Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

problem z ogłoszeniem o prace

31.07.11, 17:28
    Witam,
    Jestem w trakcie poszukiwania pracy w dziedzinie IT. Natrafiłem na fajne ogłoszenie jako młodszego informatyka w komendzie w Poznaniu.
    Jednakże jako wymagane dokumenty muszę dostarczyć między innymi:
    * " kopia poświadczenia bezpieczeństwa uprawniającego do dostępu do informacji niejawnych oznaczonych klauzulą "tajne" lub oświadczenie o wyrażeniu zgody na przeprowadzenie postępowania sprawdzającego zgodnie z ustawą z dnia 5 sierpnia 2010 r. o ochronie informacji niejawnych (Dz. U. Nr 182, poz. 1228) "

Szukałem już chyba wszędzie, pytałem się każdego i nic nie udało mi się znaleźć. Czy ktoś z was może kiedyś miał jakiś wzór takiego oświadczenia?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jaga Re: problem z ogłoszeniem o prace IP: *.ip.netia.com.pl 31.07.11, 17:44
        Ja, niżej podpisany Jan Kowalski, PESEL 11111111111, legitymujący się dowodem osobistym ABC 123456789, niniejszym oświadczam, że wyrażam zgodę na przeprowadzenie postępowania sprawdzającego zgodnie z ustawą z dnia 5 sierpnia 2010 r. o ochronie informacji niejawnych (Dz. U. Nr 182, poz. 1228)

czytelny podpis
      • Gość: @@@ szkoda czasu - to stanowisko jest już dawno IP: *.aster.pl 31.07.11, 22:46
        obsadzone. Na więcej niż 100%.

A ty, skoro nie masz nawet certyfikatu dostępu, to zapomnij tym bardziej. Tak się składa, że mam c.d.d.i.n., wprawdzie nie tą klasę, ale mam. W kadrach (nie Poznań) mi powiedziano wprost. Konkurs musi być, wicie rozumicie, bo musi być wzmianka w BIP, że był konkurs. Ludzie na oświadczeniu o gotowości są przegrani na dzień dobry, gdy są tacy, którzy mają c.d. i też się nie łapią do roboty.

Szkoda znaczka i chodzenia na pocztę.
        • Gość: ... Re: szkoda czasu - to stanowisko jest już dawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 10:34
          Faktycznie odpuśc sobie, to i tak jest ustawione. Sama mam takie poświadczenie z poprzedniej pracy i nic to nie daje, byłam na rozmowach kwalifikacyjnych z BIPu i to jest wszystko ustawione. Rekruterzy praktycznie sie z tym nie kryli, że mają już innych kandydatów na miejsce o które "walczę". mogłabym napisac poradnik, jakie elementy świadczą o ustawce w tego typu konkursach. Szkoda czasu, bo i tak wybiorą jakiegoś znajomego albo rodzinke.
          • Gość: autor Re: szkoda czasu - to stanowisko jest już dawno IP: *.icpnet.pl 03.08.11, 17:24
            to jest to co mnie właśnie wkurza w tych chorym kraju, bez znajomości, bez łapówki nic nie załatwisz....
            • Gość: ... Re: szkoda czasu - to stanowisko jest już dawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 09:39
              Niestety ale w budżetówce nie jest łatwo, zwłaszcza w mundurówce, czy też jako pracownicy cywilni pracuje sama rodzina i nic nie wskazuje, że się to ma zmienic.
      • Gość: dno To marna robota za marną kasę, odpuść sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 09:44
        Poza tym jest pewnie obstawiona przez jakiegoś pociotka nieudacznika.

Pewnie 1500 na rękę proponują, albo coś w tym stylu.

Żaden szanujący się informatyk nie wziąłby takiej roboty, tylko największe łajzy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka