Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 17:09 tudziez za stary na nauczenie sie czegos nowego i podjecie pracy w branzy innej niz dotychczas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: 94.72.127.* 27.07.10, 17:16 Zdecydowana większość pracodawców tak traktuje 30-latków. Jak młodych emerytów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 17:33 ale jaki w tym zamysl? przyznam, ze autentycznie tego nie rozumiem moze na parodie zakrawac, jak jakis 50-latek mowi ze czuje sie jak 20-sto latek, ale ja naprawde nie widze zbytniej roznicy miedzy 30- latkiem a powiedzmy 24 latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.10, 17:58 Gdy na rynku ma się do czynienia z gigantyczną nadwyżką podaży to właśnie takie cyrki występują. Wcale nie jestem pewny, że za jakiś czas preferowani nie będą np. kandydaci o wzroście powyżej 1,80 m. Dlaczego? A z takich samych powodów, dla których 30-latkowie są za starzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: 94.72.127.* 27.07.10, 18:03 Nie wiem dlaczego tak jest. To dla mnie też jest parodią, tym bardziej, że dla mężczyzny nie powinni robić problemu, bo przecież ma rodzinę, musi ją utrzymać, a jak nie ma, to może mieć, i to jest dla pracodawcy duży plus (podobno) - będzie miał motywację do pracy, sam dziecka nie wychowuje, ma partnerkę/żonę. Zaś dla pracodawcy kobieta trzydziestoletnia to dla niego potencjalna zakała firmy - ma dzieci, a jak nie ma, to może mieć, to nic że ma teściów, rodziców, itp, którzy mogliby w razie czego zaopiekować się dzieckiem, ale nieeeee, pracodawca wie swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.10, 18:14 Jaki pracodawca.... W Polsce mało kto zasługuje na takie miano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.aster.pl 27.07.10, 17:57 Byłem kiedyś na rozmowie gdzie pracodawca najwyraźniej poszukiwał studenta, żeby nie odprowadzać za niego składek. Gdy w czasie trwania rozmowy przyznałem, że studia już ukończyłem (co zresztą było napisane wyraźnie w CV), facet wypalił, że jestem dla niego za stary...Dodam, że w dniu rozmowy nie miałem jeszcze skończonych 27 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.10, 21:45 nie ma co dorabiać ideologii do faktów nie ma znaczenia czy sie ma 30 40 50 czy 60 lat to rynek pracy w Polsce praktycznie nie istnieje a z pustego i Salomon nie naleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super robal Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 14:26 W takim razie niedługo idealnymi kandydatami będą chyba noworodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.chello.pl 07.08.10, 19:31 niedługo to będą idealni 50 + bo młodszych będzie niewielu Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? 28.07.10, 16:33 Nie jesteś za stary. Jesteś MARTWY dla czasozabieracza(zwanego szumnie pracodawcą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 16:05 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
mama2b wzrost 06.08.10, 20:17 Wcale nie jestem pewny, że za jakiś czas preferowani nie będą np. kandydaci o wzroście powyżej 1,80 m. Dlaczego? infobus.pl/blog.php?id=573 prosze bardzo, wzrost i waga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy w burdelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 11:43 Re: 30+ lat - za stary dla pracodawcy ? za stary do agencji towarzyskiej itp. w normalnych firmach gdzie stawia sie na kompetencje, doswiadczenie i fachowość im więcej lat ma pracownik tym lepiej dla firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy w burdelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 13:02 Daj mi namiary do normalnej firmy w Polsce. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
helena_5 wymówka czy jak? 07.08.10, 15:03 Chcesz byśmy dostarczyli Ci argumentów, które to będę potwierdzać, po to, by Twoje twierdzenie było bardziej wiarygodne czy jak? Nie możesz znaleźć pracy? Nie szukaj wytłumaczeń tego typu, bo to nic nie daje, tylko staje się wymówką i uzasadnia Twoje zmniejszające się wysyłki w poszukiwaniu zatrudnienia. Zmień sposób myślenia - może część pracodawców woli studentów i ludzi poniżej 30, ale sporo pracodawców nie zwraca na wiek uwagi. Może warto poprawić CV, zdobyć nowe umiejętności pożądane obecnie na rynku pracy, przebranżowić się będąc gotowym pracować przez rok czy dwa za pensję absolwenta, przeczytać jakiś podręcznik o rozmowach kwalifikacyjnych, by na nich lepiej wypadać...? Odpowiedz Link Zgłoś
annataylor Re: 30 lat - za stary dla pracodawcy ? 07.08.10, 16:58 ja mam skonczone 26 lat i tez na mnie krzywo patrza, bo nie jestem studentka i zus trzeba za mnie placic :( nie zalamuj sie, ten rynek jest chory i nie ma sensu sie stresowac, tylko robic swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myping 30 letni facet powinien dosc wiedziec o zyciu IP: *.chello.pl 07.08.10, 22:47 zeby zalozyc swoj interes sraj na pracodawcow i tak cie nie zatrudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: 30 letni facet powinien dosc wiedziec o zyciu IP: *.konin.mm.pl 07.08.10, 23:02 a mój pracodawca (u którego pracuje na dorywcza umowe zlecenie/o dzieło) szczerze powiedział ze on woli starsze kobiety (nie mówiąc już O FACETACH I OBojętne czy starszy czy młodszy) bo nie zaciążą. A ja mam poniżej 29 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś