Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile lat szukacie pracy

15.12.09, 18:36
    po studiach??? I czy w ogole szukacie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Automatiker Re: 0,6 lat - mgr inz. automatyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 18:57
        i coraz bardziej sie upewniam, ze praca w zawodzie - ale taka konkretna zwiazana z przemyslem JEST ale trzeba sie o nia bardzo postarac.... trzeba miec checi...i zapal.

niektorym tego ostatniego brak w efekcie czego znajduja prace latwiej ale w czyms innym i sa zadowoleni.

ja bym sobie nie mogl darowac 5 lat harowki, zeby nie sprobowac "byc w zawodzie".
        • krzysztofsf Re: 0,6 lat - mgr inz. automatyk 15.12.09, 23:23
          Masz mozliwosc, to czekaj.
          Praca niezgodna z kierunkiem studiow (czyli kompletnie z nim niezwiazana - typu
          handlowiec w calkiem innej branzy) spowoduje twoje przekwalifikowanie i po kilku
          latach bedziesz dla pracodawcy mniej przydatny, niz swiezy absolwent - jesli
          bedziesz wtedy aplikowal po raz pierwszy do pracy bezposrednio zwiazanej z
          zawodem wyuczonym.
      • nothing.at.all Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 10:13
        A chcesz w ogóle pracować w wyuczonym zawodzie? Bo jak nie to może
        zmień branżę i nabądź nowe kwalifikacje.
        Ja po studiach pierwszej pracy szukałam 3 miesiące.
        • wycofany Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 18:42
          Co to znaczy przekwalifikowac sie, jak to sie robi?
      • miss.mirabelka Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 15:11
        -2, bo pracę znalazłam już w czasie studiów
      • Gość: witaj Re: Ile lat szukacie pracy IP: 213.251.189.* 16.12.09, 18:56
        skad taki smutny nick wycofany? moze zapodaj jakis weselszy ;) ja jestem ponad
        rok po studiach i nie mam pracy i nawet nie szukam. wiele jest powodow dlaczego
        ;) ale nie bede tu pisac. na szczescie mam troche kasy ze zlecen, na moje drobne
        wydatki starczy. na szczescie mieszkam jeszcze z rodzicami i nie musze sie
        marwtic aby oplacic rachunki. pzdr
      • annataylor Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 21:59
        właśnie mija rok od ukończenia studiów i nie mam pracy w zawodzie
        nic stałego nie mogę załapać
        • Gość: dópajasia Re: Ile lat szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 10:38
          25
      • Gość: takajatysia Re: Ile lat szukacie pracy IP: *.icpnet.pl 17.12.09, 17:49
        ja najpierw zorbiłam sobie ostatnie długie wakacje a szukałam aktywnie przez 4
        mies. Z mojego roku pracę w zawodzie dostało kilka osób wyłącznie po znajomości.
        Reszta robi doktoraty za granicą lub postawiła na co innego (kilka na
        przedstawicielstwo handlowe a 2 osoby na detaliczną sprzedaż butów). Generalnie
        tragedia. Nie mam pojęcia jak mi się to udało znaleźć pracę bez znajomości i w
        zawodzie.
        • Gość: emilla111 Re: Ile lat szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 20:30
          Gość portalu: takajatysia napisał(a):

> Nie mam pojęcia jak mi się to udało znaleźć pracę bez znajomości i w
          > zawodzie.

Po prostu aktywnie szukali i się nie poddawali. A może jakieś praktyki lub
          wolontariat zaliczyli...
          • takajatysia Re: Ile lat szukacie pracy 21.12.09, 15:00
            chodzi o to, że ja jako JEDYNA dostałam pracę w zawodzie i bez znajomości. Nie
            wiem jak. Razem ze mną kierunek skończyło na wydziale ok. 100 osób. Kilka osób
            dostało po znajomości, reszta zajmuje się czymś nie w zawodzie a mnóstwo siedzi
            w chacie i ręce załamuje.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka