Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pewny zawód 2011

24.11.10, 09:32
    "Fachowcy, kucharze, menadżerowie, a także inżynierowie i sprzedawcy - to zawody, które zdaniem specjalistów cieszyć się będą powodzeniem w 2011 roku"

Tak, oczywiście, 'fachowiec' to bardzo pożądany zawód, tak samo jak 'menadżer'. Jeszcze "dyrektora' w tym zestawieniu zawodów brakuje...
    Jak to było? Aha, już wiem: "Mój mąż jest z zawodu dyrektorem!"
    Obserwuj wątek
      • eurypides77 A co to jest "zapotrzebowanie na zatrudnianie"?? 24.11.10, 10:23
        Rozumiem, że można mieć "zapotrzebowanie na pracowników" albo "zamiar zatrudniania pracowników", ale co to jest (deklarowane zgodnie z artykułem) "zapotrzebowanie na zatrudnianie pracowników"? Czy to taka potrzeba żeby przeprowadzać procesy rekrutacyjne, bo to jest fajne?

Droga gazeto, zatrudnijcie proszę osoby znające język polski.
        • Gość: ffffffffffffffffff znowu kłamstwa o inżynierach IP: *.chello.pl 24.11.10, 12:03
          chyba sprzedaży
      • dystansownik Pewny zawód 2011? Wtf? 24.11.10, 10:54
        Nie ma czegoś takiego jak "pewny zawód". Są zawody, które dają większą szansę na znalezienie pracy w swoim zawodzie, a pewność można mieć tylko w konkretnych warunkach.
        Przykładowo, inżynier budowlany, gdy już jest kierownikiem budowy pracę ma ma na pewno i jej nie musi dalej szukać, chyba, że chce mieć lepsze warunki. Czy w takim wypadku inżynier budowlany jest pewnym zawodem? Nie, bo z drugiej strony masa absolwentów musi się bić o możliwość pracy w zawodzie, byle do uprawnień. :P
        • Gość: un.truck fachowiec IP: *.chello.pl 24.11.10, 11:03
          jaki numer w klasyfikacji zawodow ma "fachowiec"???
          • Gość: mexkex Re: fachowiec IP: *.77.classcom.pl 24.11.10, 14:08
            fachowiec kucharz sprzedawca. czyli pracownik budki z jedzeniem nad morzem:P
          • nostryfikacja Re: fachowiec 24.11.10, 17:40
            NR 1!
            un.truck napisał(a): jaki numer w klasyfikacji zawodow ma "fachowiec"???
      • Gość: Inzynier Pewny zawód 2011 IP: 195.182.20.* 24.11.10, 14:28
        ale chrzania 3 po 3, HR-PRowskie gadanie , ciezko o prace w polsce , ten kto szuka ten wie. A dziennikarze w gw dostaja kase za ilosc slow chyba , nie za prawdomownosc artykolu
      • Gość: puolalainen Re: Pewny zawód 2011 IP: 178.73.63.* 24.11.10, 14:46
        Pulicer za dobór zdjęcia do artykułu. Świetnie zachęca do czytania. Choć może bardziej do rzygania.
        • wispipik.0 Dobór zdjęcia do artykułu 25.11.10, 14:35
          > Pulicer za dobór zdjęcia do artykułu. Świetnie zachęca do czytania. Choć może bardziej do rzygania.

To autor artykułu. Zamiast honorarium zażyczył sobie zdjęcia nad swym dziełem.
      • Gość: gośka Pewny zawód 2011 IP: 77.236.26.* 24.11.10, 15:13
        No to jak tak to ja już jutro się zapisuje na studia. TYlko niech mi ktoś powie gdzie kształcą przyszłych fachowców????!!!! WTF???? Co to za bełkot jakiś jest?? Paranoja.
      • justinehh Pewny zawód 2011 24.11.10, 15:41
        Hydraulik to pewny zawód, tylko na studiach tego nie uczą, i nie sprzedawcy tylko akwizytorzy ...
        • Gość: Gość Re: Pewny zawód 2011 IP: 109.243.8.* 24.11.10, 16:08
          Ciężko nazwać sprzedawcę energii akwizytorem...
          • Gość: ewrwer Re: Pewny zawód 2011 IP: *.chello.pl 24.11.10, 16:49
            Bo???? Łazi od firmy do firmy, namawia na usługę której ta firma i tak nie potrzebuje (minimalne różnice w cenach). Zarabia przeważnie tyle co sprzeda (prowizja) a nawet jak ma stałą kwotę na umowie o pracę to jak nie sprzeda według planu to go wyrzucą i nowego zatrudnią. Inaczej akwizytor.
            • Gość: zniesmaczona Re: Pewny zawód 2011 IP: *.237.spine.pl 26.11.10, 09:10
              Skąd ta pogarda dla sprzedawców/akwizytorów? Jesteś kimś lepszym??? Jeśli ktoś znajduje motywację by pracować jako sprzedawca, to super. Nie siedzi na d*psku i nie narzeka, tylko pracuje, mimo że to naprawdę ciężki kawałek chleba taka praca. Trochę więcej szacunku dla innych!!!
      • nostryfikacja Re: Pewny zawód 2011 24.11.10, 17:39
        A ja jestem zawodu FACHOWCEM!
        ikrobyznesmen napisał: (...) 'fachowiec' to bardzo pożądany zawód, tak samo jak 'menadżer'. Jeszcze "dyrektora' w tym zestawieniu zawodów brakuje... Jak to było? Aha, już wiem: "Mój mąż jest z zawodu dyrektorem!".
      • losiu4 Pewny zawód 2011 25.11.10, 14:26
        zawodowy lewusowy gdęgacz na urzędzie w UE. Pewne. Do czasu aż sie nie rozleci. To UE.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: mm Pewny zawód 2011 IP: *.net.stream.pl 26.11.10, 17:26
        Aha,inżynierowie,ciekawe gdzie i kiedy.Rok temu skończyłam studia na politechnice i do dziś nie mam pracy!!Jak się nie frustrować i nie załamywać kiedy po tylu latach nauki na trudnym kierunku,nie ma dla mnie pracy.Nikt nie dba w Polsce o ludzi!Jak nie zarobisz na korupcji i szwindlach to się nigdy nie dorobisz.
        Sorki za ton wypowiedzi,ale coraz bardziej mam tego dość!Ile można!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka