Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polki lepiej wykształcone od Polaków

IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 23:06
    A w czym to pożytecznym są te Polki wykształcone. Dzisiaj nikt niczego nie potrafi zrobić, bo studia są na poziomie przedwojennej małej matury. Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem i liczyc do stu ale bez błędów. To póki co wystarczy, żeby głosować na PO
    Obserwuj wątek
      • Gość: HA! Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.elk.mm.pl 16.09.11, 16:29
        kto jest lepiej wykształcony: dr kulturoznawstwa itp, czy ktoś po zawodówce umiejący kłaść rury? bo wykształcenie to nie papierek i tytuł tylko praktyczne umiejetności potrzbne na rynku pracy.
        • zigzaur Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków 17.09.11, 07:39
          Umiejący montować rury - ale tak, że po roku przeciekają.
          Umiejący kłaść glazurę - ale tak, że po roku odpada.
          Umiejący tapetować - ale tak, że po roku odkleja się.
          Że nie wspomnę o kładzeniu asfaltu.

Takich "fahofcuf s praktykom" mamy dużo i rynek zaczyna ich weryfikować.

Na polskich budowach śmierć ostro kosi.

"A co mi tu bedzie inżynierek pieprzył o jakimś BHP?"
          • Gość: doktor hałs wykształcone w powtarzaniu jak papuga pierdów IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 11:46
            socjologicznofilozoficznopolitologicznych
            pseudowiedza, pseudonauka
            zbędne, szkodliwe, do likwidacji
          • Gość: HA! Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.elk.mm.pl 18.09.11, 18:17
            nie widzę związku z tematem
        • asmok6 Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków 17.09.11, 09:48
          Gość portalu: HA! napisał(a):

> kto jest lepiej wykształcony: dr kulturoznawstwa itp, czy ktoś po zawodówce um
          > iejący kłaść rury? bo wykształcenie to nie papierek i tytuł tylko praktyczne um
          > iejetności potrzbne na rynku pracy.

Ogólnie masz rację co do idei, ale ten konkretny przykład jest nietrafiony bo w tym wypadku zdecydowanie kulturoznawca jest lepiej wyksztalcony.
          Widziałem kulturoznawcow pracujących fizycznie przy roznych instalacjach, za to nie wiedzialem goscia po zawodowce przygotowującego np. badania statystyczne dla korporacji.
      • ulanzalasem Polki lepiej wykształcone od Polaków 16.09.11, 16:48
        Polki należą do najlepiej wykształconych kobiet w Unii Europejskiej - niemal 40% pracujących kobiet posiada wykształcenie wyższe,
        Filologia polska, angielska, historia, pedagogika :D
        • losos_norweski Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków 16.09.11, 21:37
          Kulturoznawstwo, etnografia, socjologia, organizacja i zarządzanie, marketing, dziennikarstwo.
      • sselrats W UE w liczbie kobiet ze studiami na 1000 kobiet 16.09.11, 19:50
        Polki sa w dolnej polowce, a scisle 19-te. Nie ma co sie napinac. Prowadza Irlandia, Norwegia, Finlandia, Dania i Szwecja.
        • kol.3 Re: W UE w liczbie kobiet ze studiami na 1000 kob 17.09.11, 10:09
          Norwegia w Unii Europejskiej? Od kiedy?
      • Gość: zbanowany Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 22:04
        No przeciez 90% absolwentow politechnik to kobiety :))))
        Co by nie mowil najbardziej wyksztalcone wsrod kobiet sa ksiegowe bez reszty wyksztalconych kobiet jakos daloby sie zyc.
      • Gość: acomitam Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.09.11, 23:04
        Łaaaaaaaaaaaaa! Coś podobnego! W pracy mam styczność z prawie 10 kobietami, tzw lepiej wykształconymi. Cały czas się zastanawiam jak i co robiły aby zdobyć dyplom. Spośrod tej gromadki faktycznie tylko jedna Pani jest alfa omegą i doskonałym fachowcem. Pozostale paniusie najlepiej znają się na serialach, piciu kawy, opowiadaniach o tam czymś oraz świetnie okazują oburzenie, że ktoś wymaga od nich wykazania się wiedzą fachową.
        • asmok6 Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków 17.09.11, 09:53
          Gość portalu: acomitam napisał(a):

> Łaaaaaaaaaaaaa! Coś podobnego! W pracy mam styczność z prawie 10 kobietami, tzw
          > lepiej wykształconymi. Cały czas się zastanawiam jak i co robiły aby zdobyć dy
          > plom. Spośrod tej gromadki faktycznie tylko jedna Pani jest alfa omegą i doskon
          > ałym fachowcem. Pozostale paniusie najlepiej znają się na serialach, piciu kawy
          > , opowiadaniach o tam czymś oraz świetnie okazują oburzenie, że ktoś wymaga od
          > nich wykazania się wiedzą fachową.

To chyba w budżetówce pracujesz, ja mam 4 kobiety w pracy i wszystkie kompetentne. Ale fakt że kobiety to u nas 20% zespołu, nie udało się znaleźć aż tylu żeby było pół na pół.
      • Gość: fret Powinno wprowadzić się programy, które wyrównają IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 23:27
        tą nierówność w poziomie wykształcenia i zaczną wspierać mężczyzn w ich wykluczeniu.
      • Gość: frank Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.11, 00:25
        Facet pracujący na remontach potrafi dużo więcej, niż lalunia po tzw. studiach matrymonialnych, która w biurze potrafi co najwyżej dobrze zaparzyć kawę.
        • zigzaur Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków 17.09.11, 07:47
          Patrz mój post wyżej.
      • Gość: (x)(x) uuu to cieniutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 02:15
        40% z 5280700 kobiet pracujacych to raptem 2112000 :P czyli jakies 6% polakow.

jednak fajnie jest zamecic podajac procenty i jakies inne pierdu pierdu

• Gość: wyborsa Niższe kwalifikacje i wyższe zarobki Wystarczy być IP: *.nsystem.pl 17.09.11, 07:45
        Niższe kwalifikacje i wyższe zarobki Wystarczy być z PO i mieć w rodzinę w urzędzie.
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8538046,23_letnia_corka_Rostowskiego_doradca_w_MSZ.html
      • Gość: r0b0l procenty procentami IP: *.e-wro.net.pl 17.09.11, 07:54
        a po prawdzie absolwentki prywtanych szkół prawniczych nie potrafią sklecić zwykłego podania, bezrobotne panie magistry po wyższych szkołach informatyki stosowanej w ochronie środowiska robią za hostessy, panie po socjologiach, ekonomiach siedza na kasie w markecie

Albo zawód albo studia dla przyjemności
        Pielęgniarka: średnia wieku 45, krawcowa: emerytka, biurwa po 2 fakultetach za 1200: 28. i w dodatku nic nie umie

Ale z facetami jest podobnie

Miał rację Dorn: wykształciuchy.

Większośc współczesnych kierunków studiów to wyciąganie kasy państwowej i prywatnej, nie ma nic wspólnego z tworzeniem inteligencji jako warstwy społecznej
      • wycofany Wyksztalcone na kierunku sponsoring? 17.09.11, 08:04
        Nie mylic posiadania dyplomu z wyksztalceniem! To tak jakbys skonczyl 3 kieunki na college'u w Kentucky i zrobil doktorat w Arizonie, a potem mowil, ze jestes wyksztalcony. Najgorszy student Yale smialby ci sie w twarz.
      • kol.3 Polki lepiej wykształcone od Polaków 17.09.11, 10:10
        No to się panowie dowartościowali. Inaczej nie potrafią.
        • Gość: aron Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.paradowski.pl 17.09.11, 10:58
          Powinno się wprowadzić akcyzę na studia dla kobiet. Wiele kobiet idzie na studia tylko i wyłącznie w nadziei znalezienia niepijącego męża.
          • Gość: uos Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 11:15
            A wielu mężczyzn idzie na studia ze strachu przed praca fizyczną i koniecznością odpowiedzialności za własne życie.
            • Gość: aron Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.paradowski.pl 17.09.11, 11:18
              dlatego najlepiej żeby była akcyza na studia zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn. Tak powiedzmy 1000 zł za semestr.
              • Gość: uos Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 11:19
                To dlaczego ciągle piszesz tylko o akcyzie na studia dla kobiet? Masz jakieś problemy z ta kwestią?
                • wycofany Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków 19.09.11, 09:20
                  Boja sie fizycznej pracy. A wy nie boicie sie fizycznej pracy, bo wiekszosc prostytutek to studentki.
          • wycofany Re: Polki lepiej wykształcone od Polaków 17.09.11, 11:15
            Akcyze na studia matrymonialne, prostytucyjne i kosmetyczne!
      • Gość: mm Wszystkie tego typy artykuły są takie same. IP: *.128.5.242.static.crowley.pl 17.09.11, 11:33
        Aż nie chce się czytać. Mi nie udało się dotrwać do końca...

Polki są lepiej wykształcone niż Polacy, bo Ci drudzy szybciej idą do pracy. A Polki nie wiedzą co ze sobą zrobić i się kształcą. Jeśli autor artykułu nie wierzy, to znaczy, że nie odbył nawet kilku rozmów z kształcącymi się Polkami. A jeśli ktoś wcześniej zaczyna pracować to wcześniej nabywa doświadczenie, wykształcenie może pozwolić szybciej się przebranżowić, ale nie konkurować o pacę z ludźmi mniej wykształconymi ale mającymi doświadczenie.

Moja firma zatrudnia wyłącznie fachowców. Prawie wyłącznie po studiach - bo inni by sobie nie poradzili w szybko zmieniającej się rzeczywistości. I jest to strategią mojego przedsiębiorstwa. Zarobki to oczywiście zupełnie inna bajka... - to oczywiste, że faceci zarabiają lepiej.
        • Gość: uos Re: Wszystkie tego typy artykuły są takie same. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 11:36
          Dlaczego oczywiste? W mojej branży jest to zupełnie nieoczywiste.
          • Gość: elo Nie rozmawiamy o klubach GOGO IP: 59.108.94.* 17.09.11, 12:02
            wiec po co sie z takimi rewelacjami odzywasz?
            • Gość: uos Re: Nie rozmawiamy o klubach GOGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:05
              A przepraszam, jak twoje doświadczenia z rynkiem pracy to kluby gogo i tak ci się kojarzą dobre zarobki to już nie moja wina.
              • Gość: elo Nie masz co przepraszac IP: 59.108.94.* 17.09.11, 12:44
                Ja tam tylko bywalem - jak chcesz sprzedac cos drozszego od kamienicy to uwierz mi - musisz tam pochodzic. A twoje doswiadczenia z pracy w GOGO to tak jak pisalem - nie temat dzisiejszej dyskusji.
                • Gość: uos Re: Nie masz co przepraszac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:46
                  Myślę, że nie sprzedałbyś nawet rzeczy sporo tańszych od kamienicy, bo masz problemy z rozumieniem prostych tekstów. Nigdzie nie pisałam o pracy w klubie gogo, bo i takich doświadczeń - przynajmniej na razie - nie mam.
                  • Gość: elo Co? Nie chcieli cie przyjac? IP: 59.108.94.* 17.09.11, 12:51
                    jak masz za male cycuszki to zainwestuj 12 kawalkow - popytaj kolezanki w ile miesiecy ci sie zwroci i bedziesz mogla rozwijac kariere w branzy gdzie kobiety zarabiaja lepiej od mezczyzn - przeciez o tym wlasnie pisalas.
                    • Gość: uos Re: Co? Nie chcieli cie przyjac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:58
                      Nie startowałam, bo nie interesuje mnie taka praca, lubię się wyspać i nie chcę pracować po nocach. A Ty już sobie odpuść, lepiej pracę domową idź odrabiać, bo w poniedziałek do szkoły trzeba iść. Gdybyś był powyżej gimnazjum zrozumiałbyś, że nie pisałam nigdzie, o tym, że kobiety zarabiają więcej. Napisałam tylko, że w mojej branży wyższe zarobki mężczyzn wcale nie są oczywistością.
                      • Gość: elo Zabciu, dzisiaj sobota. IP: 59.108.94.* 17.09.11, 13:07
                        prace domowa juz odrobilem - swoja droga u mnie juz jest wieczor i ide zwiedzac zabytki kultury. PS - dzisiaj byc moze sprzedalem za pareset tysiecy dolarow - okaze sie wkrotce.
                        • Gość: uos Re: Zabciu, dzisiaj sobota. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 14:04
                          Super, powiększysz sobie odpowiednią część ciała i będziesz miał szanse na wielką karierę. Popytaj kolegów ile to kosztuje i po jakim czasie się zwróci.
                          • Gość: elo Myszko - ja juz nie musze robic kariery IP: 59.108.94.* 17.09.11, 16:10
                            teraz inni robia u mnie kariere...

Na Tiananmen spokoj, a na rozmiary nie narzekam i nie zamierzam zmieniac.

:-D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka