Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w domu? Lepiej nie!

IP: *.clubnet.pl 01.06.10, 23:46
    1317 brutto :) KIERUNEK - Chiny bardziej na wschód.
    Obserwuj wątek
      • Gość: defekator kierownik Jacek z IT nadaje się do pasania krów IP: *.chello.pl 02.06.10, 00:10
        niestety w Polsce głównym kryterium zostawania kierownikiem jest czyim jesteś siostrzeńcem, albo zięciem

zwołanie videokonferencji jest szybsze niż przyjście do sali konferencyjnej fizycznie w firmie

no ale skąd taki matoł mentalnie tkwiący w średniowieczu może o tym wiedzieć, to wymagałoby zastanowienia 0.2 sek

a on przecież nie po to jest kierownikiem, żeby myślał

zwyczajna głupota i maskowanie niekompetencji robieniem na złość pracownikom "ja wam pokażę, kto tu rządzi" i wymuszanie sztucznego autorytetu

kompleksy, ciemnota umysłowa i miernota intelektualna

rzygać się chce

Polska......
        • zuzur U nas jest bardzo dużo telepracowników. 02.06.10, 08:06
          Tylko inaczej się to nazywa: outsourcing, działalność gospodarcza,
          samozatrudnienie, zlecenie, umowa o dzieło, kontrakt. Jedyna różnica
          to większa swoboda pracodawcy (brak umowy o pracę).
          • klaun.szyderca Re: U nas jest bardzo dużo telepracowników. 02.06.10, 08:37
            Oraz większa swoboda pracownika - umowa o dzieło, samozatrudnienie (niższe
            podatki), elastyczne godziny pracy (jeżeli chce). Łatwiej jest też przeforsować
            swoje racje niż będąc etatowcem - bo (zależy od zapisów kontraktu) najczęściej
            możesz zagrozić rozstaniem znacznie szybszym niż gdybyś pracował na etacie.
            • Gość: wiedzący Re: U nas jest bardzo dużo telepracowników. IP: 109.243.181.* 02.06.10, 12:42
              Jesteś naiwny jak dziecko. Dostajesz identyczny zakres obowiązków jak na umowę o
              pracę, z tą różnicą, że w kazdej chwili mogą Cię kopnąc w dupę i nawet zasiłek
              Ci się nie należy. Wspaniały interes! Zwłaszcza dla sprzątaczek i pracowników
              ochrony bedących "własnymi szefami".
        • Gość: edek Re: kierownik Jacek z IT nadaje się do pasania kr IP: 195.188.191.* 02.06.10, 10:09
          no dokladnie , jesli kierownik jacek jest postacia prawdziwa no to jest
          pustakiem nadajacym sie do wypasania krow a nie do kierowania jakimkolwiek
          zespolem , na marginesie IT to jedna z dziedzin ktora moze byc robiona z domu
      • Gość: marudnygość Re: Praca w domu? Lepiej nie! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 00:25
        Już dłuższy czas poszukuje jakiegoś zajęcia najchętniej właśnie w domu i
        co?I nic!
      • Gość: buraczek Re: Praca w domu? Lepiej nie! IP: 195.225.120.* 02.06.10, 00:34
        mialem kiedys okazje pracowac w domu i juz wiecej nie bede. to zwyczajnie
        niehigieniczne. w normalnej pracy wylaczam komputer i juz mam wszystko w dupie
        az do nastepnego dnia, w domu to niemozliwe
        • klaun.szyderca Re: Praca w domu? Lepiej nie! 02.06.10, 08:39
          A ja również tak pracowałem - jest to zupełnie możliwe, trzeba tylko postawić
          jasne warunki. Ponieważ stanowisko miałem bardzo samodzielne, pracowałem tak od
          18 do 1 w nocy, a w dzień się zajmowałem swoimi sprawami - głowę zawracali mi
          tylko w razie naprawdę ważnych spraw.
      • takisobiejac Telepraca czy praca na umowę o dzieło?? 02.06.10, 08:41
        O czym Wy tutaj mówicie?
        Najprostszy przykład pracy wykonywanej w domu - transkrypcja badań rynkowych.
        Pracownik dostaje na płycie (albo w formie pliku mailem) zapis rozmowy
        (badanie rynku) i ma to wklepać do komputera.
        Czy w jakiejkolwiek firmie w Polsce ktoś daje stałą umowę na taką pracę? NIE.
        Nawet największe firmy, w tym lider naszego rynku SMG KRC Millward Brown
        Polska, zatrudniają ludzi na umowę o dzieło i płacą grosze! A praca jest
        ciężka, często te rozmowy są fatalnie nagrane, a już MS (Mystery Shopper -
        ukryty klient) to tragedia, bo wystarczy żeby ktoś miał źle przypięty dyktafon
        pod ortalionowym płaszczem i nic nie będzie słychać, a przepisać trzeba!
        Także najpierw trzeba wyłapać takich cwaniaczków jak SMG KRC, które na
        badaniach rynku zbija kokosy a pracownikom płaci grosze!
        Dopiero potem wyskakumy z zachwytami nad telepracą.

djamaladdin.blog.pl - inny wymiar bloga
        • black_halo Re: Telepraca czy praca na umowę o dzieło?? 02.06.10, 08:46
          Jeszcze na studiach zajmowalam sie poprawianiem formularzy przez
          internet. Trzeba bylo wstac o 7 rano, sciagnac pakiet i poprawic.
          Jeden formularz to bylo jakies 5 groszy brutto, za 50 dostawalo sie
          2.5 zlotego brutto, dziennie jak sie szybko robilo to mozba bylo
          wyciagnac 10 brutto za jakies 5 godzin pracy czy 2 zlote na godzine.
          Potem brakowalo juz pakietow. Po miesiacu pracy wlasciwie na pol
          etatu dostalam 180 brutto, po podatku i innych wyszlo mi jakies 140
          na reke chyba.
      • Gość: coworking Coworking - wspóllne biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:09
        Coworking/ wspólne biuro - jest to rozwiązanie dla osób, które
        prowadzą własną firmę i nie chcą pracować w domu. Wspólna przestrzeń
        biurowa, kilka małych firm w jednym lokalu (czasem w jednym pokoju 2-
        3 biurka i 2-3 mikro firmy). Od 2lat w Warszawie przy Placu
        Konstytucji w Warszawie działa takie "biuro coworkingowe".
      • jaqus Re: Praca w domu? Lepiej nie! 02.06.10, 12:02
        W Polsce praca w domu się nie przyjmie jeszcze przez kilka lat.
        Powoód jest prosty i nawet można przeczytać o nim w tekście, aby taka
        praca miała sens a efekty dało się realnie pokazać, trzeba wprowadzić
        procedury i się ich trzymać. W polskich firmach gdzie trwa
        zarządzanie kryzysem 24/7 nikomu to nie jest na rękę. Poza tym
        pracownik musi sobie taką pracę zorganizować a to też nie jest
        proste. Osoby które chcą pracować w domu w większości uważani są za
        opie...czy którym nie chce się przychodzić do firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka