Gość: mak19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 13:34 Witam, czy ktos może poradzić mi co robić w sytuacji, kiedy ma sie tragiczne wyniki choleterolu i trójglicerydów? dodam, że ćwiczę, nie jadam tłustych rzeczy.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.sdh.sk.ca 25.03.04, 15:12 Ostatnimi miesiacami bylo tego juz tu sporo na tym forum. Uzyj wyszukiwarki i je znajdz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 15:59 Gość portalu: mak19 napisał(a): > czy ktos może poradzić mi co robić w sytuacji, kiedy ma sie tragiczne wyniki > choleterolu i trójglicerydów? dodam, że ćwiczę, nie jadam tłustych > rzeczy.pozdr Widać źle robisz , zacznij jeść tłuste potrawy a ogranicz jedzenie cukru Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek.med.PiotrP Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: 81.15.221.* 25.03.04, 17:38 A jakie sa te wyniki???Czy ktos w rodzinie ma jeszcze z tym problem w bliskiej linii-rodzice moze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsylka Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.ppp.tiscali.fr 25.03.04, 17:46 Moj tata ma hipercholesterolomie i hiperlipidemie. Kiedy po raz pierwszy wykonano mu badania krwi w latach osiemdziesiatych chloesterol oscylowal ok 1200 jednostek. Od tej pory scisla dieta i Lipantyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cokolwiek Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 20:12 Sprawdz na www.kardiologia.prv.pl/dieta.htm Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy 25.03.04, 17:46 uwarunkowania genetyczne????. A moze postać poronna HCV ??? Wielu to ma , mało o tym wie. jezeli faktem jest, że zawsze stosowałaś rozsądną dietę. Niedaj Bóg, żebyś kiedyś eksperymentowała z dietą wysokotłuszczową ( Kwachy, Atkinsy, itp )Bo jezeli tak, to teraz są skutki. które czasem mają miejsce po długim czasie od przerwania takiej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merin Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merin Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:58 Mam w domu takiego osobnika. Cholesterol - norma przekroczona około 10-13- krotnie, trójglicerydy - norma przekroczona około 15-20-krotnie. Lekarz ogladający wynik stwierdził - brak możliwości życia przy takich wynikach, miał to być błąd laboratoryjny. Błąd okazał się niestety prawdą. Jest na ścisłej diecie beztłuszczowej i niskocholesterolowej i pod stałą kontrolą lekarza specjalisty. Wartości lipidów znacznie spadły, samopoczucie również. Choroba okazała się uwarunkowaniem genetycznym. Byłoby w miarę "jakotako" (bez mięsa tłustego można żyć), gdyby nie wątroba, która nia nadąża przerabiać tłuszczu i cholestrolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy IP: *.sasknet.sk.ca 25.03.04, 23:28 Rowniez mialam bardzo wysoki cholesterol,lekarz chcial mi przepisac tabletki ,ale wiem ze wszystkie tabletki ktore pomagaja zbic cholesterol uszkadzaja watrobe .Musialam patrzc na wszystko co jem ,a szczegolnie na produkty ktore byly wysokie w polyunsaturates i monounsaturates ,wyszczegac sie margaryny i tluszczow ,a ponadto pilam codziennie 2 duze lyzki zmielonego lnu (ziarenka musza byc zmielone ,bo cale nie dzialaja)do tego jadlam 1 grejfrut ktory zabija niedobry cholesterol .musze ci dodac ze mamy dobry i nie dobry choresterol .Dla mnie to pomoglo zbic ten niedobry choresterol GOOD LUCK Odpowiedz Link Zgłoś
kms_1 Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy 26.04.24, 01:00 ograniczenie węglowodanów ( cukru +pieczywo+ piwo+ soki słodzone) spowoduje obniżenie trójglicerydów i poprawi cholesterol ja w dwa miesiące obniżyłem trójglicerydy z 773 na 117 cholesterol HDlL z 33 na 60 , całkowity z 205 na 164, po roku trójglicerydy 73 Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: wysoki cholesterol i trójglicerydy 27.04.24, 15:00 kms_1 napisał(a): > w dwa miesiące obniżyłem trójgli cerydy z 773 na 117 cholesterol HDlL z 33 na 60 , > całkowity z 205 na 164, po roku trójglicerydy 73 --------------------- Brawo! 👍 Odpowiedz Link Zgłoś