Gość: dd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 08:35 Czy ktoś miał może już okazję być na rekrutacji? Jakieś wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 156.17.73.* 19.10.09, 13:51 ja miałem wstępne dwie rozmowy telefoniczne, ale od ostatniej (kilka dni temu) nie dostem zwrotnej odpowiedzi. Wiec nie wiem czy oznacza to koniec rekrutacji czy trwa ona dlugo. Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 17:18 Ja byłam już na rozmowie osobiście i szef nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Ale może tylko na mnie stąd moje pytanie. Wysokie wymagania, mało szczegółów i konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
d.dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja 19.10.09, 17:23 Byłam już na rozmowie osobiście. Szef nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Wysokie wymagania, mało konkretów i szczegółów odnośnie danego stanowiska pracy. Ale może tylko mi się tak wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.chello.pl 26.10.09, 23:22 A jakie wymagania postawiono w związku z nową pracą? I czy powiedziano Ci kiedy będa przyjęcia? Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
d.dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja 27.10.09, 10:41 Wymagania bardzo wysokie jak na pracownika administracyjnego, który ma być tylko jeden do całej obsługi biura. Przyjęcia od grudnia tego roku. Ale i tak odpadłam bo nie pasuję do kultury firmy (pewnie dlatego że nie wyraziłam entuzjazmu do pracy w nadgodzinach) Duties and Responsibilities: Manage administrative activities and logistics for the senior SSC directors including organizing meetings, conference calls, T&E activities/ expenses Handle contacts with external parties/offices/authorities Prepare presentations and ad-hoc reports/ analyses Provide logistics for internal and external events Identify & manage contractors & admin service providers Send/ receive SSC Executive Team correspondence via most appropriate channel Manage the SSC administrative budget to provide services on time and within financial limits Provide ad-hoc English translations Manage conference room logistics Manage logistics of SPE employees internal visits Be first contact for media representatives Skills in & Experience Required: 3-5 years in Executive Office management in multinational company Knowledge of MS office package at proficient level – especially Excel, Powerpoint, MS Outlook and Word Knowledge of T&E logistics, expense management Superb knowledge of business English language Building presentations Organizing wide scope of internal and external events Cultural awareness and sensitivity Attention to details Ability to handle time pressure and work within tight deadlines General troubleshooting Ability to effectively communicate Ability to operate in an international environment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 156.17.73.* 27.10.09, 14:00 Wymagania faktycznie spore. A nowopowststająca firma już zakłada nadgodziny?? To tak jak by przynznawali się do złego zarządzania od początku działalności- zastanawiające. A czy możesz powiedzieć jak wyglądała rozmowa(tzn. był ktoś z HR + ew.przyszły przełożony? do kiedy mają dac Ci odpowiedź?) Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.mlyniec.gda.pl 27.10.09, 14:41 To tak jak by > przynznawali się do złego zarządzania od początku działalności- ...albo do oszczednosci....zamiast zatrudnic 2 osoby za 3k brutto zatrudnia jedna, dadza jej zadanoiowy czas pracy i np. 4k i wszyscy beda zadowoleni (przynajmniej na poczatku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 19:25 Spotkanie było tylko z jedną osobą reprezentującą firmę, jednym z przełożonych. Szefa chyba dopiero szukają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 81.95.202.* 14.11.09, 10:48 Witam, Mam złe doswiadczenia z rekrutacji. Panuje ogromny bałagan. Pan od HR i Dyrektor juz są zatrudnieni.Spotkania były wielokrotnie przekladane, Pan z HR dodatkowo spoznij sie na rozmowe i zakomunikowal ze nie ma wiele czasu (!?) i wiem ze nie tylko w stosunku do mnie padły takie słowa. Żadnych konkretów, żadnych własciwie informacji (jak podjąc w takiej sytuacji decyzje o zmianie pracy?) ogólnie wielki bałagan, nierokujący dobrze manager HR a co za tym idzie nie zachęca to do podjęcia pracy w Sony Pictures bo t tym centrum mowa. Niemniej mam wielka nadzieje ze uda sie im stworzyc fajne miejsce pracy dla innych (bo ja dziękuję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.chello.pl 01.12.09, 21:33 Witam wszystkich Chciałabym się was zapytać gdzie, do kogo można składać podanie do tego Sony Pictures Entertainment w Gdańsku. Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Byłabym wam bardzo wdzięczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx dla chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 13:41 Hays Gdynia zbiera podania, ale ogłoszenia sa w pracuj.pl. osoby do księgowości generalnie z różnymi językami biegle. a praca to chyba w Gdyni tez będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAYS Tricity Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 217.33.214.* 07.01.10, 10:04 Witamy wszystkich serdecznie! Jako zespół odpowiedzialny za rekrutację do nowego centrum finansowego Sony Pictures Entertainment chciałybyśmy odnieść się do poprzednich wypowiedzi. Sony Pictures jest firmą, która dopiero ustanawia swoje struktury na polskim rynku. Została utworzona spółka, zatrudniono dyrektorów, jednak firma jest na etapie start- up'u. Procedury oraz struktury dopiero się kształtują, z czego mogą wynikać pewne niedociągnięcia w organizacji spotkań oraz mała ilość konkretnych informacji. W proces rekrutacji zaangażowani są pracownicy Sony z Wielkiej Brytanii oraz Stanów Zjednoczonych, dlatego często zdarza się, że z powodu pilnej telekonferencji rozmowy są przekładane. W imieniu Hays Poland oraz naszego klienta Sony Pictures Entertainment przepraszamy za wszystkie niedogodności z tym związane. Służymy informacją na temat procesu rekrutacji pod numerem telefonu: +48 58 782 6880 lub adresem e-mail tricity@hays.pl. Pozdrawiamy oraz zapraszamy do składania aplikacji: Zespół HAYS Tricity w składzie: Ewa Koruba, Magdalena Pączka, Olga Nieć, Sylwia Rogalska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 07.01.10, 10:46 Słabych macie rekruterów-"firmo posrednicząca" :))))-cała ta powyższa niby dyskusja jest smieszna i nieudolna :))))), gdybyście uczciwie napisali : gromadzimy dane osobowe to moze zdecydowałbym sie dać wam zarobić ale krętaczy nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 22:45 witam osoby które byly juz na rozmowie z panem lub panią z HR z SPE proszę o informacje jak wygladala rozmowa. najbardziej interesuje mnie czy trzeba pisac testy np jezykowe lub ze znajomości ksiegowosci??? piszcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuba Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.limes.com.pl 27.03.10, 17:09 Hej, wie ktos moze jak wyglada teraz rekrutacja? Jaka migracja sie szykuje? Kidy jest oficjalne otwarcie cetrum? Jak klimaty w srodku?? Ludzie, co oferuja firma ze swojej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddyi Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 21:56 Jakby nam w Trojmiescie brakowalo podonych pracodawcow. Prawda jest taka ze jest to rekrutacja do kolejnego centrum klepania faktur i blask studiow filmowych nie ma nic do tego :) Proces rekrutacyjny jest zenujacy, w procesie uczestnicze z dwoma kolezenkami. To nie rekrutacja to badanie rynku, na pytanie o zarobki powiedzialem 7tys moje kolezanki zaraz po studiach 4-4.5tys i wszyscy uslyszelismy "to by sie zgadzalo z tym co firma oferuje", a dodam ze wszyscy uderzamy na to samo stanowisko. Nie ma zadnych cudow AP, AR, GL i wszystko dookola co wiaze sie z fakturami i ich ksiegowaniem wiec meeeega ciekawa i rozwijajaca praca. Oplaca sie? Mysle ze tylko za znacznie wieksze zarobki niz u konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 188.141.25.* 22.05.10, 09:47 Czy jest ktos kto podjal juz prace i wie jak to wyglada, bardzo zalezy mi zeby sie wypowiedzial. dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś