kufelka 02.11.10, 13:32 Może ktoś z Was pracuje na recepcji ( w przychodni, hotelu itp.) ? Jaki są tam zarobki ? Dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomeczek Re: praca na recepcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 10:24 kufelka napisała: > Może ktoś z Was pracuje na recepcji ( w przychodni, hotelu itp.) ? Nie wiem jakie zarobki, ale wiem, że recepcja w przychodni a recepcja hotelowa to zupełnie inne miejsca choć nazywają się tak samo, a więc i inne obowiązki. Np.: - w hotelu (z wyjątkiem pensjonacików) nie unikniesz posługiwania się językami obcymi a w przychodni to jedynie łacina, a i to podwórkowa :) - w hotelu recepcja jest czynna 24/7 a w przychodni tylko w godzinach zbliżonych do godzin pracy lekarzy - w hotelu często (choć nie zawsze) pracuje się cały czas na stojąco, a w przychodni siedzi się, najlepiej za szybą, coby wnerwieni pacjenci się na tobie nie wyładowywali :) Tylko w jednym te miejsca się nie różnią: i tu i tu potrzeba znajomości, żeby dostać pracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kufelka Re: praca na recepcji 03.11.10, 13:27 Dzięki Tomeczek za oświecenie, ale zdaję sobie sprawę z tych różnic :) Pytam osoby zorientowane o zarobki :) Dz za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: praca na recepcji IP: *.chello.pl 03.11.10, 14:22 Moja koleżanka w dużej firmie informatycznej z biegłym angielskim miała 1600 netto (warszawa). Druga koleżanka w jakimś salonie urody miała 900 netto (też warszawa). Nie słyszałam, aby jakakolwiek recepcjonistka zarabiała więcej niż wyżej wymienione 1600 netto. Może z przyjemnością można zarobić więcej? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś