bezrobotny1979 23.09.09, 10:50 czego można się spodziewać na Assessment Centre jeśli jestem rekrutowany na stanowisko sprzedawcy i czego mogę się na tym badaniu spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrycja.gediga Re: jak przygotować się do Assessment Centre 24.09.09, 17:23 witam, celem assessment center jest sprawdzenie umiejętności kandydata w sytuacjach, z jakikim może spotkać się w codziennej pracy. jeśli kandyduje Pan na stanowisko sprzedawcy z pewnością firma będzie chciała sprawdzić Pana umiejętności sprzedażowe, negocjacyjne, konunikacyjne. jednym z zadań może być odegranie scenki sprzedażowej. proszę również spodziewać się zadań grupowych, których celem będzie sprawdzenie Pana zdolności interpersonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sympathy1 Re: jak przygotować się do Assessment Centre 29.05.10, 23:11 patrycja.gediga napisała: > witam, > celem assessment center jest sprawdzenie umiejętności kandydata w > sytuacjach, z jakikim może spotkać się w codziennej pracy. > jeśli kandyduje Pan na stanowisko sprzedawcy z pewnością firma > będzie chciała sprawdzić Pana umiejętności sprzedażowe, > negocjacyjne, konunikacyjne. > jednym z zadań może być odegranie scenki sprzedażowej. proszę > również spodziewać się zadań grupowych, których celem będzie > sprawdzenie Pana zdolności interpersonalnych. Dokładnie. Nacisk będzie na umiejętności sprzedażowe. Selling Skills Assessment to sie nawet nazywa, tak przynajmniej mówił mi gość z OKP. Odpowiedz Link Zgłoś
sympathy1 Re: jak przygotować się do Assessment Centre 29.05.10, 23:09 Można poczytać w necie - jest sporo już wiedzy. Najlepiej się jednak nie przygotowywać specjalnie - bo może wyjść sztucznie. Assessment czy Development - to badanie naszego potencjału. Jak się za bardzo przygotujesz to pokażesz przygotowanie nie potencjał a możesz przygotować się fatalnie :) Ja kiedyś napisałem na Goldenline do gościa z firmy OKP Konsultanci Personalni - i bardzo dużo mi podpowiedział w tej kwestii - bo też kiedys nie wiedziałem. Spróbuj. Z Assessmentu można się bardzo dużo nauczyć. Warto! Odpowiedz Link Zgłoś