Dodaj do ulubionych

Homoseksualizm

IP: 193.91.75.* 27.06.01, 18:19
Homoseksualizm zostal uznany przez Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne za
zachowanie normalne. Dlaczego tylu ludzi nie chce przyjac tego stanowiska do
wiadomosci?
Obserwuj wątek
    • Gość: Malwina Re: Homoseksualizm - a jednak sie kreci ! IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 09:30
      No i co z tego ? - ty uwazasz to za normalne i ja tez, i cala kupa innych ludzi. A to ze sa mniejszoscia
      niech cie nie boli !
      W koncu caly postep swiata od jaskin przez kopernika (ktoremu tez nie wierzono !) byl i bedzie
      zrealizowany przez mniejszosci.
      I nie mow mi ze czekales (-as) na zdanie amerykanskiego towarzystwa czegos tam ! Wszystko jest
      normalne w momencie gdy istnieje i dozwolone gdy nie krzywdzi innych !

Malwina, hetero ale nie hetera ;)
      • Gość: Mulan Normalni nienormalni IP: *.uwgda.gov.pl 28.06.01, 09:44
        Niech sobie homoseksuali?ci robiš co chcš. Ale adoptowanie przez nich i lesbijki dzieci uważam za ciężkš przesadę.
        • Gość: Bianka Re: Normalni nienormalni IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 10:06
          Gość portalu: Mulan napisał(a):

&#62 Niech sobie homoseksualisci robią co chcą. Ale
          adoptowanie przez nich i lesbijk
          &#62 i dzieci uważam za ciężką przesadę.

Nie mam zamiaru wdawać się w roztrząsanie tutaj meritum
          sprawy, choćby dlatego że wiem z doświadczenia, iż to
          meritum zwykle przeradza się w dywagacje natury
          moralnej, religijnej oraz innej, a wciąż mocno
          subiektywnej. ;)

Skupię się tylko na jednym małym "ale". :) W przypadku
          kwestii wychowywania dzieci przez homoseksualne pary,
          mężczyźni, potencjalni ojcowie są w zdecydowanie gorszej
          sytuacji. Mianowicie lesbijki jako biologicznie zdolne
          do posiadania dzieci, mogą, zapragnąwszy zostać matką,
          przespać się z przypadkowym mężczyzną, zajść w ciążę i
          urodzić. Następnie mogą zechcieć dzielić mieszkanie i
          życie ze swoją partnerką. Może i w świetle prawa ta
          partnerka nie będzie drugą mamusią, ale jak najbardziej
          może być przez dziecko uważana za ciocię. I co wtedy?
          Należy odbierać dzieci takim matkom?

Pozdrawiam,
          Bianka
          • Gość: Fnoll Dzieci homoseksualistow IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 15:30
            Moze wielu wyda sie to delikatnie mowiac kontrowersyjne, ale osobiscie
            nie jestem przeciwny posiadaniu dzieci przez pary homoseksualne.
            Swoja postawe postaram sie krotko uzasadnic:

Instynkty ojcowsko/macierzynskie z tego co mi wiadomo nie sa zalezne
            od orientacji seksualnej. W naturze czlowieka nie ma czegos takiego,
            co by czynilo zasadniczo niemozliwym wychowanie dziecka przez pare
            kobiet czy mezczyzn. To jest bardziej kwestia kultury, miedzy innymi
            przezwyciezenia specyficznej dla judeochrzescijanskiego zachodu homofobii,
            czyli leku przed tym, ze homoseksualisci zaleja swiat, jesliby przestac ich
            zwalczac, ze homoseksualizm jest ciezkim grzechem. Sokrates kochal sie
            z Platonem, Platon z Arystotelesem, byla to czesc zwiazku mistrz-uczen i
            nikt z ich wspolczesnych nie byl tym zgorszony. W kulturach poligamicznych
            homoseksualizm mezczyzn jest czyms sila rzeczy naturalnym - kobiet nie
            starcza dla wszystkich. Inna sprawa, ze homoseksualizm "wrodzony" (ok. 2-4%
            kazdej populacji) i "nabyty" moze roznicowac homoseksualistow pod katem
            mozliwosci podjecia roli rodzica. Homoseksualizm "nabyty" zwykle sie wiaze
            z wieloma osobistymi problemami, ktore moga znacznie utrudniac lub uniemozliwiac
            satysfakcjonujace odnalezienie sie w roli rodzica.

Mysle, ze para dojrzalych homoseksualnych mezczyzn, czy kobiet, MOZE BYC
            DOBRYMI RODZICAMI dla dziecka. To bardziej kwestia ich dojrzalosci, niz orientacji
            seksualnej. Fakt, ze taka rodzina homoseksualna napotyka na problemy nieznane
            rodzinie hetero (wokol orientacji seksualnej dziecka np), ale czy sa to
            problemy nierozwiazywalne?

Zarowno para homo jak i hetero moze byc zlymi rodzicami, jak i dobrymi,
            to zalezy od osob tworzacych dana pare, od charakteru ich zwiazku.
            Tylko parze homo moze byc nieco trudniej. Jesli dziecko jest szczesliwe
            ze swoimi rodzicami, a o to przeciez chodzi, to ja jestem 100% przeciwny
            robieniu im trudnosci i rozbijania tej rodziny tylko dlatego, ze tworza ja
            osoby homoseksualne. Homoseksualista tez moze byc czlowiekiem dojrzalym,
            zdolnym zapewnic opieke i dobre warunki rozwoju dziecku.

Inna sprawa, ze z tego co mi wiadomo wiekszosc homoseksualistow ze
            wzgledu na klimat w ktorym wzrastali - kompletnie do zalozenia rodziny
            sie nie nadaje. Maja zbyt wiele problemow sami z soba.

Takze - zachowalbym ostroznosc, ale nie jestem przeciw. Analogicznie
            moznaby zapytac, czemuby nie zakazac zakladania rodzin wielu innym
            osobom mogacym miec potencjalnie problemy z wychowywaniem
            dziecka ze szkoda dla niego? Moznaby tu wliczyc osoby neurotyczne,
            po epizodach psychotycznych, z rodzin patologicznych lub z domow
            dziecka, karane itp, itd. Czemu im nie odbierze sie praw rodzicielskich
            w imie dobra dziecka? Bo swiat jest dosyc zlozony i pewnych rzeczy
            lepiej nie regulowac prawnie, gdyz mozna wiecej szkody narobic
            niz pozytku. W tym duchu homoseksualistow tez zostawilbym
            samym sobie, niech sami zgodnie ze swym sumieniem decyduja
            co jest dobre a co zle w kwestii rodzicielstwa, co, patrzac realistycznie,
            nie bedzie latwe w naszej gleboko seksualnie sfrustrowanej
            kulturze.

Fnoll Broniacy Praw Rodzicow
            • Gość: Malwina Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 15:40
              Dzieki za przywrocenie mi odrobiny zaufania w ludzkosc :)
              Malwina ( hetero powtarzam raz jeszcze)

zreszta czasem zaluje ze mnie bozia sfabrykowala w takim stanie bo tyle interesujacych (samotnych i
              walczacych o przetrwanie) kobiet znam a tak malo mezczyzn - no ale to ciebie nie dotyczy ;)
              • Gość: Fnoll Do Malwiny :-) IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 16:00
                Ciesze sie, ze przywrocilem ci nieco zaufania w ludzkosc :-)
                Osobiscie uwazam, ze z ludzkoscia jak z lasem - bywa roznie,
                dla mnie podstawowym pozytywem jest sam fakt zycia, a przed
                rezygnacja chroni mnie przekonanie, ze nawet jakbym byl nie
                wiem jak rozny od otoczenia, to, biorac pod uwage liczbe
                ludzi na Ziemi, moj sposob przezywania swiata dzieli ze
                mna przynajmniej pare dziesiatkow milionow istot ludzkich ;-)))
                tyle, ze kazdy ma swoje miejsce, swoje zadania...

Tak na marginesie - tez jestem hetero, ale hetero zdecydowanie
                i szczesliwie zajetym (zona i corka)

Zdrowka

Fnoll Mile Pokrzepiony :-)))

• Gość: Malwina Re: za duzo, za duzo... IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 16:06
                  Alez ja az tyle nie chcialam wiedziec ! a ty zaraz o zonie i corce ! I jak ja bede mogla (jako osoba
                  niezwykle moralna ;) teraz cie uwodzic?! - klawisze mi sie zaciely !
                  • Gość: fnoll temat na powiesc i nie tylko IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 20:01
                    hetero uwodzacy sie na watku o homoseksualizmie - pyszne! :-)))))))
                    i sklania do refleksji...

moze temat na doktorat:
                    "rola homoseksualizmu w zyciu seksualnym heteroseksualistow - leki i projekcje"
                    oddaje darmo! okazja!
                    • Gość: Malwina Re: temat na powiesc i nie tylko IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:21
                      Jak sie zapewne domyslasz nie jestem za tworzeniem getta :-)
            • Gość: Bianka Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 18:36
              Gość portalu: Fnoll napisał(a):

&#62 Moze wielu wyda sie to delikatnie mowiac kontrowersyjne, ale osobiscie
              &#62 nie jestem przeciwny posiadaniu dzieci przez pary homoseksualne.
              &#62 Swoja postawe postaram sie krotko uzasadnic:
              [ciach]

Przeczytałam i zgadzam się co do meritum. :) Chciałabym tylko zwrócić uwagę na
              pewną kwestię, nie związaną z tematem adopcji dzieci. Piszesz:

&#62 Inna sprawa, ze homoseksualizm "wrodzony" (ok. 2-4%
              &#62 kazdej populacji) i "nabyty" moze roznicowac homoseksualistow pod katem
              &#62 mozliwosci podjecia roli rodzica.

O ile się orientuję, kwestia czy homoseksualizm jest wrodzony czy nabyty wciąż
              nie jest rozstrzygnięta. Hamer donosił wprawdzie parę lat temu o wpływie
              czynników genetycznych, ale ostatecznie niczego nie udało się stwierdzić na
              pewno. Wiadomo też o różnicach w budowie mózgów pomiędzy homo- i hetero-, ale to
              wszystko wciąż tylko hipotezy. O wiarygodnych przypadkach skutecznego "nauczenia
              się" czy też "oduczenia" homoseksualizmu nie słyszałam. Oczywiście
              pisząc "homoseksualizm" mam na myśli zdecydowane i silne preferencje, a nie
              sporadyczne kontakty "z ciekawości" czy też wszelkie zastępcze formy kontaktów
              seksualnych (np. w więzieniach).

Pozdrawiam,
              Bianka
              • Gość: Fnoll Ech, Bianka... IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 20:29
                &#62 &#62 homoseksualizm "wrodzony" (ok. 2-4%
                &#62 &#62 kazdej populacji) i "nabyty"
                &#62
                &#62 O ile się orientuję, kwestia czy homoseksualizm jest wrodzony czy nabyty wciąż
                &#62 nie jest rozstrzygnięta.

No i ja jej tu wcale nie rozstrzygam! Na dzien dzisiejszy w ogole nie stawia sie
                kwesti czy tak - czy tak. Wyroznia sie po prostu homoseksualizm "pierwotny" zwany
                takze "wrodzonym" i "nabyty" na podstawie obserwacji. Co do genezy mozna sie
                spierac - jednak te dwa rodzaje roznia sie paroma istotnymi cechami.
                Homoseksualizm "wrodzony" to taki, gdy nigdy nie wystapilo pozadanie osoby
                plci przeciwnej, i w snach o tresci erotycznej pojawiaja sie osobniki wylacznie
                tej samej plci - ilosc takich osob jest zadziwiajaco stala w roznych krajach (2-4%)
                dlatego domniemuje sie, ze u podloza tej odmiany homoseksualizmu leza
                czynniki genetyczne. Przemawia tez za tym wieksza ilosc homoseksualistow
                wsrod krewnych homoseksualisty niz przecietnie, po stronie matki - ten sposob
                dziedziczenia nazywa sie doborem krewniaczym. Dlatego porownywano
                chromosom X u homoseksualistow - doszukano sie czynnika wspolnego.
                Podobnie badania blizniakow wskazywaly na role czynnika genetycznego.
                Dane te dotycza meskiego homoseksualizmu.
                Homoseksualizm "nabyty" to wlasciwie biseksualizm z "mocniejsza"
                orientacja w strone tej samej plci. Przyczyny jego powstania bywaja
                przerozne, nie sposob ich tu wyliczyc, jednak sa to zawsze czynniki
                srodowiskowe. Jest to grupa bardzo zroznicowana
                i o roznej liczebnosci - zaleznie od kultury.

Mam nadzieje, ze to nieco polepszylo twoja orientacje ;-) heh
                Jakbys chciala sie upewnic, to zdaje sie ze te dane sa w
                "Psychopatologii" Seligmana, przynajmniej czesc.
                • Gość: Bianka Wrodzony czy nabyty IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 21:13

[Bianka napisała]
                  &#62 &#62 O ile się orientuję, kwestia czy homoseksualizm jest wrodzony czy nabyty w
                  &#62 ciąż
                  &#62 &#62 nie jest rozstrzygnięta.
                  &#62
                  &#62 No i ja jej tu wcale nie rozstrzygam! Na dzien dzisiejszy w ogole nie stawia si
                  &#62 e
                  &#62 kwesti czy tak - czy tak.

Jak to nie? Cały czas z jednej strony trwają badania nad znalezieniem mocnych
                  dowodów biologicznych uwarunkowań homoseksualizmu, a z drugiej psychoanalitycy aż
                  trzęsą się, żeby przeforsować tezę o uwiedzeniu przez ojca. ;)

&#62 Wyroznia sie po prostu homoseksualizm "pierwotny" zwa
                  &#62 ny
                  &#62 takze "wrodzonym" i "nabyty" na podstawie obserwacji.

Szczerze mówiąc o takiej klasyfikacji akurat nie słyszałam, ale nie będę się
                  spierać - ostatecznie co opracowanie to inna klasyfikacja, mocno zależna od
                  poglądów samego autora. :)

Pozdrawiam,
                  Bianka
                  • Gość: Fnoll Re: Wrodzony czy nabyty - do Bianki i ciekawych IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 21:44
                    &#62 Jak to nie? Cały czas z jednej strony trwają badania nad znalezieniem mocnych
                    &#62 dowodów biologicznych uwarunkowań homoseksualizmu, a z drugiej psychoanalitycy
                    &#62 aż trzęsą się, żeby przeforsować tezę o uwiedzeniu przez ojca. ;)

uch, masz informacje sprzed wielu, wielu lat - ale coz, w Polsce trudno jest byc na czasie,
                    tyle rzeczy jest tylko po angielsku ;-)))) psychoanalitykow teraz to ze swieczka szukac,
                    a radykalowie nie tworza oblicza nauki, tylko jej obrzeza; poza tym, jak juz pisalem,
                    to co zwykle nazywa sie homoseksualizmem nie jest jednorodnym zjawiskiem,
                    stad moze pomieszanie w twojej glowie - terapeuta psychodynamiczny zapewne
                    interesowalby sie bardziej h. "nabytym", a genetyk - "wrodzonym", a ze obydwaj
                    znaja roznice (chyba, ze nie przykladali sie do nauki na studiach), to nie maja
                    powodu do klotni

&#62 &#62 takze "wrodzonym" i "nabyty" na podstawie obserwacji.
                    &#62
                    &#62 Szczerze mówiąc o takiej klasyfikacji akurat nie słyszałam, ale nie będę się
                    &#62 spierać - ostatecznie co opracowanie to inna klasyfikacja, mocno zależna od
                    &#62 poglądów samego autora. :)

klasyfikacje homoseksualizmu wyrozniajace jego forme "wrodzona" i jedna ogolna
                    lub kilka bardziej szczegolowych form "nabytych" maja juz swoja historie,
                    najwczesniejsze to klasyfikacja Brautigam'a (1967) oraz Feldman'a i
                    Mac Culloch'a (1971), podzial ten znalazl tez pewne odbicie w ICD-10,
                    w ktorym orientacje seksualna jako taka (h. wrodzony) przestano uwazac
                    za zaburzenie, a pozostale formy h. podpadaja raczej pod biseksualizm
                    w polaczeniu z nerwica lub zaburzeniami osobowosci

takze, droga studentko, jak chcesz w swych postach opierac sie na nauce,
                    a nie tylko sprawiac naukowe wrazenie, to wypadaloby cos wczesniej
                    poczytac w temacie ;-)

albo pisz po prostu to co TY myslisz na podstawie SWOJEGO doswiadczenia,
                    to bardzo dobre wyjscie, jak juz sie chce cos napisac ;-)
                    • Gość: Bianka Wrodzony i nabyty cd. IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 22:58

&#62 uch, masz informacje sprzed wielu, wielu lat - ale coz, w Polsce trudno jest by
                      &#62 c na czasie,
                      &#62 tyle rzeczy jest tylko po angielsku ;-))))

O szczęśliwcze! I tylko Tobie jest dane znać ten język! :)

&#62 psychoanalitykow teraz to ze swieczka szukac,

Optymista! ;)

&#62 to co zwykle nazywa sie homoseksualizmem nie jest jednorodnym zjawiskiem,
                      &#62 stad moze pomieszanie w twojej glowie

Ale wydaje mi się, że zaznaczałam o jakiego typu homoseksualizm chodziło mi w
                      pierwszym poście. Jeśli nastąpiło nieporozumienie definicyjne, to zostało już
                      wyjaśnione.

&#62 takze, droga studentko, jak chcesz w swych postach opierac sie na nauce,
                      &#62 a nie tylko sprawiac naukowe wrazenie, to wypadaloby cos wczesniej
                      &#62 poczytac w temacie ;-)

Ależ mój drogi studencie-erudyto, jak mi się zdaje jest to forum dyskusyjne, a
                      skoro grzecznie wyrażam pewne wątpliwości, to na taką samą grzeczną odpowiedź i
                      wymianę poglądów liczę, a nie na niepotrzebne przepychanki słowne. Nigdy nie
                      twierdziłam, że wiem wszystko, a sądzę, że i Ty nieomylny nie jesteś.

Pozdrawiam,
                      Bianka
                      • Gość: Fnoll Re: Wrodzony i nabyty - polemika osobista (do Bianki) IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 23:26
                        Moje uwagi do twoich postow to nie sa "przepychanki slowne". Zdarza ci sie pisac
                        dosc beztrosko rzucajac stwierdzenia nie pokrywajace sie z rzeczywistoscia, w
                        jezyku naukopodobnym - i to staram sie napietnowac, uzywajac rzeczowych
                        argumentow. Jak juz pisalem - gdybys poprzestawala na prezentacji wlasnych
                        pogladow, to moglbym z toba polemizowac, ale nie czepialbym sie tak jak to
                        robie teraz. Irytuje mnie twoje "podszywanie sie" pod psychologie jako nauke,
                        bo robisz jej tym samym spora krzywde. Wysylasz w swiat cos, co niby ma byc
                        twierdzeniem wypracowanym przez naukowcow, a wcale nim nie jest. Staralem
                        sie to pokazac.Mow swoim glosem, jesli sie w czyms nie bardzo orientujesz!
                        Tylko o to mi chodzi. Denerwuje mnie dyletanctwo. Sory. Tak juz mam. Pewnie
                        dlatego, ze ledwie co sam z niego wyroslem ;-).

Twoja definicja homoseksualizmu, ze ja przypomne:
                        &#62 Oczywiście pisząc "homoseksualizm" mam na myśli zdecydowane i silne preferencje, a nie
                        &#62 sporadyczne kontakty "z ciekawości" czy też wszelkie zastępcze formy kontaktów
                        &#62 seksualnych (np. w więzieniach).

No wiec ta definicja nie wiadomo jak sie ma do klasyfikacji roznicujacych homoseksualizm
                        "wrodzony" i "nabyty". Homoseksualizm na podlozu nerwicowym moze byc bardzo silna
                        i zdecydowana preferencja, a jest "nabyty".

Nie wiem, czy bylas na jakiejs obronie doktoratu czy zebraniu naukowym instytutu - polecam.
                        Tam to sie dopiero przypierdalaja! To co my tu we dwoje uprawiamy, to tylko takie akademickie
                        sprzeczki ;-). Niemniej milo by mi bylo od kolezanki z tych samych studiow uslyszec cos do
                        rzeczy, dowiedziec sie czegos nowego, a nie wkurzac sie ogolnikami ubranymi w tak bliski mi
                        jezyk ;-)

Zdrowka

Fnoll Krytyczny
                        • Gość: Bianka Re: Wrodzony i nabyty - polemika osobista (do Fnolla) IP: *.acn.waw.pl 29.06.01, 00:19

&#62 Moje uwagi do twoich postow to nie sa "przepychanki slowne". Zdarza ci sie pisa
                          &#62 c
                          &#62 dosc beztrosko rzucajac stwierdzenia nie pokrywajace sie z rzeczywistoscia, w
                          &#62 jezyku naukopodobnym - i to staram sie napietnowac, uzywajac rzeczowych
                          &#62 argumentow.

Wybacz, nie widzę tych rzeczowych argumentów. Postaraj się je przedstawiać,
                          zamiast skupiać się na przytykach osobistych.

&#62 Irytuje mnie twoje "podszywanie sie" pod psychologie jako nauke,
                          &#62 bo robisz jej tym samym spora krzywde. Wysylasz w swiat cos, co niby ma byc
                          &#62 twierdzeniem wypracowanym przez naukowcow, a wcale nim nie jest.
                          &#62 Mow swoim glosem, jesli sie w czyms nie bardzo orientujesz!

Słuchaj, kolego, teraz Ty się zagalopowałeś. W niniejszym wątku nie twierdziłam,
                          że coś wiem na pewno ani nie podpierałam się żadnymi autorytetami naukowymi. Jak
                          mi się zdaje, zaczęłam bardzo ostrożnie, prosząc o wyjaśnienie przedstawionej
                          przez Ciebie koncepcji i dla jasności informując Cię o posiadanych przeze mnie
                          wiadomościach, co nie znaczy JEDYNIE SŁUSZNYCH wiadomościach. Jeśli masz problemy
                          z interpretacją, to po prostu zapytaj.

&#62 Niemniej milo by mi bylo od kolezanki z tych samych studiow usly
                          &#62 szec cos do
                          &#62 rzeczy, dowiedziec sie czegos nowego, a nie wkurzac sie ogolnikami ubranymi w
                          &#62 tak bliski mi
                          &#62 jezyk ;-)

No cóż, i jak dotąd - vice versa. :) Może tylko z pominięciem wkurzania się, bo
                          byłaby to lekka przesada aż tak poważnie traktować zabawę, którą jest obecność na
                          tego typu forum.

Pozdrawiam,
                          Bianka
            • Gość: midnight Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 16:41
              Dodam tylko, ze badania naukowe dowiodly, iz odsetek homoseksualnie
              zorientowanych dzieci wychowanych przez homoseksualnych rodzicow jest taki sam
              jak w przypadku rodzicow heteroseksualnych, niech wiec straznicy "normalnosci"
              spoleczenstwa spia spokojnie. :-)

Pozdrawiam,

• Gość: staszek Re: Dzieci homoseksualistow IP: *.*.*.* 31.07.01, 11:48
              z tego co się orientuje sznowny P.Fnoll to zgodnie z prawami genetyki ktore
              ukształtowały się na tej planecie przez miliony lat .To wszystkie organizmy
              żywe poczynając od bakteri po człowieka , nastawione są na podtrzymanie gatunku.
              Więc twierdzenie że homoseksualizm jest czymś normalnym i podawanie na to
              przykładów ze starożytnej Grecji jest raczej słabym argumentem
        • Gość: JK Jak potrzebują dzieci do zabawy to co mają zrobić ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:49
    • Gość: gośka Re: Homoseksualizm IP: 194.204.161.* 28.06.01, 09:58
      bo jest to sprzeczne z naturą, biblią, różnymi naukami np. Arystotelesa. Już
      nie wspomnę, że facet całujący się z drugim facetem powoduje odruch wymiotny.
      Do tego dochodzą jeszcze krzyki pedałów jacy to oni są ucieśnieni, a te
      wstrętne homofoby tak utrudniają im życie. No i jeszcze małżeństwa i adpocja. M
      i Ms - a może wyjdź/ożeń się - nie wiem, jak do Ciebie się zwracać, bo w twoim
      związku nie wiem jaką rolę pełnisz - np. z kaloryferem, bo uczucia ma gorące?
      hę? Ale nie martw się wyleczą was z tego
      • Gość: Malwina Re: Gowno prawda IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 10:07
        Natura ma szerokie plecy i wyglada na to ze musi znosic duzo bredni - popatrz na zwierzeta i potem pisz
        o naturze ! Nie szukaj w dzungli, psy ci wystarcza !
        Nie wspominam nawet o slimaczkach bo cie w depresje wpedze.
        Mnie sie zbiera na wymioty jak widze wojny i ludzi umierajacych z glodu, dzieci szkieletowate konajace
        z biegunki i zebraka na ulicy !
        • Gość: gośka Re: Gowno prawda IP: 194.204.161.* 28.06.01, 10:17
          Gość portalu: Malwina napisał(a):

&#62 Natura ma szerokie plecy i wyglada na to ze musi znosic duzo bredni - popatrz n
          &#62 a zwierzeta
          no tak porównanie z pedałami bardzo trafne. Suki często zabijają swoje młode, co
          nie znczy, że ludzie mają na to przyzwolenie, "bo tak jest w naturze"
          &#62 Mnie sie zbiera na wymioty jak widze wojny i ludzi umierajacych z glodu, dzieci
          &#62 szkieletowate konajace
          &#62 z biegunki i zebraka na ulicy !
          Idź pomagać jako wolontariusz, z tej strony naprawdę nie chce się wymiotować,
          tylko pomagać chorym ludziom. Zupełnie inaczej odbiera się taką rzeczuwistość.

• Gość: Malwina Re: Gowno prawda IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.01, 11:38
            Bardzo goraco bym chciala ale musze zapieprzac codziennie do roboty zeby siebie i dziecko utrzymac
            bo zaden facet na moje lakiery do paznokci nie pracuje. A nawet gdyby pracowal to by nie wystarczylo
            by mi pozwolic na wolontariaty (milionerzy na chodniku nie leza, a ja sie nie sprzedaje ;)
            Dzieki za rade ktora jest rownie gleboka jak wywody biblijne o homo !
            Wiecej milosci i tolerancji, siostro !
      • Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 10:24
        Gość portalu: gośka napisał(a):

&#62 bo jest to sprzeczne z naturą,

Nie jest sprzeczne z naturą nic, co w tej naturze występuje. :) Niezbadane są
        wyroki ewolucji. ;)

&#62 biblią, różnymi naukami np. Arystotelesa.

Taaak, samoloty też są sprzeczne z Biblią, bo gdyby Bóg chciał, żeby ludzie
        latali, to dałby im skrzydła. :)

&#62 Już
        &#62 nie wspomnę, że facet całujący się z drugim facetem powoduje odruch wymiotny.

Zawsze noś przy sobie aviomarin!

&#62 Do tego dochodzą jeszcze krzyki pedałów jacy to oni są ucieśnieni, a te
        &#62 wstrętne homofoby tak utrudniają im życie.

Jakby ktoś miał co do tego wątpliwości, to wystarczy przeczytać Twoją wypowiedź.
        :)

&#62 No i jeszcze małżeństwa i adpocja. M
        &#62 i Ms - a może wyjdź/ożeń się - nie wiem, jak do Ciebie się zwracać,

Transseksualizm to troszkę co innego,wiesz?

&#62 bo w twoim
        &#62 związku nie wiem jaką rolę pełnisz - np. z kaloryferem, bo uczucia ma gorące?
        &#62 hę? Ale nie martw się wyleczą was z tego

Wątpię. :) A poza tym im z tym dobrze. :) Natomiast leczenie to by się przydało
        Tobie, kochaniutka, ale niestety tego typu przypadki są raczej beznadziejne. :)

Pozdrówka,
        Bianka
        • Gość: gośka Re: Homoseksualizm IP: 194.204.161.* 28.06.01, 10:30
          Nie jestem twoją kochaniutką. I jestem normalna, za poglądy nikogo się nie
          leczy. Piszesz, że jest im z tym dobrze, pedofim także - więc dlaczego leczy
          ich się przymusowo - przecież oni tak kochają dzieci? A nekrofilia - przecież
          nie robią nikomu nic złego? To też ok?
          • Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 10:50

&#62 Nie jestem twoją kochaniutką. I jestem normalna, za poglądy nikogo się nie
            &#62 leczy.

A powinno! ;) Szczególnie w przypadku tego typu niczym nieuzasadnionej
            zawziętości, jaką Ty prezentujesz.

&#62 Piszesz, że jest im z tym dobrze, pedofim także - więc dlaczego leczy
            &#62 ich się przymusowo - przecież oni tak kochają dzieci?

A przy okazji robią im krzywdę. Homoseksualiści wchodzą w kontakty seksualne
            zupełnie dobrowolnie.

&#62 A nekrofilia - przecież
            &#62 nie robią nikomu nic złego? To też ok?

Nieboszczykowi pewnie wszystko jedno. ;) Dosyć, Gosiu. Twoja nieznajomość tematu
            przy jednoczesnym zacietrzewieniu nie wróży konstruktywnej dyskusji, a z
            fanatykami nie zwykłam podejmować polemiki.

Pozdrawiam,
            Bianka
          • Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:25

&#62 Nie jestem twoją kochaniutką. I jestem normalna, za poglądy nikogo się nie
            &#62 leczy. Piszesz, że jest im z tym dobrze, pedofim także - więc dlaczego leczy
            &#62 ich się przymusowo - przecież oni tak kochają dzieci? A nekrofilia - przecież
            &#62 nie robią nikomu nic złego? To też ok?

A czym jest wedlug Ciebie normalnosc? Skoro Ty zyjesz zgodnie ze swoimi zasadami
            to moze powinnas dac zyc innym. Nie wpieprzajac sie do ich zycia. Ja jestem
            lesbija, jestem tego swiadoma, dobrze mi z tym kim jestem i jaka jestem i nie mam
            zamiaru sie zmieniac dla takiej osobki jaka Ty jestes...

• Gość: ameba Re: Homoseksualizm IP: 195.117.174.* 02.07.01, 11:08
          Gość portalu: Bianka napisał(a):

&#62 Gość portalu: gośka napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 bo jest to sprzeczne z naturą,
          &#62
          &#62 Nie jest sprzeczne z naturą nic, co w tej naturze występuje. :) Niezbadane są
          &#62 wyroki ewolucji. ;)
          &#62
          &#62 &#62 biblią, różnymi naukami np. Arystotelesa.
          &#62
          &#62 Taaak, samoloty też są sprzeczne z Biblią, bo gdyby Bóg chciał, żeby ludzie
          &#62 latali, to dałby im skrzydła. :)
          &#62
          &#62 &#62 Już
          &#62 &#62 nie wspomnę, że facet całujący się z drugim facetem powoduje odruch wymiot
          &#62 ny.
          &#62
          &#62 Zawsze noś przy sobie aviomarin!

Awiomarin, droga Bianko, stosuje sie przy kinotozie, ma to związek z gwałtowną
          reakcją organizmu na zmianę jego położenia w przestrzeni.Nie zachodzi to w wyżej
          opisanym przypadku. A myślę, że Gośce chodziło o względy estetyczne;-)

Pozdrawiam
          czepliwa ameba

&#62
          &#62 &#62 Do tego dochodzą jeszcze krzyki pedałów jacy to oni są ucieśnieni, a te
          &#62 &#62 wstrętne homofoby tak utrudniają im życie.
          &#62
          &#62 Jakby ktoś miał co do tego wątpliwości, to wystarczy przeczytać Twoją wypowiedź
          &#62 .
          &#62 :)
          &#62
          &#62 &#62 No i jeszcze małżeństwa i adpocja. M
          &#62 &#62 i Ms - a może wyjdź/ożeń się - nie wiem, jak do Ciebie się zwracać,
          &#62
          &#62 Transseksualizm to troszkę co innego,wiesz?
          &#62
          &#62 &#62 bo w twoim
          &#62 &#62 związku nie wiem jaką rolę pełnisz - np. z kaloryferem, bo uczucia ma gorą
          &#62 ce?
          &#62 &#62 hę? Ale nie martw się wyleczą was z tego
          &#62
          &#62 Wątpię. :) A poza tym im z tym dobrze. :) Natomiast leczenie to by się przydało
          &#62
          &#62 Tobie, kochaniutka, ale niestety tego typu przypadki są raczej beznadziejne. :)
          &#62
          &#62 Pozdrówka,
          &#62 Bianka

• Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:31
            Estetyka-pojecie wzgledne, odbierane roznie przez rozne osoby... uksztaltowane
            przez szereg czynnikow...
      • Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:22
        Bardzo interesujace jak na istotne tematy wypowiadaja sie osoby nie majace
        zielonego pojecia. Nie znajace ani jednej osoby homoseksualnej, jej uczuc,
        zachowan, zycia. Nie wiedzace nic, nic, nic... Zal mi Cie Kobieto. Moze
        najpierw powinnas doswiadczyc kilku rzeczy w swym pustym i plytkim zyciu aby
        wypowiadac sie o NAS.

Magda (jawna lesbijka)
      • Gość: Konrad Re: Homoseksualizm IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 04.07.01, 09:27
        Moze idiotów tez da sie wyleczyć, pomyśl czasem !
        hetero
    • Gość: alka Re: Homoseksualizm IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 28.06.01, 10:15
      Gość portalu: M and Ms napisał(a):

&#62 Homoseksualizm zostal uznany przez Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne za
      &#62 zachowanie normalne. Dlaczego tylu ludzi nie chce przyjac tego stanowiska do
      &#62 wiadomosci?

Homoseksualizm to defekt natury i jako taki nie moze / chyba / byc traktowany
      jako normalny stan organizmu, co oznacza ze jest stanem chorobowym./Moze wypowie
      sie polski medyk obyty z tematem i wyjasni szczegołowo / Problem jak sadze
      polega bardziej na tym aby ludzi o takiej orientacji seksualnej traktowac tak
      samo jak tych zdrowych czyli ich nie dyskryminowac / cokolwiek to oznacza/.
      / To jest ten sam problem co z niepełnosprawnymi w Polsce których tez powinnismy
      traktowac jak zdrowych, powstają Towarzystwa, zbieraja sie gremia a ciągle z
      uporem maniaka , buduje sie schody gdzie popadnie / problem wozkow inwalidzkich!/
      To tylko dygresja./
      A trzymajac sie tematu cała masa ludzi mieszka poza Ameryka i o takim
      Towarzystwie nie ma zielonego pojecia, pewnie i wielu Amerykanow takze ,ale
      maja swoj sposob widzenia moralnosci i orientację seksualną jaka posiada
      wiekszosc./ Moze ktos zna statystyki!/ Bardzo trudno jest zmienic ludzka psychike
      .Chyba najtrudniej! A moze w tym Towarzystwie zasiadaja homoseksualisci? /W
      pytaniu chodzilo o kwestię tolerancji . To niestety odwieczny problem spoleczny
      ludzkosci a takze tej postepowej Ameryki! A gdzie były inne Amerykańskie
      Towarzystwa gdy to u nich szalał rasizm , zresztą chyba do dzis nie uwolnili sie
      od tego problemu.Nie zachlystujmy sie wiec ta pseudo-tolerancja w amerykanskim
      wydaniu.A idac dalej w dyskusji to bodajze w Holandii zezwolono na zwiazki
      malzenskie ludzi kochajacych inaczej z adopcja dzieci wlącznie !!! A czy ty/ wy
      - M and Ms chcielibyscie byc adoptowanym dzieckiwm dwoch mamuś czy dwoch tatusiow
      ?? bo ja nie , mimo ze generalnie nie mam nic do tego z kim kochaja sie moi
      znajomi. Proponuje wiec rozszerzyc temat na :
      inteligentnych inaczej
      "kolorowych "inaczej
      wierzacych inaczej , i wreszcie
      myslacych inaczej .... niz , no wlasnie , kto...
      Pozdrowiania
      • Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.users.skanska.se 28.06.01, 11:33
        Gość portalu: alka napisał(a):

&#62 A trzymajac sie tematu cała masa ludzi mieszka poza Ameryka i o takim
        &#62 Towarzystwie nie ma zielonego pojecia, pewnie i wielu Amerykanow takze

Ale o WHO każdy średnio inteligentny człowiek pojęcie zapewne ma. :) A tu chodzi
        przede wszystkim o decyzję WHO.

Pozdrawiam,
        Bianka
    • Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 19:27
      ...moje dwa grosze do tematu.
      Chciałby zwrócić Wasza uwagę na jeden aspekt w tej kwestii.
      Ponieważ homoseksualizm jest nienormalny (z punktu biologicznego) to zawsze,
      bez względu, jaki stosunek reszta ma do tej kwestii, homoseksualiści będą
      podatni na nerwice itp.
      I tak podświadomie czy tez nie będą oni dążyć do akceptacji ich
      homoseksualnosci przez resztę, co przyczynia się do ich bardzo aktywnego życia
      seksualnego, które jest często skierowane w kierunku ludzi normalny, którzy
      poniekąd powinni zrównoważyć ich stan psychiczny.
      Jakie są tego konsekwencje chyba nie musze nadmieniać.
      Myślę, ze dużą role w rozwiązaniu tego problemu będzie kiedyś miała wczesna
      edukacja o homoseksualizmie. Być może, ze naukowcy dostarcza nam rozwiązań
      genetycznych i wyprostują wszystkich.
      Kto wie...?
      • Gość: Malwina Re: Homoseksualizm i nerwica IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:33
        Ja nie jestem homo i jestem podatna na nerwice - i co ty na to ?
        I przestan udawac ze nie wiesz dlaczego ci ludzie maja tak zaplute i stresowe zycie : presja
        spoleczenstwa, opinii publicznej, wyjecie spoza prawa, doktorku Freudzie, to co ?
        A znajdz tu kompana na zycie jak ja hetero nie hetera, piekna, wrazliwa, wyksztalcona, nie potrafie ....
        Sam ku klux klan i miekkie...narkotyki, ohhhh, zycie jest ciezkie ....;-)
    • Gość: a psik Re: Homoseksualizm IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 28.06.01, 19:40
      Ludzie przyjeli do wiadomosci ale nie musza sie z tym zgadzac.
      Jak w Twojej opinii powinna wygladac taka sytuacja. Chodzisz na silownie,
      plywalnie etc.przebierasz sie i bierzesz prysznic w miejscu przeznaczonym dla
      Twojej plci. Powinines/as czuc sie "aseksualnie" niestety tak nie jest bo sie
      okazuje ze jakies parenascie procent facetow/kobiet patrzy na ciebie nie jak na
      swa wlasna plec ale jak na obiekt seksualny czego zreszta nie skrywaja
      (zdarzaja sie propozycje).
      Mam z tym przejsc do porzadku dziennego ? i czuc sie niezbyt komfortowo czy
      zaproponowac odzielna przebieralnie dla homo/heteroseksualnych albo dawac sie
      spychac w mniejszosc ?
      • Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 19:49
        Podobne i ja miałem doświadczenia, (dlatego zacząłem od dwóch moich groszy)
        Na pewno nie ma sensu czekać na genetyków -i ktos powinien cos robić w tym
        kierunku.

• Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 19:50
        Gość portalu: a psik napisał(a):

&#62 Chodzisz na silownie,
        &#62 plywalnie etc.przebierasz sie i bierzesz prysznic w miejscu przeznaczonym dla
        &#62 Twojej plci. Powinines/as czuc sie "aseksualnie" niestety tak nie jest bo sie
        &#62 okazuje ze jakies parenascie procent facetow/kobiet patrzy na ciebie nie jak na
        &#62 swa wlasna plec ale jak na obiekt seksualny

Parenaście procent? Toż w całej populacji homoseksualistów jest zaledwie kilka
        procent. :) Biorąc pod uwagę te dane bazowe, prawdopodobieństwo spotkania
        homoseksualisty pod prysznicem w siłowni jest naprawdę nikłe.

&#62 Mam z tym przejsc do porzadku dziennego ? i czuc sie niezbyt komfortowo czy
        &#62 zaproponowac odzielna przebieralnie dla homo/heteroseksualnych albo dawac sie
        &#62 spychac w mniejszosc ?

No, o spychaniu w mniejszość to mógłbyś mówić, gdybyś brał prysznic w klubach
        gejowskich. ;)

Pozdrawiam,
        Bianka
        • Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 20:05
          nie jest az tak zle. a psik troche przesadza.
          poczekajmy, moze jakis homo wypowie sie w tej kwestii.
        • Gość: a psik Re: Homoseksualizm IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 28.06.01, 20:48
          he he he (pozwolilem sobie tutaj zarechotac ) a bylas kiedys na silowni
          gdzie sie chodzi potrenowac w czasie przerwy w pracy ?
          (zaznaczam ze nie o Polske mi chodzi, bo tu wiekszoac gejow "w szafach jeszcze
          siedzi").Ostatnio rozmawialem z dziewczyna na imprezie. Narzekala ze w
          przypadku jej zawodu (architekt wnetrz) faceci po trzydziestce jezeli sa wolni,
          a ona jest nimi zainteresowana to okazuje sie ze w wiekszosci sa gejami i
          wierzaj mi ta wiekszosc to nie mniejszosciaowe 5 %.
          A kluby gejowskie fuj... fuj... fuj... jestem porzadnym "homofobem" i moi
          znajomi geje o tym wiedza. Tak to juz jest, ze oni maja swoj sposob widzenia
          swiata, a ja mam moj i jakos sie nawzajem szanujemy.
          • Gość: gadula Re: Homoseksualizm IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.06.01, 21:03
            Nigdy nie byłem na siłowni a wiec nie będę się spierał.
          • Gość: Fnoll re: dobre i zle "homofoby" IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 21:10
            &#62 A kluby gejowskie fuj... fuj... fuj... jestem porzadnym "homofobem" i moi
            &#62 znajomi geje o tym wiedza. Tak to juz jest, ze oni maja swoj sposob widzenia
            &#62 swiata, a ja mam moj i jakos sie nawzajem szanujemy.

Drogi A_psiku, jak wszystkie "homofoby" beda tobie podobne, to bedzie juz
            klawo i calkiem zwyczajnie - i to by sie mnie bardzo podobalo. Bo bedzie sie
            dalo pogadac. A ja lubie jak ludzie potrafia ze soba pogadac :-)))
            • Gość: a psik Re: re: dobre i zle IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 28.06.01, 22:42
              ja z nimi nie gadam ja tylko z nimi pije. :-)
          • Gość: Bianka Re: Homoseksualizm IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 23:09

&#62 Ostatnio rozmawialem z dziewczyna na imprezie. Narzekala ze w
            &#62 przypadku jej zawodu (architekt wnetrz) faceci po trzydziestce jezeli sa wolni,
            &#62 a ona jest nimi zainteresowana to okazuje sie ze w wiekszosci sa gejami i
            &#62 wierzaj mi ta wiekszosc to nie mniejszosciowe 5 %.

Nic w tym dziwnego, że szukając wśród wolnych mężczyzn po 30. odsetek
            homoseksualistów będzie wyższy niż dla całej populacji, bo homoseskualiści
            zazwyczaj się nie żenią, a mężczyźni heteroseksuali zazwyczaj po 30. są już
            żonaci.

Pozdrawiam,
            Bianka
        • leslawc Do Bianki o : Homoseksualizmie 03.07.01, 08:07
        • leslawc Do Bianki o: Homoseksualizmie tym razem z tekstem ;) 03.07.01, 08:27
          Cosik mi sie poknocilo moze jeszcze jest za wczesnie na pisanie
          Najpierw poslalem pusta wypowiedz potem napisalem i wyslalem ale nie widze jej
          na forum moze gdzies jest wiec sorki ja sie powtarzam
          Mieszkam w Niemczech w duzym miescie i chodze chetnie na plywalnie poplywac.
          Bez tloku w basenie mozna to robic albo o 7 rano w sobote lub w niedziele lub
          po 21.00 w tygodniu. Ja lubie spac rano.........i chodze wieczorami a w tym
          czasie pod prysznicami jest 80% homo co sie na ciebie gapia onanizujac sie lub
          spojrzeniami dajac do zrozumienia .....swoje desires. Kiedys mnie to szokowalo
          bulwersowalo teraz nie zwracam juz na to uwagi. Tylko plecami sie do nich nie
          mozna odwrcic bo mogloby to byc falszywie z ich strony zrozumiale.
          Tak Bianko jak nie wierzysz to zapraszam do Monachium na plywalnie do meskich
          prysznicow.;)

Pozdrawiam

Leslaw
      • Gość: Fnoll Re: hetero czy homo - nieladnie IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 21:20
        Napastowanie seksualne jest aspoleczne zarowno w wykonaniu homoseksualisty
        jak i heteroseksualisty. Wiesz, sekretarka moglaby rzec - przychodze do biura, a tam
        wszyscy ci oblesni faceci oblepiaja mnie wzrokiem, a szef zawsze stara sie mnie
        pomacac. Ale to naprawde nie znaczy, ze wszyscy mezczyzni to swinie. ;-))))
        Takze gejow, ktorzy napastliwie podrywaja w przebieralniach, powinno sie
        "temperowac", ale nie dlatego, ze sa gejami, ale dlatego, ze zachowuja sie
        nie w porzadku. Stosuja sie tu te same normy co w savoir-vivre damsko-meskim.
        Tepic nalezy chamstwo, a nie orientacje seksualna - i tyle.
      • Gość: Magda Re: Homoseksualizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:40

&#62 Ludzie przyjeli do wiadomosci ale nie musza sie z tym zgadzac.
        &#62 Jak w Twojej opinii powinna wygladac taka sytuacja. Chodzisz na silownie,
        &#62 plywalnie etc.przebierasz sie i bierzesz prysznic w miejscu przeznaczonym dla
        &#62 Twojej plci. Powinines/as czuc sie "aseksualnie" niestety tak nie jest bo sie
        &#62 okazuje ze jakies parenascie procent facetow/kobiet patrzy na ciebie nie jak na
        &#62
        A co powiesz o osobach heteroseksualnych, mezczyznach "przytulajacych sie" w
        zatloczonych autobusach, tramwajach do kobiet? to normalne? idac ulica tysiace
        oblesnych spojrzen i mysli "niezla dupa, fajnie ja przeleciec" Czy to nie
        przeszkadza?
        &#62 swa wlasna plec ale jak na obiekt seksualny czego zreszta nie skrywaja
        &#62 (zdarzaja sie propozycje).
        &#62 Mam z tym przejsc do porzadku dziennego ? i czuc sie niezbyt komfortowo czy
        &#62 zaproponowac odzielna przebieralnie dla homo/heteroseksualnych albo dawac sie
        &#62 spychac w mniejszosc ?

• Gość: JKI Rozumiem lesbijki, kobiety sa piękne, ale homole ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:47
      Kobieta jest piękna. A homol ! Po co miałbym korzystac z czyjegos odbytu ? Albo
      udostępniać mój ? Wolę co innego. Naprawdę ! Sprobujcie homole, może sie wam
      spodoba ? A że jakiś paranoiczny związek na zadupiu USA wysmrodził jakiś tekst
      to jeszcze o niczym nie świadczy. Pewnie nieźle się zabawili, mieli sporo
      bąbelków w organźmie no i bzdury powypisywali.
      • Gość: alka Re: Rozumiem.. .., ale homole ? IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 29.06.01, 08:06
        Gość portalu: JKI napisał(a):

&#62 Kobieta jest piękna. A homol ! Po co miałbym korzystac z czyjegos odbytu ? Albo
        &#62
        &#62 udostępniać mój ? Wolę co innego. Naprawdę ! Sprobujcie homole, może sie wam
        &#62 spodoba ? A że jakiś paranoiczny związek na zadupiu USA wysmrodził jakiś tekst
        &#62 to jeszcze o niczym nie świadczy. Pewnie nieźle się zabawili, mieli sporo
        &#62 bąbelków w organźmie no i bzdury powypisywali.

Tym tekstem udowodniles wszystkim, ze twoja meskosc miesci sie w przyjetych
        normach " normalnosci " , ale niestety zadna w tym twoja zasluga, po prostu taki
        sie urodziles. I dlatego nie podoba mi sie forma jakiej uzywasz w stosunku do
        tych kochajacych inaczej.Brak ci elementarnej tolerancji.A to Towarzystwo, juz
        pisałam, tez wydaje mi sie podejrzane ... A o tym ze " dziura dziurze " nierowna
        wiadomo od zawsze i to nie tylko w kontekscie " homo-lesb". Zgadzam sie z
        Fnoll,em ze to glownie sprawa taktu i kultury osobistej.
        Tylko co zrobic z HIV - em.
        Pozdrowienia
        • Gość: Malwina Re: obudzic sie ze snu IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 09:11
          Nie ma sensu wypowiadac sie na temat skrajnej tresci odbytowej (choc trzeba moze zwrocic uwage tej
          podnieconej osobie ze nikt nie przygotowuje ataku na jej odbyt - moze jej odpusci i bedzie mogla zyc
          swobodnie nie przyklejajac sie ciagle do scian ;)

Natomiast mala uwaga do postu nastepnego : wirusik nie dotyczy TYLKO homo i trabi sie o tym od
          dawna ! Populacja najbardziej wyexponowana sa ...KOBIETY. Czy musze tlumaczyc dlaczego ?

Po prawdziwej katastrofie w Afryce, wedle raportu ONZ sprzed czterech dni, przyszedl czas na kraje
          wschodniej europy. Zwazywszy pewne niewatpliwe zacofanie Pl i religijnosc godna muzulmanow, boje
          sie ze trup bedzie padal gesto. :(
          • Gość: JK Malwina is cool jak mówią zwolennicy bb IP: 217.153.50.* 29.06.01, 13:59

&#62 Nie ma sensu wypowiadac sie na temat skrajnej tresci odbytowej (choc trzeba moz
            &#62 e zwrocic uwage tej
            &#62 podnieconej osobie ze nikt nie przygotowuje ataku na jej odbyt - moze jej odpus
            &#62 ci i bedzie mogla zyc
            &#62 swobodnie nie przyklejajac sie ciagle do scian ;)
            Malwina: nie pisze się ";)". To jest błąd. Poprawnie: ").".
            A co do odbytu to jest to podstawowy zamiennik homola i trudno to ignorować.
            Myślę, że tylko tolerancyjni powinni się przyklejać do ścian, bo zaprzyjaźniony
            pedał może im przez pomyłkę zrobić kuku.
            &#62
            &#62 Natomiast mala uwaga do postu nastepnego : wirusik nie dotyczy TYLKO homo i tra
            &#62 bi sie o tym od
            &#62 dawna ! Populacja najbardziej wyexponowana sa ...KOBIETY. Czy musze tlumaczyc d
            &#62 laczego ?
            &#62
            &#62 Po prawdziwej katastrofie w Afryce, wedle raportu ONZ sprzed czterech dni, prz
            &#62 yszedl czas na kraje
            &#62 wschodniej europy. Zwazywszy pewne niewatpliwe zacofanie Pl i religijnosc godna
            &#62 muzulmanow, boje
            &#62 sie ze trup bedzie padal gesto. :(
            Znowu jakies gówniane ";(". Czy wy ludzie nie znacie normalnie przyjętych
            znaków interpunkcyjnych ?
            A co do zacofania i religijności godnej muzułmanów to co ? Ma nastąpić pełny
            luz, kolejkowanie czy co tam jeszcze ? To pewnie niewielu przy życiu się
            ostanie. Może być lepiej zacofańcem ale żywym ? I zdrowym ?
            Malwina: w tym co tu napisałaś nie widzę logiki. Jak są ludzie zacofani i zbyt
            wg ciebie religijni to chyba nie będzie się rozprzestrzeniać adidas, co ?
            To chyba dobrze, czy wolisz jednak epidemię ? Życzę ci przetrwania wśród tych
            nie tak jak ty nowoczesnych ludzi.
            • Gość: Malwina Re: Malwina is bad IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:12
              Czy ktos moze temu kretynowi wytlumaczyc ze to nie znaki przestankowe !
              a nawet nie przystankowe !
              (ufff ! ku klux klan zawsze zywy !)

Sklonil mnie ten post do retrospekcji mojego wyuzdanego zycia seksualnego i jestem przy 356 facecie !
              Wynika z tego ze tak tragicznie nie jest jak mogloby sie wydawac, bo przeciez z kims musialam sie tego
              tamtego. No, musze przyznac bez bicia ze nie bralam ich spod kosciola ;-)
              O rany, gdybym ja tego J(F)K miala pod reka to bym wam takie zdjecia potem przyslala ze az !!!!!!
              • Gość: JK Malwina is very stupid sth IP: 217.153.50.* 29.06.01, 14:53

&#62 Czy ktos moze temu kretynowi wytlumaczyc ze to nie znaki przestankowe !
                &#62 a nawet nie przystankowe !
                &#62 (ufff ! ku klux klan zawsze zywy !)
                Znaki przestankowe, przystankowe a ku klux klan. Czy wiesz co to jest ?
                Najgorzej jak takie coś co ma inteligencję jednej, no może dwóch kur zabiera
                się za filozofowanie. Pewnie stwierdzisz, że nie jestem tolerancyjny a i
                jeszcze pewnie agresywny bo ty tak łagodnie do mnie przemawiasz od początku.
                &#62
                &#62 Sklonil mnie ten post do retrospekcji mojego wyuzdanego zycia seksualnego i jes
                &#62 tem przy 356 facecie !
                &#62 Wynika z tego ze tak tragicznie nie jest jak mogloby sie wydawac, bo przeciez z
                &#62 kims musialam sie tego
                &#62 tamtego. No, musze przyznac bez bicia ze nie bralam ich spod kosciola ;-)
                Niezła jesteś. Jakbyś wyszła na szosę to byś jeszcze z tego forsę miała.
                I znowu to śmieszne ";-)" na końcu zdania. Kropka, Malwina, kropka zupełnie
                starczy. To coś nic nikomu, nawet i tobie sądząc z odpowiedzi, nie mówi.
                A chętnych na swoje usługi możesz brać skąd chcesz: spod kościoła, meczetu,
                synagogi. Co wolisz. Mamy w końcu demokrację.
                &#62 O rany, gdybym ja tego J(F)K miala pod reka to bym wam takie zdjecia potem przy
                &#62 slala ze az !!!!!!
                Nie sądzę. Zawsze unikałem takich panienek ze względu na wrodzony strach przed
                chorobami "W" a ostatnio wirusem HIV. Była to dla mnie rzeczywiście bariera i
                dlatego z byle kim do łóżka nie chodziłem. Dzięki temu żyję i nawet mam trochę
                oszczędności. Wiadomo, jak nie musiałem się leczyć no to mam forsę.

• Gość: Malwina Re: Malwina is very nice IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:23
                  627...628...629..(impotent)...630...631...no, badzmy powazni.

Prosze pana ja jestem tak stateczna kobieta ze nawet swiete sie do mnie nie umywaja nie mowiac juz o
                  fiatach nawet wymytych (czy to od fiat voluntas tua), ja szosy to na oczy nie widzialam, nawet nie wiem
                  co to jest, nic tylko pater noster qui est in celis sanctificetur nomen tuum adveniat regnum tuum ...a potem
                  na mnie lux splywa i peace tez. Ja przepraszam ze tak pana wodze na manowce a tu w rzeczywistosci
                  cnota mi uszami wychodzi.
                  Ja juz z pana kpic nie bede bo to nie ladnie, nie nalezy krzywdy blizniemu...
                  A pan mi obieca, prosze pana, ze nie bedzie pan kuszony relacjami sadomasochistycznymi ze mna (ja
                  jestem slaba istota i nie wiem czy bede mogla panowac zawsze nad soba, ale pan to wie bo pan kobiety
                  zna jak nikt i zycie pan tez zna) i pojdzie sobie pan na jakies forum Wprost albo inna wieze, ja panu
                  zycze szczescia i pomyslnosci na nowej drodze zycia i z gory dziekuje za kontrybucje w moje wysilki
                  pozostania czysta, bez skazy :-)

messa ita est
                  • Gość: JK Baba ma chyba szmery pod kopułą IP: 217.153.50.* 29.06.01, 15:31
                    Jedyne skojarzenie jakie mi przychodzi to groch z kapustą.
                    • Gość: Malwina Re: Baba na pewno szmery pod kopułą IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:42
                      Prosze pana, ja rozumiem, ale niech sie pan nie przejmuje, po prostu matka natura nie wyposazyla pana
                      w kawior z szampanem co nie znaczy ze nie istnieja ludzie ktorzy moga pana pokochac i docenic.
                      Napewno tacy sa, prosze isc, poszukac, prosze sobie trudu nie zadawac, to na nic, szanowny panie,
                      pan tu czas traci, a mnie znow biesy kusza . No i jaki z tego pozytek ?
                      Zaden.
                      • Gość: JK Tak ! Napewno ma szmery. Szkoda. IP: 217.153.50.* 29.06.01, 16:03
                  • Gość: Fnoll Re: Och, Malwino... ;-) IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 16:15
                    Cos tak czulem, ze tak po prawdzie jestes perwersyjna
                    przeorysza! Skad jestes? Bo ja z Krakowa od
                    Dominikanow. Moze by tak prywatnie porozwazac pare
                    teologicznych kwestii? Zaprosimy jeszcze JK (nie
                    zdziwilbym sie, gdyby ten swintuch byl jednym z
                    wiernych, ktorych poznalem w zeszlym roku na
                    pielgrzymce z Drezna do Czestochowy, cos mi sie tak
                    widzi), kupie mu ladna skorke i kulke do buzi i bedzie
                    klawo.

Z blogoslawienstwem

brat Fnoll
                    • Gość: Malwina Re: co za miasto ...! IP: *.abo.wanadoo.fr 02.07.01, 09:10
                      ...masz szczescie, najpiekniejsze miasto, wiem co mowie- studiowalam, oh ah - wspomnienia,
                      wspomnienia...
        • Gość: JK Co zrobić z HIV ? IP: 217.153.50.* 29.06.01, 13:46
          Proponuję:
          1. przestać rżnąć małpy,
          2. przez chćby jakiś czas przestać rżnąć wszystko co się rusza
          czyli ograniczyć się do jednego partnera,
          3. przestać wierzyć w szczelność prezerwatyw, bo to tylko hasło reklamowe
          producentów gumek.
      • Gość: belial Re: Rozumiem lesbijki, kobiety sa piękne, ale homole ? IP: 195.116.124.* 30.07.01, 19:15
        a lesbijki wsadzajace sobie-przepraszam za doslownosc-palce w odbyt sa nadal
        piekne? i juz nie zboczone... smieszny jestes w swojej nie konsekwencji.A CO
        DO ODBYTU WIESZ MI NIE WSZYSCY HOMO SIE NIM INTERESUJA...
    • Gość: MS Re: Homoseksualizm IP: *.anonymizer.com 29.06.01, 09:19
      Ten kto nie chce przyjac tego do wiadomosci jest pod
      wplywem uprzedzen i stereotypow.
      Trzeba mu wybaczyc, po prostu tacy ludzie sa zacofani
      w rozwoju spolecznym.
      • Gość: klasa Re: Homoseksualizm IP: *.statsbiblioteket.dk 29.06.01, 12:41
        Chyba ze sobie wezmiecie na wstrzymanie tej wiecznej
        rui.To wlasnie to jest NIENORMALNE w stosunku do
        natury i tu jest przyczyna wszystkich klopotow.
        Nadczynnosc hormonalna , czyli wieczne p... sie to
        jest NIENORMALNE!
        • Gość: Fnoll Caly Ten Seks IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 13:34
          &#62 Nadczynnosc hormonalna , czyli wieczne p... sie to
          &#62 jest NIENORMALNE!

Taaa, a Sting potrafi kochac sie 10 godzin non-stop! (pewnie jest tantrysta)
          Ten to dopiero ma nadczynnosc!
          A slyszales o tym ze CZARNI maja DUZE, a Polacy to takie w ogole niewielkie...?
          To jest dopiero STRASZNE i NIENORMALNE a nawet ZBOCZONE!!!

Taa, bo wiecie, ze jakby ludzie w swej wiekszosci mieli udane zycie seksualne,
          to nie byloby drugiej wojny swiatowej? No bo jak - komu by sie chcialo zycie narazac,
          skoro zycie jest tak dobre i przyjemne?

Natomiast starozytni Izraelici mieli zakaz uprawiania seksu przynajmniej na trzy dni
          przed walka - sprytni byli.

W Polsce natomiast mamy takie seksualne zahamowania, ze gdyby nie nasza dosc
          anarchistyczna natura, to mysle, ze moglibysmy spokojnie przystapic do podboju
          Europy. Niemcy faszystowskie ruszyly swiat "oczyszczac" z Zydow, my moglibysmy
          oczyscic go ze ZBOCZENCOW - czyli generalnie wszystkich tych, ktorzy twierdza, ze
          seks jest przyjemny i czlowiek go potrzebuje. I ze seks to cos wiecej niz kopulacja,
          wobec czego mozna mowic o kulturze seksu - dyskutowac ja i rozwijac, jak najbardziej
          publicznie. No ale jak tu rozwijac publicznie kulture seksu w kraju, gdzie tak wiele
          wplywowych osob zyje w celibacie? To by ich przeciez tak krepowalo...

Nie twierdze, ze trzeba sie zachwycac widokiem namietnie calujacych sie kobiet czy
          mezczyzn, ale sadze, ze czlowiek dojrzaly seksualnie, z dobrze rozwinieta wlasna
          seksualnoscia (tego sie od pewnego momentu nie da zrobic samemu, jakkolwiek
          rozwoj seksualny czlowieka siega pierwszych chwil jego zycia) bedzie mial wieksza
          latwosc w zaakceptowaniu innosci seksualnej z tego prostego wzgledu, ze sfera
          seksu bedzie mu sie kojarzyla zdecydowanie pozytywnie.

Fnoll Seksualny
          • Gość: JK Taa, popier..o się ćwokowi IP: 217.153.50.* 29.06.01, 14:05
            • Gość: Malwina Re: tak jest i musisz sobie strzelic w leb bo nic nie zmienisz ! IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 14:42
              nam sie pierdoli (przepraszam) a tobie nie - jest mi przykro - czy moge w czyms pomoc ?
              • Gość: JK Strzel sobie Malwina kolejny numerek IP: 217.153.50.* 29.06.01, 14:59

&#62 nam sie pierdoli (przepraszam) a tobie nie - jest mi przykro - czy moge w czyms
                &#62 pomoc ?
                Dlaczego jest ci przykro ? A w czym miałabyś mi pomóc ? Nie mam życzenia
                aplikowania sobie drogiego i długotrwałego leczenia. Sądząc po twojej
                wypowiedzi (ponad 300 facetów) jesteś jak duży fiat tuż przed kapitalnym
                remontem. Wprawdzie pakowny bo wielu miał pasażerów ale silnik nie trzyma
                ciśnienia, zawory stukają, olej wycieka. Kto by chciał się w takiego rzęcha
                pakować ?
                • Gość: Malwina Re: sliczny samolocik IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:05
                  ...jestem juz przy 500-set ....
                  • Gość: JK Brawo IP: 217.153.50.* 29.06.01, 15:08
                    Nie pisze się 500-set. Wystarczy 500. Albo pięćset.
                    To jak idziesz po schodach wszyscy pewnie słyszą ?
                    • Gość: Malwina Re: Brawo IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:33
                      dzieki 100(krotne) za rady, nie wiem jak moglam dotad zyc bez nich. Bardzo mi bedzie pana brakowac.
                      100 -o oooo razy zegnam.
                      (a nie pisze sie cyframi tylko literami w listach, bo wie pan to nie kulturalnie, zreszta tak jak i
                      przechodzenie jezdni poza pasami, to nie jest KULTURALNE, cyfry prosze pana (a wiem to od
                      absolwentki kolejarskiej szkoly zawodowej) pisze sie w ksiegowosci. I na necie (szepcze do mnie
                      absolwentka szkoly handlowej). Ide zaraz sobie, poprosze ja to mi wytlumaczy co to net bo ja nie
                      wszystko rozumiem. Licze na panska poblazliwosc i przebaczenie bo wiem zes pan do tego zdolny.
                      • Gość: JK Malwina : pogorszyło ci się ? IP: 217.153.50.* 29.06.01, 15:43
                        • Gość: Malwina Re: od czasu gdy... IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 15:49
                          ...pan jan kowalski tu sie pojawil, gorzej byc mi nie moze (znow te biesy, cholera !)
                          uchyle przed panem rabek tajemnicy :

:-) = usmiech, wyraza sympatie (oczka nosek buziuchna, OK ?)
                          ;-) = zart, ironia
                          :-( = niezadowolenie, zawod, a nawet gniew

adieu
                          Malwina( to wszystko jej wina)
                          • Gość: JK Jest tak jak myślałem IP: 217.153.50.* 29.06.01, 15:58
                            Dlaczego tak się podniecasz jak piszesz ? Czy to wina uginających się klawiszy ?
                            Spokojnie, wyluzuj się. Ja tam na początku nic do ciebie nie miałem. Nawet i
                            teraz. Ot, jest dziewoja, która chce uchodzić za tirówkę, jej sprawa.
                            A co do znaków to myślę, że jak ktoś zna język polski dostatecznie, nie musi
                            się nimi posiłkować. A jak się posiłkuje, to powinien zamieszczać każdorazowo
                            legendę.
                    • Gość: Fnoll Polecam posty JK !!! IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 15:57
                      Drodzy Internauci i Ty, Szanowny JK

Pokrotce wytlumacze dlaczego polecam posty JK:
                      JK jest dojrzalym i kulturalnym czlowiekiem, potrafi
                      sie bardzo ladnie wyslawiac, i to z humorem, ma tez
                      wiele autoironii, ktora ja osobiscie niezwykle sobie
                      cenie. Duzo wie, i potrafi sie tym podzielic. To mi
                      sie w nim podoba. Fajnie byloby, gdyby wiecej takich
                      ludzi pisalo na forum. Z tego co wiem udziela sie
                      na wielu listach dyskusyjnych (od filozofii po sprawy
                      gospodarcze) od wielu lat, i wszedzie jego wklad jest
                      bardzo ceniony. Nikt jednak nie wie gdzie mieszka ani
                      jak wyglada, czym zajmuje sie na codzien etc. JK,
                      bardzo chcialbym Cie poznac! Widze, ze interesujesz
                      sie wirusami, mnie tez ten temat bardzo zajmuje, czy
                      moglbym liczyc na wymiane wiedzy w tej kwestii?
                      Jesli jestes moze nauczycielem, to bardzo bym liczyl
                      na to, zeby moje dzieci mogly sie uczyc wlasnie u
                      Ciebie.

Z pozdrowieniami i zyczeniami dalszej udanej kariery
                      w swiatku opiniotworczym

Fnoll Fan
                      • Gość: JK Jesteś fanem fenolu ? Jeśli źle zrozumiałem, przepraszam. IP: 217.153.50.* 29.06.01, 16:00
                        • Gość: Fnoll Wreszcie___ktos__ broni___ godnosci__ czlowieka,___ BRAWO JK !!!! IP: *.ds.uj.edu.pl 29.06.01, 16:35
                          Proponuje pana JK uhonorowac jakims orderem, a moze nawet
                          ufundowac zagraniczna wycieczke? Ze swojej strony dam nawet 100 PLN.
                          Czekam na wsparcie idei i dalsze propozycje.

Swoj postulat uzasadnie w kilku punktach, w punktach dlatego, aby
                          sam beneficjent mogl sie latwo rozeznac w czym rzecz:

1. Jest niezwykly. Malo kto na forum z taka kultura wlacza sie w dyskusje.
                          2. Wypowiada sie tylko na temat watku - co u forumowiczow jest rzadka cnota.
                          3. Szanuje kobiety, dzieci, starcow i w ogole wszystkich ludzi.
                          4. Nigdy nie dal upustu swym frustracjom korzystajac z anonimowosci forum,
                          i, jak domniemywam, jest czlowiekiem bez frustracji - a wiec szczesliwym.
                          5. W zwiazku z pkt 4 - stanowi wzor dla dzieci i mlodziezy.
                          6. Walczy o czystosc polskiej mowy, mowy naszych ojcow, babek i onkli.
                          7. Broni przyrody - staje w obronie malp afrykanskich.
                          8. Angazuje sie w pomoc biednym i chorym.
                          9. Wspiera przesladowane mniejszosci.
                          10. Jest doskonalym znawca ludzkiej natury i omnibusem internetu.

etc etc

Fnoll Pod Wrazeniem
                          • Gość: JK A co z tym fenolem ? IP: 217.99.124.* 29.06.01, 22:45
                      • Gość: Malwina Re: Polecam posty JK !!! JASNE ! IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 16:05
                        cnotny dzien za cnotnym dniem leci a mnie nadzieja nie opuszcza, panie doktorze :-)

Proponuje stworzenie specjalnej strony dla JK ( bez F) bo nalezy docenic prawdziwe wartosci gdy sie je
                        spotka.

z poparciem i powazaniem
                        Malwina (kawior z szampanem)
                        • Gość: JK Mówimy Malwina, myślimy ble ble IP: 217.153.50.* 29.06.01, 16:09
                          Jak ty już coś napiszesz ! Chyba nie tylko klawisze ci się zacinają.
                          • Gość: Malwina Re: Mówimy Malwina, myślimy bla bla IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 16:14
                            Czlowieku, musisz uwierzyc w siebie, jestes tego wszystkiego wart . Zapewniam cie. To tylko byla
                            proba : bozia wyslala ci szatana i ty przez te probe brawurowo przeszedles. Wspaniale !

(oh, fnollku, poratuj mnie, on ma racje- mi sie naprawde korki przepalily, bede musiala uciekac....)
                            • Gość: Malwina Re: Mówimy Malwina, myślimy bla bla IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 16:19
                              nie wiem czy nie za pozno ale moze jeszcze mam szanse na ten post N° 69 !
                              • Gość: JK Malwina: nie No a nr, tak jest lepiej po polsku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 22:54
                                Nie mam już niestety czasu aby z tobą wieść dyskusję, która z twojej strony
                                była o niczym. Nijak się miała do mojej wypowiedzi. Ale na tym formum to
                                reguła. Na ogół jest tak, że ja o krupie a dyskutant o dupie. Jak mu zwrócę
                                uwagę to jest agresywny. To zaczynam takiego wyszydzać z premedytacją.
                                Natychmiast wszyscy są oburzeni. Jak nie wierzysz prześledź parę moich "wymian
                                poglądów". Ta bez uprzedzeń. Obiektywnie. Jakby ciebie nie dotyczyły. Juz do
                                znudzenia przytaczałem wątek, w którym jacyś durnie pisali np.: "lepiej
                                budujcie autostraty (gdzie indziej szpitale) a nie świątynie. Wskazywałem na
                                realia powszechnie znane. Efektem były inwektywy. Piszę o homo w ten sposób, że
                                jak muszą od urodzenia lub od namowy to trudno, ale nie róbmy z tego normy ani
                                tż akcji propagandowej. Natychmiast jest afera. Dam sobie chyba spokój z tym
                                forum bo myślę nikt nie chce tracić czasu na dyskusję z idiotami i w dodatku
                                nie na temat. Trzymaj się. Z adresu wynika, że jesteś we Francji albo też
                                korzystasz z serwera "osadzonego" w sieci francuskiej. Być może się mylę z tym
                                lokowaniem ale w tym włąśnie kraju przegięto z tzw. tolerancją. Wiele razy tam
                                byłem i na własne oczy widziałem.
                                • Gość: Fnoll JK - do__nie___zobaczenia IP: *.ds.uj.edu.pl 30.06.01, 00:33
                                  &#62 Dam sobie chyba spokój z tym
                                  &#62 forum bo myślę nikt nie chce tracić czasu na dyskusję z idiotami i w dodatku
                                  &#62 nie na temat.

dzieki, zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci :-)))))))))))))))))
    • Gość: ZBIG Re: Homoseksualizm IP: 10.0.0.* / *.epac.to 30.06.01, 19:46
      MYŚLĘ ŻE MALWINA JEST FACETEM.A PROPOS HOMO TO NIC PRZECIW NIM NIE MAM,ALE CZY
      MUSZĄ TAK BARDZO OBNOSIĆ SIĘ ZE SWOJĄ INNOŚCIĄ? GDYBY TAK DUŻO NIE KRZYCZELI O
      DYSKRYMINACJI,TO NIKT BY NA NICH NIE ZWRACAŁ UWAGI .ALE IM CHYBA O TO CHODZI.
      • Gość: Fnoll Test na wyobraznie - dla ZBIG'a i nie tylko IP: *.ds.uj.edu.pl 30.06.01, 23:45
        Wyobraz sobie, ze jestes gejem, budzi sie w tobie pozadanie, szukasz partnera,
        szukasz milosci. Uczucia ktore sie w tobie budza sa identyczne jak w zwiazkach
        damsko-meskich - wiec nie trudno powinno ci byc to sobie wyobrazic. Tylko zmien
        obiekt swoich uczuc z kobiety na mezczyzne (dla kobiet: z mezczyzny na kobiete).
        Wyobraz sobie siebie w wieku lat 14-tu, 16-tu, 20-tu, 30-tu itd. Szukasz mezczyzny
        swego zycia, byc moze go znajdujesz - wasza historia to namietnosc, watpliwosci,
        wiernosc, znudzenie, zdrady, tak jak miedzy mezczyznami i kobietami. I wyobraz
        sobie, ze to wszystko sie dzieje w otoczeniu, w ktorym teraz zyjesz, w ktorym zyles
        kiedys. Jak by sie zachowywali wobec ciebie twoi rodzice, znajomi, nauczyciele,
        przelozeni w pracy, twoj ksiadz spowiednik itp. ? Jak juz sobie to dobrze wyobrazisz,
        to sam powiedz - czy to nie jest troche skomplikowane? Delikatnie mowiac?

Tak sobie dzis pomyslalem, ze kazda mniejszosc moze nas wiele nauczyc - o nas
        samych, o czlowieku w ogole. Ale mozemy tez pozostac ignorantami.
      • Gość: Malwina Re: Homoseksualizm IP: *.abo.wanadoo.fr 02.07.01, 11:02
        A ja mysle ze wiem dlaczego ten biedny facet mysli (?) ze jestem facetem....

Malwinka, nie podobna do lalki Barbi
    • Gość: yapp Co ma zrobic ze sobš mlody gej? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 23:49
      ktory widzi ze postawy w spoleczenstwie sa takie jakie sa - mam 19 lat a
      jeszcze sie z tym nie oswoilem, i nie wiem czy kiedykolwiek sie oswoje - nikomu
      jeszcze nie powiedzialem i nie wiem czy kiedykolwiek powiem. Caly czas tylko
      martwie sie i rtozmyslkam co ze soba robic - chcialbym sie do tego
      przyzywyczaic, zaczac normalne zycie, jakos sie urzadzic, ale brak mi odwagi
      zeby komukolwiek zaufac.... Juz nie mowiac ottym ze nawet gdybym komus
      powiedzial to i tak nie ma to wiekszego znaczenia bo wszyscy moi znajomi to
      hetero i nie wiedzialbym co robic dalej.... A takie postawy w Polsce jakie tu
      widac sa niestety wiecej niz powszechne
      • Gość: Fnoll internet dobry dla gejow (i nie tylko) - do yappa IP: *.ds.uj.edu.pl 02.07.01, 00:27
        poszukaj chocby w sieci podobnych sobie - w towarzystwie razniej :-)
        no i pomysl sobie, ze mozesz byc szczesliwym gejem - bo mozesz
        pogadaj z ludzmi, ktorzy odnalezli sie w tej sytuacji, np niejaki ramzes
        pisujacy na forum &#62mezczyzna jest chyba calkiem sensowny

powodzenia!
        • Gość: yapp Re: internet dobry dla gejow (i nie tylko) - do yappa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 23:37
          Dzieki ale szczerze mowiac to zupelnie nie wiem jak sie zabrac do tego... z
          internetem mam tyle wspolnego ze umiem sie nim odrobine poslugiwac...
        • Gość: yapp Re: internet dobry dla gejow (i nie tylko) - do yappa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 00:04
          Przpraszam ze o to zaytam - ale czy ty jestes gejem? Doswiadczyles tego samego
          z czym ja mam wlasnie do czynienia?
      • Gość: JK Jak to jest z gejami w ogóle ? IP: 217.153.50.* 02.07.01, 17:26
        Otwieram przewodnik turystyczny: rozdział dla gejów. Czytam gazetę: "małżeństwa
        gejów", "adopcja dzieci przez pary gejów". Oglądam telewizję: parada gejów w
        Berlinie, żądanie pozwolenia na paradę gejów w Rzymie w czasie uroczystości
        zakończenia roku świętego. Nie przesadzałbym z tym smutkiem. Jest teraz pogoda
        dla gejów i uważam, że źle. Dla samych gejów również. Jeżeli homoseksualizm
        stanie się normą, skończy się świat. Przyczyny - chyba nawet dla dyskutantów
        tego forum - są oczywiste ? Uważam, że pewna część gejów jest odmienna od
        urodzenia a pewna część nabyła tych cech od innych gejów. Niezależnie od genezy
        jest to odstęstwo od normy a nie norma. Dlatego nie należy propagować
        homoseksualizmu w telewizji, prasie, internecie. Jest to problem pewnej grupy
        ludzi co nie znaczy, że reszta ma im się podporządkować. Gdyby to ode mnie
        zależało starałbym się stworzyć dla gejów ośrodki terapeutyczne pomagające im w
        życiu a nie wyuzdane parady pokazujące najgorszą ochydę, jaką można sobie
        wyobrazić. Leczyć się. Życie jest piękne na tyle, żeby dać sobie spokój z tą
        pseudo nowoczesnością. Nie jest to nowoczesne bo było znane już za Kaliguli a
        pewnie i wcześniej. Już wtedy uważano to za odstępstwo i wyuzdanie a nie za
        normę.
        • karl Re: Jak to jest z gejami w ogóle ? 02.07.01, 20:08
          Gość portalu: JK napisał(a):

&#62 Czytam gazetę: "małżeństwa gejów", "adopcja dzieci przez pary gejów".
          A CO NIE MAJĄ PRAWA DO INFORMACJI!!!! TO PRZYWILEJ DEMOKRACJI I PRAW CZŁOWIEKA
          Oglądam &#62 telewizję: parada gejów w
          &#62 Berlinie, żądanie pozwolenia na paradę gejów w Rzymie w czasie uroczystości
          &#62 zakończenia roku świętego. Nie przesadzałbym z tym smutkiem.

SĄ SMUTNI, BO NIEAKCEPTOWANI. AGRESYWNI, BO SPOTYKAJĄ SIĘ Z AGRESJĄ. A TYLKO TA
          JEST ZAUWAZANA PRZEZ MEDIA.

&#62 Jest teraz pogoda dla gejów i uważam, że źle. Jeżeli homoseksualizm
          &#62 stanie się normą, skończy się świat. Przyczyny - chyba nawet dla dyskutantów
          &#62 tego forum - są oczywiste ? Uważam, że pewna część gejów jest odmienna od
          &#62 urodzenia a pewna część nabyła tych cech od innych gejów. Niezależnie od genezy
          &#62 jest to odstęstwo od normy a nie norma.

WSTYDZILBYM SIE TAKICH POGLĄDÓW, Z KTÓRYCH WYNIKA , ŻE WSZELKIE MNIEJSZOŚCI
          POWINNY UKRYWAĆ SWOJĄ ODMIENNOŚĆ, BYLE NIE RAZIĆ W OCZY!!!!! CO WIĘC Z UCHODZCAMI
          Z INDII, AFRYKI- MAJĄ SIĘ WYBIELAĆ BO KOMUŚ PRZESZKADZA ICH KOLOR SKÓRY, ODMIENNY
          UBIÓR I KULTURA!!!

&#62 Dlatego nie należy propagować
          &#62 homoseksualizmu w telewizji, prasie, internecie. Jest to problem pewnej grupy
          &#62 ludzi co nie znaczy, że reszta ma im się podporządkować.

CHYBA RÓZNIMY SIE W KWESTI DEFINICJI DEMOKRACJI !!!! ALBO PODOBAŁ CI SIĘ USTRÓJ
          WIECZNEJ SZCZĘŚLIWOŚCI, JAKIM BYŁ KOMUNIZM. ;_)))). W DEMOKRACJI KAŻDY MA PRAWO
          MANIFESTOWAĆ SWOJE PRZEKONANIA, I PROPAGOWAĆ SWÓJ STYL ŻYCIA, ALE NIE MUSISZ SIĘ
          Z NIM ZGADZAĆ I SIĘ PODPORZĄDKOWYWAĆ. NIKT CI TEGO NIE NAKARZE. TRUDNO ZABRONIĆ
          MANIFESTOWANIA, NO CHYBA , ZE WRÓCIMY DO TOTALITARYZMU . MOŻESZ ZA TO ZROBIĆ
          SWOJĄ KONTRMANIFESTACJE I POKAZAĆ CO CHCESZ ZAPROPONOWAĆ. MOŻE RUSZĄ ZA TOBĄ
          TŁUMY .

&#62Życie jest piękne na tyle, żeby dać sobie spokój z tą
          &#62 pseudo nowoczesnością. Nie jest to nowoczesne bo było znane już za Kaliguli a
          &#62 pewnie i wcześniej. Już wtedy uważano to za odstępstwo i wyuzdanie a nie za
          &#62 normę.

NORMĄ JEST TO CO PRZYJMUJEMY ZA NORMĘ ,A NIE TO CO JEST NATURALNE.
          W NORMALNYM ŚWIECIE NIKT NIE CHODZIŁ BY GŁODNY, I NIE UMIERAŁ Z GŁODU, LUDZIE
          BYLI BY SZCZĘŚLIWI, ŻYCZLIWI, ŻYLI BY W HARMONII I TORZYLI IDEALNE RODZINY,
          WSPÓLNOTY, PAŃSTWA.
          NORMA TO ROZBITE RODZINY, MATKI SAMOTNIE WYCHOWUJĄCE DZIECI, LUDZIE
          NIESZCZĘŚCIWI, NIE UMIEJACY STWORZYĆ PRAWDZIWYCH WSPÓLNOT.

&#62Gdyby to ode mnie
          &#62 zależało starałbym się stworzyć dla gejów ośrodki terapeutyczne pomagające im w
          &#62 życiu a nie wyuzdane parady pokazujące najgorszą ochydę, jaką można sobie
          &#62 wyobrazić. Leczyć się.
          LECZYĆ TO SIĘ POWINNO 3/4 POLSKIEGO SPOŁECZEŃSTWA, WIĘC TO NIEGŁUPI POMYSŁ. CHYBA
          PO TO JESTEŚMY LUDZMI, BY IM POMAGAĆ ŻYĆ I SIĘ ZMIENIAĆ, A NIE KRZYCZEĆ NA NICH I
          WYWOŁYWAĆ W NICH FLUSTRACJĘ!!!!! I PRÓBOWAĆ ICH ZAKRZYCZEĆ !!! ZEPCHNĄĆ DO
          PODZIEMIA !!!
          POZWOLMY WIĘC LUDZIOM, BY ZAZNALI TROCHĘ SPOKOJU,A NIE KRZYCZMY NA NICH, A
          ODNAJDĄ SWOJĄ DROGĘ I JEŚLI BÓG MIŁY, NAWET BĘDĄC HOMOSEKSUALISTAMI,W PRZYJAZDNYM
          ŚRODOWISKU STWORZĄ TRWAŁE ZWIĄZKI.BO MAJĄ PRAWO DO SZCZĘŚCIA!! A SPOTYKAJĄC SIĘ Z
          AGRESJĄ ODPOWIADAJĄ AGRESJĄ.
          • Gość: Malwina Re: Jak to jest z gejami w ogóle ? IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.01, 09:42
            Nic dodac nic ujac, wszystko zostalo powiedziane, podsumowac moze - kazda mniejszosc musi i
            zawsze musiala walczyc o swoje prawa (istnienia w spoleczenstwie) dlatego ich widac, dlatego
            manifestuja, i ja im pomoge jak bede mogla (gloszeniem opinii) wyjsc z podziemia, bo nikt nie urodzil sie
            zeby zyc jak szczur, w piwnicach i norach, to wlasnie stwarza frustracje i patologie, a nawet swiat
            kryminalny, nie ma mowy zeby ludzie tacy jak ja kontynuowali w piekle hipokryzji, zaklamania,
            nieszczescia. Wiem , wiem sa sprawy wazniejsze, wojny, glod, to wszystko nalezy do tego samego
            rozdzialu, prawo do GODNEGO zycia, po prostu Z URODZENIA, dlatego ze istniejemy. Niech inni
            odkupuja grzechy swiata - ja pragne widziec wszystkich ludzi idacych przez zycie z godnoscia , glowa
            do gory, nie czolgajacych sie na brzuchu, w strachu przed pociskiem, bomba, slowem, terorem, presja...

Sklonnosc do prowokacji sprawia ze mam glupia ochote zapytac demagogicznie (no, potraktujmy to jako
            humor ;-) ) jak to jest z ta zdolnoscia wychowania malzenstw hetero ktore plodza i tworza
            homosexualistow .......?????? Uwaga, uwaga ! robak jest w jablku !!!!!! ;)

Perfidna Malwina
            • Gość: ameba Re: Jak to jest z gejami w ogóle ? IP: 195.117.174.* 03.07.01, 10:25

&#62 Nic dodac nic ujac, wszystko zostalo powiedziane, podsumowac moze - kazda mniej
              &#62 szosc musi i
              &#62 zawsze musiala walczyc o swoje prawa (istnienia w spoleczenstwie) dlatego ich w
              &#62 idac, dlatego
              &#62 manifestuja, i ja im pomoge jak bede mogla (gloszeniem opinii) wyjsc z podziemi
              &#62 a, bo nikt nie urodzil sie
              &#62 zeby zyc jak szczur, w piwnicach i norach, to wlasnie stwarza frustracje i pato
              &#62 logie, a nawet swiat
              &#62 kryminalny, nie ma mowy zeby ludzie tacy jak ja kontynuowali w piekle hipokryz
              &#62 ji, zaklamania,
              &#62 nieszczescia. Wiem , wiem sa sprawy wazniejsze, wojny, glod, to wszystko nalezy
              &#62 do tego samego
              &#62 rozdzialu, prawo do GODNEGO zycia, po prostu Z URODZENIA, dlatego ze istniejemy
              &#62 . Niech inni
              &#62 odkupuja grzechy swiata - ja pragne widziec wszystkich ludzi idacych przez zyci
              &#62 e z godnoscia , glowa
              &#62 do gory, nie czolgajacych sie na brzuchu, w strachu przed pociskiem, bomba, slo
              &#62 wem, terorem, presja...
              &#62
              &#62 Sklonnosc do prowokacji sprawia ze mam glupia ochote zapytac demagogicznie (no,
              &#62 potraktujmy to jako
              &#62 humor ;-) ) jak to jest z ta zdolnoscia wychowania malzenstw hetero ktore plod
              &#62 za i tworza
              &#62 homosexualistow .......?????? Uwaga, uwaga ! robak jest w jablku !!!!!! ;)
              &#62
              &#62 Perfidna Malwina

Powinnaś wiedzieć, że oddziaływanie środowiska społecznego, jest czasem
              silniejsze niż środowiska domowego, a poza tym niektórzy rodzą się homo.
              Myślę, że nie o to idzie w dyskusji.Tyle tu już napisano o tolerancji. Chciałabym
              zauważyć, że to powinno działać w obie strony. Jeśli homoseksualiści żądają praw
              dla siebie ( słusznie), niech wezmą pod uwagę, żeby inni nie mieli z ich powodu
              ograniczonej wolności, np uczestnicy obchodów Roku Świętego w Rzymie, zmuszeni
              agresywną paradą gejowską do oderwania od religijnej refleksji. Nie można mieć
              wolności totalnej, bez jakichkolwiek ograniczeń, bo wolność każdej osoby, czy
              grupy ludzkiej kończyć się musi tam, gdzie zaczyna się wolność drugiej osoby czy
              grupy. Inaczej byłaby to totalna anarchia, gdzie rządziłaby ta grupa, która
              dysponowałaby większą siłą.
          • Gość: JK Nic niestety nie zrozumiałeś IP: 217.153.50.* 03.07.01, 14:42
            karl napisał(a):

&#62 Gość portalu: JK napisał(a):
            &#62
            &#62 &#62 Czytam gazetę: "małżeństwa gejów", "adopcja dzieci przez pary gejów".
            &#62 A CO NIE MAJĄ PRAWA DO INFORMACJI!!!! TO PRZYWILEJ DEMOKRACJI I PRAW CZŁOWIEKA
            =======================================================================
            Nie chodziło mi o prawo lub jego brak do informacji.
            Mało - w ogóle to nie jest przedmiotem tej wypowiedzi.
            Sens tego co napisałem jest taki, że ktoś mówi o uciśnionych prześladowanych
            gejach. To ja mu przeciwstawiam swoj pogląd, że nie jest tak z tu uciskiem jak on
            pisze, bo w gazetach to czytam to, w telewizji oglądam to, itd.
            I ja napisałem tylko i wyłącznie w takim sensie - niezależnie od czyjejś
            umiejętności (lub jej braku) czytania.
            A komentarz jest typowym odwracaniem kota ogonem.
            ==================================================================================

&#62 Oglądam &#62 telewizję: parada gejów w
            &#62 &#62 Berlinie, żądanie pozwolenia na paradę gejów w Rzymie w czasie uroczystośc
            &#62 i
            &#62 &#62 zakończenia roku świętego. Nie przesadzałbym z tym smutkiem.
            &#62
            &#62 SĄ SMUTNI, BO NIEAKCEPTOWANI. AGRESYWNI, BO SPOTYKAJĄ SIĘ Z AGRESJĄ. A TYLKO TA
            &#62
            &#62 JEST ZAUWAZANA PRZEZ MEDIA.
            &#62
            =================================================================================
            Ja pisałem w odniesieniu do smutku jedneego dyskutanta, geja, któemu odpowiadałem
            a nie w stosunku do smutku wszystkich gejów, którego to - smutku - wszystkich
            gejów nie zauważam.
            =================================================================================
            &#62 &#62 Jest teraz pogoda dla gejów i uważam, że źle. Jeżeli homoseksualizm
            &#62 &#62 stanie się normą, skończy się świat. Przyczyny - chyba nawet dla dyskutant
            &#62 ów
            &#62 &#62 tego forum - są oczywiste ? Uważam, że pewna część gejów jest odmienna od
            &#62 &#62 urodzenia a pewna część nabyła tych cech od innych gejów. Niezależnie od g
            &#62 enezy
            &#62 &#62 jest to odstęstwo od normy a nie norma.
            &#62
            &#62 WSTYDZILBYM SIE TAKICH POGLĄDÓW, Z KTÓRYCH WYNIKA , ŻE WSZELKIE MNIEJSZOŚCI
            &#62 POWINNY UKRYWAĆ SWOJĄ ODMIENNOŚĆ, BYLE NIE RAZIĆ W OCZY!!!!! CO WIĘC Z UCHODZCA
            &#62 MI
            &#62 Z INDII, AFRYKI- MAJĄ SIĘ WYBIELAĆ BO KOMUŚ PRZESZKADZA ICH KOLOR SKÓRY, ODMIEN
            &#62 NY
            &#62 UBIÓR I KULTURA!!!
            ==================================================================================
            W mojej wypowiedzi nic nie ma o konieczności ukrywania się homoseksualistów.
            Jest jedynie nawoływanie do nie propagowania zboczenia seksualnego, bo moim
            zdaniem to jest szkodliwe.
            Nie mieszłabym koloru skóry z tzw.: preferencją seksualną bo to może imigrantów
            obrażać. Co innego jest kolor skóry, włosów, a co innego odstępstwo od normy
            zachowań seksualnych wrodzone lub nabyte, np.: z dobrobytu, nudów, przeżycia się
            życiem.
            ================================================================================
            &#62
            &#62 &#62 Dlatego nie należy propagować
            &#62 &#62 homoseksualizmu w telewizji, prasie, internecie. Jest to problem pewnej gr
            &#62 upy
            &#62 &#62 ludzi co nie znaczy, że reszta ma im się podporządkować.
            &#62
            &#62 CHYBA RÓZNIMY SIE W KWESTI DEFINICJI DEMOKRACJI !!!! ALBO PODOBAŁ CI SIĘ USTRÓ
            &#62 J
            &#62 WIECZNEJ SZCZĘŚLIWOŚCI, JAKIM BYŁ KOMUNIZM. ;_)))). W DEMOKRACJI KAŻDY MA PRAWO
            &#62
            &#62 MANIFESTOWAĆ SWOJE PRZEKONANIA, I PROPAGOWAĆ SWÓJ STYL ŻYCIA, ALE NIE MUSISZ SI
            &#62 Ę
            &#62 Z NIM ZGADZAĆ I SIĘ PODPORZĄDKOWYWAĆ. NIKT CI TEGO NIE NAKARZE. TRUDNO ZABRONI
            &
            • Gość: Malwina Re: Nic niestety nie zrozumiałeś IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.01, 15:18
              idz do diabla z ta perwersja seksualna i przestan mieszac z pederastia (sex z nieletnimi ktory jest legalnie
              zabroniony, z wyjatkiem tajlandii gdzie tacy faceci jak ty jezdza na wakacje). Zrozum ze nie ma
              perwersji w momencie gdy dwie osoby chca bez presji i przymusu czy wykorzystania pozycji, sytuacji.
              Wobec tego wszystko jest perwersja i 69 i mineta i sodomia (i gomora :))) i cala sliczna kama sutra no i
              cala ja, chodzace zywe zboczenie ! (kobieta jest stworzeniem szatanaaaaaa, uuuuuhuhuhu !)
              Idz myc naczynia zamiast przejmowac sie sprawami ktore cie nie dotycza i trabic bzdety ! wrrrrrr !
              • Gość: JK Złego zdania o tobie zmienić się nie da IP: 217.153.50.* 04.07.01, 09:01
                Piszę spokojny tekst, rzeczowo a ta obkłada mnie epitetami.
                Starałem się jak mogłem kulturalnie i rzeczowo ci moje poglądy
                przedstawić. A ty odpowiadasz po chamsku.
                Te twoje uah i różne tam inne wskazują na wysoki stopień
                nie zrównoważenia psychicznego. Takie jak ty to raczej na szosę zarabiać
                a nie zabierać się za dyskusję. Walnij sobie kolejną porcję tego co lubisz
                i spadaj na drzewo.
                • Gość: Malwina Re: Złego zdania o tobie zmienić się nie da- TAK ! IP: *.abo.wanadoo.fr 04.07.01, 13:37
                  Twoje skrajne i obskuranckie poglady sa obraza godnosci ludzkiej !
                  Jestes chodzaca obraza i uragasz gatunkowi ludzkiemu ! jestes intelektualnym zboczencem, co jest
                  milion razy gorsze od sexualnego !
                  idz na inne forum, jest ich pelno z takimi jak ty ! w innym wypadku bede musiala nazwac
                  cie masochista !
                  Nieco milosci i wyrozumialosci do licha !
                  • Gość: JK Normalność dla Maliwny to egzotyka IP: 217.153.50.* 04.07.01, 16:01
                    1.Nie wiesz o czym piszesz.
                    2.Sama wpadasz w podniecenie a innym to zarzucasz.
                    3.Twoja tolerancja polega na zabranianiu mi dostępu do tego forum, bo mam inne
                    zdanie (ty właściwie nie masz żadnego, głupoty i to jeszcze wielce napuszonym
                    tonem wypisujesz).
                    4.Nie czytasz i nie odnosisz się do tekstu.
                    Jednym zdaniem: nie spotkałem na tym forum tak walniętej jak ty dziewuchy.
                    O przepraszam, była jedna. W twoim stylu: Kasia. Ta to dopiero plotła androny.
                    Możecie podać sobie ręce.
    • Gość: midnight Re: Homoseksualizm IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 16:25
      Homoseksualizm byl, jest i bedzie. Nie pomoze zamykanie oczu i udawanie ze go
      nie ma.
      Inna sprawa, ze zadna dyskusja na temat homoseksualizmu nic nie zmieni w
      zetknieciu z ciemnota, obskurantyzmem, zabobonem, tchorzostwem i bieda. Zwazmy
      na podobienstwo nietolerancji wobec homoseksualizmu do tego wobec wobec Zydow.
      Bo spoleczenstwo ogolnie jest nietolerancyjne ze wzgledu na wszelkie mozliwe
      fobie, w tym ekonomiczne i socjologiczne, broni sie przed innymi, gdy samo jest
      zagrozone, szuka kozla ofiarnego, na ktorego moznaby zwalic zlo tego swiata,
      wlasne niepowodzenia i pokazac palcem: to nie ja to oni, to nie przeze mnie to
      przez nich.
      Czy dziwi fakt, ze heteroseksualna czesc spoleczenstwa nie zna, badz ma
      wypaczony obraz homoseksualistow skoro wiekszosc z nich zyje w ukryciu? Jesli
      widzi jedynie gejowskie spolecznosci "klubowe", jesli media w tym prasa i film
      pokazuja jakies idiotyczne stereotypy geja czy lesbijki? Jesli stawia sie znak
      rownosci miedzy pedofilem a gejem (dla niektorych pedalem)?
      Jakie wobec tego budzi konotacje obrazek p.t. homoseksualni rodzice?
      Wobec dyskryminacji i wrogosci spoleczenstwa geje i lesbijki zyja w ukryciu,
      pracuja, ucza, strzega, lecza, spowiadaja!, placa podatki, wychowuja dzieci.
      Mijacie ich na ulicy i do glowy wam nie przyjdzie ze ten kulturalny, przystojny
      chlopak jest gejem, a tamta mila dziewczyna lesbijka.

Jesli ktos mowi: najpierw swiadomosc spoleczna, (homoseksualisci to zaledwie 11
      % spoleczenstwa i nie sa dla nikogo zagrozeniem), a potem ustawy i prawa to
      wezmy przyklad panstw gdzie koniecznosc przestrzegania praw antyrasistowskich,
      antyfaszytkowskich, itp. wymogla na spoleczenstwie stosowanie pozadanych norm.

I moze stojacy po stronie tolerancji nie musielinby jak Malwina zapewniac:

&#62Malwina (hetero powtarzam raz jeszcze)

Zrobilo mi sie nawiasem mowiac przykro i nieswojo.

Pozdrawiam,
      • Gość: Malwina Re: Homoseksualizm IP: *.abo.wanadoo.fr 17.07.01, 10:54
        mi tez przykro ale nie z wlasnego powodu. :(((
        Oczywiscie - podkreslam 1000 500 100 900 X ze jestem hetero (niech to licho !) zeby mnie nie
        podejrzewali ze mam jakies akcje w san francisco. No i zeby pojeli ze nie trzeba obowiazkowo byc
        osobiscie zaangazowanym aby miec opinie i czuc sie w jakims stopniu wciagnietym w sprawe.
        Ecce humanum.

• Gość: midnight Re: Homoseksualizm IP: *.gazeta.pl 17.07.01, 12:41

&#62 mi tez przykro ale nie z wlasnego powodu. :(((
          &#62 Oczywiscie - podkreslam 1000 500 100 900 X ze jestem hetero (niech to licho !)
          &#62 zeby mnie nie
          &#62 podejrzewali ze mam jakies akcje w san francisco. No i zeby pojeli ze nie trzeb
          &#62 a obowiazkowo byc
          &#62 osobiscie zaangazowanym aby miec opinie i czuc sie w jakims stopniu wciagnietym
          &#62 w sprawe.
          &#62 Ecce humanum.

...wiem co mialas na mysli, ja mialam co innego, nevermind
    • Gość: midnight Re: Homoseksualizm IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 17:25
      Setny post zobowiazuje, wiec niech bedzie sto pierwszy:

Homoseksualistow nie ma! Geje i lesbijki nie istnieja! To wszystko wymysl
      wrogiej propagandy, a ziemia jest plaska :-))))
      • Gość: JK Nareszcie optymistyczna wiadomość. Taka na sto dwa ! IP: 217.153.50.* 16.07.01, 18:34
        • Gość: midnight Re: Nareszcie optymistyczna wiadomość. Taka na sto dwa ! IP: *.gazeta.pl 16.07.01, 19:39
          I tym optymistycznym akcentem urwal ci sie tamat. No to sio, jest jeszcze wiele
          innych tematow godnych twoich opinii.
          Buahahaha :-))))))
          • Gość: JK Nie buahaha ale umyj sobie penisa. Z kału. IP: 217.153.50.* 18.07.01, 10:37
            • Gość: midnight Re: Nie buahaha ale umyj sobie penisa. Z kału. IP: *.gazeta.pl 18.07.01, 18:48
              Ehehehe, chyba ty swojego. Cos ci sie pomylilo, cooo?
              • Gość: JK Midnight koniecznie umyj sobie penisa. Z kału. IP: 217.153.50.* 20.07.01, 13:07
    • Gość: Czarny Re: Homoseksualizm IP: *.chello.pl 19.07.01, 15:39
      Pedalstwo to choroba, która trzeba leczyc lub wirus, którego trzeba
      zniszczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nigdy nie bedzie to dla mnie normalne zarówno u kobiet jak i facetów.
      Laczac sie w pary poglebiaja swoja chorobe!!!!!!!!!!
      • Gość: req Re: Homoseksualizm IP: *.telia.com 01.08.01, 23:55
        osobnicy tacy jak JK i czarny powinni byc przez nas po prostu ignorowani
        poniewaz ich wypowiedzi (jak rozne jesli chodzi o poziom tych wypowiedzi)
        przedstawiaja ludzi ciemnych i zatwardzialych w swoich pogladach jesli chodzi o
        homosexualizm. uwazam ze powinnismy sie zlozyc na dwa bilety w jedna strone do
        arabii saudyjskiej dla jk i czarnego.
        JK probuje najzwyklej w swiecie wyprowadzic z rownowagi osoby takie jak malwina
        ktore sa podatne na w gruncie rzeczy ordynarna polemike JK''a
        ten czlowiek (JK) jest najprawdopodobniej hipokryta ktory w rzeczywistosci
        lubi "pobaraszkowac" sobie z dziecmi z centralnego (w wawie) a nastepnego dnia
        staje sie bardzo powaznym i poboznym profesorkiem na uniwerku
        no coz takie jest zycie mozna miec tylko nadzieje ze policja sie dobierze takim
        jak on do dupy (nie doslownie)

ps
        JK vel pedofilu nie wysilaj sie i nie niszcz klawiatury aby wyslac kolejnego
        posta do tego forum bo itak zostaniesz przeze mnie zignorowany
        jak nastepnym razem odwiedzisz centralny to uwazaj zeby ktos cie nie
        wykastrowal zboczencu
    • Gość: adox Re: Homoseksualizm IP: *.ppp.eranet.pl 03.08.01, 15:00
      Niestety przyszło nam żyć w kraju nad Wisłą. Nie mamy zbyt światłego
      społeczeństwa a jak widać z historii i dnia dzisiejszego krajów w których
      średnia ogólnie doinformowanych ludków jest wyższa i dużo wyższa, inteligencja
      idzie w parze z tolerancją i akceptacją zachowań innych.
      Poza tym znaczącą rolę odgrywa bagaż doświadczeń i wiedzy który wynosi się z
      domu. A wiadomo jaki stosunek do GEJÓW maja prości ludzie ( nie obrażając tu
      klasy robotnicz-chłopskiej )więc nawet jeśli z takiej prostej rodzinki wyrośnie
      jakiś inteligent to niczego sensownego do tolerancyjnego społeczeństwa nie
      wniesie.
      A rośnie nam i już wyrośło wielu nieskażonych tolerancją głąbów.
      Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka