Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    18.11.11, 12:19
    Witam, chciałabym się dowiedzieć, o wymiar urlopu, odbyłam studia licencjackie, potem bezpośrednio po nich podjęłam pracę na pełny etat(2,5 roku) i jednocześnie zrobiłam studia uzupełniające
    Czy do obliczenia wymiaru urlopu mogę wziąć 8lat za studia lic, i 2, 5 roku pracy, więc ma już ponad 10 lat stażu pracy i wymiar urlopu wynosi 26 dni, bo wybieram to co jest korzystniejsze dla mnie i w tym momencie nie biorę w ogóle studiów uzupełniających(odbywanych podczas pracy), czy jest to dobre rozumowanie, jeśli nie to proszę o korektę.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • kasik-7 Re: Urlop 21.11.11, 10:56
        Proszę o odpowiedź, bo przedstawiając te fakty kadrowej chciałabym mieć pewność, że są słuszne.
      • Gość: dandi Re: Urlop IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.11, 12:05
        8 lat za licencjat??
        • kasik-7 Re: Urlop 21.11.11, 12:24
          Tak, podobno,czy to są studia licencjackie czy magisterskie liczy się 8 lat.
      • snajper55 Re: Urlop 21.11.11, 13:20
        kasik-7 napisała:

> Witam, chciałabym się dowiedzieć, o wymiar urlopu, odbyłam studia licencjackie,
        > potem bezpośrednio po nich podjęłam pracę na pełny etat(2,5 roku) i jednocześn
        > ie zrobiłam studia uzupełniające
        > Czy do obliczenia wymiaru urlopu mogę wziąć 8lat za studia lic, i 2, 5 roku pra
        > cy, więc ma już ponad 10 lat stażu pracy i wymiar urlopu wynosi 26 dni, bo wybi
        > eram to co jest korzystniejsze dla mnie i w tym momencie nie biorę w ogóle stud
        > iów uzupełniających(odbywanych podczas pracy), czy jest to dobre rozumowanie, j
        > eśli nie to proszę o korektę.
        > Pozdrawiam.

Wybierany jest wariant korzystniejszy dla pracownika.

KP Art. 155. § 2. Jeżeli pracownik pobierał naukę w czasie zatrudnienia, do okresu pracy, od którego zależy wymiar urlopu, wlicza się bądź okres zatrudnienia, w którym była pobierana nauka, bądź okres nauki, zależnie od tego, co jest korzystniejsze dla pracownika.

S.
        • kasik-7 Re: Urlop 21.11.11, 15:21
          Dziękuję bardzo, z tego wynika,że mam prawo do 26 dni urlopu, a nie z tego co wyliczył kadrowy 20 dni.
          Pozdrawiam,
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka