Dodaj do ulubionych

Zima zakorkowała drogi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:58
Szanowna redakcji uprzejmnie proszę nie zajmować się problematyką,która jest
dla was obca i cały pakiet problemów trakyujecie pod publiczkę.Dawno temu,gdy
kochane dzieci waszym rodzicom nie śniło się,że przyjdziecie na świat nikt
nie stosował żadnych opon zimowych,a jakość MPK swoimi Mavagami wdrapywało
się pod górkę wyczerpską cz też inne wzniesienia .Ale była tzw.akcja zimowa
realizowana przez służby komunalne dla miasta,rejony eksploatacji dróg w
zakresie dróg wojewódzkich/krajowych/powiatowe zarządy dróg lokalnych,które
dbały o drogi gminno-powiatowe.Organizacje te zatrudniały autentycznych
fachowców,a nie jak obecnie dyletantów różnej maści.Pamiętajcie państwo,że w
Polsce istniał ustrój niewydolny.Wnioski proste właściciel spółki MPK i
jednocześnie płatnik usług likwidacji skutków zimy musi określić na co
przeznaczyć nasze pieniądze,czy na zimowe opony czy sprawna akcja zimowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: antyrywin zima zakorkowała pamięć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:07
      Drogi "drogowcu"!
      Zzima ma to do siebie, że sypie śniegiem i wtedy wszelka robota jest syzyfowa.
      Czasmai tak sypie, że niektórzy myslą, iz nikt już nie pamieta PRL-u. Syf na
      drogach był większy, bo wszystkim zwisało czy jest przejezdnie czy nie - i tak
      czy sie lezało czy stało (zawsze się stało) - pensyjka leciała. Drogi nigdy nie
      były odsniezone, a tacy jak ty brali najwiekszy szmal z dyrektorskich czy
      nomenklatrurowych posadek za co mogli spędzac wakacje w Soczi (tak rzadko
      widuje się tam snieg). O pługach i piaskarkach słyszeli owszem w rejonach, ale
      zwykle wszyscy chlali Bałtycką z niebieską naklejką, więc nikt nie mógł
      wyjechac z bazy.
      Acha, lewi odchodza na razie w odstawkę...
      • Gość: autor Re: zima zakorkowała pamięć IP: *.net / 83.16.120.* 17.02.05, 23:08
        antyrywinie jezeli twoje informacje pochodza od dziadka lub babki, to tylko
        moge ci rzec ze jestes w wielkim bledzie wychowywany i w wielkim zaklamaniu ,
        ale to tylko i wylacznie solidarnosciowcy sa oszustami i przykro ze tak cie
        nienormalnie ukierunkowano
        • Gość: gosc z tego IP tylko esbecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:14
          i palanci
          • Gość: autor Re: z tego IP tylko esbecy IP: *.net / 83.16.19.* 17.02.05, 23:25
            dziekuje za przyznanie racji
      • Gość: penc Re: zima zakorkowała pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:36
        Antyrywinie, w czasach o których piszesz bez względu na ilość spadłego śniegu
        drogi po których odbywał się prawdziwy ruch były CZARNE! Nie zabieraj głosu na
        temat o którym nie masz zielonego pojęcia. A jakbyś chciał dyskutować to spytaj
        najpierw dziadka czym się różni pług klinowy zamontowany na sześciokołowej i w
        pełni obciążonej tatrze od tych gówien którymi teraz usiłują odśnieżać. Pod
        warunkiem że dziadek jest mądrzejszy od ciebie.
    • Gość: kostek Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:58
      A ja widziałem piaskarkę ok. 18 na ul. Puławskiego, która majestatycznie
      jechała w celu nabijania kilometrów (pług podniesiony, rozrzutnik piasku
      wyłączony). Pytanie do władz miasta - dlaczego teraz nikt profilaktycznie
      wcześniej nie posypywał jezdni solą, skoro o opadach ostrzegano z
      wystarczającym wyprzedzeniem. Nie tak dawno jezdnie były białe od soli po
      takiej profilaktyce. Czyżby teraz jej brakowało? A może prezydent miasta zrobi
      w końcu porządek z tym towarzystwem wzajemnej adoracji od dróg, jak to uczynił
      prezydent Krakowa. Ile jeszcze mam słuchać rad typu dostosuj prędkość do
      panujących warunków lub stwierdzeń "bo kierowca nie zachował należytej
      ostrożności" z tej tylko przyczyny, że sztab kryzysowy (jaka piękna nazwa)
      liczy zarobione pieniądze za nic nierobienie.
      • Gość: marco Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:02
        chyba na Pułaskiego
        • Gość: marco Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:05
          acha jeszcze zapomniałem dodać. Cieszę się,że Polska to taki fajny kraj, że
          wszyscy bez wyjatku znaja się na absolutnie wszystkim. Pozdrawiam zimowo!
    • Gość: Michał Opinia o służbach drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:15
      Jeździłem dziś po Częstochowie ok 3 godziny - ok. południa 1h i wieczorem 2h.
      NIE spotkałem dziś ANI JEDNEJ piaskarki a jeździłem po centrum i po obrzeżach
      miasta. Wzrok mam dobry więc chyba piaskarki zmalały skoro "gdześ" były i je
      przegapiłem. Jak co rok powtórka z rozrywki tylko nie jest to takie śmieszne.
      • Gość: bezrobotny Re: Opinia o służbach drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:26
        A może by tak zatrudnić bezrobotnych z łoatami było by szybciej i bezrobotni by
        mieli prace. Wiem że w niektórych miastach tak jest i nikt nic nie mówi. W
        Częstochowie też sie powinni za to wziąć
        • elusienka Re: Opinia o służbach drogowych 18.02.05, 10:48
          popieram, dobry pomysł wszycy wyszliby na tym bardzo dobrze
    • Gość: mlody Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 01:04
      co było a niejest nie pisze się w rejestr
    • Gość: bilder Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.dclient.hispeed.ch 18.02.05, 06:50
      Nic nowego to wina Pana Boga dac mu popalic....paranoja....
    • Gość: P Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.pcz.pl 18.02.05, 10:57
      Jak co roku, powtorka z "rozrywki" :( szkoda, ze w naszym miescie panuje
      towarzystwo wzajemnej adoracji i nikt nikogo nie pociaga do odpowiedzialnosci
      za jego zaniedbania.
      Czy to dziwne, ze w zimie pada snieg ? Chyba mozna sie przez 7-8 miesiecy jakos
      do tego przygotowac ?
      Pozdrawiam wszystkich podirytowanych kierowcow.

PS. Inaczej ma sie sprawa z prywatnymi posesjami, sprobujcie nie odgarnac
      sniegu przed domem, a od razu znajda sie panowie w czerni (straz miejscka) i
      przyloza 50 zl mandaciku !!! A na oszoolomow drogowcow bata nie ma :(
    • Gość: *&* Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:10
      Od kiedy to są w Centrum Zarządzania Kryzysowego "oficerowie",przecież UM nie
      zatrudnia czynnych oficerów, a przez to zima robi co chce!
    • mika68 przeciez tak jest zawsze i czemu sie tu dziwic? 18.02.05, 16:27
      nie rozumiem problemu? Motto dla mieszanców cz-wy: Nie pytaj się się co
      drogowcy mogą zrobić dla Ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla drogowców!
      • Gość: wkurzony kierowca Śnieg w lutym??? jak to możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:16
        czepiacie sie drogowców- po raz kolejny zaskoczyła ich zima
        pozdro dla drogowców
    • Gość: mi Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:51
      Śnieg przysypał nawet podwórko z parkingiem Gazety Wyborczej. Nie stać Was aby
      zatrudnić kogoś do odśnieżania?
      Ciekawi mnie również czy osoby odpowiedzialne za oczyszczanie ulic w
      Częstochowie zostały ukarane za niedopilnowanie tego obowiązku?
      Właścicieli prywatnych posesji traktuje sie jak obywateli drugiej kategorii
      czyli poddanych
      • Gość: b.c. Re: Zima zakorkowała drogi IP: *.7.14.vie.surfer.at 19.02.05, 09:19
        Ciekawe.Jak wiadomosc dobra to zrobila to firma SITA ,jak zla to winni ca
        drogowcy ,plugi i wszyscy swieci. czyzby gazeta wyborcza byla na utrzymaniu
        Francuzow. Wiecie co by zrobilo miasto we francji z polska firma u nich
        osniezajaca????? pozdrawiam
    • Gość: jasiu... Zima zakorkowała też niektóre chodniki IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.02.05, 13:01
      Bo nie wiem, czy wiadomo redaktorom z Gazety, ale są ludzie, którzy poruszają
      się po Częstochowie na własnych nogach. (!) Przy okazji proponuję mały ranking
      najgorzej utrzymywanych chodników w mieście. Może będzie to jakąś wskazówką dla
      straży miejskiej, choć mój kandydat do mandatu chyba się nie kwalifikuje.
      Nie zauważyłem żadnej chęci do usunięcia śniegu z południowego chodnika Alei
      Jana Pawła, szczególnie od Rynku Wieluńskiego, do ul. Popiełuszki. Dotyczy to
      również zachodniej części Popiełuszki. Gdyby ktoś chciał na nogach do komendy...
      No to co, najwyżej będzie miał mokre nogawki, albo złamie sobie nogę. Czy to
      jest nowa interpretacja przysłowia o latarni, pod którą najciemniej? Bo jeśli
      panowie policjanci nie przestrzegają prawa w zakresie odśnieżania chodników, to
      chyba można postawić zarzut, że przyzwyczajają się do olewania przepisów również
      w innych dziedzinach. Może zbyt dalekie przemyślenia, ale...
      Albo się prawa przestrzega, albo... (?)
      Pozdrawiam. Panów z trójkąta, którzy przedzierają się przez śnieg, by dojść do
      pracy też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka