Dodaj do ulubionych

pranie tapicerki w Mutsy

26.10.10, 13:26
Dziewczyny mam pytanie - jak pierzecie tapicerkę w Mutsy w spacerówce ? Gąbka - wiadro i płyn ? czy macie jakiś inny sposób ? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić abym miała w jakiś sposób zdjąć tą sztywną tapicerkę . Chodzi mi o kolor Team Orange.
Obserwuj wątek
    • majkusia08 Re: pranie tapicerki w Mutsy 26.10.10, 13:30
      Ja zdejmowałam tapicerkę do prania :)
      Pozdrawiam.
      Monika
      • edyta_32 Re: pranie tapicerki w Mutsy 26.10.10, 13:33
        ale zdejmowalaś właśnie tą sztywną ? i do pralki ? na 30 stopni ? i jak Ci się potem zakladało ? bylo ciężko ?
        • majkusia08 Re: pranie tapicerki w Mutsy 26.10.10, 13:42
          Nie prałam w pralce tylko pod prysznicem,budkę też.
          Nie miałam problemów ani ze zdejmowaniem ani z założeniem tapicerki :)
          Jeśli obawiasz się trudności to nie zdejmuj tapicerki tylko wypierz na stelażu lub zdejmij siedzisko i wypierz ręcznie w wannie w brodziku lub w misce.
          Zależy czym dysponujesz :)
          Pozdrawiam.
          Monika
          • edyta_32 Re: pranie tapicerki w Mutsy 26.10.10, 13:48
            :-) a nie pozostały potem zacieki ? bo chcę ja wyprać do sprzedaży . bo chce terz kupić uzywanego sobie Jane Nomad.
            • edyta_32 Re: pranie tapicerki w Mutsy 26.10.10, 13:49
              oczywiście nie TERZ :-) tylko TERAZ :-)
              • majkusia08 Re: pranie tapicerki w Mutsy 26.10.10, 13:58
                Nie,nie było zacieków.Co prawda miałam kolor z serii Collage ale materiał jest podobny do Team.
                Pierz bez obaw,na pewno nic tapicerce nie będzie :)
                • kina82 Re: pranie tapicerki w Mutsy 26.10.10, 15:28
                  ja też wsadzałam całe siedzisko do wanny i bude i prysznicem, stwierdziłam że jak zdejmę to potem nie będę umiała założyć. Miałam Team Ice Blue, żadnych zacieków nie było, wszystko szybko schło.
          • Gość: Edyta Re: pranie tapicerki w Mutsy IP: *.cnet24.pl 23.02.23, 16:30
            A jak zdjąć tą tapicerkę albo chociaż zdjac siedzisko
      • Gość: daria Re: pranie tapicerki w Mutsy IP: 109.241.194.* 09.04.14, 18:46
        tez zdjelam i nie umiem zlozyc:( poprosze o pomoc najlepiej na maila
    • anaq Re: pranie tapicerki w Mutsy 27.10.10, 00:03
      Ja zdjęłam i do pralki :) i pięknie się wyprała. Co prawda potem z mężem niezłą mieliśmy zagwozdkę co do czego przypiąć z powrotem, bo jest dużo napów, rzepów..., chociaż zdejmowaliśmy skupieni i z aparatem coby bez problemu złożyć z powrotem :DD Ale bystrzy jesteśmy i się udało, też dzięki zdjęciom w necie.
      Budkę mąż prał pod prysznicem i niestety były zacieki. Potem gąbką na mokro rozcieraliśmy te miejsca z zaciekami i suszyliśmy suszarką. I było ok, sprzedał się pięknie.
      A miałam kolor Cargo Red Wine.
      • majkusia08 Re: pranie tapicerki w Mutsy 27.10.10, 08:37
        Tak,na tapicerce Cargo i na tapicerce Mutsy Transporter robią się zacieki :)
        • katrinka82 Re: pranie tapicerki w Mutsy 27.10.10, 21:13
          Ja mam team red i prałam gąbką i proszkiem Dzidziuś normalnie na stelażu wózka a budkę w wannie. Nie było zacieków i wygląda jak nowy:)
        • magdaomar Re: pranie tapicerki w Mutsy 27.10.10, 21:22
          ja mam team orange i żadne zacieki się nie robią.
          Ja piorę ręcznie.
          • edyta_32 Re: pranie tapicerki w Mutsy 27.10.10, 23:00
            Dzięki dziewczyny :-) nie przyszło mi to wceśniej do głowy aby poprostu wlożyć siedzisko do wanny i wyprać gąbką :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka