Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

chamstwo czy normalka?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:57
    pracuję ( jeszcze, 9 rok pracy, umowa na czas określony) w jednym z większych
    banków. Moja Pani Dyrektor mijając mnie dziś zauważyła że rozmawaiam z inna
    pracownicą, (w sprawach służbowych - choć treści rozmowy nie mogła słyszeć).
    Natychmiast wykonała telefon ( z komóreczki na komóreczkę)do mojej
    naczelniczki z poleceniem aby dała mi jakąś robotę, bo X (ja) siedzi, drapie
    się po brodzie i plotkuje z Y.
    Dodam, że 1 dzień przez tyle lat pracowałam 8 godz. Standard to 10 +
    zabieranie pracy do domu. Mam najlepsze wyniki w sprzedaży - I miejsce w
    oddziale i od dwóch miesięcy ciągłe docinki ze strony dyrekcji.
    Obserwuj wątek
      • l_nino Re: chamstwo czy normalka? 06.04.04, 21:07
        stanowisz powazne zagrozenie ;)
      • Gość: lucyperek Re: chamstwo czy normalka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 13:02
        w dużych firmach, gdzie jesteś małym kółkiem w maszynie jest to dość normalne i
        to nie tylko tutaj, ale wszędzie na świecie. W ramach rozgrywek personalnych
        (może masz np. ładniejszy biust od Pani Dyrektor) zawsze możesz zostać udupiona
        tak po prostu. Tam wywalenia jednego nawet superświetnego pracownika nie
        odczuwa się dotkliwie. Dlatego optuję za usunięciem ostatecznym władzy ludowej
        z polskiej krainy i stworzeniem warunków rozwoju małych i średnich firm. Nie
        tylko, że dają nowe miejsca pracy, ale też oferują zupełnie inną atmosferę, co
        w dłuższej perspektywie przekłada sie pozytywnie na stan psychiczny
        społeczeństwa.
        • Gość: mariola Re: chamstwo czy normalka? IP: 62.111.178.* 07.04.04, 19:49
          Lucyperku!
          Od dłuższego czasu śledzę Twoje wypowiedzi na tym forum i nie mogłam się
          oprzeć, aby napisać, że więcej takich osób w tym kraju, a będzie lepiej.
          Pozdrawiam serdecznie i chcę jeszcze poczytać.
          • waldek.usa Re: chamstwo czy normalka? 07.04.04, 20:06
            Gość portalu: mariola napisał(a):

> Lucyperku!
            > Od dłuższego czasu śledzę Twoje wypowiedzi na tym forum i nie mogłam się
            > oprzeć, aby napisać, że więcej takich osób w tym kraju, a będzie lepiej.
            > Pozdrawiam serdecznie i chcę jeszcze poczytać.

A ile porzadnych ludzi wyjechalo, aby sie od tego wszystkiego i komuchow
            uwolnic...
            Nareszcie maja pelen luz i swiety spokoj.
            • Gość: mariola Re: chamstwo czy normalka? IP: 62.111.178.* 07.04.04, 20:14
              Masz rację...
              Ale nie sztuką jest wyjechać
              Sztuką jest zyć tu i dawać sobie radę w polskich realiach....
              Pozdrawiam :)
            • Gość: lucyperek Re: chamstwo czy normalka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 12:50
              > A ile porzadnych ludzi wyjechalo, aby sie od tego wszystkiego i komuchow
              > uwolnic...
              > Nareszcie maja pelen luz i swiety spokoj.

I to jest cholera jasna strasznie przykre ! Ale nikogo broń Boże za nic nie
              potepiam. Każdy ma swoje jedno życie i nie ma żadnego obowiazku, aby je
              marnował w oceanie chamów. Ja tutaj za daleko zabrnąłem w rozmaite inwestycje,
              budowanie imagu itd. , żeby tak teraz dawac dęba. Przecież gdzie indziej nic mi
              nie spadnie z nieba tylko znów przez wiele lat trzeba będzie ciężko popracować
              zaczynając tak na prawdę od zera. Spróbujemy przetrwac chamoobronę. Nawet
              Hitler nie zabił wolnego rynku więc ten watażka ubecki też nie da rady.
          • Gość: lucyperek Chamstwo ? Chyba jednak normalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 12:43
            Mariolko ! Raz na 100 ktos tutaj stwierdza żem normalny, reszta leje na mnie
            pomyje (homo sovieticus wiecznie żywy). Ale napisałaś tak miło, że wydrukuję
            sobie i powiesze na ścianie (nawet jesli to Twój żart, nie szkodzi - brzmi
            fajnie).

pozdrówka
            Luc
            • Gość: Mariola Re: Chamstwo ? Chyba jednak normalka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 16:16
              Hej!
              Generalnie nie wpisuję tu swoich kometarzy ponieważ czasem szkoda słów.
              Ale jak już zdecyduję się coś napisać, to piszę prawdę - to co myślę.
              I żartuję, owszem ale nie w taki sposób :)))
              Pozdrawiam
              m

• anula36 Re: chamstwo czy normalka? 07.04.04, 19:39
        Niestety coraz czesciej normalka-zwlaszcza w duzych firmach, gdzie jestes
        trybikiem. Nie przejmuj sie za bardzo, rob swoje, nawet jak robisz sobie moment
        przerwy w pracy udawaj bardzo zajeta ( nos w papierach). Wiem,ze trudno
        zachowac spokoj, ale po co Pani dyrektor to robi-tylko poto,zeby cie
        wyprowadzic z rownowagi.Pozdrawiam..i nie daj sie:)
      • Gość: Tomasz pretekst IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.04, 21:03
        Jeżeli od jakiegoś czasu systematycznie się czepiają to albo niechcacy
        (nieświadomie) nadepnełaś komuś na odcisk albo niestety szukają pretekstu,zeby
        cię zwolnić i na twoje miejsce zatrudnić swojego. Mam nadzieję, że się mylę.
      • Gość: Mała Mi Re: chamstwo czy normalka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:49
        Ja odpowiem krótko : chamstwo. I trudno to olać, bo jednak człowiek się
        stresuje, że ktoś mu ciągle patrzy przez ramię. Trzymaj się Zośka!
      • ejoker Re: chamstwo czy normalka? 08.04.04, 12:45
        Zacznij rozglądać sie za nową pracą. Zarejestruj sie w www.ejoker.pl
      • teegra Re: chamstwo czy normalka? 08.04.04, 17:55
        Powiedz tej jędzy że ją zwalniasz i sam zostań dyrektorem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka