Gość: M and Ms IP: 193.91.75.* 27.06.01, 18:19 Homoseksualizm zostal uznany przez Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne za zachowanie normalne. Dlaczego tylu ludzi nie chce przyjac tego stanowiska do wiadomosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malwina Re: Homoseksualizm - a jednak sie kreci ! IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 09:30 No i co z tego ? - ty uwazasz to za normalne i ja tez, i cala kupa innych ludzi. A to ze sa mniejszoscia niech cie nie boli ! W koncu caly postep swiata od jaskin przez kopernika (ktoremu tez nie wierzono !) byl i bedzie zrealizowany przez mniejszosci. I nie mow mi ze czekales (-as) na zdanie amerykanskiego towarzystwa czegos tam ! Wszystko jest normalne w momencie gdy istnieje i dozwolone gdy nie krzywdzi innych ! Malwina, hetero ale nie hetera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulan Normalni nienormalni IP: *.uwgda.gov.pl 28.06.01, 09:44 Niech sobie homoseksuali?ci robiš co chcš. Ale adoptowanie przez nich i lesbijki dzieci uważam za ciężkš przesadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Normalni nienormalni IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 10:06 Gość portalu: Mulan napisał(a): > Niech sobie homoseksualisci robią co chcą. Ale adoptowanie przez nich i lesbijk > i dzieci uważam za ciężką przesadę. Nie mam zamiaru wdawać się w roztrząsanie tutaj meritum sprawy, choćby dlatego że wiem z doświadczenia, iż to meritum zwykle przeradza się w dywagacje natury moralnej, religijnej oraz innej, a wciąż mocno subiektywnej. ;) Skupię się tylko na jednym małym "ale". :) W przypadku kwestii wychowywania dzieci przez homoseksualne pary, mężczyźni, potencjalni ojcowie są w zdecydowanie gorszej sytuacji. Mianowicie lesbijki jako biologicznie zdolne do posiadania dzieci, mogą, zapragnąwszy zostać matką, przespać się z przypadkowym mężczyzną, zajść w ciążę i urodzić. Następnie mogą zechcieć dzielić mieszkanie i życie ze swoją partnerką. Może i w świetle prawa ta partnerka nie będzie drugą mamusią, ale jak najbardziej może być przez dziecko uważana za ciocię. I co wtedy? Należy odbierać dzieci takim matkom? Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Dzieci homoseksualistow IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 15:30 Moze wielu wyda sie to delikatnie mowiac kontrowersyjne, ale osobiscie nie jestem przeciwny posiadaniu dzieci przez pary homoseksualne. Swoja postawe postaram sie krotko uzasadnic: Instynkty ojcowsko/macierzynskie z tego co mi wiadomo nie sa zalezne od orientacji seksualnej. W naturze czlowieka nie ma czegos takiego, co by czynilo zasadniczo niemozliwym wychowanie dziecka przez pare kobiet czy mezczyzn. To jest bardziej kwestia kultury, miedzy innymi przezwyciezenia specyficznej dla judeochrzescijanskiego zachodu homofobii, czyli leku przed tym, ze homoseksualisci zaleja swiat, jesliby przestac ich zwalczac, ze homoseksualizm jest ciezkim grzechem. Sokrates kochal sie z Platonem, Platon z Arystotelesem, byla to czesc zwiazku mistrz-uczen i nikt z ich wspolczesnych nie byl tym zgorszony. W kulturach poligamicznych homoseksualizm mezczyzn jest czyms sila rzeczy naturalnym - kobiet nie starcza dla wszystkich. Inna sprawa, ze homoseksualizm "wrodzony" (ok. 2-4% kazdej populacji) i "nabyty" moze roznicowac homoseksualistow pod katem mozliwosci podjecia roli rodzica. Homoseksualizm "nabyty" zwykle sie wiaze z wieloma osobistymi problemami, ktore moga znacznie utrudniac lub uniemozliwiac satysfakcjonujace odnalezienie sie w roli rodzica. Mysle, ze para dojrzalych homoseksualnych mezczyzn, czy kobiet, MOZE BYC DOBRYMI RODZICAMI dla dziecka. To bardziej kwestia ich dojrzalosci, niz orientacji seksualnej. Fakt, ze taka rodzina homoseksualna napotyka na problemy nieznane rodzinie hetero (wokol orientacji seksualnej dziecka np), ale czy sa to problemy nierozwiazywalne? Zarowno para homo jak i hetero moze byc zlymi rodzicami, jak i dobrymi, to zalezy od osob tworzacych dana pare, od charakteru ich zwiazku. Tylko parze homo moze byc nieco trudniej. Jesli dziecko jest szczesliwe ze swoimi rodzicami, a o to przeciez chodzi, to ja jestem 100% przeciwny robieniu im trudnosci i rozbijania tej rodziny tylko dlatego, ze tworza ja osoby homoseksualne. Homoseksualista tez moze byc czlowiekiem dojrzalym, zdolnym zapewnic opieke i dobre warunki rozwoju dziecku. Inna sprawa, ze z tego co mi wiadomo wiekszosc homoseksualistow ze wzgledu na klimat w ktorym wzrastali - kompletnie do zalozenia rodziny sie nie nadaje. Maja zbyt wiele problemow sami z soba. Takze - zachowalbym ostroznosc, ale nie jestem przeciw. Analogicznie moznaby zapytac, czemuby nie zakazac zakladania rodzin wielu innym osobom mogacym miec potencjalnie problemy z wychowywaniem dziecka ze szkoda dla niego? Moznaby tu wliczyc osoby neurotyczne, po epizodach psychotycznych, z rodzin patologicznych lub z domow dziecka, karane itp, itd. Czemu im nie odbierze sie praw rodzicielskich w imie dobra dziecka? Bo swiat jest dosyc zlozony i pewnych rzeczy lepiej nie regulowac prawnie, gdyz mozna wiecej szkody narobic niz pozytku. W tym duchu homoseksualistow tez zostawilbym samym sobie, niech sami zgodnie ze swym sumieniem decyduja co jest dobre a co zle w kwestii rodzicielstwa, co, patrzac realistycznie, nie bedzie latwe w naszej gleboko seksualnie sfrustrowanej kulturze. Fnoll Broniacy Praw Rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 15:40 Dzieki za przywrocenie mi odrobiny zaufania w ludzkosc :) Malwina ( hetero powtarzam raz jeszcze) zreszta czasem zaluje ze mnie bozia sfabrykowala w takim stanie bo tyle interesujacych (samotnych i walczacych o przetrwanie) kobiet znam a tak malo mezczyzn - no ale to ciebie nie dotyczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Do Malwiny :-) IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 16:00 Ciesze sie, ze przywrocilem ci nieco zaufania w ludzkosc :-) Osobiscie uwazam, ze z ludzkoscia jak z lasem - bywa roznie, dla mnie podstawowym pozytywem jest sam fakt zycia, a przed rezygnacja chroni mnie przekonanie, ze nawet jakbym byl nie wiem jak rozny od otoczenia, to, biorac pod uwage liczbe ludzi na Ziemi, moj sposob przezywania swiata dzieli ze mna przynajmniej pare dziesiatkow milionow istot ludzkich ;-))) tyle, ze kazdy ma swoje miejsce, swoje zadania... Tak na marginesie - tez jestem hetero, ale hetero zdecydowanie i szczesliwie zajetym (zona i corka) Zdrowka Fnoll Mile Pokrzepiony :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: za duzo, za duzo... IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 16:06 Alez ja az tyle nie chcialam wiedziec ! a ty zaraz o zonie i corce ! I jak ja bede mogla (jako osoba niezwykle moralna ;) teraz cie uwodzic?! - klawisze mi sie zaciely ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll temat na powiesc i nie tylko IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 20:01 hetero uwodzacy sie na watku o homoseksualizmie - pyszne! :-))))))) i sklania do refleksji... moze temat na doktorat: "rola homoseksualizmu w zyciu seksualnym heteroseksualistow - leki i projekcje" oddaje darmo! okazja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: temat na powiesc i nie tylko IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:21 Jak sie zapewne domyslasz nie jestem za tworzeniem getta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 18:36 Gość portalu: Fnoll napisał(a): > Moze wielu wyda sie to delikatnie mowiac kontrowersyjne, ale osobiscie > nie jestem przeciwny posiadaniu dzieci przez pary homoseksualne. > Swoja postawe postaram sie krotko uzasadnic: [ciach] Przeczytałam i zgadzam się co do meritum. :) Chciałabym tylko zwrócić uwagę na pewną kwestię, nie związaną z tematem adopcji dzieci. Piszesz: > Inna sprawa, ze homoseksualizm "wrodzony" (ok. 2-4% > kazdej populacji) i "nabyty" moze roznicowac homoseksualistow pod katem > mozliwosci podjecia roli rodzica. O ile się orientuję, kwestia czy homoseksualizm jest wrodzony czy nabyty wciąż nie jest rozstrzygnięta. Hamer donosił wprawdzie parę lat temu o wpływie czynników genetycznych, ale ostatecznie niczego nie udało się stwierdzić na pewno. Wiadomo też o różnicach w budowie mózgów pomiędzy homo- i hetero-, ale to wszystko wciąż tylko hipotezy. O wiarygodnych przypadkach skutecznego "nauczenia się" czy też "oduczenia" homoseksualizmu nie słyszałam. Oczywiście pisząc "homoseksualizm" mam na myśli zdecydowane i silne preferencje, a nie sporadyczne kontakty "z ciekawości" czy też wszelkie zastępcze formy kontaktów seksualnych (np. w więzieniach). Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Ech, Bianka... IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 20:29 > > homoseksualizm "wrodzony" (ok. 2-4% > > kazdej populacji) i "nabyty" > > O ile się orientuję, kwestia czy homoseksualizm jest wrodzony czy nabyty wciąż > nie jest rozstrzygnięta. No i ja jej tu wcale nie rozstrzygam! Na dzien dzisiejszy w ogole nie stawia sie kwesti czy tak - czy tak. Wyroznia sie po prostu homoseksualizm "pierwotny" zwany takze "wrodzonym" i "nabyty" na podstawie obserwacji. Co do genezy mozna sie spierac - jednak te dwa rodzaje roznia sie paroma istotnymi cechami. Homoseksualizm "wrodzony" to taki, gdy nigdy nie wystapilo pozadanie osoby plci przeciwnej, i w snach o tresci erotycznej pojawiaja sie osobniki wylacznie tej samej plci - ilosc takich osob jest zadziwiajaco stala w roznych krajach (2-4%) dlatego domniemuje sie, ze u podloza tej odmiany homoseksualizmu leza czynniki genetyczne. Przemawia tez za tym wieksza ilosc homoseksualistow wsrod krewnych homoseksualisty niz przecietnie, po stronie matki - ten sposob dziedziczenia nazywa sie doborem krewniaczym. Dlatego porownywano chromosom X u homoseksualistow - doszukano sie czynnika wspolnego. Podobnie badania blizniakow wskazywaly na role czynnika genetycznego. Dane te dotycza meskiego homoseksualizmu. Homoseksualizm "nabyty" to wlasciwie biseksualizm z "mocniejsza" orientacja w strone tej samej plci. Przyczyny jego powstania bywaja przerozne, nie sposob ich tu wyliczyc, jednak sa to zawsze czynniki srodowiskowe. Jest to grupa bardzo zroznicowana i o roznej liczebnosci - zaleznie od kultury. Mam nadzieje, ze to nieco polepszylo twoja orientacje ;-) heh Jakbys chciala sie upewnic, to zdaje sie ze te dane sa w "Psychopatologii" Seligmana, przynajmniej czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Wrodzony czy nabyty IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 21:13 Gość portalu: Fnoll napisał(a): [Bianka napisała] > > O ile się orientuję, kwestia czy homoseksualizm jest wrodzony czy nabyty w > ciąż > > nie jest rozstrzygnięta. > > No i ja jej tu wcale nie rozstrzygam! Na dzien dzisiejszy w ogole nie stawia si > e > kwesti czy tak - czy tak. Jak to nie? Cały czas z jednej strony trwają badania nad znalezieniem mocnych dowodów biologicznych uwarunkowań homoseksualizmu, a z drugiej psychoanalitycy aż trzęsą się, żeby przeforsować tezę o uwiedzeniu przez ojca. ;) > Wyroznia sie po prostu homoseksualizm "pierwotny" zwa > ny > takze "wrodzonym" i "nabyty" na podstawie obserwacji. Szczerze mówiąc o takiej klasyfikacji akurat nie słyszałam, ale nie będę się spierać - ostatecznie co opracowanie to inna klasyfikacja, mocno zależna od poglądów samego autora. :) Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: Wrodzony czy nabyty - do Bianki i ciekawych IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 21:44 > Jak to nie? Cały czas z jednej strony trwają badania nad znalezieniem mocnych > dowodów biologicznych uwarunkowań homoseksualizmu, a z drugiej psychoanalitycy > aż trzęsą się, żeby przeforsować tezę o uwiedzeniu przez ojca. ;) uch, masz informacje sprzed wielu, wielu lat - ale coz, w Polsce trudno jest byc na czasie, tyle rzeczy jest tylko po angielsku ;-)))) psychoanalitykow teraz to ze swieczka szukac, a radykalowie nie tworza oblicza nauki, tylko jej obrzeza; poza tym, jak juz pisalem, to co zwykle nazywa sie homoseksualizmem nie jest jednorodnym zjawiskiem, stad moze pomieszanie w twojej glowie - terapeuta psychodynamiczny zapewne interesowalby sie bardziej h. "nabytym", a genetyk - "wrodzonym", a ze obydwaj znaja roznice (chyba, ze nie przykladali sie do nauki na studiach), to nie maja powodu do klotni > > takze "wrodzonym" i "nabyty" na podstawie obserwacji. > > Szczerze mówiąc o takiej klasyfikacji akurat nie słyszałam, ale nie będę się > spierać - ostatecznie co opracowanie to inna klasyfikacja, mocno zależna od > poglądów samego autora. :) klasyfikacje homoseksualizmu wyrozniajace jego forme "wrodzona" i jedna ogolna lub kilka bardziej szczegolowych form "nabytych" maja juz swoja historie, najwczesniejsze to klasyfikacja Brautigam'a (1967) oraz Feldman'a i Mac Culloch'a (1971), podzial ten znalazl tez pewne odbicie w ICD-10, w ktorym orientacje seksualna jako taka (h. wrodzony) przestano uwazac za zaburzenie, a pozostale formy h. podpadaja raczej pod biseksualizm w polaczeniu z nerwica lub zaburzeniami osobowosci takze, droga studentko, jak chcesz w swych postach opierac sie na nauce, a nie tylko sprawiac naukowe wrazenie, to wypadaloby cos wczesniej poczytac w temacie ;-) albo pisz po prostu to co TY myslisz na podstawie SWOJEGO doswiadczenia, to bardzo dobre wyjscie, jak juz sie chce cos napisac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Wrodzony i nabyty cd. IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 22:58 Gość portalu: Fnoll napisał(a): > uch, masz informacje sprzed wielu, wielu lat - ale coz, w Polsce trudno jest by > c na czasie, > tyle rzeczy jest tylko po angielsku ;-)))) O szczęśliwcze! I tylko Tobie jest dane znać ten język! :) > psychoanalitykow teraz to ze swieczka szukac, Optymista! ;) > to co zwykle nazywa sie homoseksualizmem nie jest jednorodnym zjawiskiem, > stad moze pomieszanie w twojej glowie Ale wydaje mi się, że zaznaczałam o jakiego typu homoseksualizm chodziło mi w pierwszym poście. Jeśli nastąpiło nieporozumienie definicyjne, to zostało już wyjaśnione. > takze, droga studentko, jak chcesz w swych postach opierac sie na nauce, > a nie tylko sprawiac naukowe wrazenie, to wypadaloby cos wczesniej > poczytac w temacie ;-) Ależ mój drogi studencie-erudyto, jak mi się zdaje jest to forum dyskusyjne, a skoro grzecznie wyrażam pewne wątpliwości, to na taką samą grzeczną odpowiedź i wymianę poglądów liczę, a nie na niepotrzebne przepychanki słowne. Nigdy nie twierdziłam, że wiem wszystko, a sądzę, że i Ty nieomylny nie jesteś. Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: Wrodzony i nabyty - polemika osobista (do Bianki) IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 23:26 Moje uwagi do twoich postow to nie sa "przepychanki slowne". Zdarza ci sie pisac dosc beztrosko rzucajac stwierdzenia nie pokrywajace sie z rzeczywistoscia, w jezyku naukopodobnym - i to staram sie napietnowac, uzywajac rzeczowych argumentow. Jak juz pisalem - gdybys poprzestawala na prezentacji wlasnych pogladow, to moglbym z toba polemizowac, ale nie czepialbym sie tak jak to robie teraz. Irytuje mnie twoje "podszywanie sie" pod psychologie jako nauke, bo robisz jej tym samym spora krzywde. Wysylasz w swiat cos, co niby ma byc twierdzeniem wypracowanym przez naukowcow, a wcale nim nie jest. Staralem sie to pokazac.Mow swoim glosem, jesli sie w czyms nie bardzo orientujesz! Tylko o to mi chodzi. Denerwuje mnie dyletanctwo. Sory. Tak juz mam. Pewnie dlatego, ze ledwie co sam z niego wyroslem ;-). Twoja definicja homoseksualizmu, ze ja przypomne: > Oczywiście pisząc "homoseksualizm" mam na myśli zdecydowane i silne preferencje, a nie > sporadyczne kontakty "z ciekawości" czy też wszelkie zastępcze formy kontaktów > seksualnych (np. w więzieniach). No wiec ta definicja nie wiadomo jak sie ma do klasyfikacji roznicujacych homoseksualizm "wrodzony" i "nabyty". Homoseksualizm na podlozu nerwicowym moze byc bardzo silna i zdecydowana preferencja, a jest "nabyty". Nie wiem, czy bylas na jakiejs obronie doktoratu czy zebraniu naukowym instytutu - polecam. Tam to sie dopiero przypierdalaja! To co my tu we dwoje uprawiamy, to tylko takie akademickie sprzeczki ;-). Niemniej milo by mi bylo od kolezanki z tych samych studiow uslyszec cos do rzeczy, dowiedziec sie czegos nowego, a nie wkurzac sie ogolnikami ubranymi w tak bliski mi jezyk ;-) Zdrowka Fnoll Krytyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Wrodzony i nabyty - polemika osobista (do Fnolla) IP: *.acn.waw.pl 29.06.01, 00:19 Gość portalu: Fnoll napisał(a): > Moje uwagi do twoich postow to nie sa "przepychanki slowne". Zdarza ci sie pisa > c > dosc beztrosko rzucajac stwierdzenia nie pokrywajace sie z rzeczywistoscia, w > jezyku naukopodobnym - i to staram sie napietnowac, uzywajac rzeczowych > argumentow. Wybacz, nie widzę tych rzeczowych argumentów. Postaraj się je przedstawiać, zamiast skupiać się na przytykach osobistych. > Irytuje mnie twoje "podszywanie sie" pod psychologie jako nauke, > bo robisz jej tym samym spora krzywde. Wysylasz w swiat cos, co niby ma byc > twierdzeniem wypracowanym przez naukowcow, a wcale nim nie jest. > Mow swoim glosem, jesli sie w czyms nie bardzo orientujesz! Słuchaj, kolego, teraz Ty się zagalopowałeś. W niniejszym wątku nie twierdziłam, że coś wiem na pewno ani nie podpierałam się żadnymi autorytetami naukowymi. Jak mi się zdaje, zaczęłam bardzo ostrożnie, prosząc o wyjaśnienie przedstawionej przez Ciebie koncepcji i dla jasności informując Cię o posiadanych przeze mnie wiadomościach, co nie znaczy JEDYNIE SŁUSZNYCH wiadomościach. Jeśli masz problemy z interpretacją, to po prostu zapytaj. > Niemniej milo by mi bylo od kolezanki z tych samych studiow usly > szec cos do > rzeczy, dowiedziec sie czegos nowego, a nie wkurzac sie ogolnikami ubranymi w > tak bliski mi > jezyk ;-) No cóż, i jak dotąd - vice versa. :) Może tylko z pominięciem wkurzania się, bo byłaby to lekka przesada aż tak poważnie traktować zabawę, którą jest obecność na tego typu forum. Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midnight Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 16:41 Dodam tylko, ze badania naukowe dowiodly, iz odsetek homoseksualnie zorientowanych dzieci wychowanych przez homoseksualnych rodzicow jest taki sam jak w przypadku rodzicow heteroseksualnych, niech wiec straznicy "normalnosci" spoleczenstwa spia spokojnie. :-) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.*.*.* 31.07.01, 11:48 z tego co się orientuje sznowny P.Fnoll to zgodnie z prawami genetyki ktore ukształtowały się na tej planecie przez miliony lat .To wszystkie organizmy żywe poczynając od bakteri po człowieka , nastawione są na podtrzymanie gatunku. Więc twierdzenie że homoseksualizm jest czymś normalnym i podawanie na to przykładów ze starożytnej Grecji jest raczej słabym argumentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Jak potrzebują dzieci do zabawy to co mają zrobić ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Homoseksualizm IP: 194.204.161.* 28.06.01, 09:58 bo jest to sprzeczne z naturą, biblią, różnymi naukami np. Arystotelesa. Już nie wspomnę, że facet całujący się z drugim facetem powoduje odruch wymiotny. Do tego dochodzą jeszcze krzyki pedałów jacy to oni są ucieśnieni, a te wstrętne homofoby tak utrudniają im życie. No i jeszcze małżeństwa i adpocja. M i Ms - a może wyjdź/ożeń się - nie wiem, jak do Ciebie się zwracać, bo w twoim związku nie wiem jaką rolę pełnisz - np. z kaloryferem, bo uczucia ma gorące? hę? Ale nie martw się wyleczą was z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Gowno prawda IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 10:07 Natura ma szerokie plecy i wyglada na to ze musi znosic duzo bredni - popatrz na zwierzeta i potem pisz o naturze ! Nie szukaj w dzungli, psy ci wystarcza ! Nie wspominam nawet o slimaczkach bo cie w depresje wpedze. Mnie sie zbiera na wymioty jak widze wojny i ludzi umierajacych z glodu, dzieci szkieletowate konajace z biegunki i zebraka na ulicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Gowno prawda IP: 194.204.161.* 28.06.01, 10:17 Gość portalu: Malwina napisał(a): > Natura ma szerokie plecy i wyglada na to ze musi znosic duzo bredni - popatrz n > a zwierzeta no tak porównanie z pedałami bardzo trafne. Suki często zabijają swoje młode, co nie znczy, że ludzie mają na to przyzwolenie, "bo tak jest w naturze" > Mnie sie zbiera na wymioty jak widze wojny i ludzi umierajacych z glodu, dzieci > szkieletowate konajace > z biegunki i zebraka na ulicy ! Idź pomagać jako wolontariusz, z tej strony naprawdę nie chce się wymiotować, tylko pomagać chorym ludziom. Zupełnie inaczej odbiera się taką rzeczuwistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Gowno prawda IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 11:38 Bardzo goraco bym chciala ale musze zapieprzac codziennie do roboty zeby siebie i dziecko utrzymac bo zaden facet na moje lakiery do paznokci nie pracuje. A nawet gdyby pracowal to by nie wystarczylo by mi pozwolic na wolontariaty (milionerzy na chodniku nie leza, a ja sie nie sprzedaje ;) Dzieki za rade ktora jest rownie gleboka jak wywody biblijne o homo ! Wiecej milosci i tolerancji, siostro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 10:24 Gość portalu: gośka napisał(a): > bo jest to sprzeczne z naturą, Nie jest sprzeczne z naturą nic, co w tej naturze występuje. :) Niezbadane są wyroki ewolucji. ;) > biblią, różnymi naukami np. Arystotelesa. Taaak, samoloty też są sprzeczne z Biblią, bo gdyby Bóg chciał, żeby ludzie latali, to dałby im skrzydła. :) > Już > nie wspomnę, że facet całujący się z drugim facetem powoduje odruch wymiotny. Zawsze noś przy sobie aviomarin! > Do tego dochodzą jeszcze krzyki pedałów jacy to oni są ucieśnieni, a te > wstrętne homofoby tak utrudniają im życie. Jakby ktoś miał co do tego wątpliwości, to wystarczy przeczytać Twoją wypowiedź. :) > No i jeszcze małżeństwa i adpocja. M > i Ms - a może wyjdź/ożeń się - nie wiem, jak do Ciebie się zwracać, Transseksualizm to troszkę co innego,wiesz? > bo w twoim > związku nie wiem jaką rolę pełnisz - np. z kaloryferem, bo uczucia ma gorące? > hę? Ale nie martw się wyleczą was z tego Wątpię. :) A poza tym im z tym dobrze. :) Natomiast leczenie to by się przydało Tobie, kochaniutka, ale niestety tego typu przypadki są raczej beznadziejne. :) Pozdrówka, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Homoseksualizm IP: 194.204.161.* 28.06.01, 10:30 Nie jestem twoją kochaniutką. I jestem normalna, za poglądy nikogo się nie leczy. Piszesz, że jest im z tym dobrze, pedofim także - więc dlaczego leczy ich się przymusowo - przecież oni tak kochają dzieci? A nekrofilia - przecież nie robią nikomu nic złego? To też ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 10:50 Gość portalu: gośka napisał(a): > Nie jestem twoją kochaniutką. I jestem normalna, za poglądy nikogo się nie > leczy. A powinno! ;) Szczególnie w przypadku tego typu niczym nieuzasadnionej zawziętości, jaką Ty prezentujesz. > Piszesz, że jest im z tym dobrze, pedofim także - więc dlaczego leczy > ich się przymusowo - przecież oni tak kochają dzieci? A przy okazji robią im krzywdę. Homoseksualiści wchodzą w kontakty seksualne zupełnie dobrowolnie. > A nekrofilia - przecież > nie robią nikomu nic złego? To też ok? Nieboszczykowi pewnie wszystko jedno. ;) Dosyć, Gosiu. Twoja nieznajomość tematu przy jednoczesnym zacietrzewieniu nie wróży konstruktywnej dyskusji, a z fanatykami nie zwykłam podejmować polemiki. Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:25 Gość portalu: gośka napisał(a): > Nie jestem twoją kochaniutką. I jestem normalna, za poglądy nikogo się nie > leczy. Piszesz, że jest im z tym dobrze, pedofim także - więc dlaczego leczy > ich się przymusowo - przecież oni tak kochają dzieci? A nekrofilia - przecież > nie robią nikomu nic złego? To też ok? A czym jest wedlug Ciebie normalnosc? Skoro Ty zyjesz zgodnie ze swoimi zasadami to moze powinnas dac zyc innym. Nie wpieprzajac sie do ich zycia. Ja jestem lesbija, jestem tego swiadoma, dobrze mi z tym kim jestem i jaka jestem i nie mam zamiaru sie zmieniac dla takiej osobki jaka Ty jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameba Re: Homoseksualizm IP: 195.117.174.* 02.07.01, 11:08 Gość portalu: Bianka napisał(a): > Gość portalu: gośka napisał(a): > > > bo jest to sprzeczne z naturą, > > Nie jest sprzeczne z naturą nic, co w tej naturze występuje. :) Niezbadane są > wyroki ewolucji. ;) > > > biblią, różnymi naukami np. Arystotelesa. > > Taaak, samoloty też są sprzeczne z Biblią, bo gdyby Bóg chciał, żeby ludzie > latali, to dałby im skrzydła. :) > > > Już > > nie wspomnę, że facet całujący się z drugim facetem powoduje odruch wymiot > ny. > > Zawsze noś przy sobie aviomarin! Awiomarin, droga Bianko, stosuje sie przy kinotozie, ma to związek z gwałtowną reakcją organizmu na zmianę jego położenia w przestrzeni.Nie zachodzi to w wyżej opisanym przypadku. A myślę, że Gośce chodziło o względy estetyczne;-) Pozdrawiam czepliwa ameba > > > Do tego dochodzą jeszcze krzyki pedałów jacy to oni są ucieśnieni, a te > > wstrętne homofoby tak utrudniają im życie. > > Jakby ktoś miał co do tego wątpliwości, to wystarczy przeczytać Twoją wypowiedź > . > :) > > > No i jeszcze małżeństwa i adpocja. M > > i Ms - a może wyjdź/ożeń się - nie wiem, jak do Ciebie się zwracać, > > Transseksualizm to troszkę co innego,wiesz? > > > bo w twoim > > związku nie wiem jaką rolę pełnisz - np. z kaloryferem, bo uczucia ma gorą > ce? > > hę? Ale nie martw się wyleczą was z tego > > Wątpię. :) A poza tym im z tym dobrze. :) Natomiast leczenie to by się przydało > > Tobie, kochaniutka, ale niestety tego typu przypadki są raczej beznadziejne. :) > > Pozdrówka, > Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:31 Estetyka-pojecie wzgledne, odbierane roznie przez rozne osoby... uksztaltowane przez szereg czynnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:22 Bardzo interesujace jak na istotne tematy wypowiadaja sie osoby nie majace zielonego pojecia. Nie znajace ani jednej osoby homoseksualnej, jej uczuc, zachowan, zycia. Nie wiedzace nic, nic, nic... Zal mi Cie Kobieto. Moze najpierw powinnas doswiadczyc kilku rzeczy w swym pustym i plytkim zyciu aby wypowiadac sie o NAS. Magda (jawna lesbijka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Homoseksualizm IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 04.07.01, 09:27 Moze idiotów tez da sie wyleczyć, pomyśl czasem ! hetero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Homoseksualizm IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 28.06.01, 10:15 Gość portalu: M and Ms napisał(a): > Homoseksualizm zostal uznany przez Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne za > zachowanie normalne. Dlaczego tylu ludzi nie chce przyjac tego stanowiska do > wiadomosci? Homoseksualizm to defekt natury i jako taki nie moze / chyba / byc traktowany jako normalny stan organizmu, co oznacza ze jest stanem chorobowym./Moze wypowie sie polski medyk obyty z tematem i wyjasni szczegołowo / Problem jak sadze polega bardziej na tym aby ludzi o takiej orientacji seksualnej traktowac tak samo jak tych zdrowych czyli ich nie dyskryminowac / cokolwiek to oznacza/. / To jest ten sam problem co z niepełnosprawnymi w Polsce których tez powinnismy traktowac jak zdrowych, powstają Towarzystwa, zbieraja sie gremia a ciągle z uporem maniaka , buduje sie schody gdzie popadnie / problem wozkow inwalidzkich!/ To tylko dygresja./ A trzymajac sie tematu cała masa ludzi mieszka poza Ameryka i o takim Towarzystwie nie ma zielonego pojecia, pewnie i wielu Amerykanow takze ,ale maja swoj sposob widzenia moralnosci i orientację seksualną jaka posiada wiekszosc./ Moze ktos zna statystyki!/ Bardzo trudno jest zmienic ludzka psychike .Chyba najtrudniej! A moze w tym Towarzystwie zasiadaja homoseksualisci? /W pytaniu chodzilo o kwestię tolerancji . To niestety odwieczny problem spoleczny ludzkosci a takze tej postepowej Ameryki! A gdzie były inne Amerykańskie Towarzystwa gdy to u nich szalał rasizm , zresztą chyba do dzis nie uwolnili sie od tego problemu.Nie zachlystujmy sie wiec ta pseudo-tolerancja w amerykanskim wydaniu.A idac dalej w dyskusji to bodajze w Holandii zezwolono na zwiazki malzenskie ludzi kochajacych inaczej z adopcja dzieci wlącznie !!! A czy ty/ wy - M and Ms chcielibyscie byc adoptowanym dzieckiwm dwoch mamuś czy dwoch tatusiow ?? bo ja nie , mimo ze generalnie nie mam nic do tego z kim kochaja sie moi znajomi. Proponuje wiec rozszerzyc temat na : inteligentnych inaczej "kolorowych "inaczej wierzacych inaczej , i wreszcie myslacych inaczej .... niz , no wlasnie , kto... Pozdrowiania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 11:33 Gość portalu: alka napisał(a): > A trzymajac sie tematu cała masa ludzi mieszka poza Ameryka i o takim > Towarzystwie nie ma zielonego pojecia, pewnie i wielu Amerykanow takze Ale o WHO każdy średnio inteligentny człowiek pojęcie zapewne ma. :) A tu chodzi przede wszystkim o decyzję WHO. Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 19:27 ...moje dwa grosze do tematu. Chciałby zwrócić Wasza uwagę na jeden aspekt w tej kwestii. Ponieważ homoseksualizm jest nienormalny (z punktu biologicznego) to zawsze, bez względu, jaki stosunek reszta ma do tej kwestii, homoseksualiści będą podatni na nerwice itp. I tak podświadomie czy tez nie będą oni dążyć do akceptacji ich homoseksualnosci przez resztę, co przyczynia się do ich bardzo aktywnego życia seksualnego, które jest często skierowane w kierunku ludzi normalny, którzy poniekąd powinni zrównoważyć ich stan psychiczny. Jakie są tego konsekwencje chyba nie musze nadmieniać. Myślę, ze dużą role w rozwiązaniu tego problemu będzie kiedyś miała wczesna edukacja o homoseksualizmie. Być może, ze naukowcy dostarcza nam rozwiązań genetycznych i wyprostują wszystkich. Kto wie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Homoseksualizm i nerwica IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:33 Ja nie jestem homo i jestem podatna na nerwice - i co ty na to ? I przestan udawac ze nie wiesz dlaczego ci ludzie maja tak zaplute i stresowe zycie : presja spoleczenstwa, opinii publicznej, wyjecie spoza prawa, doktorku Freudzie, to co ? A znajdz tu kompana na zycie jak ja hetero nie hetera, piekna, wrazliwa, wyksztalcona, nie potrafie .... Sam ku klux klan i miekkie...narkotyki, ohhhh, zycie jest ciezkie ....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Homoseksualizm IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 28.06.01, 19:40 Ludzie przyjeli do wiadomosci ale nie musza sie z tym zgadzac. Jak w Twojej opinii powinna wygladac taka sytuacja. Chodzisz na silownie, plywalnie etc.przebierasz sie i bierzesz prysznic w miejscu przeznaczonym dla Twojej plci. Powinines/as czuc sie "aseksualnie" niestety tak nie jest bo sie okazuje ze jakies parenascie procent facetow/kobiet patrzy na ciebie nie jak na swa wlasna plec ale jak na obiekt seksualny czego zreszta nie skrywaja (zdarzaja sie propozycje). Mam z tym przejsc do porzadku dziennego ? i czuc sie niezbyt komfortowo czy zaproponowac odzielna przebieralnie dla homo/heteroseksualnych albo dawac sie spychac w mniejszosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 19:49 Podobne i ja miałem doświadczenia, (dlatego zacząłem od dwóch moich groszy) Na pewno nie ma sensu czekać na genetyków -i ktos powinien cos robić w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 19:50 Gość portalu: a psik napisał(a): > Chodzisz na silownie, > plywalnie etc.przebierasz sie i bierzesz prysznic w miejscu przeznaczonym dla > Twojej plci. Powinines/as czuc sie "aseksualnie" niestety tak nie jest bo sie > okazuje ze jakies parenascie procent facetow/kobiet patrzy na ciebie nie jak na > swa wlasna plec ale jak na obiekt seksualny Parenaście procent? Toż w całej populacji homoseksualistów jest zaledwie kilka procent. :) Biorąc pod uwagę te dane bazowe, prawdopodobieństwo spotkania homoseksualisty pod prysznicem w siłowni jest naprawdę nikłe. > Mam z tym przejsc do porzadku dziennego ? i czuc sie niezbyt komfortowo czy > zaproponowac odzielna przebieralnie dla homo/heteroseksualnych albo dawac sie > spychac w mniejszosc ? No, o spychaniu w mniejszość to mógłbyś mówić, gdybyś brał prysznic w klubach gejowskich. ;) Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 20:05 nie jest az tak zle. a psik troche przesadza. poczekajmy, moze jakis homo wypowie sie w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Homoseksualizm IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 28.06.01, 20:48 he he he (pozwolilem sobie tutaj zarechotac ) a bylas kiedys na silowni gdzie sie chodzi potrenowac w czasie przerwy w pracy ? (zaznaczam ze nie o Polske mi chodzi, bo tu wiekszoac gejow "w szafach jeszcze siedzi").Ostatnio rozmawialem z dziewczyna na imprezie. Narzekala ze w przypadku jej zawodu (architekt wnetrz) faceci po trzydziestce jezeli sa wolni, a ona jest nimi zainteresowana to okazuje sie ze w wiekszosci sa gejami i wierzaj mi ta wiekszosc to nie mniejszosciaowe 5 %. A kluby gejowskie fuj... fuj... fuj... jestem porzadnym "homofobem" i moi znajomi geje o tym wiedza. Tak to juz jest, ze oni maja swoj sposob widzenia swiata, a ja mam moj i jakos sie nawzajem szanujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 21:03 Nigdy nie byłem na siłowni a wiec nie będę się spierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll re: dobre i zle "homofoby" IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 21:10 > A kluby gejowskie fuj... fuj... fuj... jestem porzadnym "homofobem" i moi > znajomi geje o tym wiedza. Tak to juz jest, ze oni maja swoj sposob widzenia > swiata, a ja mam moj i jakos sie nawzajem szanujemy. Drogi A_psiku, jak wszystkie "homofoby" beda tobie podobne, to bedzie juz klawo i calkiem zwyczajnie - i to by sie mnie bardzo podobalo. Bo bedzie sie dalo pogadac. A ja lubie jak ludzie potrafia ze soba pogadac :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: re: dobre i zle IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 28.06.01, 22:42 ja z nimi nie gadam ja tylko z nimi pije. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 23:09 Gość portalu: a psik napisał(a): > Ostatnio rozmawialem z dziewczyna na imprezie. Narzekala ze w > przypadku jej zawodu (architekt wnetrz) faceci po trzydziestce jezeli sa wolni, > a ona jest nimi zainteresowana to okazuje sie ze w wiekszosci sa gejami i > wierzaj mi ta wiekszosc to nie mniejszosciowe 5 %. Nic w tym dziwnego, że szukając wśród wolnych mężczyzn po 30. odsetek homoseksualistów będzie wyższy niż dla całej populacji, bo homoseskualiści zazwyczaj się nie żenią, a mężczyźni heteroseksuali zazwyczaj po 30. są już żonaci. Pozdrawiam, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
leslawc Do Bianki o: Homoseksualizmie tym razem z tekstem ;) 03.07.01, 08:27 Cosik mi sie poknocilo moze jeszcze jest za wczesnie na pisanie Najpierw poslalem pusta wypowiedz potem napisalem i wyslalem ale nie widze jej na forum moze gdzies jest wiec sorki ja sie powtarzam Mieszkam w Niemczech w duzym miescie i chodze chetnie na plywalnie poplywac. Bez tloku w basenie mozna to robic albo o 7 rano w sobote lub w niedziele lub po 21.00 w tygodniu. Ja lubie spac rano.........i chodze wieczorami a w tym czasie pod prysznicami jest 80% homo co sie na ciebie gapia onanizujac sie lub spojrzeniami dajac do zrozumienia .....swoje desires. Kiedys mnie to szokowalo bulwersowalo teraz nie zwracam juz na to uwagi. Tylko plecami sie do nich nie mozna odwrcic bo mogloby to byc falszywie z ich strony zrozumiale. Tak Bianko jak nie wierzysz to zapraszam do Monachium na plywalnie do meskich prysznicow.;) Pozdrawiam Leslaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: hetero czy homo - nieladnie IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 21:20 Napastowanie seksualne jest aspoleczne zarowno w wykonaniu homoseksualisty jak i heteroseksualisty. Wiesz, sekretarka moglaby rzec - przychodze do biura, a tam wszyscy ci oblesni faceci oblepiaja mnie wzrokiem, a szef zawsze stara sie mnie pomacac. Ale to naprawde nie znaczy, ze wszyscy mezczyzni to swinie. ;-)))) Takze gejow, ktorzy napastliwie podrywaja w przebieralniach, powinno sie "temperowac", ale nie dlatego, ze sa gejami, ale dlatego, ze zachowuja sie nie w porzadku. Stosuja sie tu te same normy co w savoir-vivre damsko-meskim. Tepic nalezy chamstwo, a nie orientacje seksualna - i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:40 Gość portalu: a psik napisał(a): > Ludzie przyjeli do wiadomosci ale nie musza sie z tym zgadzac. > Jak w Twojej opinii powinna wygladac taka sytuacja. Chodzisz na silownie, > plywalnie etc.przebierasz sie i bierzesz prysznic w miejscu przeznaczonym dla > Twojej plci. Powinines/as czuc sie "aseksualnie" niestety tak nie jest bo sie > okazuje ze jakies parenascie procent facetow/kobiet patrzy na ciebie nie jak na > A co powiesz o osobach heteroseksualnych, mezczyznach "przytulajacych sie" w zatloczonych autobusach, tramwajach do kobiet? to normalne? idac ulica tysiace oblesnych spojrzen i mysli "niezla dupa, fajnie ja przeleciec" Czy to nie przeszkadza? > swa wlasna plec ale jak na obiekt seksualny czego zreszta nie skrywaja > (zdarzaja sie propozycje). > Mam z tym przejsc do porzadku dziennego ? i czuc sie niezbyt komfortowo czy > zaproponowac odzielna przebieralnie dla homo/heteroseksualnych albo dawac sie > spychac w mniejszosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKI Rozumiem lesbijki, kobiety sa piękne, ale homole ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:47 Kobieta jest piękna. A homol ! Po co miałbym korzystac z czyjegos odbytu ? Albo udostępniać mój ? Wolę co innego. Naprawdę ! Sprobujcie homole, może sie wam spodoba ? A że jakiś paranoiczny związek na zadupiu USA wysmrodził jakiś tekst to jeszcze o niczym nie świadczy. Pewnie nieźle się zabawili, mieli sporo bąbelków w organźmie no i bzdury powypisywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Rozumiem.. .., ale homole ? IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 29.06.01, 08:06 Gość portalu: JKI napisał(a): > Kobieta jest piękna. A homol ! Po co miałbym korzystac z czyjegos odbytu ? Albo > > udostępniać mój ? Wolę co innego. Naprawdę ! Sprobujcie homole, może sie wam > spodoba ? A że jakiś paranoiczny związek na zadupiu USA wysmrodził jakiś tekst > to jeszcze o niczym nie świadczy. Pewnie nieźle się zabawili, mieli sporo > bąbelków w organźmie no i bzdury powypisywali. Tym tekstem udowodniles wszystkim, ze twoja meskosc miesci sie w przyjetych normach " normalnosci " , ale niestety zadna w tym twoja zasluga, po prostu taki sie urodziles. I dlatego nie podoba mi sie forma jakiej uzywasz w stosunku do tych kochajacych inaczej.Brak ci elementarnej tolerancji.A to Towarzystwo, juz pisałam, tez wydaje mi sie podejrzane ... A o tym ze " dziura dziurze " nierowna wiadomo od zawsze i to nie tylko w kontekscie " homo-lesb". Zgadzam sie z Fnoll,em ze to glownie sprawa taktu i kultury osobistej. Tylko co zrobic z HIV - em. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: obudzic sie ze snu IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 09:11 Nie ma sensu wypowiadac sie na temat skrajnej tresci odbytowej (choc trzeba moze zwrocic uwage tej podnieconej osobie ze nikt nie przygotowuje ataku na jej odbyt - moze jej odpusci i bedzie mogla zyc swobodnie nie przyklejajac sie ciagle do scian ;) Natomiast mala uwaga do postu nastepnego : wirusik nie dotyczy TYLKO homo i trabi sie o tym od dawna ! Populacja najbardziej wyexponowana sa ...KOBIETY. Czy musze tlumaczyc dlaczego ? Po prawdziwej katastrofie w Afryce, wedle raportu ONZ sprzed czterech dni, przyszedl czas na kraje wschodniej europy. Zwazywszy pewne niewatpliwe zacofanie Pl i religijnosc godna muzulmanow, boje sie ze trup bedzie padal gesto. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Malwina is cool jak mówią zwolennicy bb IP: 217.153.50.* 29.06.01, 13:59 Gość portalu: Malwina napisał(a): > Nie ma sensu wypowiadac sie na temat skrajnej tresci odbytowej (choc trzeba moz > e zwrocic uwage tej > podnieconej osobie ze nikt nie przygotowuje ataku na jej odbyt - moze jej odpus > ci i bedzie mogla zyc > swobodnie nie przyklejajac sie ciagle do scian ;) Malwina: nie pisze się ";)". To jest błąd. Poprawnie: ").". A co do odbytu to jest to podstawowy zamiennik homola i trudno to ignorować. Myślę, że tylko tolerancyjni powinni się przyklejać do ścian, bo zaprzyjaźniony pedał może im przez pomyłkę zrobić kuku. > > Natomiast mala uwaga do postu nastepnego : wirusik nie dotyczy TYLKO homo i tra > bi sie o tym od > dawna ! Populacja najbardziej wyexponowana sa ...KOBIETY. Czy musze tlumaczyc d > laczego ? > > Po prawdziwej katastrofie w Afryce, wedle raportu ONZ sprzed czterech dni, prz > yszedl czas na kraje > wschodniej europy. Zwazywszy pewne niewatpliwe zacofanie Pl i religijnosc godna > muzulmanow, boje > sie ze trup bedzie padal gesto. :( Znowu jakies gówniane ";(". Czy wy ludzie nie znacie normalnie przyjętych znaków interpunkcyjnych ? A co do zacofania i religijności godnej muzułmanów to co ? Ma nastąpić pełny luz, kolejkowanie czy co tam jeszcze ? To pewnie niewielu przy życiu się ostanie. Może być lepiej zacofańcem ale żywym ? I zdrowym ? Malwina: w tym co tu napisałaś nie widzę logiki. Jak są ludzie zacofani i zbyt wg ciebie religijni to chyba nie będzie się rozprzestrzeniać adidas, co ? To chyba dobrze, czy wolisz jednak epidemię ? Życzę ci przetrwania wśród tych nie tak jak ty nowoczesnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Malwina is bad IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:12 Czy ktos moze temu kretynowi wytlumaczyc ze to nie znaki przestankowe ! a nawet nie przystankowe ! (ufff ! ku klux klan zawsze zywy !) Sklonil mnie ten post do retrospekcji mojego wyuzdanego zycia seksualnego i jestem przy 356 facecie ! Wynika z tego ze tak tragicznie nie jest jak mogloby sie wydawac, bo przeciez z kims musialam sie tego tamtego. No, musze przyznac bez bicia ze nie bralam ich spod kosciola ;-) O rany, gdybym ja tego J(F)K miala pod reka to bym wam takie zdjecia potem przyslala ze az !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Malwina is very stupid sth IP: 217.153.50.* 29.06.01, 14:53 Gość portalu: Malwina napisał(a): > Czy ktos moze temu kretynowi wytlumaczyc ze to nie znaki przestankowe ! > a nawet nie przystankowe ! > (ufff ! ku klux klan zawsze zywy !) Znaki przestankowe, przystankowe a ku klux klan. Czy wiesz co to jest ? Najgorzej jak takie coś co ma inteligencję jednej, no może dwóch kur zabiera się za filozofowanie. Pewnie stwierdzisz, że nie jestem tolerancyjny a i jeszcze pewnie agresywny bo ty tak łagodnie do mnie przemawiasz od początku. > > Sklonil mnie ten post do retrospekcji mojego wyuzdanego zycia seksualnego i jes > tem przy 356 facecie ! > Wynika z tego ze tak tragicznie nie jest jak mogloby sie wydawac, bo przeciez z > kims musialam sie tego > tamtego. No, musze przyznac bez bicia ze nie bralam ich spod kosciola ;-) Niezła jesteś. Jakbyś wyszła na szosę to byś jeszcze z tego forsę miała. I znowu to śmieszne ";-)" na końcu zdania. Kropka, Malwina, kropka zupełnie starczy. To coś nic nikomu, nawet i tobie sądząc z odpowiedzi, nie mówi. A chętnych na swoje usługi możesz brać skąd chcesz: spod kościoła, meczetu, synagogi. Co wolisz. Mamy w końcu demokrację. > O rany, gdybym ja tego J(F)K miala pod reka to bym wam takie zdjecia potem przy > slala ze az !!!!!! Nie sądzę. Zawsze unikałem takich panienek ze względu na wrodzony strach przed chorobami "W" a ostatnio wirusem HIV. Była to dla mnie rzeczywiście bariera i dlatego z byle kim do łóżka nie chodziłem. Dzięki temu żyję i nawet mam trochę oszczędności. Wiadomo, jak nie musiałem się leczyć no to mam forsę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Malwina is very nice IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:23 627...628...629..(impotent)...630...631...no, badzmy powazni. Prosze pana ja jestem tak stateczna kobieta ze nawet swiete sie do mnie nie umywaja nie mowiac juz o fiatach nawet wymytych (czy to od fiat voluntas tua), ja szosy to na oczy nie widzialam, nawet nie wiem co to jest, nic tylko pater noster qui est in celis sanctificetur nomen tuum adveniat regnum tuum ...a potem na mnie lux splywa i peace tez. Ja przepraszam ze tak pana wodze na manowce a tu w rzeczywistosci cnota mi uszami wychodzi. Ja juz z pana kpic nie bede bo to nie ladnie, nie nalezy krzywdy blizniemu... A pan mi obieca, prosze pana, ze nie bedzie pan kuszony relacjami sadomasochistycznymi ze mna (ja jestem slaba istota i nie wiem czy bede mogla panowac zawsze nad soba, ale pan to wie bo pan kobiety zna jak nikt i zycie pan tez zna) i pojdzie sobie pan na jakies forum Wprost albo inna wieze, ja panu zycze szczescia i pomyslnosci na nowej drodze zycia i z gory dziekuje za kontrybucje w moje wysilki pozostania czysta, bez skazy :-) messa ita est Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Baba ma chyba szmery pod kopułą IP: 217.153.50.* 29.06.01, 15:31 Jedyne skojarzenie jakie mi przychodzi to groch z kapustą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Baba na pewno szmery pod kopułą IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:42 Prosze pana, ja rozumiem, ale niech sie pan nie przejmuje, po prostu matka natura nie wyposazyla pana w kawior z szampanem co nie znaczy ze nie istnieja ludzie ktorzy moga pana pokochac i docenic. Napewno tacy sa, prosze isc, poszukac, prosze sobie trudu nie zadawac, to na nic, szanowny panie, pan tu czas traci, a mnie znow biesy kusza . No i jaki z tego pozytek ? Zaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: Och, Malwino... ;-) IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 16:15 Cos tak czulem, ze tak po prawdzie jestes perwersyjna przeorysza! Skad jestes? Bo ja z Krakowa od Dominikanow. Moze by tak prywatnie porozwazac pare teologicznych kwestii? Zaprosimy jeszcze JK (nie zdziwilbym sie, gdyby ten swintuch byl jednym z wiernych, ktorych poznalem w zeszlym roku na pielgrzymce z Drezna do Czestochowy, cos mi sie tak widzi), kupie mu ladna skorke i kulke do buzi i bedzie klawo. Z blogoslawienstwem brat Fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: co za miasto ...! IP: *.abo.wanadoo.fr 02.07.01, 09:10 ...masz szczescie, najpiekniejsze miasto, wiem co mowie- studiowalam, oh ah - wspomnienia, wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Co zrobić z HIV ? IP: 217.153.50.* 29.06.01, 13:46 Proponuję: 1. przestać rżnąć małpy, 2. przez chćby jakiś czas przestać rżnąć wszystko co się rusza czyli ograniczyć się do jednego partnera, 3. przestać wierzyć w szczelność prezerwatyw, bo to tylko hasło reklamowe producentów gumek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: Rozumiem lesbijki, kobiety sa piękne, ale homole ? IP: 195.116.124.* 30.07.01, 19:15 a lesbijki wsadzajace sobie-przepraszam za doslownosc-palce w odbyt sa nadal piekne? i juz nie zboczone... smieszny jestes w swojej nie konsekwencji.A CO DO ODBYTU WIESZ MI NIE WSZYSCY HOMO SIE NIM INTERESUJA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Homoseksualizm IP: *.anonymizer.com 29.06.01, 09:19 Ten kto nie chce przyjac tego do wiadomosci jest pod wplywem uprzedzen i stereotypow. Trzeba mu wybaczyc, po prostu tacy ludzie sa zacofani w rozwoju spolecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasa Re: Homoseksualizm IP: *.statsbiblioteket.dk 29.06.01, 12:41 Chyba ze sobie wezmiecie na wstrzymanie tej wiecznej rui.To wlasnie to jest NIENORMALNE w stosunku do natury i tu jest przyczyna wszystkich klopotow. Nadczynnosc hormonalna , czyli wieczne p... sie to jest NIENORMALNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Caly Ten Seks IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 13:34 > Nadczynnosc hormonalna , czyli wieczne p... sie to > jest NIENORMALNE! Taaa, a Sting potrafi kochac sie 10 godzin non-stop! (pewnie jest tantrysta) Ten to dopiero ma nadczynnosc! A slyszales o tym ze CZARNI maja DUZE, a Polacy to takie w ogole niewielkie...? To jest dopiero STRASZNE i NIENORMALNE a nawet ZBOCZONE!!! Taa, bo wiecie, ze jakby ludzie w swej wiekszosci mieli udane zycie seksualne, to nie byloby drugiej wojny swiatowej? No bo jak - komu by sie chcialo zycie narazac, skoro zycie jest tak dobre i przyjemne? Natomiast starozytni Izraelici mieli zakaz uprawiania seksu przynajmniej na trzy dni przed walka - sprytni byli. W Polsce natomiast mamy takie seksualne zahamowania, ze gdyby nie nasza dosc anarchistyczna natura, to mysle, ze moglibysmy spokojnie przystapic do podboju Europy. Niemcy faszystowskie ruszyly swiat "oczyszczac" z Zydow, my moglibysmy oczyscic go ze ZBOCZENCOW - czyli generalnie wszystkich tych, ktorzy twierdza, ze seks jest przyjemny i czlowiek go potrzebuje. I ze seks to cos wiecej niz kopulacja, wobec czego mozna mowic o kulturze seksu - dyskutowac ja i rozwijac, jak najbardziej publicznie. No ale jak tu rozwijac publicznie kulture seksu w kraju, gdzie tak wiele wplywowych osob zyje w celibacie? To by ich przeciez tak krepowalo... Nie twierdze, ze trzeba sie zachwycac widokiem namietnie calujacych sie kobiet czy mezczyzn, ale sadze, ze czlowiek dojrzaly seksualnie, z dobrze rozwinieta wlasna seksualnoscia (tego sie od pewnego momentu nie da zrobic samemu, jakkolwiek rozwoj seksualny czlowieka siega pierwszych chwil jego zycia) bedzie mial wieksza latwosc w zaakceptowaniu innosci seksualnej z tego prostego wzgledu, ze sfera seksu bedzie mu sie kojarzyla zdecydowanie pozytywnie. Fnoll Seksualny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: tak jest i musisz sobie strzelic w leb bo nic nie zmienisz ! IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:42 nam sie pierdoli (przepraszam) a tobie nie - jest mi przykro - czy moge w czyms pomoc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Strzel sobie Malwina kolejny numerek IP: 217.153.50.* 29.06.01, 14:59 Gość portalu: Malwina napisał(a): > nam sie pierdoli (przepraszam) a tobie nie - jest mi przykro - czy moge w czyms > pomoc ? Dlaczego jest ci przykro ? A w czym miałabyś mi pomóc ? Nie mam życzenia aplikowania sobie drogiego i długotrwałego leczenia. Sądząc po twojej wypowiedzi (ponad 300 facetów) jesteś jak duży fiat tuż przed kapitalnym remontem. Wprawdzie pakowny bo wielu miał pasażerów ale silnik nie trzyma ciśnienia, zawory stukają, olej wycieka. Kto by chciał się w takiego rzęcha pakować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: sliczny samolocik IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:05 ...jestem juz przy 500-set .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Brawo IP: 217.153.50.* 29.06.01, 15:08 Nie pisze się 500-set. Wystarczy 500. Albo pięćset. To jak idziesz po schodach wszyscy pewnie słyszą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Brawo IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:33 dzieki 100(krotne) za rady, nie wiem jak moglam dotad zyc bez nich. Bardzo mi bedzie pana brakowac. 100 -o oooo razy zegnam. (a nie pisze sie cyframi tylko literami w listach, bo wie pan to nie kulturalnie, zreszta tak jak i przechodzenie jezdni poza pasami, to nie jest KULTURALNE, cyfry prosze pana (a wiem to od absolwentki kolejarskiej szkoly zawodowej) pisze sie w ksiegowosci. I na necie (szepcze do mnie absolwentka szkoly handlowej). Ide zaraz sobie, poprosze ja to mi wytlumaczy co to net bo ja nie wszystko rozumiem. Licze na panska poblazliwosc i przebaczenie bo wiem zes pan do tego zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: od czasu gdy... IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:49 ...pan jan kowalski tu sie pojawil, gorzej byc mi nie moze (znow te biesy, cholera !) uchyle przed panem rabek tajemnicy : :-) = usmiech, wyraza sympatie (oczka nosek buziuchna, OK ?) ;-) = zart, ironia :-( = niezadowolenie, zawod, a nawet gniew adieu Malwina( to wszystko jej wina) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Jest tak jak myślałem IP: 217.153.50.* 29.06.01, 15:58 Dlaczego tak się podniecasz jak piszesz ? Czy to wina uginających się klawiszy ? Spokojnie, wyluzuj się. Ja tam na początku nic do ciebie nie miałem. Nawet i teraz. Ot, jest dziewoja, która chce uchodzić za tirówkę, jej sprawa. A co do znaków to myślę, że jak ktoś zna język polski dostatecznie, nie musi się nimi posiłkować. A jak się posiłkuje, to powinien zamieszczać każdorazowo legendę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Polecam posty JK !!! IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 15:57 Drodzy Internauci i Ty, Szanowny JK Pokrotce wytlumacze dlaczego polecam posty JK: JK jest dojrzalym i kulturalnym czlowiekiem, potrafi sie bardzo ladnie wyslawiac, i to z humorem, ma tez wiele autoironii, ktora ja osobiscie niezwykle sobie cenie. Duzo wie, i potrafi sie tym podzielic. To mi sie w nim podoba. Fajnie byloby, gdyby wiecej takich ludzi pisalo na forum. Z tego co wiem udziela sie na wielu listach dyskusyjnych (od filozofii po sprawy gospodarcze) od wielu lat, i wszedzie jego wklad jest bardzo ceniony. Nikt jednak nie wie gdzie mieszka ani jak wyglada, czym zajmuje sie na codzien etc. JK, bardzo chcialbym Cie poznac! Widze, ze interesujesz sie wirusami, mnie tez ten temat bardzo zajmuje, czy moglbym liczyc na wymiane wiedzy w tej kwestii? Jesli jestes moze nauczycielem, to bardzo bym liczyl na to, zeby moje dzieci mogly sie uczyc wlasnie u Ciebie. Z pozdrowieniami i zyczeniami dalszej udanej kariery w swiatku opiniotworczym Fnoll Fan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Jesteś fanem fenolu ? Jeśli źle zrozumiałem, przepraszam. IP: 217.153.50.* 29.06.01, 16:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Wreszcie___ktos__ broni___ godnosci__ czlowieka,___ BRAWO JK !!!! IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 16:35 Proponuje pana JK uhonorowac jakims orderem, a moze nawet ufundowac zagraniczna wycieczke? Ze swojej strony dam nawet 100 PLN. Czekam na wsparcie idei i dalsze propozycje. Swoj postulat uzasadnie w kilku punktach, w punktach dlatego, aby sam beneficjent mogl sie latwo rozeznac w czym rzecz: 1. Jest niezwykly. Malo kto na forum z taka kultura wlacza sie w dyskusje. 2. Wypowiada sie tylko na temat watku - co u forumowiczow jest rzadka cnota. 3. Szanuje kobiety, dzieci, starcow i w ogole wszystkich ludzi. 4. Nigdy nie dal upustu swym frustracjom korzystajac z anonimowosci forum, i, jak domniemywam, jest czlowiekiem bez frustracji - a wiec szczesliwym. 5. W zwiazku z pkt 4 - stanowi wzor dla dzieci i mlodziezy. 6. Walczy o czystosc polskiej mowy, mowy naszych ojcow, babek i onkli. 7. Broni przyrody - staje w obronie malp afrykanskich. 8. Angazuje sie w pomoc biednym i chorym. 9. Wspiera przesladowane mniejszosci. 10. Jest doskonalym znawca ludzkiej natury i omnibusem internetu. etc etc Fnoll Pod Wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Polecam posty JK !!! JASNE ! IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 16:05 cnotny dzien za cnotnym dniem leci a mnie nadzieja nie opuszcza, panie doktorze :-) Proponuje stworzenie specjalnej strony dla JK ( bez F) bo nalezy docenic prawdziwe wartosci gdy sie je spotka. z poparciem i powazaniem Malwina (kawior z szampanem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Mówimy Malwina, myślimy ble ble IP: 217.153.50.* 29.06.01, 16:09 Jak ty już coś napiszesz ! Chyba nie tylko klawisze ci się zacinają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Mówimy Malwina, myślimy bla bla IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 16:14 Czlowieku, musisz uwierzyc w siebie, jestes tego wszystkiego wart . Zapewniam cie. To tylko byla proba : bozia wyslala ci szatana i ty przez te probe brawurowo przeszedles. Wspaniale ! (oh, fnollku, poratuj mnie, on ma racje- mi sie naprawde korki przepalily, bede musiala uciekac....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Mówimy Malwina, myślimy bla bla IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 16:19 nie wiem czy nie za pozno ale moze jeszcze mam szanse na ten post N° 69 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Malwina: nie No a nr, tak jest lepiej po polsku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 22:54 Nie mam już niestety czasu aby z tobą wieść dyskusję, która z twojej strony była o niczym. Nijak się miała do mojej wypowiedzi. Ale na tym formum to reguła. Na ogół jest tak, że ja o krupie a dyskutant o dupie. Jak mu zwrócę uwagę to jest agresywny. To zaczynam takiego wyszydzać z premedytacją. Natychmiast wszyscy są oburzeni. Jak nie wierzysz prześledź parę moich "wymian poglądów". Ta bez uprzedzeń. Obiektywnie. Jakby ciebie nie dotyczyły. Juz do znudzenia przytaczałem wątek, w którym jacyś durnie pisali np.: "lepiej budujcie autostraty (gdzie indziej szpitale) a nie świątynie. Wskazywałem na realia powszechnie znane. Efektem były inwektywy. Piszę o homo w ten sposób, że jak muszą od urodzenia lub od namowy to trudno, ale nie róbmy z tego normy ani tż akcji propagandowej. Natychmiast jest afera. Dam sobie chyba spokój z tym forum bo myślę nikt nie chce tracić czasu na dyskusję z idiotami i w dodatku nie na temat. Trzymaj się. Z adresu wynika, że jesteś we Francji albo też korzystasz z serwera "osadzonego" w sieci francuskiej. Być może się mylę z tym lokowaniem ale w tym włąśnie kraju przegięto z tzw. tolerancją. Wiele razy tam byłem i na własne oczy widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll JK - do__nie___zobaczenia IP: *.ds.uj.edu.pl 30.06.01, 00:33 > Dam sobie chyba spokój z tym > forum bo myślę nikt nie chce tracić czasu na dyskusję z idiotami i w dodatku > nie na temat. dzieki, zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci :-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBIG Re: Homoseksualizm IP: 10.0.0.* / *.epac.to 30.06.01, 19:46 MYŚLĘ ŻE MALWINA JEST FACETEM.A PROPOS HOMO TO NIC PRZECIW NIM NIE MAM,ALE CZY MUSZĄ TAK BARDZO OBNOSIĆ SIĘ ZE SWOJĄ INNOŚCIĄ? GDYBY TAK DUŻO NIE KRZYCZELI O DYSKRYMINACJI,TO NIKT BY NA NICH NIE ZWRACAŁ UWAGI .ALE IM CHYBA O TO CHODZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Test na wyobraznie - dla ZBIG'a i nie tylko IP: *.ds.uj.edu.pl 30.06.01, 23:45 Wyobraz sobie, ze jestes gejem, budzi sie w tobie pozadanie, szukasz partnera, szukasz milosci. Uczucia ktore sie w tobie budza sa identyczne jak w zwiazkach damsko-meskich - wiec nie trudno powinno ci byc to sobie wyobrazic. Tylko zmien obiekt swoich uczuc z kobiety na mezczyzne (dla kobiet: z mezczyzny na kobiete). Wyobraz sobie siebie w wieku lat 14-tu, 16-tu, 20-tu, 30-tu itd. Szukasz mezczyzny swego zycia, byc moze go znajdujesz - wasza historia to namietnosc, watpliwosci, wiernosc, znudzenie, zdrady, tak jak miedzy mezczyznami i kobietami. I wyobraz sobie, ze to wszystko sie dzieje w otoczeniu, w ktorym teraz zyjesz, w ktorym zyles kiedys. Jak by sie zachowywali wobec ciebie twoi rodzice, znajomi, nauczyciele, przelozeni w pracy, twoj ksiadz spowiednik itp. ? Jak juz sobie to dobrze wyobrazisz, to sam powiedz - czy to nie jest troche skomplikowane? Delikatnie mowiac? Tak sobie dzis pomyslalem, ze kazda mniejszosc moze nas wiele nauczyc - o nas samych, o czlowieku w ogole. Ale mozemy tez pozostac ignorantami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Homoseksualizm IP: *.abo.wanadoo.fr 02.07.01, 11:02 A ja mysle ze wiem dlaczego ten biedny facet mysli (?) ze jestem facetem.... Malwinka, nie podobna do lalki Barbi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yapp Co ma zrobic ze sobš mlody gej? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 23:49 ktory widzi ze postawy w spoleczenstwie sa takie jakie sa - mam 19 lat a jeszcze sie z tym nie oswoilem, i nie wiem czy kiedykolwiek sie oswoje - nikomu jeszcze nie powiedzialem i nie wiem czy kiedykolwiek powiem. Caly czas tylko martwie sie i rtozmyslkam co ze soba robic - chcialbym sie do tego przyzywyczaic, zaczac normalne zycie, jakos sie urzadzic, ale brak mi odwagi zeby komukolwiek zaufac.... Juz nie mowiac ottym ze nawet gdybym komus powiedzial to i tak nie ma to wiekszego znaczenia bo wszyscy moi znajomi to hetero i nie wiedzialbym co robic dalej.... A takie postawy w Polsce jakie tu widac sa niestety wiecej niz powszechne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll internet dobry dla gejow (i nie tylko) - do yappa IP: *.ds.uj.edu.pl 02.07.01, 00:27 poszukaj chocby w sieci podobnych sobie - w towarzystwie razniej :-) no i pomysl sobie, ze mozesz byc szczesliwym gejem - bo mozesz pogadaj z ludzmi, ktorzy odnalezli sie w tej sytuacji, np niejaki ramzes pisujacy na forum >mezczyzna jest chyba calkiem sensowny powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yapp Re: internet dobry dla gejow (i nie tylko) - do yappa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 23:37 Dzieki ale szczerze mowiac to zupelnie nie wiem jak sie zabrac do tego... z internetem mam tyle wspolnego ze umiem sie nim odrobine poslugiwac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yapp Re: internet dobry dla gejow (i nie tylko) - do yappa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 00:04 Przpraszam ze o to zaytam - ale czy ty jestes gejem? Doswiadczyles tego samego z czym ja mam wlasnie do czynienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Jak to jest z gejami w ogóle ? IP: 217.153.50.* 02.07.01, 17:26 Otwieram przewodnik turystyczny: rozdział dla gejów. Czytam gazetę: "małżeństwa gejów", "adopcja dzieci przez pary gejów". Oglądam telewizję: parada gejów w Berlinie, żądanie pozwolenia na paradę gejów w Rzymie w czasie uroczystości zakończenia roku świętego. Nie przesadzałbym z tym smutkiem. Jest teraz pogoda dla gejów i uważam, że źle. Dla samych gejów również. Jeżeli homoseksualizm stanie się normą, skończy się świat. Przyczyny - chyba nawet dla dyskutantów tego forum - są oczywiste ? Uważam, że pewna część gejów jest odmienna od urodzenia a pewna część nabyła tych cech od innych gejów. Niezależnie od genezy jest to odstęstwo od normy a nie norma. Dlatego nie należy propagować homoseksualizmu w telewizji, prasie, internecie. Jest to problem pewnej grupy ludzi co nie znaczy, że reszta ma im się podporządkować. Gdyby to ode mnie zależało starałbym się stworzyć dla gejów ośrodki terapeutyczne pomagające im w życiu a nie wyuzdane parady pokazujące najgorszą ochydę, jaką można sobie wyobrazić. Leczyć się. Życie jest piękne na tyle, żeby dać sobie spokój z tą pseudo nowoczesnością. Nie jest to nowoczesne bo było znane już za Kaliguli a pewnie i wcześniej. Już wtedy uważano to za odstępstwo i wyuzdanie a nie za normę. Odpowiedz Link Zgłoś
karl Re: Jak to jest z gejami w ogóle ? 02.07.01, 20:08 Gość portalu: JK napisał(a): > Czytam gazetę: "małżeństwa gejów", "adopcja dzieci przez pary gejów". A CO NIE MAJĄ PRAWA DO INFORMACJI!!!! TO PRZYWILEJ DEMOKRACJI I PRAW CZŁOWIEKA Oglądam > telewizję: parada gejów w > Berlinie, żądanie pozwolenia na paradę gejów w Rzymie w czasie uroczystości > zakończenia roku świętego. Nie przesadzałbym z tym smutkiem. SĄ SMUTNI, BO NIEAKCEPTOWANI. AGRESYWNI, BO SPOTYKAJĄ SIĘ Z AGRESJĄ. A TYLKO TA JEST ZAUWAZANA PRZEZ MEDIA. > Jest teraz pogoda dla gejów i uważam, że źle. Jeżeli homoseksualizm > stanie się normą, skończy się świat. Przyczyny - chyba nawet dla dyskutantów > tego forum - są oczywiste ? Uważam, że pewna część gejów jest odmienna od > urodzenia a pewna część nabyła tych cech od innych gejów. Niezależnie od genezy > jest to odstęstwo od normy a nie norma. WSTYDZILBYM SIE TAKICH POGLĄDÓW, Z KTÓRYCH WYNIKA , ŻE WSZELKIE MNIEJSZOŚCI POWINNY UKRYWAĆ SWOJĄ ODMIENNOŚĆ, BYLE NIE RAZIĆ W OCZY!!!!! CO WIĘC Z UCHODZCAMI Z INDII, AFRYKI- MAJĄ SIĘ WYBIELAĆ BO KOMUŚ PRZESZKADZA ICH KOLOR SKÓRY, ODMIENNY UBIÓR I KULTURA!!! > Dlatego nie należy propagować > homoseksualizmu w telewizji, prasie, internecie. Jest to problem pewnej grupy > ludzi co nie znaczy, że reszta ma im się podporządkować. CHYBA RÓZNIMY SIE W KWESTI DEFINICJI DEMOKRACJI !!!! ALBO PODOBAŁ CI SIĘ USTRÓJ WIECZNEJ SZCZĘŚLIWOŚCI, JAKIM BYŁ KOMUNIZM. ;_)))). W DEMOKRACJI KAŻDY MA PRAWO MANIFESTOWAĆ SWOJE PRZEKONANIA, I PROPAGOWAĆ SWÓJ STYL ŻYCIA, ALE NIE MUSISZ SIĘ Z NIM ZGADZAĆ I SIĘ PODPORZĄDKOWYWAĆ. NIKT CI TEGO NIE NAKARZE. TRUDNO ZABRONIĆ MANIFESTOWANIA, NO CHYBA , ZE WRÓCIMY DO TOTALITARYZMU . MOŻESZ ZA TO ZROBIĆ SWOJĄ KONTRMANIFESTACJE I POKAZAĆ CO CHCESZ ZAPROPONOWAĆ. MOŻE RUSZĄ ZA TOBĄ TŁUMY . >Życie jest piękne na tyle, żeby dać sobie spokój z tą > pseudo nowoczesnością. Nie jest to nowoczesne bo było znane już za Kaliguli a > pewnie i wcześniej. Już wtedy uważano to za odstępstwo i wyuzdanie a nie za > normę. NORMĄ JEST TO CO PRZYJMUJEMY ZA NORMĘ ,A NIE TO CO JEST NATURALNE. W NORMALNYM ŚWIECIE NIKT NIE CHODZIŁ BY GŁODNY, I NIE UMIERAŁ Z GŁODU, LUDZIE BYLI BY SZCZĘŚLIWI, ŻYCZLIWI, ŻYLI BY W HARMONII I TORZYLI IDEALNE RODZINY, WSPÓLNOTY, PAŃSTWA. NORMA TO ROZBITE RODZINY, MATKI SAMOTNIE WYCHOWUJĄCE DZIECI, LUDZIE NIESZCZĘŚCIWI, NIE UMIEJACY STWORZYĆ PRAWDZIWYCH WSPÓLNOT. >Gdyby to ode mnie > zależało starałbym się stworzyć dla gejów ośrodki terapeutyczne pomagające im w > życiu a nie wyuzdane parady pokazujące najgorszą ochydę, jaką można sobie > wyobrazić. Leczyć się. LECZYĆ TO SIĘ POWINNO 3/4 POLSKIEGO SPOŁECZEŃSTWA, WIĘC TO NIEGŁUPI POMYSŁ. CHYBA PO TO JESTEŚMY LUDZMI, BY IM POMAGAĆ ŻYĆ I SIĘ ZMIENIAĆ, A NIE KRZYCZEĆ NA NICH I WYWOŁYWAĆ W NICH FLUSTRACJĘ!!!!! I PRÓBOWAĆ ICH ZAKRZYCZEĆ !!! ZEPCHNĄĆ DO PODZIEMIA !!! POZWOLMY WIĘC LUDZIOM, BY ZAZNALI TROCHĘ SPOKOJU,A NIE KRZYCZMY NA NICH, A ODNAJDĄ SWOJĄ DROGĘ I JEŚLI BÓG MIŁY, NAWET BĘDĄC HOMOSEKSUALISTAMI,W PRZYJAZDNYM ŚRODOWISKU STWORZĄ TRWAŁE ZWIĄZKI.BO MAJĄ PRAWO DO SZCZĘŚCIA!! A SPOTYKAJĄC SIĘ Z AGRESJĄ ODPOWIADAJĄ AGRESJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Jak to jest z gejami w ogóle ? IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.01, 09:42 Nic dodac nic ujac, wszystko zostalo powiedziane, podsumowac moze - kazda mniejszosc musi i zawsze musiala walczyc o swoje prawa (istnienia w spoleczenstwie) dlatego ich widac, dlatego manifestuja, i ja im pomoge jak bede mogla (gloszeniem opinii) wyjsc z podziemia, bo nikt nie urodzil sie zeby zyc jak szczur, w piwnicach i norach, to wlasnie stwarza frustracje i patologie, a nawet swiat kryminalny, nie ma mowy zeby ludzie tacy jak ja kontynuowali w piekle hipokryzji, zaklamania, nieszczescia. Wiem , wiem sa sprawy wazniejsze, wojny, glod, to wszystko nalezy do tego samego rozdzialu, prawo do GODNEGO zycia, po prostu Z URODZENIA, dlatego ze istniejemy. Niech inni odkupuja grzechy swiata - ja pragne widziec wszystkich ludzi idacych przez zycie z godnoscia , glowa do gory, nie czolgajacych sie na brzuchu, w strachu przed pociskiem, bomba, slowem, terorem, presja... Sklonnosc do prowokacji sprawia ze mam glupia ochote zapytac demagogicznie (no, potraktujmy to jako humor ;-) ) jak to jest z ta zdolnoscia wychowania malzenstw hetero ktore plodza i tworza homosexualistow .......?????? Uwaga, uwaga ! robak jest w jablku !!!!!! ;) Perfidna Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameba Re: Jak to jest z gejami w ogóle ? IP: 195.117.174.* 03.07.01, 10:25 Gość portalu: Malwina napisał(a): > Nic dodac nic ujac, wszystko zostalo powiedziane, podsumowac moze - kazda mniej > szosc musi i > zawsze musiala walczyc o swoje prawa (istnienia w spoleczenstwie) dlatego ich w > idac, dlatego > manifestuja, i ja im pomoge jak bede mogla (gloszeniem opinii) wyjsc z podziemi > a, bo nikt nie urodzil sie > zeby zyc jak szczur, w piwnicach i norach, to wlasnie stwarza frustracje i pato > logie, a nawet swiat > kryminalny, nie ma mowy zeby ludzie tacy jak ja kontynuowali w piekle hipokryz > ji, zaklamania, > nieszczescia. Wiem , wiem sa sprawy wazniejsze, wojny, glod, to wszystko nalezy > do tego samego > rozdzialu, prawo do GODNEGO zycia, po prostu Z URODZENIA, dlatego ze istniejemy > . Niech inni > odkupuja grzechy swiata - ja pragne widziec wszystkich ludzi idacych przez zyci > e z godnoscia , glowa > do gory, nie czolgajacych sie na brzuchu, w strachu przed pociskiem, bomba, slo > wem, terorem, presja... > > Sklonnosc do prowokacji sprawia ze mam glupia ochote zapytac demagogicznie (no, > potraktujmy to jako > humor ;-) ) jak to jest z ta zdolnoscia wychowania malzenstw hetero ktore plod > za i tworza > homosexualistow .......?????? Uwaga, uwaga ! robak jest w jablku !!!!!! ;) > > Perfidna Malwina Powinnaś wiedzieć, że oddziaływanie środowiska społecznego, jest czasem silniejsze niż środowiska domowego, a poza tym niektórzy rodzą się homo. Myślę, że nie o to idzie w dyskusji.Tyle tu już napisano o tolerancji. Chciałabym zauważyć, że to powinno działać w obie strony. Jeśli homoseksualiści żądają praw dla siebie ( słusznie), niech wezmą pod uwagę, żeby inni nie mieli z ich powodu ograniczonej wolności, np uczestnicy obchodów Roku Świętego w Rzymie, zmuszeni agresywną paradą gejowską do oderwania od religijnej refleksji. Nie można mieć wolności totalnej, bez jakichkolwiek ograniczeń, bo wolność każdej osoby, czy grupy ludzkiej kończyć się musi tam, gdzie zaczyna się wolność drugiej osoby czy grupy. Inaczej byłaby to totalna anarchia, gdzie rządziłaby ta grupa, która dysponowałaby większą siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Nic niestety nie zrozumiałeś IP: 217.153.50.* 03.07.01, 14:42 karl napisał(a): > Gość portalu: JK napisał(a): > > > Czytam gazetę: "małżeństwa gejów", "adopcja dzieci przez pary gejów". > A CO NIE MAJĄ PRAWA DO INFORMACJI!!!! TO PRZYWILEJ DEMOKRACJI I PRAW CZŁOWIEKA ======================================================================= Nie chodziło mi o prawo lub jego brak do informacji. Mało - w ogóle to nie jest przedmiotem tej wypowiedzi. Sens tego co napisałem jest taki, że ktoś mówi o uciśnionych prześladowanych gejach. To ja mu przeciwstawiam swoj pogląd, że nie jest tak z tu uciskiem jak on pisze, bo w gazetach to czytam to, w telewizji oglądam to, itd. I ja napisałem tylko i wyłącznie w takim sensie - niezależnie od czyjejś umiejętności (lub jej braku) czytania. A komentarz jest typowym odwracaniem kota ogonem. ================================================================================== > Oglądam > telewizję: parada gejów w > > Berlinie, żądanie pozwolenia na paradę gejów w Rzymie w czasie uroczystośc > i > > zakończenia roku świętego. Nie przesadzałbym z tym smutkiem. > > SĄ SMUTNI, BO NIEAKCEPTOWANI. AGRESYWNI, BO SPOTYKAJĄ SIĘ Z AGRESJĄ. A TYLKO TA > > JEST ZAUWAZANA PRZEZ MEDIA. > ================================================================================= Ja pisałem w odniesieniu do smutku jedneego dyskutanta, geja, któemu odpowiadałem a nie w stosunku do smutku wszystkich gejów, którego to - smutku - wszystkich gejów nie zauważam. ================================================================================= > > Jest teraz pogoda dla gejów i uważam, że źle. Jeżeli homoseksualizm > > stanie się normą, skończy się świat. Przyczyny - chyba nawet dla dyskutant > ów > > tego forum - są oczywiste ? Uważam, że pewna część gejów jest odmienna od > > urodzenia a pewna część nabyła tych cech od innych gejów. Niezależnie od g > enezy > > jest to odstęstwo od normy a nie norma. > > WSTYDZILBYM SIE TAKICH POGLĄDÓW, Z KTÓRYCH WYNIKA , ŻE WSZELKIE MNIEJSZOŚCI > POWINNY UKRYWAĆ SWOJĄ ODMIENNOŚĆ, BYLE NIE RAZIĆ W OCZY!!!!! CO WIĘC Z UCHODZCA > MI > Z INDII, AFRYKI- MAJĄ SIĘ WYBIELAĆ BO KOMUŚ PRZESZKADZA ICH KOLOR SKÓRY, ODMIEN > NY > UBIÓR I KULTURA!!! ================================================================================== W mojej wypowiedzi nic nie ma o konieczności ukrywania się homoseksualistów. Jest jedynie nawoływanie do nie propagowania zboczenia seksualnego, bo moim zdaniem to jest szkodliwe. Nie mieszłabym koloru skóry z tzw.: preferencją seksualną bo to może imigrantów obrażać. Co innego jest kolor skóry, włosów, a co innego odstępstwo od normy zachowań seksualnych wrodzone lub nabyte, np.: z dobrobytu, nudów, przeżycia się życiem. ================================================================================ > > > Dlatego nie należy propagować > > homoseksualizmu w telewizji, prasie, internecie. Jest to problem pewnej gr > upy > > ludzi co nie znaczy, że reszta ma im się podporządkować. > > CHYBA RÓZNIMY SIE W KWESTI DEFINICJI DEMOKRACJI !!!! ALBO PODOBAŁ CI SIĘ USTRÓ > J > WIECZNEJ SZCZĘŚLIWOŚCI, JAKIM BYŁ KOMUNIZM. ;_)))). W DEMOKRACJI KAŻDY MA PRAWO > > MANIFESTOWAĆ SWOJE PRZEKONANIA, I PROPAGOWAĆ SWÓJ STYL ŻYCIA, ALE NIE MUSISZ SI > Ę > Z NIM ZGADZAĆ I SIĘ PODPORZĄDKOWYWAĆ. NIKT CI TEGO NIE NAKARZE. TRUDNO ZABRONI & Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Nic niestety nie zrozumiałeś IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.01, 15:18 idz do diabla z ta perwersja seksualna i przestan mieszac z pederastia (sex z nieletnimi ktory jest legalnie zabroniony, z wyjatkiem tajlandii gdzie tacy faceci jak ty jezdza na wakacje). Zrozum ze nie ma perwersji w momencie gdy dwie osoby chca bez presji i przymusu czy wykorzystania pozycji, sytuacji. Wobec tego wszystko jest perwersja i 69 i mineta i sodomia (i gomora :))) i cala sliczna kama sutra no i cala ja, chodzace zywe zboczenie ! (kobieta jest stworzeniem szatanaaaaaa, uuuuuhuhuhu !) Idz myc naczynia zamiast przejmowac sie sprawami ktore cie nie dotycza i trabic bzdety ! wrrrrrr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Złego zdania o tobie zmienić się nie da IP: 217.153.50.* 04.07.01, 09:01 Piszę spokojny tekst, rzeczowo a ta obkłada mnie epitetami. Starałem się jak mogłem kulturalnie i rzeczowo ci moje poglądy przedstawić. A ty odpowiadasz po chamsku. Te twoje uah i różne tam inne wskazują na wysoki stopień nie zrównoważenia psychicznego. Takie jak ty to raczej na szosę zarabiać a nie zabierać się za dyskusję. Walnij sobie kolejną porcję tego co lubisz i spadaj na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Złego zdania o tobie zmienić się nie da- TAK ! IP: *.abo.wanadoo.fr 04.07.01, 13:37 Twoje skrajne i obskuranckie poglady sa obraza godnosci ludzkiej ! Jestes chodzaca obraza i uragasz gatunkowi ludzkiemu ! jestes intelektualnym zboczencem, co jest milion razy gorsze od sexualnego ! idz na inne forum, jest ich pelno z takimi jak ty ! w innym wypadku bede musiala nazwac cie masochista ! Nieco milosci i wyrozumialosci do licha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Normalność dla Maliwny to egzotyka IP: 217.153.50.* 04.07.01, 16:01 1.Nie wiesz o czym piszesz. 2.Sama wpadasz w podniecenie a innym to zarzucasz. 3.Twoja tolerancja polega na zabranianiu mi dostępu do tego forum, bo mam inne zdanie (ty właściwie nie masz żadnego, głupoty i to jeszcze wielce napuszonym tonem wypisujesz). 4.Nie czytasz i nie odnosisz się do tekstu. Jednym zdaniem: nie spotkałem na tym forum tak walniętej jak ty dziewuchy. O przepraszam, była jedna. W twoim stylu: Kasia. Ta to dopiero plotła androny. Możecie podać sobie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midnight Re: Homoseksualizm IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 16:25 Homoseksualizm byl, jest i bedzie. Nie pomoze zamykanie oczu i udawanie ze go nie ma. Inna sprawa, ze zadna dyskusja na temat homoseksualizmu nic nie zmieni w zetknieciu z ciemnota, obskurantyzmem, zabobonem, tchorzostwem i bieda. Zwazmy na podobienstwo nietolerancji wobec homoseksualizmu do tego wobec wobec Zydow. Bo spoleczenstwo ogolnie jest nietolerancyjne ze wzgledu na wszelkie mozliwe fobie, w tym ekonomiczne i socjologiczne, broni sie przed innymi, gdy samo jest zagrozone, szuka kozla ofiarnego, na ktorego moznaby zwalic zlo tego swiata, wlasne niepowodzenia i pokazac palcem: to nie ja to oni, to nie przeze mnie to przez nich. Czy dziwi fakt, ze heteroseksualna czesc spoleczenstwa nie zna, badz ma wypaczony obraz homoseksualistow skoro wiekszosc z nich zyje w ukryciu? Jesli widzi jedynie gejowskie spolecznosci "klubowe", jesli media w tym prasa i film pokazuja jakies idiotyczne stereotypy geja czy lesbijki? Jesli stawia sie znak rownosci miedzy pedofilem a gejem (dla niektorych pedalem)? Jakie wobec tego budzi konotacje obrazek p.t. homoseksualni rodzice? Wobec dyskryminacji i wrogosci spoleczenstwa geje i lesbijki zyja w ukryciu, pracuja, ucza, strzega, lecza, spowiadaja!, placa podatki, wychowuja dzieci. Mijacie ich na ulicy i do glowy wam nie przyjdzie ze ten kulturalny, przystojny chlopak jest gejem, a tamta mila dziewczyna lesbijka. Jesli ktos mowi: najpierw swiadomosc spoleczna, (homoseksualisci to zaledwie 11 % spoleczenstwa i nie sa dla nikogo zagrozeniem), a potem ustawy i prawa to wezmy przyklad panstw gdzie koniecznosc przestrzegania praw antyrasistowskich, antyfaszytkowskich, itp. wymogla na spoleczenstwie stosowanie pozadanych norm. I moze stojacy po stronie tolerancji nie musielinby jak Malwina zapewniac: >Malwina (hetero powtarzam raz jeszcze) Zrobilo mi sie nawiasem mowiac przykro i nieswojo. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Homoseksualizm IP: *.abo.wanadoo.fr 17.07.01, 10:54 mi tez przykro ale nie z wlasnego powodu. :((( Oczywiscie - podkreslam 1000 500 100 900 X ze jestem hetero (niech to licho !) zeby mnie nie podejrzewali ze mam jakies akcje w san francisco. No i zeby pojeli ze nie trzeba obowiazkowo byc osobiscie zaangazowanym aby miec opinie i czuc sie w jakims stopniu wciagnietym w sprawe. Ecce humanum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midnight Re: Homoseksualizm IP: *.gazeta.pl 17.07.01, 12:41 Gość portalu: Malwina napisał(a): > mi tez przykro ale nie z wlasnego powodu. :((( > Oczywiscie - podkreslam 1000 500 100 900 X ze jestem hetero (niech to licho !) > zeby mnie nie > podejrzewali ze mam jakies akcje w san francisco. No i zeby pojeli ze nie trzeb > a obowiazkowo byc > osobiscie zaangazowanym aby miec opinie i czuc sie w jakims stopniu wciagnietym > w sprawe. > Ecce humanum. ...wiem co mialas na mysli, ja mialam co innego, nevermind Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midnight Re: Homoseksualizm IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 17:25 Setny post zobowiazuje, wiec niech bedzie sto pierwszy: Homoseksualistow nie ma! Geje i lesbijki nie istnieja! To wszystko wymysl wrogiej propagandy, a ziemia jest plaska :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Nareszcie optymistyczna wiadomość. Taka na sto dwa ! IP: 217.153.50.* 16.07.01, 18:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midnight Re: Nareszcie optymistyczna wiadomość. Taka na sto dwa ! IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 19:39 I tym optymistycznym akcentem urwal ci sie tamat. No to sio, jest jeszcze wiele innych tematow godnych twoich opinii. Buahahaha :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Nie buahaha ale umyj sobie penisa. Z kału. IP: 217.153.50.* 18.07.01, 10:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midnight Re: Nie buahaha ale umyj sobie penisa. Z kału. IP: *.gazeta.pl 18.07.01, 18:48 Ehehehe, chyba ty swojego. Cos ci sie pomylilo, cooo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Midnight koniecznie umyj sobie penisa. Z kału. IP: 217.153.50.* 20.07.01, 13:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Homoseksualizm IP: *.chello.pl 19.07.01, 15:39 Pedalstwo to choroba, która trzeba leczyc lub wirus, którego trzeba zniszczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nigdy nie bedzie to dla mnie normalne zarówno u kobiet jak i facetów. Laczac sie w pary poglebiaja swoja chorobe!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: req Re: Homoseksualizm IP: *.telia.com 01.08.01, 23:55 osobnicy tacy jak JK i czarny powinni byc przez nas po prostu ignorowani poniewaz ich wypowiedzi (jak rozne jesli chodzi o poziom tych wypowiedzi) przedstawiaja ludzi ciemnych i zatwardzialych w swoich pogladach jesli chodzi o homosexualizm. uwazam ze powinnismy sie zlozyc na dwa bilety w jedna strone do arabii saudyjskiej dla jk i czarnego. JK probuje najzwyklej w swiecie wyprowadzic z rownowagi osoby takie jak malwina ktore sa podatne na w gruncie rzeczy ordynarna polemike JK''a ten czlowiek (JK) jest najprawdopodobniej hipokryta ktory w rzeczywistosci lubi "pobaraszkowac" sobie z dziecmi z centralnego (w wawie) a nastepnego dnia staje sie bardzo powaznym i poboznym profesorkiem na uniwerku no coz takie jest zycie mozna miec tylko nadzieje ze policja sie dobierze takim jak on do dupy (nie doslownie) ps JK vel pedofilu nie wysilaj sie i nie niszcz klawiatury aby wyslac kolejnego posta do tego forum bo itak zostaniesz przeze mnie zignorowany jak nastepnym razem odwiedzisz centralny to uwazaj zeby ktos cie nie wykastrowal zboczencu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adox Re: Homoseksualizm IP: *.ppp.eranet.pl 03.08.01, 15:00 Niestety przyszło nam żyć w kraju nad Wisłą. Nie mamy zbyt światłego społeczeństwa a jak widać z historii i dnia dzisiejszego krajów w których średnia ogólnie doinformowanych ludków jest wyższa i dużo wyższa, inteligencja idzie w parze z tolerancją i akceptacją zachowań innych. Poza tym znaczącą rolę odgrywa bagaż doświadczeń i wiedzy który wynosi się z domu. A wiadomo jaki stosunek do GEJÓW maja prości ludzie ( nie obrażając tu klasy robotnicz-chłopskiej )więc nawet jeśli z takiej prostej rodzinki wyrośnie jakiś inteligent to niczego sensownego do tolerancyjnego społeczeństwa nie wniesie. A rośnie nam i już wyrośło wielu nieskażonych tolerancją głąbów. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś