03.12.03, 20:16
Wracałem dziś z Niemiec,gdzie kupowałem moje ulubione marcepany (mniam).Zwykle jeżdże przez Lubieszyn,bo bliżej,jesnak tym razem skusiłem się na Kołbaskowo.Prawie cztery godziny czekania!Celnicy stosują strajk włoski,tiry w odpowiedzi zatarasowły autostradę.Nasi kochani rodacy nie w ciemię bici zabrali się za robotę.WD-40 w jednej łapce,klucz w drugiej i po chwili barierki odgradzające jezdnie autostrady zostału zdemontowane.:)Płynny ruch utrudniali Niemcy,którym w głowie się nie mieściła taka beszczelność zaradnych Polaków.Pewnie już jutro w berlińskich gazetach pojawię się artykuły ostrzegające Niemców przed niefrasobliwością Polaków.Stałby taki jeden osioł za drugim do nowego roku i palcem by nie kiwnął,aby przejechać.:)Zaskoczyli mnie nasi policjanci,którzy sami pomagali rozkręcać barieki,a potem rykiem poganiali oniemiałych Niemców:)
Obserwuj wątek
    • romanroz Re: blokady 03.12.03, 20:54
      ...no takie fajne to to nie jest,rozkręcać bym nie rozkręcał,ale z ułatwienia
      skorzystał.Parkowy ,widać nie jechałeś ,lub jechałeś b.dawno temu -na wschód
      lub tym bardziej ze wschodu do domku,tam to dopiero jest cyrk.Zajeżdżają ci z
      każdej strony wpychają się na trzeciego,czwartego,piątego,jadą polem,po krzakach
      i smieją się z ciebie jaki to z ciebie frajer.No takie fajne to to nie jest.
      • naata Re: blokady 03.12.03, 22:04
        Łojejjjj, To Ci Parkoś współczuję....Ale, marcepanów zazdroszczę, też lubimy,
        wszyscy...a tam taki wybór! Szkoda, że nie mieszkasz bliżej:)))
        Kolejki na granicy w noc, w mróż, chlapę, upały, po więcej jak 4 gdz....
        Nie, to juz nie dla mnie, teraz już tylko samoloty! :D
        • chetor Re: blokady 04.12.03, 11:56
          Ja bym poszedł pomóc w rozkręcaniu. Lepiej działać niż czekać bezsensownie jak
          niemiaszki. Rozkręcanie to nie dewastacja.
          A te marcepany to zakąska do piFka? ;))
          • naata Re: blokady 04.12.03, 12:00
            A ja nie poszłabym rozkręcać, czekałabym, cierpliwa jestem.:)
            Do piwka marcepanki też mogą być, no nie Parkoś? :))
            • toja50 Re: blokady 04.12.03, 17:43
              Lepsze do orzechow,pyszka, a pifko oddzielnie, zamiast kolacji.:-)))
              • parkowy Re: blokady 04.12.03, 23:54
                No dobrze,przekonaliście mnie.Obiecuję na Mikołaja (w wypastowane buty) marcepany.Uściślę : Od Mikołaja (parkowego) dla braci forumowej,marcepany!
                • chetor Re: blokady 05.12.03, 09:43
                  OK - jeśli jutro nie znajdę marcepana w bucie, "wrzucam" Toję do auta i
                  jedziemy do Ciebie z rózgą ;)
                  • toja50 Re: blokady 05.12.03, 12:12
                    I z obierkami, a co? niech tez cos dostanie.:-)
                    • naata Re: blokady 05.12.03, 13:14
                      Ojejku! znowu coś przegapię(pimy) Alex też lubi! :((
                  • parkowy Re: blokady 05.12.03, 23:01
                    chetor napisał:

> OK - jeśli jutro nie znajdę marcepana w bucie, "wrzucam" Toję do auta i
                    > jedziemy do Ciebie z rózgą ;)
                    ---------------------------------------------------------------------------
                    Postraszyłeś mnie tą rózgą...:)O.K. znaczy po Mikołaju jesteście u mnie:))
    • magikos Re: blokady 05.12.03, 22:20
      no no ,parkowy - Ty przemytniku :]]]]]]
      • parkowy Re: blokady 06.12.03, 12:12
        Nie przemytniku jeno DOSTAWCO smakołyków,a co.:))
        • toja50 Re: blokady 06.12.03, 22:21
          Szkoda, ze nie masz tej" roboty "blizej bysmy pomogli!]]]]]]]]]]
        • chetor Re: blokady 07.12.03, 11:53
          Jeśli nie chcesz naszej zguby, marcepana daj na luby ;)
          • parkowy Re: blokady 07.12.03, 13:04
            Doigraliście się,wszyscy!!! Dostaniecie i będę pilnował,aż będzie skonsumowane!!:)
            • toja50 Re: blokady 07.12.03, 13:09
              No i o to chodzilo hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka