kraton 23.01.11, 14:54 ...popatrzcie na forum pracowników PKO BP SA: ponad 24 000 wpisów!!! Po zarejestrowaniu, zalogowaniu i wpisie nie widać nawet IP! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 25.01.11, 07:03 spokojnie, z czasem na forum pojawią się jakieś wpisy ;) ludzie są ostrożni, bo nie wiedzą, z której strony ktoś ich zaatakuje. ale poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:18 Każdy z Was ma po trochu racje. Ze mną sie kilka dni temu rozstano... dlaczego nie pytajcie bo nikt nie potrafił mi odpowiedzieć. Co do firmy to bywało różnie nie będę ukrywał że wiązałem z nią swoją przyszłość. Racja nacisk na sprzedaż Pg, Ps, Cp, i kredytów w standardach chora, ale nic dziwnego na nich firma najwięcej zarabia. Co do wypłat to pamiętajcie im mniej ludzi to wygląda to lepiej. U nas na salonie 9 osób wiec nawet zrobienie 120%planu nie gwarantowało zarobku dla sprzedawcy 1600zł. O premiach ratalnych we Wrocku można zapomnieć, Z pG również bo jak podzielić z 30pg na 8 osób? aby każdego zadowolić. Testy nie adekwatne do polecanych produktów, ale dzięki nim posiadam wiedze większa niż posiadałem. Co do negatywów to brak komunikacji miedzy działami , może TD na nowym stanowisku to zmnieni, uświadamianie sprzedawców ze to oni sa jełopami którzy nic nie potrafią, brak realnego wsparcia marketingowego (uwierzcie założe sie ze 50% wrocławian nie wie że sa tu salony NeoNet), cięcie premi za byle co i zmiany regół gry podczas jej trwania (JB) i on sam. Nie ukrywam że takiego bałaganu jak za kadencji tego pana to jeszcze nie był. Teraz pozytywy : firma uczy życia jak was zwolnia w kazdej nastepnej pracy poradzicie sobie z obowiązkami, nie wszyscy w centrali to jełopi, pozdrawiam( GG, SS, DS, TB, JS,TC, MM) . Prezes 6/10 pewnie jak piszecie nie zawiele wie co sie dzieje w Detalu, RKS różniee bywa mój był okej. To na tyle właśnie dziś dostałem nową pracę może 200 mniej ale 2000 spokojniej. Zycze firmie większego szacunku dla pracowników, i tego aby Pan B nie pozbywał się tak szybko ekipą która MM szkolił kilka lat( pod pretekstem wypalenia...ja się nie wypaliłem pracowałem w styczniu po 13 godzin aby sprzedac co kolwiek a nie nic), tylko pomyślał że jest bryndza na rynku i trzeba ją przezyć. Pozdrawiam moja ekipe byliście w tym zespole chyba best of the best z jakimi mogłem pracować, skoda tylko że trafiliście na taki lipny okres. ( wypłata grudzien 2008 3300 lider sprzedaży) te czasy nie wrocą/ ogólnie to mam żal, .pozdrawiam /przeklejone/ Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:19 Skandal Nazwijmy rzecz po imieniu: W grudniu po prostu nas okradziono z naszych pieniędzy. Argumentując to potrzebą wyprzedaży najstarszych towarów PS. KPINA. CZYSTE ZŁODZIEJSTWO. W TEN SPOSÓB ZABIJA SIĘ W NAS RESZTKI ENTUZJAZMU DO NASZEJ PRACY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:20 Bogusz szaleje we Wrocławiu, obcina ludziom premie jak chce włącznie z wprowadzaniem i uskutecznianiem zasad premiowania w połowie miesiąca anulujac tym samym to co już zarobiliśmy a ponoć prawo nie działa wstecz a dyrektorzy w regionach cicho siędzą i trzymają się stołków lipa się zrobiła nie dają zarobić, wręcz przeciwnie nachrujesz się cały miesiąc a przy wypłacie dopiero się dowiadujesz ile za co poobcinali premii i całe g...o dostajesz, ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą wszyscy już z niej uciekają małostabilnie się zrobiło. /wpisy przeklejone/ Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:21 wszędzie dobrze gdzie ... - nie wiem gdzie pracujesz ale na pewno nie w salonie, gdyż nie pisałbyś takich głupot jak by ci obcięli połowę premii tylko za to że w połowie miesiąca dyr. piony detalu zmienia zasady premiowania jednocześnie anulując dotychczasową sprzedaż i jeszcze jak to miało miejsce w niektórych salonach dowiedzieli się o tym po otrzymaniu wypłaty bo RKS im nic nie powiedział żeby nie olali sprzedaży w grudniu oczywiście jak w każdej firmie tak i u nas są leniwce ale nie o nich teraz chodzi, chodzi o to że firma dogaduję się z ludźmi odnośnie systemu premiowego a później go zmienia nie dotrzymując tym samym słowa, jaką mamy mieć motywację do realizacji planów jeżeli nawet nie jesteśmy pewni czy otrzymamy uzgodnioną premię!!!!!!!! zrobiło się jak za komunizmu szabelka bogoszka tnie wszystkich równo bez względu na to czy się ktoś stara czy nie, tylko czy Neonet stać na takie ludzkie straty jak Stalina???? nastał taki czas że lepiej jest nic nie robić nikt z nas nie będzie miał do siebie pretensji że się starał a i tak zje..ę dostał, zresztą czas frajerów już za nami I kw poleci ostro w dół i szabelka boguszka w toalecie spuszczą z siłą oceanu............ wytrwajmy Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:22 Wszyscy wyżej podpisani macie świętą rację! PS-y maja takie plany, że głowa boli. Reguły ich naliczania zmieniają się co jakis czas, zeby sprzedawcy nie mogli zarobić. Największą głupotą jest jednak ścieżka sukcesu. I nikt nie liczy się z pracownikiem - liczą się tylko plany, tabelki, targety, realizacje itp. Mamy się uczyć ze strefy a porobili blokady, że w domu nie da się jej odpalić. Nie ma szkoleń, nie ma super kasy, nie ma spokoju (ciągle telefony i maile) - Kononowicz mówiąc, że nie będzie niczego, mówił o Neonecie. TK w połowie przypadków nie odwiedza sklepu tylko coś naściemnia, a zmieniające się standardy wizualizacji, naliczania premii czy aktualne produkty w gazetce mamy znac na pamięć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:23 Czym dłużej pracuję w tej firmie (a to już kilka lat), tym bardziej przeraża mnie ILOŚĆ ZJEBÓW UDAJĄCYCH, ŻE PRACUJĄ W NIEJ. Począwszy od od mojego rksa, poprzez mojego dyrektora i idąc wyżej. To PORAŻAJĄCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:24 Niektórzy mają rację w firmie z miesiąca na miesiąc dzieje się coraz gorzej.Z dnia na dzień zmieniają się warunki premiowania,premia jest juz zależna od tylu wskaźników,że ciężko się połąpać ,PS zmieniane kilka razy w miesiącu,PG,rabaty wcześniej był próg 1% na wszystkie branże,teraz żeby było się ciężej połapać rozbili to na każdą branże z osobna(przekroczysz zabierają Ci z premii),testy i oczywiście sławny TK.Chcesz mieć 100% premii zrób PS,-y(zrobisz nie ciesz się pod koniec miesiąca mogą zmienić plany i wtedy z premii nici),niestety w grudniu nikt z firmy nie mógł odpowiedzieć co jest Psem a co nie,więc w jaki sposób mieliśmy realizować sprzedaż tych produktów.O podwyżkach można zapomnieć.Zero szkoleń.Jednym zdaniem firma nie docenia sprzedawców,którzy żyły sobie wyprówają żeby zrealizować niekiedy niebotyczne plany. /przeklejone/ Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:25 Heh, dawno nie odwiedzałem tego forum, ale widzę, że naprawdę jest wesoło... Nie pomagamy sobie rozpowszechniając na publicznym portalu nasze wewnętrzne sprawy i metody działania. Fakty są takie, że mamy ogromną ilość obowiązków, których mimo szczerych chęci o.p.i.e.r.d.o.l.i.c. w normalnym tempie pracy się nie da. Centrale dezorganizują pracę (powielanie informacji przez kilka osób, przeinaczanie poleceń choćby o dwa zdania od siebie, aby tylko pokazać, że się coś robi - po co słać 4-razy tego samego maila z poleceniem). Weźmy grudzień - realizacja planu ok 150%, duży sklep, duży target - tłumy - przewał towaru niesamowity-sam jestem w szoku, jaką kasę generujemy dla Firmy. Przy okazji codzienne obowiązki - tyle, że na wariata - RKK-GPS-MISSION, FOTO-POS (poprawne politycznie:), dostawy, handel, raty itd. Najlepsze w tym bajzlu jest to, że przy tym nawet nie wiem jeszcze, ile mamy w plecy - w tym chaosie nie sposób upilnować do końca towaru, klientów. Niestety firma nie inwestuje w systemy zabezpieczeń antykradzieżowych - to zgroza w dzisiejszych czasach, postawiono na sprawdzony i bezawaryjny system alarmowy - odpowiedzialność majątkowa załogi - kpina. Bramki są dzisiaj nawet w dobrym szmatlandzie - poza tym jak można handlować lustrzankami za grubą kasę trzymając je za szybą, jak pączki w cukierni (sic!) Pomimo tego liczę po cichu, że może wyczerpią się w końcu bezproduktywne koncepcje i ktoś, kto będzie trzymał władzę w łapach wprowadzi normalizację w szeregi tego - jakby nie patrzeć niezłego przedsiębiorstwa. PzDr CL DM /prezeklejone/ Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:27 PANIE PREZESIE NEONET S.A.: O ile coś nie zmieni się w komforcie pracy załóg sklepów, będzie musiał Pan się zmierzyć z problemem masowego uciekania ludzi z firmy. Można owszem zatrudnić następnych... Uciekną jeszcze szybciej??? ...To następnych, i następnych. Tylko wtedy Pana firma legnie (bo chyba nie sposób utrzymać kolosa na glinianych nogach)... Podobnie jak Mars. Tam właściciel otoczył się niewłaściwymi ludżmi (ścisła "góra") - którzy go rozkradli. Pan zezwalając swoim ludziom (również "góra") na "zamordyzm" ludzi w sklepach uzyska efekt drzewa z uciętymi korzeniami... W sklepach wrze - czy Pan tego nie wie, czy woli nie wiedzieć??? Ludzie mają serdecznie dosyć. Do tego nakłada się >>>wynagrodzenie za grudzień, fantastycznie przez Was upieprzone debilnym pomysłem najstarszych "PS". Napewno nie wszystkie, ale gro sklepów wykonało i mocno przekroczyło niebotyczne plany grudniowe - bez porównania wyższe niż rok wcześniej - i co za to? - TRZY - CZTERY - stówki premii???!!!??? - Ż E N A D A To jest budowanie w załogach ENTUZJAZMU (p.k.p.E.)??? To demotywowanie ludzi... A dla Pana docelowo droga "DONIKĄD"... A co Pan zrobi, jeśli faktycznie upodlone załogi umówią się i odejdą któregoś dnia od kas??? (może to być szybciej, niż Pan przypuszcza)... JA NA PANA MIEJSCU WSZYSTKICH BYM ZWOLNIŁ... ...i jak właściciel Marsa wróci Pan wtedy do handlu pietruszką i kapustą... /przeklejone/ Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:28 MM nie jeździ po sklepach, bo się boi. Boi się zmierzyć z prawdą, mógłby się dowiedzieć, co tak naprawdę myślą ludzie, którzy zbudowali i dalej budują jego imperium... Bardzo boli fakt, iż góra do tej pory nie wprowadziła systemu, dzięki któremu dowiedziałaby się, jak naprawdę wygląda praca na dołach... Pracuję w NEONET już kilka lat, od dłuższego czasu wygląda na to, iż repertuar mądrzejszych pomysłów został już wyczerpany jakiś czas temu (nie wszystko, co zostało wprowadzone było złe!!!), teraz przyszedł czas na KRETYNIZMY, które w rzeczywistości nijak się mają do podnoszenia sprzedaży, jedynie wk...ą załogi. Np. w grudniu miałem wrażenie, iż ważniejszą kwestią niż utarg jest ilość sprzedanej ^fantastycznej^ płyty, gdzie jakby człowiek jej nie wcisnął jako rabat, to by jej nie sprzedał. Pomysł tak ^wypalony^, że kilka dni temu dostaliśmy maila, że w skali całej firmy zostało jej jedynie... 20.000 sztuk... PeeSy w grudniu - skurw...i zabieg (o zgrozo wprowadzony prawie w połowie miesiąca!!!) - wymyślony po to, by nie można było zarobić za grudień - dużo większą wypłatę wziąłem rok temu niż wezmę teraz - mimo, że obrót wykonany o ponad połowę większy - chyba to o czymś świadczy. Ścieżka sukcesu? - Pralka do worków do odkurzaczy, lodówka do baterii, do deski do prasowania ścierki do ekranu i inne głupoty o których mamy powiedzieć: cp, raty, pg, transport, wniesienie, baterie, deski, płyny, żele chusteczki, listwy, pendrivy, kable - NIE STOSUJEMY I NIE BĘDZIEMY TEGO STOSOWAĆ GDYŻ KAŻDEMU KLIENTOWI TRZEBA BY BYŁO POŚWIĘCIĆ GODZINĘ, A Z CZASEM ZACZĘTO BY NAS OKREŚLAĆ JAKO NATRĘTÓW. Wydaje się, iż tak jak ktoś napisał wyżej dzban głupoty jest już bliski przelaniu, również jestem zaineresowany jakimś protestem!!!!!!!!!!!!!! Powinni przejrzeć wtedy na oczy - przecież MM i jego kolesie nie staną przy ladach, i to w dodatku jednocześnie! /przeklejone/ Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net Re: LUDZIE!!! CZEGO WY SIĘ BOICIE??? 30.01.11, 08:29 W Neonet nie jest najlepiej i ostatnie wpisy o tym świadczą i dobrze by było gdyby wszyscy pracownicy chcieliby dokonać tutaj wpisu w tej sprawie może Mógłby być to początek tego o czym z takim entuzjazmem piszecie. Nawiązując do tych "dobrych" wpisów Nie dajmy się zwariować, bo przerwa na kawę to coś co nam się należy, a bywa że nie mamy czasu ją wypić ani zjeść śniadania i to nie dlatego ,że nasze lenistwo sięgnęło zenitu. urlopy i ta cieniutka pensyjka to też nie jest gest od pracodawcy tylko obowiązek , nie dostalibyśmy tego za siedzenie i pierdzenie w stołek. prężymy się by sprostać tym wszystkim "dziwnym zadaniom", by na koniec dowiedzieć się że 100 % to i tak za mało a 90 % to dno. jeśli robimy jakościówkę 100 % za 150 zł brutto ,to tylko dlatego by się nie czepiali, nie dla tej wielkiej kasy!!.Wiadomo że nasze starania to dla firmy puste słowa, a my się bardzo staramy, choć nie jesteśmy w stanie być specjalistami w każdej dziedzinie, bo tak jak jest przysłowie "dobrze wszędzie gdzie nas nie ma" to jest też coś w stylu "fachowiec od wszystkiego to fachowiec do niczego. oprócz wynagrodzeń oczekujemy szacunku i żeby dotarło do tych co trzeba ,że nie tylko klient jest w tej firmie najdroższy, ale każdy kto w niej pracuje ,bo jeżeli pracuje, to znaczy, że jest dobry, bo tych nierobów i nieudaczników o których piszą niektórzy, w tej firmie nie ma ,żadna firma takich nie utrzymuje. Zrozumcie macie dobrych pracowników za tak zwane minimum płacowe w tej branży, pracowników którzy biorą na klatę wszystkie błędy i niedociągnięcia firmy , tak jak szeregowiec na froncie. Jesteśmy kosztem firmy, ale codziennie na to pracujemy, firmy które nie widzą w swoich pracownikach swojego kapitału , prędzej lub później będą musiały za tą niewiedzę zapłacić, bo tak jak bez klienta nie ma firmy , to bez pracownika również jej nie ma, a więc od dzisiaj NAJDROŻSZY W NEONET JEST PRACOWNIK zacznijmy tak o sobie myśleć, a dobre myśli przynoszą dobre rozwiązania. pozdrawiam. /przeklejone/ Odpowiedz Link Zgłoś