Dodaj do ulubionych

złe samopoczucie w upały

31.07.14, 16:15
Jak w temacie, fatalnie znoszę upał. Ból głowy, zawroty, brak energii, robi mi się słabo. Lato to dla mnie koszmar, tylko czekam aż wreszcie się skończy. Czy ktoś z Was też tak źle reaguje na gorąco? A może macie jakieś pomysły co może być przyczyną takiej nasilonej nietolerancji ciepła?
Obserwuj wątek
    • tygrynio1966 Re: złe samopoczucie w upały 01.08.14, 03:24
      przypuszczam że to początkowe objawy niewydolności krążenia czyli brak ruchu
      • tygrynio1966 Re: złe samopoczucie w upały 01.08.14, 12:46
        dwa lata temu przy mniejszych upałach miałem podobne problemy, jak zacząłem biegać póki co się nie pojawiają
        • goodman41 Re: złe samopoczucie w upały 01.08.14, 13:43
          Przy bieganiu organizm się zakwasza kwasem mlekowym. W środowisku kwaśnym zmniejsza się powinowactwo hemoglobiny z tlenem, występuje tzw efekt Bohra, podczas którego wiecej tlenu uwalnia się z hemoglobiny i następuje dotlenienie komórek.
    • elzunia25 do hanka 09.08.14, 22:12
      Witaj
      MAm dokładnie to samo...Upały to dla mnie koszmar...Prawdziwy koszmar, inaczej nie da się tego ując...JEśli chcesz pogadac daj znac...Ja robiłąm juz ropzne badania..
      • robak.rawback Re: do hanka 10.08.14, 14:52
        tak tez tak mam nie jestem w stanie takich temperatur zniesc po prostu to sie robilo w moim przypadku problemem z ktorym sobie niie dawalam rady.
        zauwazam tez ze przez ostatnie pare lat polska sie robi goretsza niz byla - i to jest juz dobrych pare lat.

ja mam problemy z tarczyca i nadnerczami - wiec na pewno to jest albo dodatkowym czynnikiem albo glowna przyczyna slabej tolerancji.

ja sie zawsze meczylam z klimatem w polsce - zimne zimy, za duzo sniegu, upalne lata etc wiec akurat tak sie zlozylo ze sie przenioslam do innego kraju ale duzym bonusem byl duzo bardziej umiarkowany klimat, czyl pld-wschodnia anglia - duzo cieplejsze zimy - czyli jakies minimum to bedzie minus 4 a w dzien przewazne kolo 0 albo 5, bardzo malo albo wcale sniegu, zima jest troche zieleni i trawki i krzaczkow etc wiec nie tak jak w polsce ze sie robi bialo-czarno na kilka miesiecy, troche deszczu ale wcale nie tak duzo jak twierdza smoki w legendach. a jak jest to troche popada i przestaje, wiec sa przerwy.

a wiosna/lato - robi sie cieplej i zielono wczesniej niz w polsce juz kolo marca jest fajnie, ale lata przewaznie umiarkowane - kolo 25 jak jest cieplo jak jest troche zimniej to kolo 23. zawsze jest pare dni upalnych ale to jest pare dni a nie caly kwartal.
        w tym roku jest dosc cieplo jak na ten region. bylo sporo dni po okolo 27 stopni, pare dni kolo 30. ale zupelnie nie tak jak w polsce ze to sie ciagnie przez pare miesiecy.

moim zdaniem debilne porady zeby sobe pobiegac na 30 stopni - ewentualnie jak juz to w jakiejs klimatyzowanej silowni? i stopniowo wprowadzac jak ktos ma z tym problemy szczegolnie.

elzunia - jakie sobie badania robilas?
    • severka2 Re: złe samopoczucie w upały 04.08.18, 00:02
      Hej, ja mam tak od tego roku, zawsze źle się czułam w upały, ale jeszcze ropk temu mgłam w samo południe pzrwedrować w pełnym słońcu godzinę i nic, a teraz nawet w cieniu zawroty głowy, mdłości, drżenie mięśni, słabość i przyciemnione widzenie. Puls mi zwykle wtey rośnie, a ciśnienie spada do 90/60 (normlanie mam dobre). Niedługo stanę się więźniem mojego domu, mam już tego dość!
      • plewka1978 Re: złe samopoczucie w upały 23.02.20, 13:39
        Cześć Severka
        Czy czujesz sie już lepiej
        Czy nadal sie diagnozujesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka