elmo.ja 15.11.11, 00:32 rozliczal sie ktos z podatku z tego kraju ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doradca_euro-tax Re: podatek z austrii 16.11.11, 01:26 elmo.ja napisał: > rozliczal sie ktos z podatku z tego kraju ? Witam, euro-tax.pl posiada w swojej ofercie także rozliczenie podatku austriackiego. W razie pytań, jestem do Waszej dyspozycji. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: podatek z austrii 18.01.12, 00:28 dopiero teraz bede sie za to zabieral, okazalo sie ze brakowalo mi paru miesiecy zeby miec nieograniczone prawo przy rozliczaniu podatku jakie dokumenty sa potrzebne do rozliczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax Re: podatek z austrii 22.01.12, 20:29 elmo.ja napisał: > dopiero teraz bede sie za to zabieral, > okazalo sie ze brakowalo mi paru miesiecy zeby miec nieograniczone prawo przy r > ozliczaniu podatku > > jakie dokumenty sa potrzebne do rozliczenia? Witam, Dokumentem umożliwiającym rozliczenie się z podatku jest Lohnzettel (L16) – dokument od pracodawcy. Każdy pracodawca ma obowiązek wystawienia L16 do końca lutego w formie papierowej lub do końca stycznia w formie elektronicznej i przesłanie tego dokumentu do urzędu skarbowego lub instytucji ubezpieczenia społecznego. Każdy pracownik ma prawo do zażądania wystawienia kopii takiego dokumentu oraz ma obowiązek odebrania takiego dokumentu po zakończeniu pracy u danego pracodawcy. Poza tym do rozliczenia potrzebne są: -Formularz z danymi, -Umowa, -Kopia dowodu osobistego, -Pełnomocnictwo, -Kopia zameldowania i wymeldowania z Austrii, -EU/EWR, -Kopia karty ubezpieczeniowej. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś