Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    24.01.11, 14:01
    Pracuję na jednej z największych uczelni państwowych. Nowy rektor=nowe zasady.
    oczywiście nie zmieniono systemu planów urlopowych wiec już w połowie lutego musisz wiedzieć w jakich terminach wykorzystać cały urlop. co mnie oczywiście bardzo irytuje ale nie o tym chciałam napisać. tematem będzie wniosek urlopowy składany do mojego bezpośredniego przełożonego czyli kierownika jednostki. czasami potrzebujesz dzień wolny i wtedy zaczynają się problemy. nieważne czy zgłaszasz termin urlopu 6-m-cy przed czasem czy 2 dni MUSISZ wysłuchać prelekcji nt destabilizacji pracy (jest nas 10 osób), wysłuchać listy problemów jakie powoduje twój urlop oraz co mnie najbardziej IRYTUJE TO PODAĆ POWÓD. Stwierdzenie " z powodów prywatnych" jest odprawiane z kpiną i irytacją. koleżanka po poinformowaniu kierowniczki ze za 2-m-ce potrzebuje 4 dni urlopu bo jedzie na szkolenie dowiedziała sie ze jak nie przedstawi szczegółowego planu szkolenia to urlop nie zostanie jej udzielony!!!!! Przecież bierze koleżanka urlop ( nie żąda oczywiście skonczyło sie to awanturą!
    Pytanie: czy u was w pracy także musicie sie spowiadać z powodów dla jakich bierzecie urlopy? czy musicie podać gdzie, z kim, dlaczego itp?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: Urlopy 24.01.11, 15:30
        losaimar napisała:

> Pracuję na jednej z największych uczelni państwowych. Nowy rektor=nowe zasady.
        > oczywiście nie zmieniono systemu planów urlopowych wiec już w połowie lutego mu
        > sisz wiedzieć w jakich terminach wykorzystać cały urlop. co mnie oczywiście ba
        > rdzo irytuje ale nie o tym chciałam napisać. tematem będzie wniosek urlopowy sk
        > ładany do mojego bezpośredniego przełożonego czyli kierownika jednostki. czasam
        > i potrzebujesz dzień wolny i wtedy zaczynają się problemy. nieważne czy zgłasza
        > sz termin urlopu 6-m-cy przed czasem czy 2 dni MUSISZ wysłuchać prelekcji nt de
        > stabilizacji pracy (jest nas 10 osób), wysłuchać listy problemów jakie powoduje
        > twój urlop oraz co mnie najbardziej IRYTUJE TO PODAĆ POWÓD. Stwierdzenie " z
        > powodów prywatnych" jest odprawiane z kpiną i irytacją. koleżanka po poinformow
        > aniu kierowniczki ze za 2-m-ce potrzebuje 4 dni urlopu bo jedzie na szkolenie d
        > owiedziała sie ze jak nie przedstawi szczegółowego planu szkolenia to urlop nie
        > zostanie jej udzielony!!!!! Przecież bierze koleżanka urlop ( nie żąda oczywiś
        > cie skonczyło sie to awanturą!
        > Pytanie: czy u was w pracy także musicie sie spowiadać z powodów dla jakich bie
        > rzecie urlopy? czy musicie podać gdzie, z kim, dlaczego itp?

Pracownik nie ma obowiązku mówić, co będzie robił na urlopie. Ja, dla świętego spokoju, bym mówił za każdym razem to samo: jadę do rodziny na wieś. Można powiedzieć, że do Pacanowa lub Swornychgaci. ;)

swornegacie.pl/

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka