wycofany 15.12.09, 18:36 po studiach??? I czy w ogole szukacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Automatiker Re: 0,6 lat - mgr inz. automatyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 18:57 i coraz bardziej sie upewniam, ze praca w zawodzie - ale taka konkretna zwiazana z przemyslem JEST ale trzeba sie o nia bardzo postarac.... trzeba miec checi...i zapal. niektorym tego ostatniego brak w efekcie czego znajduja prace latwiej ale w czyms innym i sa zadowoleni. ja bym sobie nie mogl darowac 5 lat harowki, zeby nie sprobowac "byc w zawodzie". Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: 0,6 lat - mgr inz. automatyk 15.12.09, 23:23 Masz mozliwosc, to czekaj. Praca niezgodna z kierunkiem studiow (czyli kompletnie z nim niezwiazana - typu handlowiec w calkiem innej branzy) spowoduje twoje przekwalifikowanie i po kilku latach bedziesz dla pracodawcy mniej przydatny, niz swiezy absolwent - jesli bedziesz wtedy aplikowal po raz pierwszy do pracy bezposrednio zwiazanej z zawodem wyuczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 10:13 A chcesz w ogóle pracować w wyuczonym zawodzie? Bo jak nie to może zmień branżę i nabądź nowe kwalifikacje. Ja po studiach pierwszej pracy szukałam 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 18:42 Co to znaczy przekwalifikowac sie, jak to sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.mirabelka Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 15:11 -2, bo pracę znalazłam już w czasie studiów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witaj Re: Ile lat szukacie pracy IP: 213.251.189.* 16.12.09, 18:56 skad taki smutny nick wycofany? moze zapodaj jakis weselszy ;) ja jestem ponad rok po studiach i nie mam pracy i nawet nie szukam. wiele jest powodow dlaczego ;) ale nie bede tu pisac. na szczescie mam troche kasy ze zlecen, na moje drobne wydatki starczy. na szczescie mieszkam jeszcze z rodzicami i nie musze sie marwtic aby oplacic rachunki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
annataylor Re: Ile lat szukacie pracy 16.12.09, 21:59 właśnie mija rok od ukończenia studiów i nie mam pracy w zawodzie nic stałego nie mogę załapać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dópajasia Re: Ile lat szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 10:38 25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajatysia Re: Ile lat szukacie pracy IP: *.icpnet.pl 17.12.09, 17:49 ja najpierw zorbiłam sobie ostatnie długie wakacje a szukałam aktywnie przez 4 mies. Z mojego roku pracę w zawodzie dostało kilka osób wyłącznie po znajomości. Reszta robi doktoraty za granicą lub postawiła na co innego (kilka na przedstawicielstwo handlowe a 2 osoby na detaliczną sprzedaż butów). Generalnie tragedia. Nie mam pojęcia jak mi się to udało znaleźć pracę bez znajomości i w zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilla111 Re: Ile lat szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 20:30 Gość portalu: takajatysia napisał(a): > Nie mam pojęcia jak mi się to udało znaleźć pracę bez znajomości i w > zawodzie. Po prostu aktywnie szukali i się nie poddawali. A może jakieś praktyki lub wolontariat zaliczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia Re: Ile lat szukacie pracy 21.12.09, 15:00 chodzi o to, że ja jako JEDYNA dostałam pracę w zawodzie i bez znajomości. Nie wiem jak. Razem ze mną kierunek skończyło na wydziale ok. 100 osób. Kilka osób dostało po znajomości, reszta zajmuje się czymś nie w zawodzie a mnóstwo siedzi w chacie i ręce załamuje. Odpowiedz Link Zgłoś