Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

najgłupsze pytanie podczas interview

IP: 62.233.138.* 24.02.02, 22:52
    Moja koleżanka w czasie rozmowy kwalifikacyjnej w firmie TELE PIZZA usłyszała
    pytanie:
    CO PANI BY ZROBIŁA MAJĄC WŁADZĘ NAD ŚWIATEM?

Czy ktoś ma podobne przeżycia?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mar a jaka była "prawidłowa" odpowiedź? IP: 213.25.197.* 24.02.02, 23:15
        Gość portalu: teddy napisał(a):

> Moja koleżanka w czasie rozmowy kwalifikacyjnej w firmie TELE PIZZA usłyszała
        > pytanie:
        > CO PANI BY ZROBIŁA MAJĄC WŁADZĘ NAD ŚWIATEM?
        >
        > Czy ktoś ma podobne przeżycia?

Moim zdaniem powinna brzmieć:
        Kazałabym wszyustkim ludziom jeść TYLKO PIZZĘ.
        Kazałabym powiesić za jądra cały zarząd McDonald's i KFC
        Zakazałabym rolnikom uprawy kartofli
        Osoby, które mówią P I Z Z A, a nie P I C C A kazałabym palić na stosie, albo
        dawałabym do żarcia maxi pizzę peperoni z osttrą papryką - ale bez kropli wody.
      • Gość: leroy Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 00:30
        Gosc w MARS Masterfoods zapytal mnie na poczatku rozmowy "Jak zainwestowalby
        Pan pieniadze wiedzac, ze wszyscy czlonkowie Pana rodziny chrouja na
        nieleczalna chrobe ?"
        ...eh...taktowny, nie ?
        • annamaria0 Re: najgłupsze pytanie podczas interview 25.02.02, 10:10
          Mogę podać mnóstwo przykładów, nie tylko głupich pytań, również niedbałego
          zachowania prowadzacych rozmowę. Parę razy ludzie, z którymi rozmawiałam,
          czytali moje CV po raz pierwszy w trakcie rozmowy. Tyle się mówi o
          przygotowaniu kandydatów: przychodząc na rozmowę, powinni wiedzieć jak
          najwięcej o firmie, branży etc. Natomiast pracodawcy nie okazują nawet tyle
          szacunku, żeby przeczytać wcześniej CV.
          Moje ulubione pytanie to: "Co to jest czas?"
          • Gość: JoP Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: 213.134.133.* 25.02.02, 14:48
            annamaria0 napisał(a):

> Mogę podać mnóstwo przykładów, nie tylko głupich pytań, również niedbałego
            > zachowania prowadzacych rozmowę.

Oj, tak. Mnie się raz trafił genialny prowadzący rozmowę. Rozmowa miała być o
            12.00, o 10.00 facet do mnie dzwoni, czy nie mogłabym przyjść jak najszybciej, bo
            o 12.00 to oni mają naradę w firmie. A ja akurat w połowie suszenia włosów. Fajny
            wstęp, no ale trudno, szybko kończymy, wskakujemy w kostium, hop do taksówki.

Na początku rozmowy facet lojalnie uprzedza, że tak normalnie to on rozmów z
            kandydatami nie prowadzi, robi to kolega, ale kolega na urlopie. Podczas rozmowy
            padały pytania sugerujące, że jednak mu się chyba trochę stanowiska pomyrdały.
            Pracy nie dostałam, a żałuję, bo fajna, wymogi spełniałam w 100%.

Może ta osoba, która się załapała, miała więcej szczęścia i trafiła już na
            właściwego pana po urlopie.

JoP
        • Gość: teddy Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: 62.233.138.* 25.02.02, 12:13
          Gość portalu: leroy napisał(a):

> Gosc w MARS Masterfoods zapytal mnie na poczatku rozmowy "Jak zainwestowalby
          > Pan pieniadze wiedzac, ze wszyscy czlonkowie Pana rodziny chrouja na
          > nieleczalna chrobe ?"
          > ...eh...taktowny, nie ?

Cięzko będzie przebić to pytanie!
        • paw_dady do Marsa ;-D 25.02.02, 23:19
          Gość portalu: leroy napisał(a):

> Gosc w MARS Masterfoods zapytal mnie na poczatku
          rozmowy "Jak zainwestowalby
          > Pan pieniadze wiedzac, ze wszyscy czlonkowie Pana
          rodziny chrouja na
          > nieleczalna chrobe ?"
          > ...eh...taktowny, nie ?

wypada na to, ze takie choroby jak zanik mozgu dotykaja
          glownie ejdz arowcow masowo a onie nie mra. niestety.

• Gość: Kuba_Wr Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 12:52
        Zasłyszane:
        - Co by Pani zrobiła, gdyby była pani mleczkiem?
        Z własnego doświadczenia:
        - Proszę opowiedzieć o sobie. Od samego początku
        - Najważniejsze wydarzenie z dzieciństwa
        - Kto miał największy wpływ na to, że jest pan dzis tym, kim pan jest?
        • Gość: JoP Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: 213.134.133.* 25.02.02, 14:49
          Gość portalu: Kuba_Wr napisał(a):

> Zasłyszane:
          > - Co by Pani zrobiła, gdyby była pani mleczkiem?

W tym przypadku akurat poprawna odpowiedź brzmi: "odstawiłabym się na zsiadłe."

JoP
          • paw_dady Re: najgłupsze pytanie podczas interview 25.02.02, 23:13
            Gość portalu: JoP napisał(a):

> > - Co by Pani zrobiła, gdyby była pani mleczkiem?
            >
            > W tym przypadku akurat poprawna odpowiedź brzmi:
            "odstawiłabym się na zsiadłe."

a jesli chodzilo o kosmetyczne (np. do cialka) to
            wklepalabym sie w d* ?
        • Gość: EU Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: *.255-202-24.mtl.mc.videotron.ca 03.03.02, 07:32
          Gość portalu: Kuba_Wr napisał(a):

> Zasłyszane:
          > - Co by Pani zrobiła, gdyby była pani mleczkiem?
          > Z własnego doświadczenia:
          > - Proszę opowiedzieć o sobie. Od samego początku
          > - Najważniejsze wydarzenie z dzieciństwa
          > - Kto miał największy wpływ na to, że jest pan dzis tym, kim pan jest?

Pytanie "Proszę opowiedzieć o sobie" czasami mi się zdarza. Kiedyś się go
          obawiałem, ale dzisiaj to moje ulubione. Jest to doskonała okazja do wciskania
          kitu. Zaczynam od opisu mojej pierwszej pracy. Tutaj kłamię na 100%. Nikt już nie
          dojdzie co robiłem 15 lat temu. Potem opisuje następne stanowiska. Doświadczenie
          na ogol mnożę przez 4. Na przykład jeśli pracowałem na systemach Solaris dwa lata
          to mowie ze cztery itd. Jestem oczywiście punktualny (naprawdę to przychodzę do
          biura o 10) i zdyscyplinowany itd. itp.

Inne pytanie to “jakie są Pana zalety?” To proste, wciskam kit jak wyżej. Jeśli
          pytali się o zalety to następne będzie o wady. Na to odpowiadam ze nie mam wad,
          które mi nie pozwolą dobrze wykonać pracy.
      • hiacynta Re: najgłupsze pytanie podczas interview 25.02.02, 13:15
        Może to nie najgłupsze pytanie, ale pytanie do kandydatki na sekretarkę
        Co by pani zrobiła gdyby siedziała pani sobie pewnego dnia za biurkiem i nagle
        zacząłby dzwonić telefon, w tej samej chwili wszedłby gość, dyrektor wyszedłby
        z biura z jakimiś dokumentami i chciałby aby pani wykonała jakąś pracę no i
        jeszcze wylałaby pani w tym samym momencie kawę na dokumenty?
        I jak by się pani zachowała?
      • Gość: Rafik Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: 213.11.39.* 25.02.02, 18:03
        Slyszalem o przypadku starajacego sie o pozycje szeregowego pracownika w KFC.
        Jedno z pytan na aplikacji bylo takie:
        Jak widzialby sie Pan/Pani za 5/10/20 lat
        Ponoc starajacy sie odpowiedzial: "Za piec lat widzial bym sie na jakiejs
        tropikalnej wyspie w otoczeniu pieknych kobiet. Do tego czasu moge pracowac u
        was"
        Dostal prace
        Rafik
        • johny.p Re: najgłupsze pytanie podczas interview 25.02.02, 21:37
          Miałem jechanke z dosyć zmanierowaną panną.
          Zaczęła od razu z wysokiego C "Ja w naszej firmie zajmuje się projektami
          ejcz - arr" z twardym akcenten na ten jej "arr". A potem dobiła mnie
          pytaniem "Gdyby Pan mógł - oczywiście - co zmieniłby Pan w swoim wyglądzie"
          Myślałem, że mnie wypuszcza więc jej powiedziałem o moim podstawowym marzeniu
          czyli delikatnym zreformowaniu katabolizmu no i niestety dziedzicznych
          żylakach. Patrze a ona pełna powaga i coś tam drapie w notatnik.
          Finał: dostałem się i potem dowiedziałem się, że połowa firmy z niej polewa.
        • Gość: Kuba_Wr Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:17
          Gość portalu: Rafik napisał(a):

> Slyszalem o przypadku starajacego sie o pozycje szeregowego pracownika w KFC.
          > Jedno z pytan na aplikacji bylo takie:
          > Jak widzialby sie Pan/Pani za 5/10/20 lat
          > Ponoc starajacy sie odpowiedzial: "Za piec lat widzial bym sie na jakiejs
          > tropikalnej wyspie w otoczeniu pieknych kobiet. Do tego czasu moge pracowac u
          > was"
          > Dostal prace
          > Rafik

Standard! Wielu ludzi po 40-tce pewnie nie rozumie tego, że jak człowiek ma 20
          lat z hakiem, to te 5 to 1/4 jego życia, i przez te 5 lat może sie wiele w jego
          życiu zmienić.

• Gość: Jana Re: najgłupsze pytanie podczas interview IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.02, 09:02
        Najbardziej beznadziejne pytanie:

"Co Pani sobą reprezentuje? Bo ja właściwie to już mam idealnego kandydata."
      • Gość: heziu WC donald IP: 192.168.1.* 06.03.02, 12:52
        pare lat temu chciałem zatrudnić się w Macu.Mam długie włosy i jestem
        facetem.Pseudomanager tłumaczył mi,że bedę musiał je ściąć bo długie włosy
        wypadają,znajduje się je w potrawach itp itd.Spojrzałem po sali.Wszystkie
        kobiety tam pracujące miały związane długie włosy... zacząłem zadawać mu
        pytania apropo's włosów dziewczyn.Menago wkurzył się na koniec-słaby
        psychicznie-nie potrafił odpowiedzieć sensownie na moje argumenty i
        stwierdził:długie włosy faceta szkodzą wizerunkowi firmy haha.Wyśmiałem typa.
        Debilizm szerzy się wśród takich pseudo szefów.
        • ann.k Re: WC donald 07.03.02, 11:46
          czy nie przeszkadza pani,ze nie ma pani doswiadczenia zawodowego?

(mnie nie, ale moim potencjalnym pracodawcom przeszkadzalo bardzo :)))) )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka