Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości...

IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 19:09
    Praca prosta, przed kompem w biurze, nie wymagająca żadnych specjalnych umiejętności oprócz pisania w Wordzie. Tak sobie wymyśliłem. W ciągu paru godzin przyszło ponad 100 CV. I jak ja mam znaleźć pracę? A co dziwne, CV wysyłały też osoby, które już mają pracę... oraz takie dla których ta praca i tak byłaby zbyt prosta, bo mają bardzo duże doświadczenie, osiągnięcia w różnych dziedzinach a tutaj tylko prosta praca przed kompem. Po co oni wysyłają CV???
    Obserwuj wątek
      • Gość: j Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 19:22
        a gdzie dales to ogloszenie, wyludzaczu danych osobowych?

bo to co piszesz na kilometr pachnie bujda na resorach
        • Gość: ciekawy... Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 19:31
          Coś ci się pomyliło, dane osobowe mi nie są do niczego potrzebne. Chciałem tylko sprawdzić jaką mam konkurencję i wychodzi na to, że mam marne szanse na pracę skoro 100 osób aplikuje na jedno miejsce...
          • Gość: j Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 19:39
            nic mi sie nie pomylilo - pytalem gdzie jest to ogloszenie, zeby zweryfikowac te bujde
            • Gość: ciekawy... Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 19:47
              Nieważne gdzie.. czemu bujda niby???
              • Gość: j Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 20:12
                chocby dlatego, ze smiala teze udowadniasz mowiac, ze pokazywac dowodow nie bedziesz :)

to odbiega daleko nawet od najprymitywniejszego dyskursu merytorycznego

no chyba, ze ty tylko tak sensacjonalistycznie, to wtedy rozumiem, ale nie oczekuj, ze ktos to potraktuje powaznie

a teza to bujda, chocby dlatego, ze od kilku lat odpowiadam za rekrutacje i to zarowno na spec stanowiska jak i na 'masowe' (co nie znaczy zle, po prostu nie wymagajace kwalifikacji) i wiem ile przychodzi ofert, z jakich portali, ile bezposrednio itp. znam juz nawet sezonowosc rozkladu czy akurat 'modne' formaty standardowych cv.

wiec 100 cv zebranych w jeden dzien? bez zartow
                • Gość: ciekawy... Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 20:17
                  Po prostu nie chcę pisać jaki portal... ale nie żartuję. W 4 godziny przyszło 100 CV... i wciąż przychodzą. Prosta praca na komputerze i tyle.
                  • Gość: j Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 20:24
                    a ja od dobrych 30 czy prawie 40 lat nie wierze w bajki

moze ktos naiwny to lyknie - ja zdecydowanie nie :)

opowiadaj bajki dalej, bez dowodow, przy tak smialej tezie - to tylko bajki
                    • Gość: ciekawy... Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 20:25
                      A Ty pisz sobie co chcesz, a ja i tak na mailu mam już ponad 100 CV...
                      • Gość: Toxic Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 20:34
                        Po prostu nie chcę pisać jaki portal... ale nie żartuję. W 4 godziny przyszło 100 CV... i wciąż przychodzą. Prosta praca na komputerze i tyle.

"ciekawy..." podejrzewam że publicznie próbujesz oszukać społeczność tego forum fundując kiepskiej jakości bujdę. 100 CV to przychodzi nie w 4 godziny, a w kilka dni... wejdź na www.infopraca.pl - masz tam ogłoszenia z podaną ilością otrzymanych aplikacji.

Cały czas czekam na link lub informację gdzie podałeś ogłoszenie i o jakiej treści. Jeśli nie dostaniemy tej informacji stracisz absolutnie całą swoją wiarygodność.
                        • Gość: ciekawy... Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 20:37
                          Haha nie musisz wierzyć. Może mam jeszcze podać linka do ogłoszenia? Chcielibyście. Wierzyć nie musicie, ja piszę serio. Nie wiem po co miałbym kłamać. Sam byłem ciekaw ile przyjdzie CV na ofertę pracy do której i ja bym się nadawał. Miasto jest duże, pewnie dlatego tyle przyszło.
                          • Gość: j Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 21:19
                            jak to po co - zeby udowodnic swoja defetystyczna teze, tkora jest popularna posrod rabatopodobnych ciamajd i 'wszystko sie wali, nic nie jest fajnie, bedzie jeszcze gorzej'

gdybys mowil prawde, podalbys linka, zrobilbys z tego opracowanie (po wycieciu danych osobowych) pokazujac przekroj osob, ktore przyslaly itp - moze bylby z tego wartosciowy artykul - biorac pod uwage, ze teraz kampania, to ktoras z opozycyjnych gazet chetnie by to kupila

ale tylko wtedy, jesli to mozesz udowodnic, bo o ile ludzie wierza w cuda zwiazane z katastrofa, bo sie na tym nie znaja, to rynek pracy kazdy widzi

jest zle, ale to co piszesz to bzdury z piaskownicy - lacznie z zachowaniem z piaskownicy 'wiem ale nie powiem laalalalala'
                            • Gość: ciekawy Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.toya.net.pl 14.09.11, 09:26
                              Nie muszę Tobie ani nikomu innemu nic udowadniać. A na jakieś pisanie wypracowań na ten temat czy robienie statystyk nie mam czasu i nie chce mi się. Dobrze napiszę Ci tylko jaki to portal: gumtree.

Jakie bzdury? Człowieku właśnie przed chwilą sprawdziłem pocztę. Uwaga! Mam na mailu dokładnie 193 (słownie: sto dziewięćdziesiąt trzy!) CV... A ogłoszenie ukazało się wczoraj ok. 16, widzę po pierwszym mailu z CV, przyszedł przed 16 właśnie i potem już przychodziły co chwilę.
                        • tibarngirl Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... 14.09.11, 13:24
                          Obczaj takie gumtree... tam takie rzeczy są mozliwe.
      • kazjenka Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... 13.09.11, 19:36
        >A co dziwne, CV wysyłały też osob
        > y, które już mają pracę... oraz takie dla których ta praca i tak byłaby zbyt pr
        > osta, bo mają bardzo duże doświadczenie, osiągnięcia w różnych dziedzinach a tu
        > taj tylko prosta praca przed kompem. Po co oni wysyłają CV???

Bo ich obecna praca nie podoba im się z różnych względów albo kończy się im się umowa.
        • rabart Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... 13.09.11, 20:11
          Kazjenka oczywiście wie najlepiej :)
      • rabart Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... 13.09.11, 20:14
        Taka jest właśnie Polska. Kraj katastrofalnego bezrobocia...W dodatku wpisanego w nasz model gospodarki...
      • Gość: Kagan Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.dsl.telepac.pt 14.09.11, 09:41
        Gość portalu: ciekawy... napisał(a): A co dziwne, CV wysyłały też osoby, które już mają pracę... oraz takie dla których ta praca i tak byłaby zbyt prosta, bo mają bardzo duże doświadczenie, osiągnięcia w różnych dziedzinach a tutaj tylko prosta praca przed kompem. Po co oni wysyłają CV???
        - Pewnie pracuja za mniej niz placa minimalna albo czuja, ze zaraz straca prace z powodu recesji....
      • Gość: cv Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 15:16
        Pracuj.pl. Zaznaczcie Mazowsze i ogłoszenia dodane w ciągu ostatnich 24 godzin. Z moich obserwacji wynika, że jest to w trakcie tygodnia średnio 350 (trzysta pięćdziesiąt) ofert! Rzadko powyżej 400. W weekend najczęściej poniżej 200. Całe Mazowsze, w tym Warszawa, jeden z największych portali rekrutacyjnych!
        Oczywiście nie są to na ogół tzw. proste prace biurowe, ale myślę, że w przypadku wielu z tych ogłoszeń wskaźnik 100:1 wcale nie jest rzadkością. Wyjątkiem są z pewnością niektóre ogłoszenia dotyczące inżynierów, informatyków, doświadczonych finansistów, księgowych.
        Zdziwionym polecam zejść na ziemię i wyjść czasami na świeże powietrze, porozmawiać z ludźmi spoza swojego kręgu znajomych, z innych miast.
        Znam parę tzw. "rekrutacji" od środka. Znane firmy od kilku miesięcy dają ogłoszenia, wcale nie na specjalistyczne stanowiska, a nikogo nie zatrudniają. Ogłoszenia krążą w sieci i rozmnażają się jak króliki, można je znaleźć na stronach agencji personalnych.
        Znam przykład firmy, która od kilku miesięcy "szuka" osoby do księgowania jednego rodzaju faktur (dla "zielonego" kilka dni wdrożenia i po sprawie). Poszukiwania uskutecznia agencja mieszcząca się kilkaset km od siedziby ogłoszeniodawcy. Fakty są takie, że znalezienie właściwej osoby powinno zająć 1-2 dni. Firma ma siedzibę w dużym mieście. Właściwi ludzie są pod ręką. Myślę, że kilkadziesiąt (w tym z doświadczeniem, w tym osoby, które chciałyby zmienić pracę) w promieniu kilkuset metrów, ale ogłoszenie o pracę nie ukazało się ani na lokalnym, ani na regionalnym rynku pracy.
        Koleżanka ze znanej firmy mówiła mi o pani z HR, która regularnie daje ogłoszenia o pracę, mimo, że firma nikogo nie poszukuje. Pani musi udowodnić, że coś w ogóle robi.
        • Gość: Kagan Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... IP: *.dsl.telepac.pt 14.09.11, 18:53
          Otoz to. Rynek pracy i rynek ogloszen w dziale PRACA, to sa zupelnie inne swiaty!
        • tanebo Re: Dałem ogłoszenie o pracę z ciekawości... 14.09.11, 19:01
          Citibank szuka od 9 miesięcy (co najmniej) do pracy "na słuchawkach" w Katowicach. Przypadek?
      • wycofany infopraca.pl 14.09.11, 16:29
        tam wpisz "pracownik biurowy" - ponad 1000 CV!
        • Gość: milioner Re: infopraca.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 16:35
          www.pracuj.pl/praca/handlowiec-warszawa,oferta,2197934
          wynagrodzenie od 3000 do 7000 tys zł
          Albo skoczyła inflacja i znów płacą w milionach albo 100 ofert pracy na 1 zgłoszenie ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka