk.ca 25.03.04, 15:12
      Ostatnimi miesiacami bylo tego juz tu sporo na tym forum. Uzyj wyszukiwarki i
      je znajdz.
    • Gość: slawek Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 15:59
      Gość portalu: mak19 napisał(a):

> czy ktos może poradzić mi co robić w sytuacji, kiedy ma sie tragiczne wyniki
      > choleterolu i trójglicerydów? dodam, że ćwiczę, nie jadam tłustych
      > rzeczy.pozdr

Widać źle robisz , zacznij jeść tłuste potrawy a ogranicz jedzenie cukru

Slawek
    • Gość: lek.med.PiotrP Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: 81.15.221.* 25.03.04, 17:38
      A jakie sa te wyniki???Czy ktos w rodzinie ma jeszcze z tym problem w bliskiej
      linii-rodzice moze???
      • Gość: Marsylka Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.ppp.tiscali.fr 25.03.04, 17:46
        Moj tata ma hipercholesterolomie i hiperlipidemie. Kiedy po raz pierwszy
        wykonano mu badania krwi w latach osiemdziesiatych chloesterol oscylowal ok
        1200 jednostek. Od tej pory scisla dieta i Lipantyl.
        • Gość: Cokolwiek Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 20:12
          Sprawdz na www.kardiologia.prv.pl/dieta.htm
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy 25.03.04, 17:46
        uwarunkowania genetyczne????. A moze postać poronna HCV ??? Wielu to ma , mało
        o tym wie.
        jezeli faktem jest, że zawsze stosowałaś rozsądną dietę.
        Niedaj Bóg, żebyś kiedyś eksperymentowała z dietą wysokotłuszczową ( Kwachy,
        Atkinsy, itp )Bo jezeli tak, to teraz są skutki. które czasem mają miejsce po
        długim czasie od przerwania takiej diety.
        • Gość: merin Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:47
        • Gość: merin Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:58
          Mam w domu takiego osobnika. Cholesterol - norma przekroczona około 10-13-
          krotnie, trójglicerydy - norma przekroczona około 15-20-krotnie. Lekarz
          ogladający wynik stwierdził - brak możliwości życia przy takich wynikach, miał
          to być błąd laboratoryjny. Błąd okazał się niestety prawdą. Jest na ścisłej
          diecie beztłuszczowej i niskocholesterolowej i pod stałą kontrolą lekarza
          specjalisty. Wartości lipidów znacznie spadły, samopoczucie również. Choroba
          okazała się uwarunkowaniem genetycznym. Byłoby w miarę "jakotako" (bez mięsa
          tłustego można żyć), gdyby nie wątroba, która nia nadąża przerabiać tłuszczu i
          cholestrolu.
    • Gość: Maria Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.sasknet.sk.ca 25.03.04, 23:28
      Rowniez mialam bardzo wysoki cholesterol,lekarz chcial mi przepisac
      tabletki ,ale wiem ze wszystkie tabletki ktore pomagaja zbic cholesterol
      uszkadzaja watrobe .Musialam patrzc na wszystko co jem ,a szczegolnie na
      produkty ktore byly wysokie w polyunsaturates i monounsaturates ,wyszczegac sie
      margaryny i tluszczow ,a ponadto pilam codziennie 2 duze lyzki zmielonego lnu
      (ziarenka musza byc zmielone ,bo cale nie dzialaja)do tego jadlam 1 grejfrut
      ktory zabija niedobry cholesterol .musze ci dodac ze mamy dobry i nie dobry
      choresterol .Dla mnie to pomoglo zbic ten niedobry choresterol GOOD LUCK
    • kms_1 Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy 26.04.24, 01:00
      ograniczenie węglowodanów ( cukru +pieczywo+ piwo+ soki słodzone) spowoduje obniżenie trójglicerydów i poprawi cholesterol ja w dwa miesiące obniżyłem trójglicerydy z 773 na 117 cholesterol HDlL z 33 na 60 , całkowity z 205 na 164, po roku trójglicerydy 73
      • koziorozka Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy 27.04.24, 15:00
        kms_1 napisał(a):

> w dwa miesiące obniżyłem trójgli cerydy z 773 na 117 cholesterol HDlL z 33 na 60 ,
        > całkowity z 205 na 164, po roku trójglicerydy 73
        ---------------------
        Brawo! 👍

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka