Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

osoba z lekkim st.niepełnosprawności szuka pracy!!

23.02.11, 21:44
    Witam! Przypuszczam, że w ten sposób teraz się ośmieszam, ale jestem już tak mocno zdesperowana poszukiwaniem pracy, że już nie dbam o to.
    Otóż poszukuję zatrudnienia na terenie Śląska, a dokładniej w miastach takich jak Tychy, Katowice, Mikołów, Bieruń Stary.
    Mam lekki stopień niepełnosprawności (zespół Moebiusa), lekka wada wymowy.
    Jestem 32-letnią kobietą z wyższym wykształceniem i ustabilizowaną sytuacja rodzinną (mam "odchowane" dziecko), posiadam prawie trzyletnie doświadczenie w biurze. Mam przeciwskazania do pracy wymagającej kontaktu z ludźmi i nie mogę prowadzić samochodu. Zdaję sobie sprawę, że nie jestem łakomym kąskiem dla pracodawcy ze względu na rodzaj niepełnosprawności ale jestem osobą uczciwą, rzetelną, chcę zaangażować się w powierzone mi obowiązki i przede wszystkim normalnie żyć i nie być oceniana na przez pryzmat mojej niepełnosprawności. Ok, teraz możecie się ze mnie naśmiewać, bo już prawie 6 miesięcy szukam pracy, nie wymagam nie wiadomo czego, jestem gotowa pracować nawet za pensję minimalną, wysłanych ponad 200 cv i nic...zero odpowiedzi, a wiem, że CV sporządzone prawidłowo.
    Obserwuj wątek
      • Gość: niezależna Re: osoba z lekkim st.niepełnosprawności szuka pr IP: *.home.aster.pl 24.02.11, 09:14
        nie załamuj się osoby w pełni sprawne też mają kolosalny problem ze znalezieniem pracy ;/ wiem, bo sama się zmagałam z tym problemem- teraz na szczęście udało mi się znaleźć pracę. szukałam głównie na stronach z ogłoszeniami o pracę np. Gumtree.pl; jobrapido.pl ale-praca.com
        Spróbuj może Tobie też się uda. 3mam kciuki :)
      • Gość: Jarek Re: osoba z lekkim st.niepełnosprawności szuka pr IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 13:56
        Hej! Jak jestes osobą niepełnosprawną z grupą i zarejestrowaną w UP to skorzystaj z oferty stażu- w ten sposob dasz sie poznac pracodawcy i po stazu ciebie zatrudni. Na śląsku pracodawca ktory chce wziac kogos na staz,po jego zakonczeniu musi zatrudnic stazyste,sprobuj a nuz sie uda?Masz juz doswiadczenie w biurze wiec to moze byc twoim atutem!
      • Gość: Marta Re: osoba z lekkim st.niepełnosprawności szuka pr IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 14:20
        Niezalezna czy czytalas dokladnie watek autorki? Ona ma wadę wymowy i tzw. zespol Mobiusa - poczytaj na temat tej choroby w wikipedii- w jej przypadku szukanie pracy przez portale to nieporozumienie - tam szukaja przewaznie przedstawicieli handlowych czy sekretarek - to nie jest praca odpowiednia dla autorki - ma przeciwskazania, no i do tego mnostwo chetnyc na takie ogloszenia odpowiada wiec spora konkurencja.
        Do Jarka - to nieprawda co piszesz - pracodawca nie musi zatrudnic stazysty, poza tym autorka watku ma juz 32 lata wiec na staz jest za stara
      • Gość: Pfron MUsisz mieć 1 lub 2 grupe!!!Z 3 nigdzie nie przyjm IP: *.tvk.torun.pl 24.02.11, 15:34
        MUsisz mieć 1 lub 2 grupe!!!Z 3 nigdzie nie przyjma!!Ja mimo wyzszego, wielu uprawnien najwyzsze stanowisko jakie osiagnalem to kierowca....Teraz nawet tego niemam---od 3 lat na stanowiska:sprzatacz,ochroniarz,kasjer,wykladacz towarow,magazynier,sprzedawca w spozywczaku na 8 zmian,pracownik produkcji JEDYNYM WYMAGANIEM W TORUNIU JEST 1 LUB druga grupa inwalidzka.....Chodzilem 2 lata do lekarza -mam problemy z kregoslupem-w koncu "zdobylem"grupe ale stopien lekki--NIGDZIE NIE CHCA przyjac bo nie dostana zlodzieje pieniedzy z PFRON....Chamy i zlodzieje przyjmuja ludzi tylko i wylacznie z 1 i 2 grupa--potem im placa tyle(2 do 4zł/h)zeby ZAROBIĆ na róznicy ktora dostaja z PFRON--czyli:pracownikowi zaplaca 400zł za miesiac pracy w ochronie a oni dostana 700 z PFRONu....Mialem ostatnio prpozycje pracy--:W Toruniu,praca CODZINNIE(31DNI)od 17 do 7 rano a w weekendy 24h/dobe-przychodzisz w piatek o 17 ,schodzisz w poniedzialek o 7am...450h minimum...PENSJA:UWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!400zł netto!!!!!!!(CZTERYSTA ZŁOTYCH POLSKICH NETTO!!!!!!!!!)i cham -złodziej"szef"jeszcze gadał żeby sie spieszych bo ma juz 30 chetnych --wymagania:1 lub2 grupa inwalidzka....
        • Gość: Marta nie gadaj bzdur PFRON!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 15:52
          Na lekki stopień są dofinansowania z PFRONU, marna prowokacja!!!!!! Poza tym pokaż mi pracodawcę, który przyjmie osobę na wózku czy kulejącą do sklepu czy na produkcję!!! spadaj trollu!
          • Gość: Pfron Re: nie gadaj bzdur PFRON!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 24.02.11, 16:48
            Gość portalu: Marta napisał(a):

> Na lekki stopień są dofinansowania z PFRONU, marna prowokacja!!!!!! Poza tym po
            > każ mi pracodawcę, który przyjmie osobę na wózku czy kulejącą do sklepu czy na
            > produkcję!!! spadaj trollu!

widze ze bzdur sie naczytalas a nic nie sprawdzilas!!!
            Jest dofinansowanie do 3 grupy ale jego wysokośc jest tak śmiesznie niska(przewaznie ok 50zł)ze żadnemu pracodawcy sie to nie kalkuluje...
            Nie kazdy z grupa jezdzi na wozku czy kuleje...
            prawie 95% "ochroniarzy",sprzataczek to ci z 1 i 2 grupa(z tego 90% ma 2 grupe)...
            Jest cala masa agencji co sie na tym dorabiaja kokosow--min EKON,impel itp dziadostwo złodziejskie.....Zlodzieje z impela placa 3-4zł a np od szpitala dostaja 12-15zł +kasa z prfon...
            Jak ktos ma 1,2 grupe to ma robote od reki--mam spis ok 100 agencji co daja od reki prace dla ludzi z 1 i 2 grupa..stanowiska:sprzataczka,kasjer,ochroniarz,pracownik produkcji,prace w magazynach a nawet na budowach---płaca"od 3zł do 5,90zł/h max"umowa o dzielo,lub umowa zlecenie ,choc czesto zdarzaja sie umowy o prace
            • Gość: Marta do PFRON IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 17:04
              W moim urzędzie pracy sa oferty dla pracowników z 3 grupa inwalidzką- nawet do pracy w biurze.
              Moja znajoma z 3 grupą (lekki niedosłuch) dostała pracę mając 3 grupę wlasnie z UP i zarabia wiecej niż najniższa krajowa wiec nie chrzan głupot Pfron, że3 sie nie zatrudnia osob z 3 gr.
              Dziewczyna nosi aparaty sluchowe i umie rozmawiac przez telefon.
              • Gość: Pfron Re: do PFRON IP: *.tvk.torun.pl 24.02.11, 20:05
                Jedna jaskółka wiosny nie czyni...Jeden urzad i jedna oferta...W innych nie ma żadnych ofert...U mnie np."oficjalnie"do pracy"w biurze"nie było ofert od wielu lat--bo takie oferty rozchodza sie na pniu wsrod znajomych pracownikow PUP--wiadomo kazdy woli siedziec i stukac palcem w komputerem niz harowac w pocie czoła u wyzyskiwacza...Co dziwi mnie :czemu na stanowiska"biurowe"jest bardzo malo ofert dla niepelnosprawnych???Jeszcze nigdzie niewidzialem niepelnosprawnego "za biurkiem"a przeciez to dla nich najlepsza praca--do stukania w klawiature wystarcza 1 oko i góra 1 palec,wiekszosć podstawowych prac biurowych ogarnie każdy tłumok...Ba nawet rak nie trzeba-widzialem kiedyś reportaż o sparalizowanym(chyba po skoku na głowke do wody)chlopaku(ok 30lat)--od szyi w dół był"rośliną"-mimo tego pracowal całe dnie na komputerze-pisał wskaznikiem trzymanym w zebach...A w Pl to za biurko to musi być wysoka seksowna blondyna z duzym biustem--we łbie może być pusto a i tak dostanie robote z miejsca i 3000zł na poczatek:)
                • Gość: waszpan pisiory Re: do PFRON IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 22:58
                  jesteś rozumiem frustracie wyborcą PIS -dogłowych ?
                  Zwal se konia patrząc na portret Szczypy, Kempy albo ANki F.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka