Dodaj do ulubionych

dziwne bole rak i nadrarstkow :(

14.11.10, 20:59
witam....
moze ktos doradzi.... pewnego dnia (myslalam ze odkrecajac sloik) nadwyrezylam miesnie reki a dokladnie kciuk i poduszeczka od kciuka reki .strasznie bolalo jak zakwas miesnia nie ruszalam kciukiem i nic nie moglam zrobic ALE po kilku dniach przeszlo na tyle ze moglam robic czynnosci domowe no ale bol przeszedl mi na nadgarstek i promieniowal do lokcia . nie bylo by to najgorsze ale zaczelam sie martwic jak znow po kilku dniach nadgarstek ale drugiej !!! reki zaczal mnie bolec tak jak nadwyrezony!. potem bol sie zmienil na taki jak bol miesni przy grypie dokuczliwy przemieszczajacy sie nadgarstek do lokcia i musze je rozmasowywac ciagle taki tzn "bol upierdliwy" ;)... troche jak ucisk na nerw gdzies ..czasem zaciskam kciuki i dlon zeby rozmasowac bole.dziwny nie do opisania tak naprawde ten bol..bol pojawia sie pulsuje czasem jest ciagly ruszam palcami bez problemu ale ten bol az do kosci mnie przeszywa.teraz w dwoch rekach.. i nie wyglada to na bol miesni jak dla mnie ... ktos moze sie z tym spotkal???????
czy to moze byc cos reumatycznego?
moze brak witamin ..magnezu? stresss......??? cos groznego?!!
doradzcie dzieki
Obserwuj wątek
    • mel.la Re: dziwne bole rak i nadrarstkow :( 14.11.10, 22:07
      Zespol ciesni nadgarstka - wrzuc w wyszukiwarke
      • karla31 mel.la 14.11.10, 22:28
        dzieki poszukam zalezy mi na opiniach osob przegladajacych to forum
      • karla31 mel.la 14.11.10, 22:34
        tak poczytalam ale nie wyglada mi to na zespol ciesni nagdarstka szczegolnie ze nie dretwieja miwcale palce i rece i nie puchna stawy:(...
        • artur737 Re: mel.la 15.11.10, 10:21
          ja bym tez powiedzial, ze to zespol ciesni
    • sp9tcu Re: dziwne bole rak i nadrarstkow :( 15.11.10, 13:46
      Ból od kręgosłupa szyjnego
      kontrola u lekarza konieczna
      • karla31 sp9cu 15.11.10, 19:48
        wlasne tz myslalam ze bardziej od kregoslupa szyjnego bo moja mama majac 55 lat miala problem taki ze od szyjnego dretwialy jej rece i bolaly plakala w nocy ale tez i z jej opisu bol byl zupelnie inny.....wybralam sie dzis do energoterapeuty nastawiajacego zarazem kregoslup ..cuda;)... ale narazie nie jest lepiej haha...
        poczytalam o tym zespole ciesni i o szyjnym...wszedzie sa te dretwienia jako objaw podstawowy i inne a ja ich nie mam... lekarz tak wybiore sie ale dziekuje za podpowiedzi...
    • taka_sobie_2 Re: dziwne bole rak i nadrarstkow :( 17.11.10, 11:51
      Nie chcę Ci bardziej namieszać ale ja miałam coś podobnego i okazało się, że mam anemię, za mało żelaza, czerwonych krwinek itp. Może zrób morfologię, OB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka