Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pięćdziesiątka na liczniku

14.03.11, 12:32
    Przesłanie jest proste- chcesz mieć pracę po 50-tce? Załóż własną firmę. Jak chętnie bowiem nasi pracodawcy zatrudniają osoby w tym wieku - już wiemy.
    Swoją drogą, bardzo niestali w swych sympatiach są ci pracodawcy - dopiero co wyhodowali sobie "młode wilki", zorientowane na sukces, ambitne, gotowe stawiać czoła wyzwaniom - czy nazywając inaczej szczury gotowe do wyścigu i zagryzienia każdego - by teraz dojść do wniosku, że starszy i bardziej opanowany pracownik też coś potrafi? Dopiero co na topie były umiejętności "miękkie" - negocjowanie, praca w zespole itp. co zaowocowało wysypem absolwentów ekonomii, marketingu i innych Szkół Gotowania Na Gazie, by teraz płakać, że nie ma nikogo po zawodówkach, o inżynierach nie wspominając.
    Oczywiście każdy musiał mieć przynajmniej 2 lata praktyki na identycznym stanowisku pracy, nawet jeśli miał otwierać szlaban na parkingu - szkolenie pracownika to bowiem temat obcy naszym pracodawcom. Argument? Bo ja go wyszkolę, a on ucieknie... Oczywiście miejsca na konkluzję, dlaczego każdy, kto coś umie ucieka z danej firmy - brak.
    Jak dla mnie powyższy artykuł jest też pewnym sygnałem od pracodawców, w związku ze zbliżającym się otwarciem rynków pracy m.in. Niemczech - znowu wszyscy nam powyjeżdżają i nie będzie komu robić, to może przypomnimy sobie o 50-latkach...
    Obserwuj wątek
      • Gość: 45 latek Re: Pięćdziesiątka na liczniku IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 14.03.11, 13:18
        Nie jest to prawdą, gdyż dla polskiego pracodawcy wiek emerytalny to 45 lat. Próżno szukać pracy, pomimo doświadczenia, braku małych dzieci i większej lojalności. Dla polskiego pracodawcy, a szczególnie przez firmy zajmujące się rekrutacją osoby takie są z góry skreślane, znam to z autopsji ...
        • Gość: zzzz dziel i rządź IP: 195.82.180.* 14.03.11, 14:01
          Jak widać zasada divide et impera sprawdza się świetnie i dzisiaj. Młodym się wmawia, że się szuka dojrzałych pracowników z doświadczeniem. Starszym się wmawia, że szuka się młodych i dynamicznych -tak podtrzymuje się poziom stałego wk....a w społeczeństwie, a paniom z HR to na rękę bo zdesperowani ludzie ślą setki cv i listów motywacyjnych, które ktoś musi przecież przejrzeć. Słowem - interes się kręci
      • Gość: krzyżyk Pięćdziesiątka na liczniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 19:10
        Mam ponad pięćdziesiąt lat,bogate doświadczenie zawodowe,miałem kiedyś własną firmę i nie widzę dla takich jak ja żadnych szans.Istota programu pięćdziesiąt plus polega na tym że ten plus przybrał formę krzyża na nasz grób bo tak na prawdę to już nikomu do niczego nie jesteśmy potrzebni i jeżeli nie ma źródeł dochodu to lepiej nie być niż tak trwać w bezmyślnej bezsilności i beznadziei.
      • Gość: już-robotny Zmiana zawodu to kit, niezależnie od wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 09:36
        Jak 30- czy 50-latek zrobi np. uprawnienia na wózek widłowy czy kurs księgowości czy prawo jazdy na ciężarówki to i tak nikt jego czy jej nie zatrudni, i pracodawcy mówią to szczerze i w oczy.
        Poza tym artykuł mówi o 50-latkach a tu już 40-latkowie są dla pracodawców "za starzy". mam ponad 40 i już to przerabiałem.
        Do tego brednie o "dyspozycyjności" - ona wg pracodawcy oznacza, że pracownik może zasuwać od rana do wieczora a najlepiej żeby się przespał na stole w firmie i nie tracił czasu na jazdy do domu i z domu
      • Gość: do krzyżyka Re: Pięćdziesiątka na liczniku IP: *.182.145.140.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.11, 10:17
        Nie pisz tak o sobie, człowieku. To po prostu chory kraj, w którym pracodawcy nie potrafią myśleć perspektywicznie. Na Zachodzie tacy jak Ty byliby docenieni. Pora zacząć się pakować...

• Gość: tomeczek Wątpię w znacząca emigrację pracowników 40+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 12:21
          Gość portalu: do krzyżyka napisał(a):

> Na Zachodzie tacy jak Ty byliby docenieni. Pora zacząć się pakować...

Ale zauważ, że 40- czy 50-latek zastanowi się 100 x zanim wyemigruje. Często lub bardzo często ma tutaj rodzinę. To decyzja o wiele trudniejsza dla niego niż np. dla świeżo upieczonego magistra.
          • Gość: to ja Re: Wątpię w znacząca emigrację pracowników 40+ IP: *.180.205.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.11, 23:13
            Racja, ale skoro tu nie ma perspektyw? A jeśli on jest dobry w tym co robi, to jest duża szansa, że go zatrudnią za granicą i wreszcie poczuje, że żyje.
      • ollamonolla Re: Pięćdziesiątka na liczniku 17.03.11, 19:41
        Nowy sposób na zarobek w internecie.

Jest to zupełnie nowy system, który wykorzystuje dawną myśl! Dzięki
        zastosowaniu najnowszych technologii, masz 100% gwarancji na zgromadzenia
        dużych pieniędzy w krótkim czasie.

To naprawde nie zadna sciema ani lancuszek, ktory niedziala.

To jest link do rejestracji na stronie:

dobryzarobek.pl/index.php?id=99e0541ff86055fc59e083d7bd744f1e
        Rejestrujesz sie na stronie, wplacasz 5 zl osobie na 5 pozycji a sam/a
        wpisujesz sie na pozycje 1.Zostaje wygenerowny twoj własny link. Ostatnim
        krokiem jest rozesłanie Twojego linku polecającego do jak największej
        ilości osób. Pamiętaj, że im do większej ilości osób roześlesz
        swój link polecający i im więcej użytkowników zaloguje się z niego
        oraz wpłaci 5 zł na ostatnie konto z listy. Tym więcej pięciozłotówek
        zgromadzisz na końcu! Po zalogowaniu widzisz cala historie, ile osob masz
        poleconych i na jakim poziomie,
        trzeba troche checi i siedzenia w necie zeby zachcecic jaknajwiecej osob a
        potem... kasa plynie jak rzeka.. trzeba tylko uzbroic sie w cierpliwosc...

Na początek prosty przelicznik:

1. wysyłasz ten link do 20 osób. Zakładamy, że tylko cztery z nich
        zarejestrują się w programie oraz prześlą swoje 5 zł (w tym momencie
        jesteś na najwyższym szczeblu)
        2. te 4 osoby znów wysyłają link do 20 osób, z ich polecenia do
        programu przyłączają się kolejne 4 osoby co daje 4x4=16 osób ( w tym
        momencie nie musisz robić już nic oprócz czekania oraz monitorowania
        swojej skarbonki).
        3. Znów podobny schemat tyle, że tym razem są już 16x4=64
        4. 64x4=256
        5. 256x4=1024 osób co daje 1024x5=5120zł, w tym miejscu jesteś na
        najniższym szczeblu, co jest równoważne z wpłatami na Twoje konto.

Oczywiście są to dane szacunkowe sam decydujesz do jakiej liczby osób
        prześlesz swój link im ta liczba będzie większa tym większa gwarancja
        sukcesu.

pewnie mi powiesz nie wierze w to... ja tez niewierzylam jak dastawalam
        takie maile, ale tu jest inaczej jestes zarejestrowana na stronie na ktorej
        widzisz ile osob udalao ci sie polecic ile te osoby polecily i td, az w
        koncu widzisz osoby ktore powinny ci wplacic kase i jesli tego nie zrobia
        blokujesz je i sa usowani, takze do sieci moga przystapic tylko uczciwe
        osoby.

Informatyczny system chroni przed wszystkim formami oszustwa, które ludzie
        często wykorzystywali wcześniej w podobnych systemach. Tutaj masz 100%
        gwarancji sukcesu, wszyscy nieuczciwi użytkownicy będą od razu usuwani,
        a Ty masz całkowitą kontrolę nad swoją skarbonką po zalogowaniu na
        stronie masz wgląd "na żywo" ile osób weszło do systemu dzięki Tobie
        na każdym poziomie!

System chroni przed:
        - nie przesłaniem przez kogoś 5zł, a rozsyłaniem linków (osoba taka
        zostaje zaraportowana i usunięta z systemu)
        - wpisaniem swojego nr konta na wszystkich 5 pozycjach (z jednego komputera
        możesz wygenerować tylko jeden kod dziennie)
        - daje możliwość monitorowania Twoich oszczędności - pokazuje ile
        osób weszło do systemu przy pomocy Twojego indywidualnego linku oraz
        nicki osób, które powinny dokonać wpłaty na Twoje konto.
        Na koniec przypominam prostą zasadę: kto nie ryzykuje, ten nie zyskuje. W
        tym przypadku ponoszone ryzyko jest naprawdę niewielkie 5zł to mniej niż
        2 kupony w totolotku czy jedno piwo w pubie, a korzyści są naprawdę
        ogromne np. możliwość wyjazdu na wymarzone wczasy czy przy dużym
        zaangażowaniu z Twojej strony nowy samochód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka