Dodaj do ulubionych

ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC

26.09.05, 21:18
WITAM, JESTEM MIESZKANKĄ ŁOMIANKE Z WYBORU OD 5 LAT. CZĘSTO CZYTAM TO FORUM, BO SZYBKO I NA KAŻDY TEMAT MOGĘ SIE CZEGOŚ DOWIEDZIEĆ PRZEGLĄDAJAC WASZE POSTY. WIEDZIALĄM,ŻE WCZEŚNIEJ CZY PÓŹNIEJ DOŁĄCZĘ SIE DO GRUPY ROZMÓWCÓW ALE NIE WIEDZIALAM ZE W TAKIEJ SYTUACJI.4 DNI TEMU ZAGINELĄ MI 1,5 ROCZNA KOTKA. CZARNA Z LEKKO BIAŁYM BRZUSZKIEM I WĄSKA BIALĄ PLAMKĄ NA SZYI. MA NA IMIĘ MRÓWKA. ROZWIESILĄM OGLOSZENIA, DZWONIL DO MNIE JEDEN Z MILYCH SĄSIADÓW ALE W MIEJSCU PRZEZ NIEGO WSKAZANYM - POGONIŁY JA JEGO PSY - JUŻ JEJ RACZEJ NIE MA. PROSZĘ ZWRÓCICIE UWAGĘ GDY BĘDZIECIE PRZECHODZIĆ. KOTKA MA BURĄ OBROŻĘ. CAŁA RODZINA ZA NIĄ BARDZO TĘSKNI. Z GÓRY DZIEKUJĘ,
Obserwuj wątek
    • logownica Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 27.09.05, 11:04
      Witaj Ewa,
      niestety nie mam dla Ciebie dobrej wiadomości w sprawie Twojego kotka ale Twój
      post zainspirował mnie do zainteresowania Forumowiczów losem pewnego małego
      kotka.
      Mieszka w baraku socjalnym przy budowie na ul. Zielonej, znalazł go jeden z
      panów pracujących na tej budowie i przygarnał. Kocie jest słodziutkie, rasowy
      pręgowany dachowiec, mieści się w jednej dłoni, widać że jest spragniony
      miłości, trzymałam go 5 min. na rekach a on już za mną biegł jak odjeżdżałam.
      Panowie się o niego martwią bo niedługo kończą pracę i wracają do domów a kotka
      nie ma kto wziąć :-((. Nie mogę go przyjąć bo mam już jednego a warunki jeszcze
      nie te. Może Ty, gdyby nie odnalazła się zguba, zechciałabyś go albo ktoś inny.
      • ewatina Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 28.09.05, 00:37
        NARAZIE NIE MOGĘ WZIĄŚĆ INNEGO ZWIERZAKA ...CHYBA ROZUMIESZ...POPYTAM NA UCZELNI I WŚRÓD ZNAJOMYCH. TEMAT TRUDNY MAMA JEŚLI JEJ ZANIOSĘ JESZCZE JEDNEGO KOTA CHYBA ZWARIUJE :)
    • logownica Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 27.09.05, 11:04
      Witaj Ewa,
      niestety nie mam dla Ciebie dobrej wiadomości w sprawie Twojego kotka ale Twój
      post zainspirował mnie do zainteresowania Forumowiczów losem pewnego małego
      kotka.
      Mieszka w baraku socjalnym przy budowie na ul. Zielonej, znalazł go jeden z
      panów pracujących na tej budowie i przygarnał. Kocie jest słodziutkie, rasowy
      pręgowany dachowiec, mieści się w jednej dłoni, widać że jest spragniony
      miłości, trzymałam go 5 min. na rekach a on już za mną biegł jak odjeżdżałam.
      Panowie się o niego martwią bo niedługo kończą pracę i wracają do domów a kotka
      nie ma kto wziąć :-((. Nie mogę go przyjąć bo mam już jednego a warunki jeszcze
      nie te. Może Ty, gdyby nie odnalazła się zguba, zechciałabyś go albo ktoś inny.
      • krzysiom1 Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 27.09.05, 11:22
        Z moich doświadczeń to czy jest jeden czy są dwa koty w domu to wszystko jedno.
        Aktualnie mam dwa. Małego boję się wziąść bo mam jeszcze dość dużego psiaka
        który czasami z nudów poluje na koty domowe. Nie ma złych zamiarów ale potrafi
        być brutalny więc mam obawy o przyszłośc nowego kota w domu
        • logownica Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 27.09.05, 11:39
          krzysiom1 napisał:

> Z moich doświadczeń to czy jest jeden czy są dwa koty w domu to wszystko
          jedno.

Chodzi o to, że mieszkamy teraz u mamy a ona nie byłaby zachwycona drugim
          kotem, nie ma nas większość dnia w domu więc cały kot na jej głowie.
          • cn2000 Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 27.09.05, 13:24
            masz moze zdjecia tej zaginionej kotki?

gdzie konkretnie Wam zaginela (jakie ulice?)

co do tego kociaka, to zrob mu logownica zdjecia i wrzuc na forum.miau.pl do
            dzialu Kociarnia

beda na dniach tez zdjecia kotki (polpersa) i jej bezdomnych kociakow z okolic
            basenu, ale kolezanka musi je zrobic
            • ewatina Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 28.09.05, 00:35
              OKOLICE FABRYCZNEJ I WARSZAWSKIEJ NIEDALEKO JEZIORKA PAWŁOWSKIEGO. ALE RÓWNIE DOBRZE MOGLY JA PSY POGONIĆ W KIERUNKU SZCZYTOWEJ. U NAS NA OSIEDLU OKOCILA SIE JUZ DRUGI RAZ BEZDOMNA KOTKA, WSZYSCY SĄSIEDZI MAJĄ KOTY...NO PRAWIE POZA TYMI CO ICH NIE LUBIĄ. SWOJA DROGĄ MOGLABY GMINA PODJAĆ DECYZJĘ O ZASPONSOROWANIU KASTRACJI OKOLICZNYCH KOTOW. CO WY NA TO?
            • ewatina Re: ZAGINEŁA MI KOTKA, PROSZĘ O POMOC 28.09.05, 00:37
              AHA ZDJECIA SA POROZWIESZANE NA PLAKACIKACH W OKOLICY FABRYCZNA-SZCZYTOWA-WIŚLANA-KOŚCIELNA DROGA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka