julsza 09.09.08, 16:45 obdarowali mnie jablkami, a ja dzemowa nie jestem zupelnie, kompotowa tez nie, wiec poszukalam chutney z jablek z cebula, cutryna, czosnkiem, rodzynkami, octem jablkowym, cukrem, cynamonem i kardamonem. Pochwale sie potem co wyszlo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buka007 Re: chutney sobie wymyslilam 09.09.08, 17:02 brzmi smakowicie! chwal sie koniecznie! Odpowiedz Link
marijohanna Re: chutney sobie wymyslilam 09.09.08, 22:18 tez robilam ostatnio z jablek i cebuli. pycha wyszlaD Odpowiedz Link
julsza Re: chutney sobie wymyslilam 10.09.08, 08:59 marijohanna napisała: > tez robilam ostatnio z jablek i cebuli. pycha wyszlaD to powiedz, ze moje tez bedzie pycha, plissss. wyszlo za mocno octowe, chociaz akurat octu dalam mniej niz w przepisie. potem dosladzalam i szybko zapakowalam w sloiki, z nadzieja, ze na zimno bedzie mialo inny smak i - jak napisali w ksiazce - po miesiacu skladniki sie przegryza i dopiero wtedy mozna jesc. Odpowiedz Link
pasqoodnikowo Re: chutney sobie wymyslilam 10.09.08, 11:31 do czego się takiego "pitusu" używa? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: chutney sobie wymyslilam 10.09.08, 17:33 Do mięs, pasztetów, wedlin... A może wrzućcie swoje przepisy na ten pyszny jabłkowy, już sprawdzony, bo w googlach tyle, ze nie wiadomo, za co się łapać. Odpowiedz Link