Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 08:35
    Czy ktoś miał może już okazję być na rekrutacji? Jakieś wrażenia?
    Obserwuj wątek
      • Gość: x Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 156.17.73.* 19.10.09, 13:51
        ja miałem wstępne dwie rozmowy telefoniczne, ale od ostatniej (kilka
        dni temu) nie dostem zwrotnej odpowiedzi. Wiec nie wiem czy oznacza
        to koniec rekrutacji czy trwa ona dlugo.
        Pozdr,
        • Gość: d.dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 17:18
          Ja byłam już na rozmowie osobiście i szef nie zrobił na mnie dobrego
          wrażenia. Ale może tylko na mnie stąd moje pytanie. Wysokie
          wymagania, mało szczegółów i konkretów.
      • d.dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja 19.10.09, 17:23
        Byłam już na rozmowie osobiście. Szef nie zrobił na mnie dobrego
        wrażenia. Wysokie wymagania, mało konkretów i szczegółów odnośnie
        danego stanowiska pracy. Ale może tylko mi się tak wydaje.
        • Gość: x Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.chello.pl 26.10.09, 23:22
          A jakie wymagania postawiono w związku z nową pracą?
          I czy powiedziano Ci kiedy będa przyjęcia?
          Pozdr,
          • d.dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja 27.10.09, 10:41
            Wymagania bardzo wysokie jak na pracownika administracyjnego, który
            ma być tylko jeden do całej obsługi biura. Przyjęcia od grudnia tego
            roku. Ale i tak odpadłam bo nie pasuję do kultury firmy (pewnie
            dlatego że nie wyraziłam entuzjazmu do pracy w nadgodzinach)

Duties and Responsibilities:

Manage administrative activities and logistics for the senior SSC
            directors including organizing meetings, conference calls, T&E
            activities/ expenses
            Handle contacts with external parties/offices/authorities
            Prepare presentations and ad-hoc reports/ analyses
            Provide logistics for internal and external events
            Identify & manage contractors & admin service providers
            Send/ receive SSC Executive Team correspondence via most appropriate
            channel
            Manage the SSC administrative budget to provide services on time and
            within financial limits
            Provide ad-hoc English translations
            Manage conference room logistics
            Manage logistics of SPE employees internal visits
            Be first contact for media representatives

Skills in & Experience Required:

3-5 years in Executive Office management in multinational company
            Knowledge of MS office package at proficient level – especially
            Excel, Powerpoint, MS Outlook and Word
            Knowledge of T&E logistics, expense management
            Superb knowledge of business English language
            Building presentations
            Organizing wide scope of internal and external events
            Cultural awareness and sensitivity
            Attention to details
            Ability to handle time pressure and work within tight deadlines
            General troubleshooting
            Ability to effectively communicate
            Ability to operate in an international environment
            • Gość: x Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 156.17.73.* 27.10.09, 14:00
              Wymagania faktycznie spore.
              A nowopowststająca firma już zakłada nadgodziny?? To tak jak by
              przynznawali się do złego zarządzania od początku działalności-
              zastanawiające.
              A czy możesz powiedzieć jak wyglądała rozmowa(tzn. był ktoś z HR +
              ew.przyszły przełożony? do kiedy mają dac Ci odpowiedź?)
              Pozdr,

• Gość: kk Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.mlyniec.gda.pl 27.10.09, 14:41
                To tak jak by
                > przynznawali się do złego zarządzania od początku działalności-

...albo do oszczednosci....zamiast zatrudnic 2 osoby za 3k brutto zatrudnia
                jedna, dadza jej zadanoiowy czas pracy i np. 4k i wszyscy beda zadowoleni
                (przynajmniej na poczatku)
                • Gość: dd Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 19:25
                  Spotkanie było tylko z jedną osobą reprezentującą firmę, jednym z
                  przełożonych. Szefa chyba dopiero szukają.
                  • Gość: osoba Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 81.95.202.* 14.11.09, 10:48
                    Witam,

Mam złe doswiadczenia z rekrutacji. Panuje ogromny bałagan. Pan od
                    HR i Dyrektor juz są zatrudnieni.Spotkania były wielokrotnie
                    przekladane, Pan z HR dodatkowo spoznij sie na rozmowe i
                    zakomunikowal ze nie ma wiele czasu (!?) i wiem ze nie tylko w
                    stosunku do mnie padły takie słowa. Żadnych konkretów, żadnych
                    własciwie informacji (jak podjąc w takiej sytuacji decyzje o zmianie
                    pracy?) ogólnie wielki bałagan, nierokujący dobrze manager HR a co
                    za tym idzie nie zachęca to do podjęcia pracy w Sony Pictures bo t
                    tym centrum mowa.
                    Niemniej mam wielka nadzieje ze uda sie im stworzyc fajne miejsce
                    pracy dla innych (bo ja dziękuję).
                    • Gość: up Sony Pictures IP: 81.95.202.* 19.11.09, 18:55

up
                    • Gość: gość Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.chello.pl 01.12.09, 21:33
                      Witam wszystkich
                      Chciałabym się was zapytać gdzie, do kogo można składać podanie do tego Sony
                      Pictures Entertainment w Gdańsku. Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć
                      informacji na ten temat. Byłabym wam bardzo wdzięczna za odpowiedz.
                    • Gość: xxx dla chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 13:41
                      Hays Gdynia zbiera podania, ale ogłoszenia sa w pracuj.pl. osoby do
                      księgowości generalnie z różnymi językami biegle. a praca to chyba w
                      Gdyni tez będzie.
                    • Gość: HAYS Tricity Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 217.33.214.* 07.01.10, 10:04
                      Witamy wszystkich serdecznie!

Jako zespół odpowiedzialny za rekrutację do nowego centrum
                      finansowego Sony Pictures Entertainment chciałybyśmy odnieść się do
                      poprzednich wypowiedzi. Sony Pictures jest firmą, która dopiero
                      ustanawia swoje struktury na polskim rynku. Została utworzona
                      spółka, zatrudniono dyrektorów, jednak firma jest na etapie start-
                      up'u. Procedury oraz struktury dopiero się kształtują, z czego mogą
                      wynikać pewne niedociągnięcia w organizacji spotkań oraz mała ilość
                      konkretnych informacji. W proces rekrutacji zaangażowani są
                      pracownicy Sony z Wielkiej Brytanii oraz Stanów Zjednoczonych,
                      dlatego często zdarza się, że z powodu pilnej telekonferencji
                      rozmowy są przekładane. W imieniu Hays Poland oraz naszego klienta
                      Sony Pictures Entertainment przepraszamy za wszystkie niedogodności
                      z tym związane. Służymy informacją na temat procesu rekrutacji pod
                      numerem telefonu: +48 58 782 6880 lub adresem e-mail tricity@hays.pl.
                      Pozdrawiamy oraz zapraszamy do składania aplikacji:
                      Zespół HAYS Tricity w składzie:
                      Ewa Koruba, Magdalena Pączka, Olga Nieć, Sylwia Rogalska
                      • Gość: sceptyk Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 07.01.10, 10:46
                        Słabych macie rekruterów-"firmo posrednicząca" :))))-cała ta
                        powyższa niby dyskusja jest smieszna i nieudolna :))))),
                        gdybyście uczciwie napisali : gromadzimy dane osobowe to moze
                        zdecydowałbym sie dać wam zarobić ale krętaczy nie lubie.
                        • Gość: zainteresowana Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 22:45
                          witam
                          osoby które byly juz na rozmowie z panem lub panią z HR z SPE proszę o
                          informacje jak wygladala rozmowa. najbardziej interesuje mnie czy trzeba pisac
                          testy np jezykowe lub ze znajomości ksiegowosci??? piszcie!!
                          • Gość: dziuba Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.limes.com.pl 27.03.10, 17:09
                            Hej, wie ktos moze jak wyglada teraz rekrutacja? Jaka migracja sie
                            szykuje? Kidy jest oficjalne otwarcie cetrum? Jak klimaty w srodku??
                            Ludzie, co oferuja firma ze swojej strony?
                            • Gość: eddyi Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 21:56
                              Jakby nam w Trojmiescie brakowalo podonych pracodawcow. Prawda jest taka ze jest to rekrutacja do kolejnego centrum klepania faktur i blask studiow filmowych nie ma nic do tego :)
                              Proces rekrutacyjny jest zenujacy, w procesie uczestnicze z dwoma kolezenkami. To nie rekrutacja to badanie rynku, na pytanie o zarobki powiedzialem 7tys moje kolezanki zaraz po studiach 4-4.5tys i wszyscy uslyszelismy "to by sie zgadzalo z tym co firma oferuje", a dodam ze wszyscy uderzamy na to samo stanowisko.
                              Nie ma zadnych cudow AP, AR, GL i wszystko dookola co wiaze sie z fakturami i ich ksiegowaniem wiec meeeega ciekawa i rozwijajaca praca.
                              Oplaca sie? Mysle ze tylko za znacznie wieksze zarobki niz u konkurencji
                              • Gość: lila Re: nowe centrum finansowe Trojmiasto rekrutacja IP: 188.141.25.* 22.05.10, 09:47
                                Czy jest ktos kto podjal juz prace i wie jak to wyglada, bardzo
                                zalezy mi zeby sie wypowiedzial. dziekuje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka