Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GPEC - rekrutacja

21.03.11, 10:48
    Witam,
    czy ktoś mógłby napisać coś na temat rekrutacji do GPEC w Gdańsku? Słyszałam bardzo złe opinie na ten temat - że rekrutacje są ustawione, że są tylko na pokaz, że dostają się tylko osoby po znajomości. Czy to prawda?
    Jak wygląda sama rekrutacja? Z ilu etapów się składa?
    Obserwuj wątek
      • ania.k83 Re: GPEC - rekrutacja 22.03.11, 09:33
        Nikt nie pomoże?
        • Gość: były kandydat Byłem, spełniałem wszystkie wymagania, odpadłem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:37
          Więc być może jest coś na rzeczy. Ale w sumie proponowali 2800 brutto na wstęp, więc i tak bym się nie zgodził. Podobno w GPEC jest tylko podwyżka po okresie próbnym (pewnie jakieś 3000-3500 brutto - mechanik samochodowy ma więcej), a dalej to tylko inflacyjne, więc marność nad marnościami. Teraz znalazłem ofertę za 4500 brutto na wstęp i 5000 brutto po 3 miesiącach i to u prywaciarza...

Jebać budżetówkę.
        • Gość: Witek Re: GPEC - rekrutacja IP: *.net.stream.pl 15.11.11, 08:09
          W GPEC nie lubią ludzi kreatywnych.Stawiają na uległych konformistów dostosowujących się do życzeń nieomylnego kierownictwa. Wygrywają kandydaci z polecenia, protegowani przez przydatne firmie organizacje.
          • Gość: wółwółwół Re: GPEC - rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 17:28
            chodzi ci o dział utrzymania Lipska?
      • Gość: Daniel Re: GPEC - rekrutacja IP: *.play-internet.pl 12.06.11, 15:14
        Witam
        Niestety ale to prawda ze do Gpecu mozna sie dostać tylko po znajomości.
        Jestem z wykształcenia ciepłownikiem - monterem i składałem do nich podanie z CV i listem pare razy.
        Epec-Elbląg,Gpec-Gdańsk,Opec-Gdynia -próbowałem w tych firmach wielokrotnie i dalej próbuje ale to juz bedzie ostatni raz.A jak ktoś sie juz dostanie przez przypadek to tylko na pare miesiecy stażu za pare złotych dla sciemy -ze niby dają szanse kazdemu.
        Jak dla mnie to za te przedsiebiorstwa powinno sie zabrać ABW i ostro przetrzepać tą korupcje i układy.Ale mi jako szaraczkowi pozostaje dalej składać papiery i czekać na dobrą posade w swoim zawodzie na umowe o prace i z pensją co mieaiąc bo w sektorze prywatnym to moge jedynie liczyć na Garba na plecach i pare złotych na umowe zlecenie lub na czarno.
      • Gość: były pracownik Re: GPEC - rekrutacja IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 12:48
        nie tylko rekrutacje odbywają się na warjackich papierach. Ogólnie praca w tym przedsiębiorstwie jest na najniszym poziomie.
        Bardzo zły dobór kadry kierowniczej, praca w dużych nadgodzinach(nie płatych doadjmy).
        Atmosfera straszna - wyścig szczurów i stres na pierwszym miejscu, bo oczywiście za wszystko odpowieadją "robole" ich zawsze mozna zwolnić , bo np. się krzywo uśmiechną.

Nie wiem czy jeszcze parcyje pani Kierownik Agnieszka K - osoba poniżej krytyki.

Jak najdalej od GDAŃSKIEGO PRZEDSIĘBIORSTWA ENERGETYKI CIEPLNEJ
      • Gość: Marek Re: GPEC - rekrutacja IP: *.net.stream.pl 17.11.11, 09:10
        Obrzydliwa firma, w której panuje stres i strach.Człowiek jest niczym. Można go wyrzucic z dnia na dzień.Doceniani są jedynie donosiciele.
      • Gość: Lech Re: GPEC - rekrutacja IP: *.net.stream.pl 22.12.11, 20:21
        Przyjęliśmy za obowiązujący model polityki personalnej - model kapitału ludzkiego, w którym firma troszczy się o dobre warunki pracy, zapewnia pracownikom możliwość ciągłego rozwoju i doskonalenia, budowanie kariery zawodowej, zaangażowania i współpracy. Naszym celem jest zdobycie i zatrzymanie najbardziej wartościowych pracowników w firmie (poprzez właściwy dobór kadr do firmy, właściwą organizację ich czasu pracy oraz płace).
        Poszukujemy ludzi ambitnych, aktywnych, kreatywnych i samodzielnych i przede wszystkim - otwartych na nowe wyzwania. Wszystko to bzdura!!!!!!!!! Stan ciągłego zagrożenia, stresu, szczucia .Kazdy pracownik , który chce sam odejśc bez względu na przydatnośc odchodzi bez żalu firmy i prób zatrzymania.
        • Gość: były pracownik Re: GPEC - rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 13:25
          po 8 latach zostałem wywalony nie zaszkodziłem firmie potraktowali mnie jak śmiecia i zabrali wszystko unikajcie tej firmy jak ognia
          • Gość: Były pracownik Re: GPEC - rekrutacja IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 19:54
            Mnie wyrzucili z tej "wspaniałej" firmy po 23 latach pracy. Zawsze byłem docenianym pracownikiem. Dyplomy, podziękowania (pieniędzy nie), a na koniec kopa. Rekrutacja, to fikcja z góry wiadomo, że przyjmą znajomka co ma plecy (tatuś, dziadek prezes w dobrze ustawionej firmie- taka wymiana ja tobie, a ty mnie). Trzymajcie się z daleka od tej " przyjazdnej" fabryki znerwicowanych pracowników.
        • Gość: Gość Re: GPEC - rekrutacja IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.12, 10:48
          Święta prawda, karierę robią tylko ci z polecenia, reszta jest tak zastraszana utratą pracy, że dobry kardiolog to za mało. NEPOTYZM straszny !!!!!!!
      • Gość: . Re: GPEC - rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 02:03
        W tej firmie są psie zarobki, ludzie pracują po kilka lat bez żadnych podwyżek.
      • Gość: GOŚĆ Re: GPEC - rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 13:20
        UNIKAJCIE gpec serwis najgorsza firma w której pracowałem nie płacą nadgodzin byle powód dobry do zabrania kasy i zwolnienia po 8 latach wąt na bruk a niby wielka rodzina bzdury
      • Gość: . syf, kiła i mogiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 20:47
        dno
        • Gość: Były pracownik Re: syf, kiła i mogiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 18:35
          tak - te wszystkie wypowiedzi to sama prawda. Opis wspaniałej pracy - to kłamstwo . W pracy panuje straszna atmosfera - mobbing, nerwy, strach , stres. Wielu leczy się z powodu ciężkiej depresji. Teraz planują centralizację spółek grupy gpec - po prostu tak pięknie nazwali zwolnienia. Kadry pilnują by z pracy zwalniać osoby przed uzyskaniem przez nich wieku ochronnego - na 3 miesiące przed - jak psa na bruk po ponad 30 latach pracy. Liczą się w tej pracy jedynie donosiciele, kłamcy dupowłazy... Jako super specjalistów zatrudniają na stanowisku prezesa piwowara , który ściąga swoich znajomków od słonych paluszków, wody mineralnej i chipsów... masakra. Ja mam ten rozdział za sobą i chwała Bogu
          • Gość: robert Re: syf, kiła i mogiła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.13, 14:53
            Potwierdzam, jak chcesz wyrzec się jakichkolwiek wartości, w tym wiary w siebie i nabawić nerwicy - polecam GPEC. Stres, ciśnienie sztucznie pompowane, pracownicy eksploatowani do granic możliwości, nadgodziny nie płacone. NIE POLECAM!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka