Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

McKinsey w Poznaniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 12:28
    Witam wszystkich,

Mam pytanie dotyczące firmy McKinsey, która prowadzi teraz rekrutacje w Poznaniu.
    Biorę w niej udział i chciałabym powymieniać sie wrażeniami, info dot rekruacji itp.

Narazie jestem po rozmowie tel w j ang i ciekawa jestem co dalej...

Czy wie ktos gdzie ma sie ta firma otworzyć jakie zarobki itd?

Pozdrawiam i czekam na reakcje :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Hania Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.10, 20:17
        Mam pytanie przez jaką stronę znalazłeś tą ofertę? bo mam wrażenei że kilka firm równolegle w różnych miejscach- hotelach;) prowadzi rekrutacje?
        Dzięi za informację
        Pozdrawiam
        • Gość: rekin Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 10:24
          sytuacja wyglada chyba tak, ze wiele agencji rekrutacyjnych prowadzi poszukiwania team assistantow i executive assistants dla mc kinseya, a glowna prowadza juz oni sami bezpośrenio w sheratonie.

masz mowie wiecej szczególow dot pracy tam?

pozdrawiam
          • Gość: As Visual Graphic - niem. i ang. IP: *.icpnet.pl 16.12.10, 12:10
            A na jakie stanowsko startujesz? Na Visual Graphics Speciali st to czeka cie jeszcze rozmowa po niem. a potem calodniowe spotkanie rekrutacyjne (po ang. i niem. testy grupowe, indywidualne, jeden case, indywidualne rozmowy z konsultantami). Biuro ma być w Malta Office Park. Jeśli chcesz pogadać o Visual Graphics, to zostaw maila, odezwe sie :)

Przykładowe aktualne ogloszenie na Visual Graphics (czesto nie podaja nazwy stanowiska od razu): www.grafton.pl/oferty-pracy-detail.html?refNum=4015086
            • Gość: rekin Re: Visual Graphic - niem. i ang. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 18:00
              hej

dzieki bardzo :) ale ja sie ubiegam o executive assistant. Bardzo przydatna info z ta Malta.

Dowiedziałam się też, że zapewniaja wyzywienie w pracy i opieke zdrow.
              Jakbyscie sie jeszcze czagos dowiedzieli to jestesmy w kontakcie :)

Pozdr
            • Gość: gret Re: Visual Graphic - niem. i ang. IP: *.adsl.alicedsl.de 01.02.11, 19:56
              Hejka! Ubiegam się o to stanowisko, aplikowałam jeszcze w grudniu i po kilku rozmowach z panią z Graftona dzisiaj znowu zadzwonili i zaprosili na kolejny etap rekrutacji - w Poznaniu, w hotelu Sheraton. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o tej pracy i jak przebrnąć przez ten etap rekrutacji, jakich zarobków mogę wymagać i jednym słowem będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Mail: grubi2@o2.pl

Pozdrawiam!!!
            • Gość: specjał Re: Visual Graphic - niem. i ang. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 02:22
              hej,

Właśnie na to stanowisko. Przede mną już tylko sheraton, więc bardzo byłabym wdzięczna za informacje dot. tych testów itp... Czy już tam pracujesz?

pozdrawiam,

i proszę uprzejmie o kontakt: b.m.rosa@wp.pl
            • Gość: goleczka84 Re: Visual Graphic - niem. i ang. IP: *.aerostrada.com.pl 05.10.11, 23:22
              Hej ja też chciałabym uzyskać kilka niezbędnych informacji odnośnie tej firmy. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
      • Gość: zwerchen Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 16:02
        Mnie wynalazla agencja zewnetrzna i zaprosila do udzialu w procesie rekrutacji na stanowiska asystenckie. Czekam na rozmowe telefoniczna na poczatku stycznia. Mozesz mi napisac, na czym polegala ta rozmowa (tzn. pytania ogolne, czy kejsowe- sprawdzaja angielski czy twoja uzytecznosc dla firmy?). Podobno chca zatrudnic docelowo 160 osob.
        • Gość: rekin Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:53
          zgadza sie, docelowo ma to byc ok 150 osob.

ja przeszlam przez rozmowe tel w j ang a pozniej test z j ang i 3 h rozmow tez w jez. test sprawdza znajomosc jezyka - dosc trudny (slownictwo, pisanie, gramatyka) a rozmowy przesympatyczne - pyt standardowe, nie ma casow!! dot doswiadczenia i przykladow konkretnych sytuacji z poprzednich miejsc pracy.
          • Gość: Zwergchen Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 23:43
            Czyli w sumie pitu-pitu przez telefon, zeby sprawdzic, jak sobie radzisz z angielskim? Ale tym testem troche sie przerazilam, bo w gruncie rzeczy jeszcze nie wiem, jakie stanowisko mogliby mi zaoferowac, wiec poziom oczekiwan moge jedynie zakladac jako wysoki...

rozumiem, ze przez te 3 godziny magluje Ciebie kilka osob i wracaja do tych samych pytan i jakichs tam sytuacji typu jak rozwiazalas problem, ktory pojawil sie ostatnio w pracy, jak radzisz sobie ze stresem, twoje obowiazki na poprzednim stanowisku etc.?
            • Gość: rekin Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 22:30
              generalnie tak jak piszesz :)

rekrutacje prowadzi sie na stanowiska asystenckie (team i executive assistant) oraz jak kolega napisal wyzej visual graphics. praca jest z konsultantami z europy wiec angielski to jest must, test byl na poziomie, na moje oko, advance.

w czasie tych trzech rozmow x 45min pyt sie raczej nie powtarzaja, ale jak juz pisalam sa standardowe i przeprowadzanie przez osoby z doswiadczeniem w pracy na tym stanowisku (rowniez obcokrajowy) rozmowy naprawde przemile, mozna sie bardzo duzo dowiedziec!!
            • nata.k Re: McKinsey w Poznaniu 12.07.11, 18:03
              Byłeś na dniu w Sheratonie? Jak to wyglądało? Mam zaproszenie i nie wiem czy skorzystać, trzeba by było wziąć urlop w obecnej pracy.. Powiedzcie ktoś jak wygląda taki dzień na stanowisko asystenckie proszę..
              • kwiecius16 Re: McKinsey w Poznaniu 28.07.11, 17:38
                witam wszystkich

chciałabym się dowiedzieć jak wygląda AC na stanowisko Visual Assistant z jęz. francuskim. Był ktoś już na takim ac? możecie powiedzieć jak wygląda - jakie są zadania grupowe, test językowy itp? Byłabym wdzięczna za szybką odp.
                • nata.k Re: McKinsey w Poznaniu 28.07.11, 18:00
                  Na wszystkie stanowiska pierwsze pół dnia wygląda tak samo. Najpierw przywitanie, u nas na 12 osób było 5 rekrutujących (większość native speakerzy ANG), np przedstawianie osoby,która siedzi obok, jako najlepszego kandydata do pracy w MK. Zadania w grupach: dają do zapoznania się sytuację, w której szef firmy musi podjąć strategiczną decyzję, grupa decyduje, jaką decyzję ma on podjąć później broni tej decyzji. Test z angielskiego dość trudny, gramatyka, zrozumienie, pisanie, większość - to test wyboru. Język obcy w ogóle nikogo nie interesuje, u nas nie pytali, nie pytali również osób, które dostały tą pracę wcześniej. Po południu spotkania indywidualne dla tych kto zostanie po odsiewie ok 14.00. Odniosłam wrażenie, że najważniejszy jest język angielski, żeby był na poziomie prawie jak u native speakera, wtedy dostanie się ta pracę..
                  • kwiecius16 Re: McKinsey w Poznaniu 28.07.11, 18:13
                    hmm ja test będę miała w języku francuskim. Zastanawia mnie właśnie jak ważna będzie znajomość angielskiego na moim stanowisku
                    z tą przerwą to trochę słabo, można odpaść już po pierwszej części (pewnie trwa ze 2-3 godz?):P
                    jeszcze podobno bardzo ważna jest biegła znajomość PowerPointa więc pewnie z tego sie przygotuje..
                    ogólnie fajnie się pracuje w McKinsey'u? domyślam się, że zalezy to od stanowiska,
                    btw dzięki za info
                    • nata.k Re: McKinsey w Poznaniu 28.07.11, 18:18
                      Ja niestety się nie dostałam, ale rozmawiałam z osobami, które tam pracują, są bardzo zadowolone. Ja miałam mieć w jez. rosyjskim, ale słowa nie powiedziałam po rosyjsku, wszystko bylo po angielsku..:( dlatego odpadłam po testach..Moze jednak na Twoje stanowisko będzie inaczej, czego Tobie życzę..ogólnie to się nie stresuj, spotkanie bardzo mile i niestresujące..dodatkowo katering :) zawsze jakoś milej..:)
                      • kwiecius16 Re: McKinsey w Poznaniu 28.07.11, 18:23
                        heh ja nawet hotel dostałam bo z Poznania nie jestem
                        no nic, zobaczymy w mailu mam czarno na białym, że test z francuskiego ;) jak będzie ang, trudno! ;)
                        dzięki za porady ;-)
                    • Gość: nat Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 19:15
                      a w ogloszeniu przypadkiem nic nie bylo o angielskim? :-)
                      • kwiecius16 Re: McKinsey w Poznaniu 30.07.11, 13:34
                        oczywiście że było ;) wymagana jest b.dobra znajomość tych dwóch języków, aczkolwiek francuski jest chyba bardziej wymagany, dlatego gdyby nie było żadnego testu w jęz.francuskim i całośc AC opierałaby się tylko na ang to byłoby to trochę dziwne;]
                        • Gość: nat Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 13:47
                          Biorac pod uwage, ze to nie firma francuska ale amerykanska chyba nie az takie dziwne;-) Bo z tego co widzialam w ogloszeniach to wszedzie bylo ze oba jezyki maja byc biegle czyli C1/C2 jak sadze...:-)Pozdrawiam:-)
                          • nata.k Re: McKinsey w Poznaniu 30.07.11, 13:52
                            W ogłoszeniu rekrutacyjnym u mnie nie było mowy o angielskim, dlatego byłam nieco zdziwiona, gdy do mnie zadzwonili i poprosili o przesłanie CV w j.angielskim. Ale możliwie, że to był po prostu błąd agencji hr, że nie zamieścili w ogłoszeniu j.ang., bo po kilku dniach ukazało się identyczne ogłoszenie tylko w wymaganiach dodatkowo j.ang.
                            • Gość: nat Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 13:55
                              Z tego pisza wszyscy i z tego co widzialam w ogloszeniach angielski jest tez wymagany i sprawdzany ale oczywiscie moze sie myle bo moze potrzebuja tez tylko z francuskim? Musialabys moze tej dziewczyny od rosyjskiego podpytac jak to u nich bylo z tym rosyjskim?Pozdrawiam:-)
                              • kwiecius16 Re: McKinsey w Poznaniu 30.07.11, 14:02
                                oczywiście wiem, że biegła znajomośc angielskiego to podstawa ale skoro szukaja kogoś dla francuskich klientów to muszą sprawdzić znajomość francuskiego. dlatego całość AC w jęz angielskim uważam za dziwne bo mogliby zrobić pół na pół a tak ma się wrażenie, że to angielski jest kluczowy..;] zobaczymy we wtorek ;p
                                • Gość: nat Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 14:07
                                  To daj znac jak bedziesz po i powodzenia:-) Pozdrawiam:-)
                            • Gość: nat Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 13:59
                              Pomylilam osoby:-) Sorka:-) a jak to u Was bylo dokladnie z tym rosyjskim? Bo to Ciebie nalezalo podpytac:-) Sprawdzali to jakos? I jak inne osoby ktore byly z Toba? Dzieki za info:-) Pozdrawiam:-)
                              • nata.k Re: McKinsey w Poznaniu 30.07.11, 14:19
                                Już pisałam wczesniej, że nie powiedzialam slowa po rosyjsku, nie bylo zadnych testow oprocz ang.,tak samo bylo u osob zatrudnionych wczesniej..nie wiem dlaczego tak jest..po prostu jezyk korporacyjny to ang. i on jest najwazniejszy, z tego co slyszalam cala korporacja mowi w jez. ang podczas pracy..
                                • Gość: nat Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 14:26
                                  :-( Przykro mi ze sie Tobie nie udalo ale na pewno cos znajdziesz z rosyjskim jest duzo ofert mam nadzieje ze u mnie bedzie lepiej i ze ludzie beda normalni:-) Pozdrawiam:-)
        • Gość: limetree Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 16.01.11, 11:30
          ja przeszłam taką rozmowę telefoniczną, po angielsku musiałam odpowiedzieć dlaczego aplikuję na to konkretne stanowisko pracy i miałam też case'a-musiałam powiedzieć co bym napisała w mailu w przypadku konkretnego wydarzenia. kolejny etap-rozmowa z paniami z agencji rekrutacyjnej.
          • Gość: rekin Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 12:31
            tez mialam taka rozmowe z paniami z mkm czy jakos tak, ale to dopiero ich wewnetrzna rekrutacja zanim cie zarekomenduja mckinsey, powodzenia!!!
            • Gość: Zosia Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 13:11
              Najwyrazniej rekrutacje prowadzi kilka firm (mozliwe ze maja wydzielone rozne stanowiska/dzialy do obsadzenia). Mialam rozmowe telefoniczna z pania z firmy Grafton z Warszawy (ok. 45 min), ktora mnie zarekomendowala McKinsey. Rekomendacje przyjeto, odbylam rozmowe telefoniczna z pania z McKinsey po angielsku i czekam teraz na informacje, czy zaprosza mnie na rozmowe w cztery oczy. Pozniej ma byc jeszcze jeden etap rekrutacji. Centrum juz dziala, ale maja sukcesywnie powiekszac grono pracownikow, niestety pani nie mogla mi dac konkretnej odpowiedzi, jak dlugo ten proces potrwa :-(
      • Gość: Agrestom Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 16.01.11, 12:59
        Orientuje sie ktos jakie sa zarobki? Wiem, ze do pensji jest pakiet socjalny - obiady, ubezpieczenie zdrowotne i na zycie, 13stka, karta multisport (czy tam jakas inna na fitness po okresie probym), ale ile wynosi podstawowa pensja?
        • Gość: Gosc Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 23:19
          Podstawa to ok. 2500 netto po okresie próbnym na stanowisku team assistance i exc. ass.
          Wiec raczej szalu nie ma. Ja jestem po rozmowach a wrażenie mam raczej ogólnie do d...
          Za duże wymagania jak na taka place i prace na stanowisku kogoś, kto ma przygotowywać prezentacje dla ich konsultantów i sprawy biurowe. Obawiam się, ze praca będzie zmianowa także w weekendy. Podobno to dla Poznania wielki prestiż, ale boje się, ze tylko na prestiżu się skończy.
          Na rekrutacji na której ja byłam najważniejszy jest j. niemiecki wiec to on będzie przewodni. Jest kilka spotkań rekrutacyjnych pierwsze w firmie HR potem testy językowe a potem jeszcze testy w mc kinsey. Jak dla mnie to rekrutacja na te stanowiska zbyt obszerna.
          • Gość: Gosć Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 20:51
            pracuje sie super, prac zmianowych nie ma.

jesli chodzi o zarobki to jak kto uwaza, dla mnie 2,5 to sporo jak na poczatek

bardzo dobry pakiet socjalny - wyzywienie, opieka medyczna i multisport (mysle ze pare stówek mozna zaoszczedzic)

poza tym praca bardzo prestizowa - po tym w kazdej dobrej firmie znajdziesz prace nawet jesli sie nie sprawdzisz. firma genialne zaawansowana technologicznie - mozna sie baardzo duzo nauczyc. z tego co sie orentuje ludzie na visual graphics szkola sie ok 5 tyg, wiec nie sa to prezentacje na poziomie uczniaka.

pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 21:07
              Z tm prestizem to bym nie przesadzał.To jest dział pomocniczy dla konsultanow zeby nie tracili czasu na robienie jakis prostych prac.Shell tez jest prestizowy,ale jego centrum ksiegowe pod Krakowem juz niekoniecznie.Magia firmy pewnie zadziała i 130 malpek bedzie klepalo schematy za 3k brutto.
            • Gość: zainteresowana Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.11, 22:36
              witam,
              tez biore udział w rekrutacji, kolejna rozmowe mam we wtorek.
              Moge prosic o info jakie sa godziny pracy, jacy bezposredni przełozeni itp
              • Gość: . Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 09.02.11, 22:47
                Godziny pracy to na razie 9:00-17:30 (45min. przerwy na obiad), ale potem mają być dwie zmiany, a docelowo 24h/5, ale nikt nie wie jeszcze kiedy to nastąpi.
            • blablablablablaa Re: McKinsey w Poznaniu 03.02.11, 22:38
              Oj doprawdy wielki prestiż i wielka praca po robieniu waterfalli i innych chevronów za konsultantów (-: Za 2,5! Większy prestiż mają osoby na recepcji w Warszawskim biurze...
              • Gość: Martynka Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 11:32
                No tak prestiż to podstawa. To będzie kolejny moloch...jak call center. A robienie prezentacji o 2 w nocy to dopiero zabawa. Poszłam na ta rekrutacje tak z ciekawości, ponieważ pisze prace dyplomowe na UE o coachingu i asst. center i powiem tak:
                1. Panie z firmy HR nie maja konkretnego przygotowania do zrobienia tej rekrutacji i zgadzam sie z wypowiedziami na forum, ze rekrutacja za bardzo wymagajaca jak na takie stanowisko i na taka pensje.
                2. McKinsey przenosi swoje biuro do Poznania i tworzy support w Polsce, żeby zredukować koszty i każdy o tym wie.A prestiżem i ubezpieczeniem medycznym nie kupisz mieszkania czy auta.
                3. Myślę także, ze ciężko będzie wyrwać się na lepsze stanowisko, można utknąć na tym poziomie przez długi czas. Jest to firma która praktycznie nie robi rekrutacji wew. Konsultancie to absolwenci MBA i ludzie po 2 albo 3 uczelniach, wyobrażacie sobie, żeby pracując jako asystent stać było Cie na MBA?. Decyzja czy chce się tam pracować jest indywidualna...Ale moim skromnym zdaniem nie warto.
                Pracuje dla mniejszej firmy za dużo większe pieniądze. Na rekrutacji na managerskie stanowisko nie czułam się tak poniżona jak tutaj.Jeśli komuś odpowiada praca z ciągłą kontrola jak w szkole podstawowej brak indywidualności to polecam.
                Obawiam się także, ze będzie bardzo duza rotacja w tej firmie, ale trzymam kciuki za wszystkich, którzy chcą tam pracować.

• Gość: Martynka Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 11:39
                  A post o tym, ze pracuje się super stworzył chyba ktoś z HR na zamówienie :).
                  • Gość: Gosc Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:10
                    Piszcie sobie co chcecie, mnie praca bardzo podoba, a i was (jesli wam cos nie odpowiada) nikt do niczego nie zmusza, wiec nie rozumiem takich zarozumialych komentarzy.

godziny pracy sa ok, jak dla mnie proces rekrutacyjny nie byl bardziej wymagajacy od innych, w których bralam udzial. test z ang, normalne rozmowy (mowie tu o asystentkach). nikt przede mna nic nie ukrywal, zasady sa jasne i mnie odpowiadaja - a jak chyba wiadomo, nie mozna wszystkim dogodzic.

w kazdym razie zycze wszystkim powodzenia, nawet tym zgryzliwcom :)
                    • Gość: Calineczka Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 14:22
                      Przecież nawet w ogłoszeniach jest napisane, że praca dla asystentów z niemieckim będzie zmianowa. Długo trwa ta rekrutacja i jest dość upierdliwa. Poza tym - centrum w Poznaniu otwarto miesiąc temu, także teraz to jest pewnie fajnie, bo to początek, ale tam ma docelowo pracować 160 osób, więc przez rok atmosfera na pewno się zmieni.
                    • najlepszygeorge Re: McKinsey w Poznaniu 06.03.11, 15:58
                      " (...) test z ang, normalne rozmowy (mowie tu o asystentkach). nikt przede mna nic nie ukrywal, zasady sa jasne i mnie odpowiadaja - a jak chyba wiadomo, nie mozna wszystkim dogodzic."

Tutaj bardziej chodzi o rozbieżność między tym na jaką firmę się lansuje McK - tj. 'u nas pracują same mózgi', a tym co jest w rzeczywistości. Jeżeli dla ciebie to prestiż praca za 1000 euro brutto w Poznaniu, to proponuję użyć tego 'prestiżu' i przenieść się do Londynu albo Nowego Yorku :-)
                      Ale jak to mówił mi mój były boss (floor trader z Londynu): pracując dla mnie trzeba być naprawdę inteligentym i umieć myśleć, to nie McKinsey :D
                      • Gość: X Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.14, 20:25
                        Firma nie jest rzetelna. Po angażowaniu czasu kandydata w trzy etapową rekrutacje i dwa bardzo długie spotkania jest w stanie powiedzieć, ze pomyliła stanowiska i ze jednak nie potrzebuje pracowników na stanowisko, na które rekrutowali ponad miesiąc. Profesjonalizm? Poszanowanie czasu? Hm, chyba McKinsey traci swoją rzekomą renomę. Odradzam samej rekrutacji... Pracy za pewne tez.
                • blablablablablaa Re: McKinsey w Poznaniu 07.02.11, 23:30
                  Nie będzie wyrywania na lepsze stanowisko, bo McKinsey NIGDY nie zatrudni na konsultanta osoby która przyjęła asystencką pracę za 2500. To się wybitnie kłóci z ideą tej firmy. Dlatego awans jedynie w ramach nowej struktury - ja to tak odbieram :-) Istnieje przepaść między tym supportem w Poznaniu (coś tam jeszcze we Wrocku mają, nie?), a konsultantami.

McK przenosi biuro z Metropolitana do Poznania? Poważnie? Konsultantów to raczej nie przeniosą... Support to co innego - kto by płacił warszawskie czynsze za mrówki robiące slajdy ;-)
                  • Gość: rekin Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 19:23
                    z tego co mnie wiadomo to nic sie nie przenosi tylko powstaje. a z tymi konsultantami to oczywiście masz racje blabla(itd :)), zreszta watpie czy ktos majacy kwalifikacje na takie stanowisko w ogole rozgladalby sie za praca asystentki/ta.
              • Gość: Gosc Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:13
                lepiej sie zorientuj dokladnie w obowiazkach, bo chyba cos ci umknelo
              • Gość: lllo Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:28
                to zycze powodzenia w recepcji :)
              • Gość: mayu Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.toshiba-teg.com 07.11.11, 10:33
                ta prawda:)
            • Gość: specjał Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 02:29
              A jak wygląda kwestia zatrudnienia przez pierwsze 3 miesiące? Umowa o pracę? I ta sama pensja?

I jak wygląda rozkład dnia, czy jest w miarę mobilny? (np. czy można jednego dnia zostać dłużej, innego wyjść w środku dnia pracy, jeśli musi się np. iść do lekarza?).

Jaka atmosfera???

pozdrawiam wszystkich rekrutujących "się" :)
              • Gość: . Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 14.02.11, 20:31
                > A jak wygląda kwestia zatrudnienia przez pierwsze 3 miesiące? Umowa o pracę? I
                > ta sama pensja?
                Umowa o prace na okres probny. Pensja? No tak jak wyzej podawana, a czy cos durzuca po zakonczeniu? Okaze sie za 1,5 m-ca, ale mam nadzieje, ze tak!

> Jaka atmosfera???
                Atmosfera jest spoko, nikt cie nie rozlicza z kazdej minuty, wazne, zeby ogolnie nadazac i sie wyrabiac, ale przerwy mozna sobie robic z grubsza tak jak sie chce. Przelozeni tez spoko, widac, ze sie staraja stworzyc jak najlepsze warunki i atmosfere. Ogolnie nikt zestresowany na razie nie chodzi - oby tak zostalo!

> I jak wygląda rozkład dnia, czy jest w miarę mobilny? (np. czy można jednego dn
                > ia zostać dłużej, innego wyjść w środku dnia pracy, jeśli musi się np. iść do l
                > ekarza?).
                Zawsze da sie dogadac myslec, jesli tylko za czesto nie musi sie gdzies wyskakiwac, ale osobiscie nie probowalam. Pare osob mykalo wczesniej na pociag w pt i potem to odrabialo. Ale w srodku dnia? Mysle, ze tez po to dali nam prywatna sluzbe zdrowia, zeby sie umawiac po pracy ;)
                • Gość: specjał Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 18:37
                  Hej, wielkie dzięki za odpowiedź!

Podwyżka po 1,5 miesiąca? byłoby nieźle ;)

A dostęp do internetu (www, jeśli trzeba akurat coś sprawdzić), jest? Bo skoro mamy się kontaktować z biurem zagranicznym to chyba dość ważne :)

Rozumiem. A co do wychodzenia - czy te osoby wychodzą co tydzień wcześniej (o ile?)? Bo obawiam się, że też by mnie to nie ominęło... Czy wówczas można odrabiać coś w domu też?

pozdrawiam!

PS najważniejsze, że stresu nie ma :) a średnia wieku też miła? :))
                  • Gość: . Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 18.02.11, 20:03
                    > Podwyżka po 1,5 miesiąca? byłoby nieźle ;)
                    Chodziło mi oczywiście po okresie próbnym. Więc za 1,5 m-ca, a nie po 1,5 m-ca od przyjścia do pracy.

> A dostęp do internetu (www, jeśli trzeba akurat coś sprawdzić), jest? Bo skoro
                    > mamy się kontaktować z biurem zagranicznym to chyba dość ważne :)
                    Jest internet, jest intranet. Nie blokuja zadnych stron.

> Rozumiem. A co do wychodzenia - czy te osoby wychodzą co tydzień wcześniej (o i
                    > le?)? Bo obawiam się, że też by mnie to nie ominęło... Czy wówczas można odrabi
                    > ać coś w domu też?
                    Aktualnie u nas nikt nie wychodzi stale wczesniej, nie wiem jak w drugim dziale. Czy by przeszlo? Tak na stale to moga krecic nosem, bo nie praktykuje sie tu zabierania pracy do domu. Do tego potrzebny bylby intranet, zeby moc przeslac, co oczywiscie da sie zrobic, ale ze wzgledu bezpieczenstwa chca raczej, zeby komp zostal w pracy i zeby sie nie laczyc przez obce sieci z intranetem. Konsultanci oczywiscie pracuja na laptopach poza biurem, ale na naszym stanowisku jest to niepotrzbne, wiec praca w domu bylaby problematyczna mysle, albo inaczej, nikt na razie na okresie probnym (a tak jest cale biuro) nie kombinuje. No i na razie sie wszyscy ucza, wiec warto miec kogos pod reka do pomocy. W sumie moze maja jakies programy np. dla mlodych mam, albo cos, co umozliwa czesciowa prace w domu, ale nic o tym nie wiem. Trzeba by pogadac.

> a średnia wieku też miła? :))
                    Mila. Ludzie od razu po studiach - tak do max 5 lat przecietnie po.
                    • Gość: konik Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.echostar.pl 19.02.11, 13:01
                      Witaj

bardzo przydatne rzeczy piszesz odnosnie tej pracy. Czy mozna sie podlaczyc, bo tez mam pare pytan?
                      1. Czy podczas rekrutacji w sheratonie mialas tez zadanie grupowe i na czym to polegalo?
                      2. Czy pracujecie na komp stacjonarnych czy na laptopach?
                      3. Dostaliscie sluzbowe komorki?
                      4. Czy czesto spotykacie sie z konsulatantami?
                      5. No i ostatnie, ale nie obraze sie jak nie odpowiesz ;) - jaki mialas staz pracy jako asystentka i w jakiej firmie?

z gory dziekuje serdecznie za kolejne wskazowki

pozdrowionka)
                    • Gość: specjał Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 13:27
                      hej,

dzięki za odpowiedzi! :)

mam tylko jeszcze 1 pytanie, bo dziś akurat byłam w malta office park u koleżanki w innej firmie i zobaczyłam... że oni pracują w takich jakby boksach. I często bardzo dużo osób w 1 pomieszczeniu / mało w zamkniętym ale przeszklonym całkowicie. Czy u Was też tak jest / ma być? zabawnie trochę... ;)

pozdrawiam!
                      • Gość: ... Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:16
                        Hejka,

czy ktoś wie, jak wygląda w Poznaniu struktura podwyżek? Kiedy jest pierwsza, kiedy następna i o ile procent?

dzieki z gory
                      • Gość: rekin Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 21:04
                        biuro jest rozplanowane na bazie open office - wszystko widzisz wszyscy cie widza, ale docelowo ma byc podobno po ok 6 osob na pokoju(ale tez pol zamknietym)- napewno nie beda to boksiki

ktos pytal o kompy - kazdy nowy pracownik dostaje laptopa a potem do tego monitor i pracuje na dwa monitory - baardzo wygodne

telefony stacjonaarne dla asystentek - dla poruszajacych sie poza biuro blackberry

z konsultantami sie nie widujemy (za czesto), chyba ze akurat Cie zaprosza - wtedy mozna sie spotkac :)
                        • Gość: Kadife Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.ip.netia.com.pl 10.03.11, 19:19
                          Hej. Ja byłam na rozmowie w Devonshire, po czym zadzwonili z propozycją umówienia się na 30 minutową rozmowę telefoniczną (na stanowisko team ass. i executive ass.). Czy ktoś wie, co będzie później? jak wygląda dalsza rekrutacja? No i parę standardowych pytań: czy zarobki to rzeczywiście 2500 netto na początek? Proszę o jakiekolwiek info i z góry dziękuję za pomoc:-)
                          • Gość: xxx Re: McKinsey w Poznaniu IP: 95.108.116.* 21.03.11, 19:36
                            Czy ktoś miał już pierwszą rozmowę telefoniczną po angielsku ok.20min. Jaki jest kolejny etap? Czy to kolejna rozmowa telefoniczna czy spotkanie face to face?
                            • Gość: misiek Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 10:59
                              U mnie były to dalsze rozmowy: jeszcze 2 po niemiecku, później całodzienna rekrutacja w sheratonie...

pytanie do już pracujących: jak wygląda kwestia pracy w dni wolne ustawowo od pracy? czy jak pracuje się np. w Boże Ciało, to później gwarantują za to wolny dzień kiedy indziej?do wyboru?

pozdrawiam
                              • Gość: autor Re: McKinsey w Poznaniu IP: 95.108.116.* 29.03.11, 13:52
                                ja startuje na stanowisko TA, wiec w moim przypadku rozmowa jest po ang. Jakich pytan mozna sie spodziewac w kolejnych rozmowach telefonicznych?
                                • Gość: lka Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 22:45
                                  Standardowych - ale takze takich dotyczacych konkretnych doswiadczen w dotychczasowej pracy/zyciu np. podaj przyklad sytuacji, w ktorej byles czlonkiem zespolu, ktory poniosl porazke
                              • Gość: lka Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 22:42
                                Nie pracuje sie w dni ustawowo od pracy, biuro pracuje wedlug Polskich przepisów i w swieta masz swieta!! :)
                          • Gość: lka Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 22:40
                            Dalej beda rozmowy juz bezposrednio z rekruterami mckinsey :) wynagrodzenie tak jak piszesz. Powodzenia!!
                            • Gość: McD Zarobki IP: *.icpnet.pl 02.04.11, 12:45
                              Czy zarobki na wszystkich stanowiskach (Visual Graphics, TA i EA) są takie same na początek? Czy to pierwsze ma coś niżej, bo różne wersje już słyszałam.
                              • Gość: frt Re: Zarobki IP: *.echostar.pl 17.04.11, 16:04
                                trzeba wiedzieć jak negocjować :)) doświadczenie jest najwazniejsze, te kwoty to dla studenciakow
                            • Gość: gość Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.ip.netia.com.pl 10.09.13, 10:33
                              Właśnie telefonowałem z nimi. Dałem odmowę. Powinni dać ogłoszenie z treścią: Szukamy sekretarek.
            • Gość: Mi Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.toshiba-teg.com 07.11.11, 10:28
              Zarobki 2500 PLN?
              to jednak sobie daruje bo niebede o TYLEEE zanizac pensji ktora mam aktualnie:(
              slabo.. przy TAKIcH wymaganiach...:(
              • Gość: gosc Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.play-internet.pl 02.08.12, 23:25
                hej,
                a mozesz napisac na jakim stanowisku obecnie pracujesz i czy duzo wyzsza masz pensje od tej w mc? jesli mozesz, oczywiscie:) ja jestem obecnie w czasie rekrutacji. jutro testy i rozmowa. faktycznie to sa niskie zarobki i duzo zachodu przy rekrutacji. mam wrazenie, ze startuje na przynajmniej managera.:) a to tylko team assistant.
                pozdrawiam
      • bardstreisand Re: McKinsey w Poznaniu 28.03.12, 18:41
        Witam,

czy firma nadal rekrutuje, ewentualnie gdzie można znaleźć oferty pracy do McKinseya, bo na stronie tylko zachęcają do wysyłania aplikacji z podaniem pożądanego stanowiska? Dziękuje za odpwiedzi.
        • Gość: gość Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.echostar.pl 01.04.12, 20:05
          Proponuję poszukać informacji w internecie...
          • Gość: aakk Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.10.12, 14:34
            obecnie rekrutację prowadzi biuro z warszawy mkm-support wystarczy sie do nich zglosic, ja aplikowałam na inne stanowisko a zadzwonili i zaproponowali mc kinsey
      • Gość: jk Re: McKinsey w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 06.11.13, 01:12
        Witam,

jestem w trakcie rekrutacji na executive assistant i mocno się zastanawiam czy warto zmieniać dotychczasową pracę... Może ktoś chciałby się podzielić wrażeniami z tych 2 lat funkcjonowania biura w Poznaniu? Czy ze stażem rosną zarobki? Są szanse na awans? I jak ogólnie atmosfera pracy?

Będę bardzo wdzięczna za każdą informację :)
        • izzi3 Re: McKinsey w Poznaniu 09.01.15, 16:03
          Czesc,
          zastanawiam sie nad zmiana pracy i przyznaje, ze z opisu stanowisko Visual Graphics wydaje sie byc interesujace. Czy rzeczywiscie tak jest? W jaki sposob jestescie zorganizowani, jak wyglada przyjmowanie zlecen i czy trzeba pracowac po nocach?

Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz.

Pozdrawiam!
      • kondzio17 Re: McKinsey w Poznaniu 05.10.16, 13:13
        Witam,
        ja właśnie wróciłem z pierwszego etapu rekrutacji na Visual Graphics Specialist. Na razie było tylko jedno spotkanie, czyli test gramatyczno-leksykalny z angielskiego, standardowe zadania typu transformacje, słowotwórstwo, zdania z lukami.plus ja mialem napisac krótki esej na podstawie analizy danych statystycznych z tabelki, coś na zasadzie stopa bezrobocia a płeć w okresie 40 lat.
        Druga część to test graficzny, podzielony na 2 zadania. Pierwsze - masz 5 zdań oznajmujących pewne fakty na temat jakiejś formy, u mnie była to fabryka Fiat. Do każdego zdania jest komplet danych i trzeba to rozrysować w formie tabelki, wykresu kołowego, słupkowego czy tam punktowego. zależy jaki sobie wybierzesz. druga część trudniejsza, z 10 zdań wybierasz 4 i musisz je zilustrować za pomocą obrazka, rysunku, logo itp. pełna dowolność. zdania typu: 4 ideas complete each other; 4 ideas that support each other; 4 steps to the success; 4 problems coś tam.
        na test z wiedzy jest godzina, na grafikę 45 minut. to chyba najtrudniejsza rekrutacja w moim życiu xD
        Mam nadzieję że komuś pomogłem.
        • korposzczur211 Re: McKinsey w Poznaniu 17.02.17, 20:02
          Ja mialem podobnie, tzn test z jezyka (napisanie maila, napisanie eseju na podstawie wykresow - bezrobocie-plec-dzieci-zmiany w czasie 40 lat). Oprocz tego zaleznosc czasow, slotowtorstwo (np. Manage - wstawic Mismanagment w luke), strony biernej duzo oraz wypelnianie luk w artykule o stresie w czasie rozmowy o prace (tutaj 4 slowa do wyboru -1 prawidlowe). Czasu bylo malo, no i jeszcze nie wydrukowali wszystkich stron od razu. Pozniej Excel - podana tabelka o pracownikach, ilosciach godzin i cenie za godzine). Obliczyc ile pracownicy (wszyscy razem) pracowali na basenie, podac koszt calkowity (ilosc godzin pomnozona przez cene za godzine) za jedna z tych uslug. Oprocz tego tabela przestawna (ale niezbyt skomplikowane). Funkcja vlookup sie przydaje do jednego zadania. Rozdzielic imie i nazwisko z 1 kolumny na 2, zaznaczyc (Conditional Formating) ceny w przedziale 60-150$ na czerwono. Pozniej czekanie, czekanie i kolejne rozmowy po angielsku. Po 4,5h koniec. W czasie przerwy daja jakas kartke do MarchewkowegoPola. Rozmowy nie sa stresujace ani nie nalezy sie ich bac. Poza tym niemilosierna biurokracja.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka