Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kolorowanie CV - dobra technika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 00:31
    Moje doświadczenie w poszukiwaniu pracy sugeruje, że warto czasem "kolorować" swoje CV. Mam tu na myśli rubrykę Doświadczenie Zawodowe. To kolorowanie polega na innym formułowaniu zdań opisujących co robiłem w danej firmie. Wszystko to oczywiście robione z głową tj faktycznie mam pojęcie o tym co napisałem i mam argumenty nie budzące wątpliwości. Robicie też tak?
    Obserwuj wątek
      • Gość: PH Re: kolorowanie CV - dobra technika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 08:18
        Ja na przykład składam cv na delikatnym papieże w kolorze z kości słoniowej z pozłacanymi grawerowanymi literkami!
        • jestem_zerem Re: kolorowanie CV - dobra technika 15.08.11, 10:51
          Jeśli już, to "na delikatnym papieżu" :)
      • brytf-anna Re: kolorowanie CV - dobra technika 15.08.11, 10:44
        To żadne kolorowanie, tylko dobry marketing :) zreszta - pracodawcy stosują ten sam sposób przy redagowaniu ogłoszeń. Chyba, ze masz na myśli coś innego niż ja, podaj jakiś przykład :)
        • Gość: urwica Re: kolorowanie CV - dobra technika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 11:19
          Byłem na rozmowie, gdzie rekruterowi nie spodobało się to, że "nie mam doświadczenia w kontakcie z klientami". No wolne żarty, potrafię się dogadać z ludźmi. Więc następnym razem dodam do CV zdanie typu "realizacja dostaw dla klientów". W rzeczywistości trochę inaczej to wyglądało, ale cóż poradzić skoro niektórzy mają taką sraczkę na punkcie "doświadczenia".
          • tibarngirl Re: kolorowanie CV - dobra technika 15.08.11, 16:24
            dokładnie...
      • Gość: gen Ciosek Re: kolorowanie CV - dobra technika IP: *.zone5.bethere.co.uk 15.08.11, 19:19
        bylo kiedys

forum.gazeta.pl/forum/w,23,80292168,80292168,Klamiecie_w_CV_Jak_daleko_sie_mozna_posunac_.html
      • Gość: fomica Re: kolorowanie CV - dobra technika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 17:33
        Myślałam że chodzi ci o kolorowanie kredkami :) i juz chciałam skrytykować.
        A co do sposobu formułowania mysli - dobra techniką jest formułowanie myśli poprzez dosłowne skopiowanie wyrażeń z ogłoszenia o pracę. Serio. Oczywiście ma to sens tylko wtedy gdy twój profil zgadza się z wymaganiami, w przeciwnym razie nie ma o czym gadać. Np. masz w ogłoszeniu wymagane doświadczenie "pozyskiwanie klientów". To po co pisac "nawiązywanie trwałych kontaktów, bezpośrednie kontakty, obsługa klienta, sprzedaz przez telefon"? Napisac po prostu "pozyskiwałem nowych klientów". Jeśli rekruterowi takie hasla rzuca się od razu w oczy to duża szansa że po pierwszym sprawdzeniu rzuci cv na kupke "do dalszej rozmowy" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka