Dodaj do ulubionych

Do ewa-lew

12.12.08, 13:38
Mam ogromną prośbę, nie mogę znaleźć informacji jaka jest wysokość oparcia
wózka pliko switch i długość samego siedziska. Jeśli mogłabyś zmierzyć i podać
mi te rozmiary byłabym wdzięczna. A tak w ogóle, to od dłuższego czasu jesteś
posiadaczką tego wózeczka i jakie wrażenia, czy jesteś z niego zadowolona. Ja
od dłuższego czasu śledzę różne modele wózków, ale prawdopodobnie zdecyduję
się właśnie na ten model. Mi zależy głównie na tym, żeby wózek był lekki,
łatwy w złożeniu. Mieszkamy na 2 piętrze w bloku bez windy, bardzo ciężko
zjeżdża mi się moim "kolosem" i jeszcze dziecko na ręku. Dlatego szukam czegoś
zgrabnego i żeby posłużyło mi do końca okresu wózkowego. Będę wdzięczna za
wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • ewa-lew Re: Do ewa-lew 12.12.08, 15:21
      Proszę oto wymiary siedziska:
      - wysokość oparcia:47 cm,
      - długość siedziska (od oparcia do podnóżka, podniesiony podnóżek) to 41 cm,
      - długość samego siedziska (od oparcia do końca siedziska, opuszczony podnóżek)
      to 22 cm.
      Jeśli potrzebujesz jakiś innych wymiarów służę pomocą. Tu są linki, opisujące
      moje pierwsze wrażenia odnośnie wózka:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=87640243
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=87640383
      teraz moja Mała ma 7 miesięcy, w śpiworze, w grubej kurtałce, spodniach mieści
      się spokojnie, ale kiedy śpi rączki ma lekko w górze, nie ma miejsca, żeby
      położyć je obok ciałka, co wygląda, jakby było jej ciasnawo, no ale te grubaśne
      ciuchy i śpiwór robią swoje!Siedzisko nie jest super szerokie ( o tym tez już
      dziewczyny pisały).Jak na wiosnę ściągnę śpiwór będzie dużo więcej miejsca
      (śpiwór mam gruby, bez polarka , ale firmowy z boczkami, które też zabierają
      miejsce). Siedzisko do spanie jest za to długaśne!Ogólnie, jak już pisałam ja
      jestem z wózka bardzo zadowolona!Na początku na pewno zdziwiło mnie (pewnie
      ciebie też zdziwi, jeśli tak jak ja miałaś ciężki wózek jako pierwszy), że
      konstrukcja jest taka lekka, jakby się miała rozlecieć za chwilę, ale to tylko
      pierwsze wrażenie:)Do cięższego podbijania już przywykłam i dla mnie wózek ten
      naprawdę jest super, lubię go za:
      - duży kosz na zakupy!nie dotyka ziemi (o czym niektóre dziewczyny pisały),
      - 2 kierunki jazdy-uwielbiam widzieć Małą,
      - wielką budę, przytulność ,
      - lekkość,
      - składanie w parasolkę.
      Co mogłoby być minusem małym?
      - nie za łatwe podbijanie ( z zakupami gorzej),
      - zapinanie folii przeciwdeszczowej na zamek- dużo czasu to zajmuje- i tyle...
      Ja polecam ten wózek, jeśli dość masz kolumbryn:)i nie pokonujesz wielkich
      wertepów, gór itp.
      • iwonan11 Re: Do ewa-lew 12.12.08, 18:42
        Bardzo Ci dziękuję za szybką odpowiedź i Twoje uwagi. Też czytałam, że siedzonko
        jest trochę ciasne, ale masz rację że w zimie w kombinezonie i śpiworze robi się
        znacznie mniej miejsca:). Jeszcze raz wszystko przeanalizuję i podejmę
        ostateczną decyzję. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
        • ewa-lew Re: Do ewa-lew 12.12.08, 19:45
          Nie ma za co:)Życzę udanego wyboru:)pozdrawiam
    • iwonan11 Re: Do ewa-lew 15.12.08, 18:44
      Mam jeszcze pytanie odnośnie tego wózeczka, chodzi mi o składanie. Czy składa
      się on bez konieczności wyjmowania siedzonka, czy należy wyjąć siedzisko i
      dopiero wtedy złożyć stelaż. Czy regulacja oparcia jest na pasku. I jeszcze
      jedno, na forum często dziewczyny piszą o siedzisku "kubełkowym". Nie bardzo
      orientuję się o co chodzi, nie jestem aż taką ekspertką wózkową:)) Domyślam się,
      że chodzi o "miękkie siedzisko". Czy w tym wózku jest takie siedzisko, czy
      właśnie sztywne. Ja chcę go kupić dla 8-miesięcznej córeczki, więc tutaj myślę
      że zdecydowanie powinno być sztywne a nie takie właśnie miękkie. Dziękuję za
      odpowiedź. W mieście, w którym mieszkamy niestety nie mogę zobaczyć go w
      rzeczywistości, stąd te moje pytania i tak cenne opinie i rady:))
      • ewa-lew Re: Do ewa-lew 15.12.08, 23:16
        Wózek możesz złożyć z siedziskiem, ale tylko, jeśli jest ono zamontowane przodem
        do kierunku jazdy. My teraz Małą wozimy przodem do nas i musimy zdejmować
        siedzisko przed złożeniem, ale to nie dużo roboty naprawdę!Sam stelaż składasz w
        parasolkę, a i siedzisko ładnie składa się w parasolkę.Poza tym jest bardzo
        wygodny do składania.
        Jeśli chodzi o siedzisko mhm., ja tez nie bardzo wiem co to jest siedzisko
        kubełkowe, ale myślę, że to takie nie zupełnie płaskie, jak się rozłoży i pupcia
        dziecka jest jakby w dole, w tym "kubełku".Jeśli to właśnie jest siedzisko
        "kubełkowe" to PPP Switch go nie ma, rozkłada się całkiem na płasko, calusieńko,
        czasem mam nawet wrażenie, że jak Mała śpi w kurtałach itp to ma głowę zbyt
        nisko:)Siedzisko jest na plastikowym stelażu, więc jest sztywne, no wiadomo
        tapicerka na górze, więc miękkie:)Ja kupiłam dla 6 miesięcznej córy i jest jak
        najbardziej OK!Jeśli podasz mi maila mogę Ci fotki przesłać na żywo wózka i mam
        pewną propozycję:)
        • ewa-lew Re: Do ewa-lew 15.12.08, 23:20
          a i demontaż siedziska bardzo łatwy, przesuwasz dwa przyciski z boku siedziska i
          wyciągasz...super proste naprawdę:)z zamontowaniem siedziska jest tak samo
          bardzo łatwo i prosto, masz tam takie specjalne oznaczenia gdzie wpiąć to
          siedzisko, żeby nie było problemu.pozdrawiam
          • euna Re: Do ewa-lew 16.12.08, 00:22
            hm... ja mam pliko switch i nie muszę zdejmować siedziska żeby
            złożyć wózek niezależnie w którym jest kierunku .... ? Jedyna
            różnica, że jak jest tyłem do kierunku jazdy to oparcie przed
            złożeniem trzeba rozłożyć na płasko.
            • ewa-lew Re: Do ewa-lew 16.12.08, 00:34
              naprawdę?no toś mnie oświeciłaś dobra Kobieto!A jak w takiej niewiedzy żyłam?Aż
              mi głupio...przepraszam za wprowadzenie w błąd, czyli da radę złożyć jak
              siedzisko jest przodem do nas ale leży na płasko?tak?A jak się składa jak jest
              przodem do kierunku jazdy siedzisko, bo tak jeszcze nie jeździłam...żeby złożyć
              też trzeba rozłożyć na płasko?Z góry dziękuję i sorki za moją niewiedzę:)
              • ewa-lew Re: Do ewa-lew 16.12.08, 00:36
                ach teraz doczytałam, to ta różnica...czyli jak siedzisko przodem do rodzica to
                przed złożeniem wózka rozkładamy siedzisko, a jak tyłem do rodzica to nie trzeba
                rozkładać siedziska przed złożeniem wózka:) jeszcze raz dzięki za informację i
                pozdrawiam:)przydatne to forum:)
                • euna Re: Do ewa-lew 16.12.08, 00:38
                  powodzenia ! :-)
                  • iwonan11 Re: Do ewa-lew 16.12.08, 10:43
                    Będę bardzo wdzięczna za fotki, masz rację to forum jest super, można dowiedzieć
                    się ciekawych rzeczy:)
                    Jestem również ciekawa Twojej propozycji, mój email:
                    iwonanajda@vp.pl
                    Czekam na wiadomość z niecierpliwością:))
                    • plustka28 Re: Do ewa-lew 16.12.08, 15:36
                      Zanówiłam dziś Switcha kolor.Collaro.Czekam.Jak przyjdzie dam znać.
                      • iwonan11 Re: Do ewa-lew 16.12.08, 19:02
                        Super, czekam na info i wrażenia.
                      • ewa-lew Re: Do ewa-lew 16.12.08, 21:13
                        Ja też jestem ciekawa, Twoich plustka28 wrażeń, opisz je od razu, ciekawe, czy
                        dla Ciebie tez to będzie wózek spełniający Twoje oczekiwania:)oby...miłego
                        czekania na wózeczek, pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka