Gość: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiu4 Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 12:56 nie każdy :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 13:39 dokładnie to samo miałam napisać, nie każdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraul Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.10, 14:24 Z danych GUS wynika, że w sektorze publicznym zarabia się wiecej o średnio 1 250 zł więcej niż u tego prywaciarza. Weż pod uwagę jeszcze przestrzeganie prawa pracy, i stałość zatrudneinia to wychodzi, że 95% ludzi pracujących w sektorze prywatnym to naiwniacy. Ale zgoda 5% ludzi pracujących w prywatce zarabia więcej niż budżetówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Pokaż mi dokument to potwierdzający IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 15:07 Budżetówka zarabia ~1000 brutto mniej od prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelski mikołaj bzdura z kosmosu, budżetówka nic nie płaci IP: *.chello.pl 12.09.10, 14:28 płace w budżetówce biorą się z pieniędzy wypracowanych przez prywaciarzy sama budżetówka nic nie wytwarza, wiec z czego ma placic ona tylko pod terrorem policyjno skarbowym zmusza, zeby wytworca dobr i uslug (czyli ty chlopczyku z kasy w Tesco, ty dziewczynko zza baru, pan hydraulik, pani fryzjerka, itp. itd..) oddal haracz na to by pasozyt z budzetowki zajmujacy sie pierdzeniem w stolek, siedzeniem w necie, kawkami i utrudnianiem życia obywatelowi mógł sobie kupic realne dobra Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: bzdura z kosmosu, budżetówka nic nie płaci 12.09.10, 14:44 zapominasz diabelski mikołaju, że budżetówka to nie tylko biura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka IP: 87.196.173.* 12.09.10, 15:11 Tak, o zlotowke na miesiac, ale tez i prace u niego mozna znacznie latwiej stracic, i poza tym, to w budzetowce pracuje sie gora 8 godzin dziennie, a u prywaciarza conajmniej 10... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mao Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 20:49 10 godzin?? Szmaciarze często wymagają żebyś był non-stop pod telefonem. A jak przyjedziesz w niedzielę i w 20 minut załatasz dziurkę to ci wypłacą tylko za 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
annataylor Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 20:53 kolezanka u prywaciarza zarabia 2300 netto w budzetowce daja wiecej czy mniej za etat? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 21:47 annataylor napisała: > kolezanka u prywaciarza zarabia 2300 netto > w budzetowce daja wiecej czy mniej za etat? dają i więcej, dają i mniej :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rett To zależy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 03:57 To zależy. Dane, które oglądałem, wskazują, że pracownicy o niskich kwalifikacjach zarabiaja jednak lepiej w budżetówce, natomiast np. starsi specjalisci w poszukiwanych specjalnosciach lepiej w firmach prywatnych. Ja nie jestem z branży IT, ale mam wielu znajomych kolegów - informatyków. Jedni pracują w urzędach, inni na uczelni, jeszcze inni w małych firmach prywatnych, inni jeszcze w wielkich firmach z kapitałem zagranicznym. Gdzie poszli najzdolniejsi i gdzie najlepiej zarabiają? Hehehe, na pewno nie w budżetówce. Bywa, że zarabiają i 4 razy więcej niz ich koledzy z budżetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: To zależy! IP: 91.200.94.* 13.09.10, 06:59 dokładnie, budżetówka to przechowalnia dla nieudaczników - albo dla takich co zamiast się uczyć chodzili na piwo i teraz musza pracować fizycznie, albo dla takich co na studiach zamiast na wykłady chodzili na piwo - i dziś muszą być np. nauczycielami bo nikt ich nie chce na np. przedstawicieli handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaganowicz Re: To zależy! IP: 193.136.157.* 13.09.10, 15:54 Dla takich nieudacznikow jak ty, aronku??? pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81azar_Kaganowicz Odpowiedz Link Zgłoś