Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 11:03
    Obserwuj wątek
      • losiu4 Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 12:56
        nie każdy :)

Pozdrawiam

Losiu
        • nchyb Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 13:39
          dokładnie to samo miałam napisać, nie każdy...
          • Gość: kraul Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.10, 14:24
            Z danych GUS wynika, że w sektorze publicznym zarabia się wiecej o średnio 1 250 zł więcej niż u tego prywaciarza.

Weż pod uwagę jeszcze przestrzeganie prawa pracy, i stałość zatrudneinia to wychodzi, że 95% ludzi pracujących w sektorze prywatnym to naiwniacy.

Ale zgoda 5% ludzi pracujących w prywatce zarabia więcej niż budżetówka
            • Gość: . Pokaż mi dokument to potwierdzający IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 15:07
              Budżetówka zarabia ~1000 brutto mniej od prywatnych.
          • Gość: diabelski mikołaj bzdura z kosmosu, budżetówka nic nie płaci IP: *.chello.pl 12.09.10, 14:28
            płace w budżetówce biorą się z pieniędzy wypracowanych przez prywaciarzy
            sama budżetówka nic nie wytwarza, wiec z czego ma placic

ona tylko pod terrorem policyjno skarbowym zmusza, zeby wytworca dobr i uslug (czyli ty chlopczyku z kasy w Tesco, ty dziewczynko zza baru, pan hydraulik, pani fryzjerka, itp. itd..) oddal haracz na to by pasozyt z budzetowki zajmujacy sie pierdzeniem w stolek, siedzeniem w necie, kawkami i utrudnianiem życia obywatelowi mógł sobie kupic realne dobra
            • nchyb Re: bzdura z kosmosu, budżetówka nic nie płaci 12.09.10, 14:44
              zapominasz diabelski mikołaju, że budżetówka to nie tylko biura...
      • Gość: Kagan Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka IP: 87.196.173.* 12.09.10, 15:11
        Tak, o zlotowke na miesiac, ale tez i prace u niego mozna znacznie latwiej stracic, i poza tym, to w budzetowce pracuje sie gora 8 godzin dziennie, a u prywaciarza conajmniej 10...
        • Gość: Mao Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 20:49
          10 godzin??
          Szmaciarze często wymagają żebyś był non-stop pod telefonem.
          A jak przyjedziesz w niedzielę i w 20 minut załatasz dziurkę to ci wypłacą tylko za 20 minut.
      • annataylor Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 20:53
        kolezanka u prywaciarza zarabia 2300 netto
        w budzetowce daja wiecej czy mniej za etat?
        • losiu4 Re: Prywaciarz płaci WIĘCEJ, niż budżetówka 12.09.10, 21:47
          annataylor napisała:

> kolezanka u prywaciarza zarabia 2300 netto
          > w budzetowce daja wiecej czy mniej za etat?

dają i więcej, dają i mniej :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Rett To zależy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 03:57
        To zależy. Dane, które oglądałem, wskazują, że pracownicy o niskich kwalifikacjach zarabiaja jednak lepiej w budżetówce, natomiast np. starsi specjalisci w poszukiwanych specjalnosciach lepiej w firmach prywatnych. Ja nie jestem z branży IT, ale mam wielu znajomych kolegów - informatyków. Jedni pracują w urzędach, inni na uczelni, jeszcze inni w małych firmach prywatnych, inni jeszcze w wielkich firmach z kapitałem zagranicznym. Gdzie poszli najzdolniejsi i gdzie najlepiej zarabiają? Hehehe, na pewno nie w budżetówce. Bywa, że zarabiają i 4 razy więcej niz ich koledzy z budżetu...
        • Gość: aro Re: To zależy! IP: 91.200.94.* 13.09.10, 06:59
          dokładnie, budżetówka to przechowalnia dla nieudaczników - albo dla takich co zamiast się uczyć chodzili na piwo i teraz musza pracować fizycznie, albo dla takich co na studiach zamiast na wykłady chodzili na piwo - i dziś muszą być np. nauczycielami bo nikt ich nie chce na np. przedstawicieli handlowych.

• Gość: Kaganowicz Re: To zależy! IP: 193.136.157.* 13.09.10, 15:54
            Dla takich nieudacznikow jak ty, aronku???
            pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81azar_Kaganowicz
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka