Dodaj do ulubionych

Dziwny problem z oddawaniem moczu.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 11:38
Może to się Wam wydać dziwne (bo mi się też wydaje), a nie wiem o co chodzi.
To co napiszę może wyglądać jak prowokacja ale po 3-kroć zapewniam (to nie
jest prowokacja, to nie jest prowokacja, to nie jest prowokacja), że taki
problem występuje u mnie naprawdę. No więc przechodzę do rzeczy: Jak jadę
autobusem do miasta oddalonego o ok. 100 km od miasta w którym mieszkam, to
podczas jazdy tak mi strasznie się chce "siku", że po około 50 km jazdy muszę
już szybko biec do toalety. Co najdziwniejsze to to, że jak już jestem w
ubikacji to "leci" przez ponad minutę (bez przerwy), natomiast jak wracam z
tego miasta do domu, to normalnie przejeżdżam całą drogę i nic. Co to może
być? Czy to jest spowodowane jakimś stresem czy czym? Spotkał się ktoś z
podobnym zjawiskiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Re: Dziwny problem z oddawaniem moczu. IP: *.chello.pl 02.04.05, 11:57
      Jeśli to prawda to napewno stres.Zona w sytuacjach stresowych co chwila biegnie
      oddać mocz.
      • Gość: Abi Re: Dziwny problem z oddawaniem moczu. IP: *.tomaszow.mm.pl 02.04.05, 17:14
        Ja to biegam w sytuacjach stresowych do kibla ale w powazniejszym calu...
        Jednak czytajc Twoj list przyszlo mi cos innego, banalniejszego do glowy: Moze
        po prostu podswiadomie czy swiadomie powtarzasz pewien rytulal przed wyjsciem
        na autobus- moze masz w zwyczaju wczesniej pic cos w domu- moze po prostu duzo
        tego pijesz i po prostu po drodze zwyczajnie chce ci sie siku (w autobusie czy
        pociagu jak trzesie to bardzie sie chce)?
        Pozdrawiam!
        • mirka18 Re: Dziwny problem z oddawaniem moczu. 02.04.05, 17:21
          to może być objaw ukrytych lęków przed opuszczeniem "rodzinnego gniazda".Lęk
          przed samotnościa i obawami jak sobie sam poradzę . W drodze powrotnej takich
          lęków nie masz, dlatego sytuacja jest inna
          • Gość: Ada Re: Dziwny problem z oddawaniem moczu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 17:25
            Możesz byc spokojny nie jestes sam z tym problemem.Ja jak przeżywam stres to w
            ciagu godziny jestem 4 razy w W-C i za kazdym razem siusiam tyle jak bym wypiła
            dużo płynu.Ale zrob sobie tez badanie moczu na wszelki wypadek.
        • Gość: Marcin Re: Dziwny problem z oddawaniem moczu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 17:31
          Jedynie co, to z jakieś 2 godziny przed wyjazdem jem śniadanie, potem już nic
          nie jem i nie piję, a przed samym wyjazdem załatwiam oczywiście swoje sprawy
          fizjologiczne.
          • mirka18 Re: Dziwny problem z oddawaniem moczu. 02.04.05, 17:40
            To nie ma znaczenia. przy lękach , stresie oddawanie moczu reguluje mózg,/ bo
            to on się boi/i nie znaczenia czy wcześniej piłeś jakiś płyn czy nie.
          • Gość: Jola Re: Dziwny problem z oddawaniem moczu. IP: *.tomaszow.mm.pl 02.04.05, 18:08
            Jesli to nie nadmiar plynow, to prawdopodobnie albo jakas chorobka albo stres.
            Badania np moczu na pewno nie zaszkodza- wizyta u psychologa tez.
            Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka