Gość: shal IP: *.clubnet.pl 01.06.10, 23:46 1317 brutto :) KIERUNEK - Chiny bardziej na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: defekator kierownik Jacek z IT nadaje się do pasania krów IP: *.chello.pl 02.06.10, 00:10 niestety w Polsce głównym kryterium zostawania kierownikiem jest czyim jesteś siostrzeńcem, albo zięciem zwołanie videokonferencji jest szybsze niż przyjście do sali konferencyjnej fizycznie w firmie no ale skąd taki matoł mentalnie tkwiący w średniowieczu może o tym wiedzieć, to wymagałoby zastanowienia 0.2 sek a on przecież nie po to jest kierownikiem, żeby myślał zwyczajna głupota i maskowanie niekompetencji robieniem na złość pracownikom "ja wam pokażę, kto tu rządzi" i wymuszanie sztucznego autorytetu kompleksy, ciemnota umysłowa i miernota intelektualna rzygać się chce Polska...... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur U nas jest bardzo dużo telepracowników. 02.06.10, 08:06 Tylko inaczej się to nazywa: outsourcing, działalność gospodarcza, samozatrudnienie, zlecenie, umowa o dzieło, kontrakt. Jedyna różnica to większa swoboda pracodawcy (brak umowy o pracę). Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: U nas jest bardzo dużo telepracowników. 02.06.10, 08:37 Oraz większa swoboda pracownika - umowa o dzieło, samozatrudnienie (niższe podatki), elastyczne godziny pracy (jeżeli chce). Łatwiej jest też przeforsować swoje racje niż będąc etatowcem - bo (zależy od zapisów kontraktu) najczęściej możesz zagrozić rozstaniem znacznie szybszym niż gdybyś pracował na etacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: U nas jest bardzo dużo telepracowników. IP: 109.243.181.* 02.06.10, 12:42 Jesteś naiwny jak dziecko. Dostajesz identyczny zakres obowiązków jak na umowę o pracę, z tą różnicą, że w kazdej chwili mogą Cię kopnąc w dupę i nawet zasiłek Ci się nie należy. Wspaniały interes! Zwłaszcza dla sprzątaczek i pracowników ochrony bedących "własnymi szefami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: kierownik Jacek z IT nadaje się do pasania kr IP: 195.188.191.* 02.06.10, 10:09 no dokladnie , jesli kierownik jacek jest postacia prawdziwa no to jest pustakiem nadajacym sie do wypasania krow a nie do kierowania jakimkolwiek zespolem , na marginesie IT to jedna z dziedzin ktora moze byc robiona z domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marudnygość Re: Praca w domu? Lepiej nie! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 00:25 Już dłuższy czas poszukuje jakiegoś zajęcia najchętniej właśnie w domu i co?I nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buraczek Re: Praca w domu? Lepiej nie! IP: 195.225.120.* 02.06.10, 00:34 mialem kiedys okazje pracowac w domu i juz wiecej nie bede. to zwyczajnie niehigieniczne. w normalnej pracy wylaczam komputer i juz mam wszystko w dupie az do nastepnego dnia, w domu to niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: Praca w domu? Lepiej nie! 02.06.10, 08:39 A ja również tak pracowałem - jest to zupełnie możliwe, trzeba tylko postawić jasne warunki. Ponieważ stanowisko miałem bardzo samodzielne, pracowałem tak od 18 do 1 w nocy, a w dzień się zajmowałem swoimi sprawami - głowę zawracali mi tylko w razie naprawdę ważnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
takisobiejac Telepraca czy praca na umowę o dzieło?? 02.06.10, 08:41 O czym Wy tutaj mówicie? Najprostszy przykład pracy wykonywanej w domu - transkrypcja badań rynkowych. Pracownik dostaje na płycie (albo w formie pliku mailem) zapis rozmowy (badanie rynku) i ma to wklepać do komputera. Czy w jakiejkolwiek firmie w Polsce ktoś daje stałą umowę na taką pracę? NIE. Nawet największe firmy, w tym lider naszego rynku SMG KRC Millward Brown Polska, zatrudniają ludzi na umowę o dzieło i płacą grosze! A praca jest ciężka, często te rozmowy są fatalnie nagrane, a już MS (Mystery Shopper - ukryty klient) to tragedia, bo wystarczy żeby ktoś miał źle przypięty dyktafon pod ortalionowym płaszczem i nic nie będzie słychać, a przepisać trzeba! Także najpierw trzeba wyłapać takich cwaniaczków jak SMG KRC, które na badaniach rynku zbija kokosy a pracownikom płaci grosze! Dopiero potem wyskakumy z zachwytami nad telepracą. djamaladdin.blog.pl - inny wymiar bloga Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Telepraca czy praca na umowę o dzieło?? 02.06.10, 08:46 Jeszcze na studiach zajmowalam sie poprawianiem formularzy przez internet. Trzeba bylo wstac o 7 rano, sciagnac pakiet i poprawic. Jeden formularz to bylo jakies 5 groszy brutto, za 50 dostawalo sie 2.5 zlotego brutto, dziennie jak sie szybko robilo to mozba bylo wyciagnac 10 brutto za jakies 5 godzin pracy czy 2 zlote na godzine. Potem brakowalo juz pakietow. Po miesiacu pracy wlasciwie na pol etatu dostalam 180 brutto, po podatku i innych wyszlo mi jakies 140 na reke chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coworking Coworking - wspóllne biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:09 Coworking/ wspólne biuro - jest to rozwiązanie dla osób, które prowadzą własną firmę i nie chcą pracować w domu. Wspólna przestrzeń biurowa, kilka małych firm w jednym lokalu (czasem w jednym pokoju 2- 3 biurka i 2-3 mikro firmy). Od 2lat w Warszawie przy Placu Konstytucji w Warszawie działa takie "biuro coworkingowe". Odpowiedz Link Zgłoś
jaqus Re: Praca w domu? Lepiej nie! 02.06.10, 12:02 W Polsce praca w domu się nie przyjmie jeszcze przez kilka lat. Powoód jest prosty i nawet można przeczytać o nim w tekście, aby taka praca miała sens a efekty dało się realnie pokazać, trzeba wprowadzić procedury i się ich trzymać. W polskich firmach gdzie trwa zarządzanie kryzysem 24/7 nikomu to nie jest na rękę. Poza tym pracownik musi sobie taką pracę zorganizować a to też nie jest proste. Osoby które chcą pracować w domu w większości uważani są za opie...czy którym nie chce się przychodzić do firmy. Odpowiedz Link Zgłoś